לימון - המדריך לעיצוב מטבחים

הי! אני עמרי. ואני הולך לעזור לכם לתכנן את המטבח שלכם.

שיש למטבח – קווים מנחים שיעזרו לכם בבחירה שתתאים לכם בול

לפני שנגיע לקווים המנחים עצמם, כדאי לכם להבין כמה דברים חשובים בנוגע לבחירת שיש למטבח.

בדרך כלל כשמשתמשים במושג שיש למטבח מתכוונים בעצם למשטח עבודה למטבח. למה? כי שיש למטבח או משטח עבודה למטבח יכולים להיות עשויים עץ, פורמייקה, נירוסטה, ואפילו, מה אתם יודעים – עשויים שיש.

לכן – כשתמשיכו לקרוא, זכרו שהמושג שיש למטבח כולל בתוכו גם חומרים אחרים.

נסו להריץ בראש תסריט של הכנת ארוחה גדולה (נגיד ארוחת ערב ראש השנה למשפחה המורחבת...). בואו נראה ביחד מה עבר על השיש במטבח שלכם:

  • חתכתם עליו ירקות (ללא קרש חיתוך).
  • הנחתם תבניות לוהטות אש עם דגים ובשר צלוי.
  • בעלך הוריד את הסרוויס היקר והכבד מעליית הגג והניח את כל המשקל על השיש.
  • הבת שלכם הפילה סיר בומבסטי על השיש כשהיא ניסתה להוציא עוד 'מקופלת' מהארון (למרות שאמרתם לה שהקודמת הייתה האחרונה...)– איזה מזל שהסיר היה ריק!
  • רידדת בצק על משטח העבודה. אף פעם לא מוותרים לך על הקישים המפורסמים שלך...
  • היין האדום ששתיתם יחד תוך כדי הבישול נשפך אחרי ששתיתם טיפה יותר מדי... איזה מזל שבחרתם שיש למטבח שלא מקבל כתמים.

כמו שהבנתם... שיש למטבח עובר הרבה התעללויות במהלך החיים שלו. לא כל הסוגים של שיש למטבח מסוגלים לעמוד בכל הרשימה האלה. יש כאלה שאפשר לחתוך עליהם ויש כאלה שלא. יש כאלה שאפשר לרדד עליהם בצק ויש כאלה שלא. יש כאלה שיותר עמידים לדברים חמים ויש כאלה שפחות... לכל סוג של שיש למטבח יש את היתרונות שלו ואת החסרונות שלו. אין סוג אחד שיאפשר את הכל וגם..

שיהיה יפה.

וגם..

שיהיה זול!

יש מספר רב של חומרים המתאימים לתפקיד של שיש למטבח. לכל אחד, כאמור, יש יתרונות וחסרונות...

רוצם פירוט על החומרים הפופולריים?

בבקשה...

אה רגע, מה לגבי שיש אבן קיסר?? הוא לא הוזכר ברשימה שלמעלה.

לגרניט יש מראה מנומר, הוא בא במבחר של צבעים והוא עמיד מאוד. הוא נשחק לאט ואפשר לחתוך עליו. אתם יכולים גם לרדד עליו בצק ולהניח עליו דברים חמים. בדרך כלל מוכרים אותו בגימור מבריק אבל אפשר גם לבקש גימור מט. המראה המנומר שלו יכול להקשות על התאמתו לחיפויי קיר מקרמיקה.

מצד שני, הגרניט לא עמיד לכתמים ויקר באופן יחסי לאופציות אחרות. בנוסף לכך, לא כדאי להשתמש עליו בחומרי ניקוי אגרסיביים כגון חומצות לימון או חומץ מאחר והם גורמים לשחיקה מוגברת.

