בטיחות במטבח - לא רק בשביל הילדים שלכם!
בטיחות במטבח, סביר להניח, היא לא הדבר הראשון עליו חשבתם כשדמיינתם את המטבח החדש שלכם...
אבל, חשוב שתדעו -
תאונות במטבח קורות: מים רותחים, חומרי ניקוי אגרסיביים, פינות חדות, אש גלויה... הם רק חלק מהסכנות במטבח.
במיוחד אם יש לכם ילדים בבית, כדאי לזהות את הסכנות האלה מראש כדי למנוע תאונות כואבות.
ולכן, אם כבר אתם מתכננים מטבח חדש ויפה, למה שלא תחשבו גם על בטיחות במטבח ותתכננו מטבח בטיחותי?
מוכנים?
הנה כמה הצעות שתהפוכנה את המטבח שלכם לבטיחותי יותר. לכם ולילדים שלכם:
וודאו שהרצפה שאתם מתכננים במטבח איננה מחליקה. במיוחד כשהיא רטובה! לא הייתם רוצים ליפול כאשר אתם מחזיקים סיר עם מים רותחים או סכין חד. נכון?
דרך אגב, הריצוף באזור של המטבח לא חייב להיות כמו שאר הריצוף בבית. זה גם יהפוך את המטבח שלכם לבטיחותי יותר וגם יוסיף עניין ואופי לעיצוב המטבח.
ווסתו את טמפרטורת המים היוצאת מהברזים. בכל מקרה אתם לא שוטפים כלים ב-90 מעלות! אז בשביל מה צריך את זה?? כך תמנעו גם מעצמכם וגם מילדכם כוויות מיותרות וגם... תחסכו בחשמל. שווה לא?
ישנם כל מיני התקנים משוכללים היכולים לווסת את הטמפרטורה של המים החמים בברזים. אבל... הדרך המהירה והחינמית (!) לעשות זאת היא פשוט להוריד את הטמפרטורה של דוד החימום.
שפרו את הבטיחות במטבח על-ידי שימוש בתאורה מתאימה. שימוש בתאורה המשלבת תאורה כללית (מקור האור למשל באמצע התקרה) ותאורת משימה (תאורה ספציפית מעל משטחי העבודה) יכול להקטין באופן משמעותי את הסיכון שתיפצעו בעת הכנת הארוחה.
שימו לב - כשאתם מתכננים את התאורה חשוב שתוודאו שהגוף שלכם לא יוצר בעצמו צל על משטח העבודה ושאין החזרים ממשטחים מבריקים היכולים לסנוור אתכם.
אגב סנוור - מסונוורים מכמות הדברים שצריך לחשוב עליהם כדי לשפר את הבטיחות במטבח שלכם?
חכו. עוד לא סיימנו...
אתם יכולים לשפר עוד את הבטיחות במטבח שלכם על-ידי כך שתקפידו בתכנון החשמל על כך שמפסקים, שקעים וגופי תאורה, יהיו רחוקים ממקורות מים וידיים רטובות. כמובן חשוב להקפיד שאת עבודת החשמל עצמה יעשה מקצוען ולא איזה חאפר שיחסוך עליכם ולא יחבר את הארכה כראוי... חשמל זה מסוג הדברים שלא משחקים איתם. הסכנה גדולה מאוד וזה פשוט לא שווה את זה.
והנה טיפ מחשמל - אם אתם מתכננים אי במטבח, ודאו שיש בצדדיו שקעים חשמליים. כך לא תמצאו את עצמכם מושכים את חוט החשמל של המיקסר מהשקע שמעל משטח העבודה עד האי ויוצרים מלכודת שעלולה להפיל אתכם ואז להפיל את המיקסר עליכם...
אם יש לכם ילדים, בדקו שלמכשירי החשמל שאתם קונים יש מנגנון נעילה המונע מילדים להפעילם כשאתם לא בסביבה. במיוחד מדובר בכיריים קרמיים, כיריים גז, תנורים ומדיחי כלים. המנגנון עצמו יכול להיות נעילה אלקטרונית או אפילו מכסה שהילדים שלכם לא יוכלו לפתוח.
תכננו את התנועה כך שזרימתה בבית לא תעבור דרך המטבח. כך הסיכוי שמישהו (ובמיוחד הילדים) יעבור דרך משולש העבודה בדיוק כשאתם בדרך מהכיריים לכיור עם סיר של מים רותחים, נמוך יותר. וכך יורד גם הסיכוי לתאונה.
הימנעו מפינות חדות. גם בקצוות של משטח העבודה וגם בקצוות של האי או של הבר. דאגו מראש שאיש המקצוע יעגל אותן.
ודבר אחרון הקשור עם בטיחות במטבח...
החזיקו מטף בקרבת המטבח במקום גלוי וברור אבל לא סמוך לכיריים ולתנור. למה? כי כשמשהו עולה באש יש המון לחץ ולא כדאי להתחיל לרוץ ולחפש את המטף במחסן. אם אתם לא רוצים להכניס מטף כי הוא יקלקל לכם את העיצוב, עדיף אפילו שתחזיקו מטף בתוך אחד מארונות המטבח הרחוק מהכיריים והתנור. העיקר שיהיה נגיש ולא יהיה מוחבא מאחורי כל מיני דברים... בטיחות במטבח היא עניין חשוב כבר אמרנו?
לא כולם יודעים את זה, אבל אם פורצת אש במהלך טיגון במטבח (בגלל שאדי השמן נדלקו), מכבים את האש עם מגבת רטובה ולא מנסים לכבות ישירות עם מים, כי מה שייקרה זה הדבר הבא...