צירים במטבח – מוכנים לפתוח את דלת הקסמים?


שוב אתם כאן?
מצוין!
הפעם אני רוצה לדבר אתכם על צירים לדלתות מטבח.
אולי אתם חושבים שזה פרט שולי... בסה"כ ציר לא? מה כבר יש כאן??
אז זהו שיש הרבה...
גם אם רוב המטבח שלכם הוא עם מגירות, עדיין יש לכם צירים במטבח:
יש צירים בארונות עליונים.
יש צירים בארונות תחתונים.
ויש צירים במזווה.
בקיצור, לא תצליחו להימלט מצירים במטבח שלכם (ולכן חשוב שתמשיכו לקרוא).
שנתחיל?
יאללה!
לפני שנים רבות...
היה היה פעם, לפני שנים רבות, ציר פשוט.
ציר שפתח את דלתות המטבח רק עד 90 מעלות.
ציר שלא ידע כיצד לבלום את טריקת דלתות המטבח. ולכן , כאשר סגרו אותן, הן נטרקו ברעש גדול ונורא שזעזע והתגלגל בבית כולו. (וגם אצל השכנים...)
ואז, ביום חורפי אחד, הגיעה חברת בלום ואמרה – יש לי טכנולוגיה חדשה לצירי דלתות מטבח. טכנולוגיה שתאפשר:
- לפתוח את דלתות המטבח ליותר מ-90מעלות ותאפשר גישה נוחה אל תוכן הארון וניצול יעיל של ארון המזווה.
- לטרוק את דלתות המטבח מבלי שישמע בום על-קולי מתגלגל במדרגות הבניין.
- לפתוח ולסגור את דלתות המטבח 200,000 פעמים מבלי שהם יתקלקלו (כ-27 שנות עבודה במטבח)
ולטכנולוגיה הזו בלום העניקה שם:
צירי קליפ-טופ (CLIP-top)
הנה הדגמה של ההבדל בין ציר עם מנגנון של טריקה שקטה לעומת ציר ללא המנגנון הזה:
סוגי צירים עם טריקה שקטה
ישנם שני סוגים של צירים עם טריקה שקטה.
הסוג הראשון הוא ציר 'רגיל' שניתן להוסיף לו מנגנון של טריקה שקטה.
זה נראה כך...

ציר רגיל ללא תוספת מנגנון הטריקה השקטה

ציר רגיל עם תוספת מנגנון הטריקה השקטה
הסוג השני הוא ציר שבו מנגנון הטריקה השקטה הוא אינטגרלי. וזה נראה כך...

ציר עם מנגנון טריקה שקטה אינטגרלי
בצירים הנפתחים על 107מעלות (מתאימים לארונות מטבח רגילים) אין הבדל פונקציונלי בין שני סוגי הטריקה השקטה. ולכן, מסיבות אסתטיות, אני הייתי בוחר במנגנון האינטגרלי (תזכרו לבקש את זה מהנגר).
בצירים הנפתחים על 155מעלות (צירים למזווה), אין מנגנונים אינטגרליים. לכן במקרה הזה אין ברירה אלא לבחור בהוספת מנגנון הטריקה השקטה על הציר של דלתות המזווה.
אפרופו מזווה...
צירים לדלתות מזווה
מזווה הוא נקודת תורפה בכל הנוגע לצירים.
אם לא עושים בחירה של ציר נכון, ניצול נפח המזווה יכול להיפגע באופן משמעותי.
הנה ההסבר:
במזווה שיש לו נשלפים (כלומר מגירות פנמיות נשלפות), כדי שאפשר יהיה למשוך את הנשלפים החוצה, דלת המזווה צריכה להיפתח עד הסוף.
אם הדלת לא נפתחת עד הסוף, הדרך היחידה למשוך את הנשלפים היא להקטין את הרוחב שלהם ולהוסיף "ספייסר".
כלומר, במקרה כזה הנשלפים צרים מהמזווה ונפח האחסון נמוך מהמקסימום האפשרי.
כך זה נראה כאשר בחירת הצירים למזווה לא נכונה ולא מאפשרת פתיחה עד הסוף של דלת המזווה:

בחירת צירים לא נכונה למזווה מחייבת שימוש בספייסרים בצד שמאל של המזווה והקטנת רוחב הנשלפים
וכאשר בוחרים צירי קליפ-טופ מתאימים, המאפשרים פתיחה של דלת המזווה עד הסוף (155מעלות), ניתן לתכנן את הנשלפים של המזווה כך שיתפסו את כל רוחב המזווה.
בדרך זו, ניצול נפח האחסון של המזווה הוא אופטימלי.

בחירת ציריים נכונה מאפשרת לנצל את כל רוחב המזווה לנשלפים
בעיה נוספת שעשויה להתעורר עם צירים במזווה היא שמיקום הציר עשוי להפריע למגירות הנשלפות ("הנשלפים").
למה אני מתכוון?
אני מתכוון לכך שאתם צריכים להקפיד עם הנגר על שני דברים:
הראשון – מספר הצירים בדלת המזווה מתאים להמלצות היצרן (כדי לתמוך במשקל ובגובה של דלת המזווה).
אתם יכולים להיעזר בטבלה הבאה כדי לבדוק כמה צירים אתם צריכים בדלת המזווה שלכם.

כמה צירים צריך לארון מזווה
השני – מיקומי הצירים צריכים להיות בין הנשלפים. כלומר קודם צריך לתכנן את הגובה של הנשלפים ואז, בהתאם לתכנון, למקם את הצירים.
אילולא הספייסר בתמונה למטה, מיקום הציר היה יוצר בעיה עם הנשלף.

אילולא הספייסר, מיקום הציר היה יוצר בעיה. תכננו זאת מראש!
דברים נוספים על צירים למטבח
יש לי עוד כמה דברים לומר לכם על צירים.
אם ניקח למשל את צירי ה-קליפטופ של בלום.
אז...
יש גם צירים המתאימים לדלתות זוויתיות (עם הקירות אצלכם לא מחוברים ב-90מעלות)
יש גם צירים המתאימים לדלתות פינתיות (למשל בארון לקרוסלה או מנגנון דומה אחר).
יש צירים לדלתות אלומיניום.
וצירים לדלתות זכוכית.
...בקיצור,
יש עוד מה ללמוד על צירים לדלתות מטבח ותוכלו לעשות את זה כאן.