עץ. אם אתם אוהבים את המראה הטבעי והחם, עץ מלא הוא 'שיש למטבח' מעולה. בוצ'ר בלוק הוא הכי נפוץ והוא חלומו הרטוב (בגלל המים מהכיור...) של כל שף. כמות הטקסטורות והגוונים היא כמעט אינסופית - החל מהמייפל הבהיר ועד האגוז הכהה. על 'שיש למטבח' עשוי עץ אפשר גם לחתוך ולקצוץ בנוחות. זה למעשה קרש חיתוך אחד ענקי. אפשר גם לתקן אותו בקלות על ידי שיוף.

אבל...

יש לעץ גם הרבה חסרונות. לא כדאי לרדד עליו בצק ולהניח עליו דברים חמים. הוא לא עמיד לכתמים ודורש תחזוקה – כלומר איטום מחדש מפעם לפעם. וגם – לא כדאי להשתמש בו קרוב לכיור מאחר וכך רמת השחיקה שלו תהיה גבוהה יותר.

והנה טיפ מהיר – אם אתם שוקלים אי עם 'שיש למטבח' מבוצ'ר בלוק, כדאי לכם לשקול לתלות מעליו את הסירים. כך הכנת האוכל תהיה קלה יותר ומהירה יותר. רק לחתוך ת'גבניות ולהכניס אותן לסיר המתאים. צ'יק צ'ק.

משטח עבודה מנירוסטה. אמנם זה לא שיש למטבח אבל...

זה לא סתם ששפים טובים אוהבים לאהוב משטחי עבודה מנירוסטה. מאוד הגייני, עמיד לכתמים, עמיד לחום ונוח מאוד לרדד עליו בצק. מצד שני אי אפשר לחתוך עליו והוא נשרט די בקלות.

אפשר לקנות אותו בגימור מט או מבריק או עם טקסטורה מעגלית מחזורית ואפילו להטמיע בו כיור אינטגרלי. זו תהיה הבחירה המושלמת אם אתם רוצים לקבל מראה של מטבח מקצועי ורציני.

בכל מקרה מומלץ לשאול ספקים של שיש למטבח מה אפשר ומה אי אפשר לעשות על השיש. וגם לשאול באיזה חומרי ניקוי להשתמש.

והנה טיפ בחינם – כדאי לבקש מהמוכר בחנות לקחת דוגמא של שיש למטבח שאתם מתעניינים בו. ואני לא מתכוון לדוגמא מיניאטורית בגודל של גרגר קוסקוס. אלא לחתיכה גדולה ממש. כך תוכלו לבדוק אם השיש יתאים לצבע הארונות, לצבע חיפוי הקיר וכדומה.

ואפילו הייתי הולך רחוק יותר – אם אתם מתלבטים בין שתי אופציות של שיש למטבח ולא מוכנים לתת לכם דוגמא בחינם - שווה אפילו לקנות את הדוגמאות כדי לבדוק את התאמתן למטבח. אפילו אם זה יעלה 200 שח. עדיף להשקיע עוד קצת ולוודא לפני רכישת שיש למטבח באלפי שקלים שבחרתם בדיוק מה שמתאים לכם ומה שאתם צריכים.

כדי לעזור לכם בתהליך הבחירה של שיש למטבח או משטח עבודה למטבח, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות. אתם יכולים גם להוריד את השאלות על שיש למטבח כאן ולהדפיס אותן. זה יעזור לכם מאוחר יותר כאשר תלכו לחנות לבחון ולבחור שיש למטבח או משטח עבודה למטבח.

  1. האם כשאתם נוגעים במשטח העבודה אתם מעדיפים שפני השטח של החומר יהיו חלקים או שאתם מעדיפים תחושה מחוספסת?
  2. לגבי מראה של שיש למטבח - האם אתם אוהבים את המראה של הצבע האחיד? או אולי אתם מתחברים יותר למראה המגורען, או מראה של 'ורידים'. ואולי אתם בכלל מעדיפים מראה של משהו החוזר על עצמו שוב ושוב (תבנית מחזורית)?
  3. האם חשובה לכם קלות הניקיון של כיור אינטגרלי או כיור בהתקנה שטוחה?
  4. כאשר אתם חושבים על שיש למטבח - האם זה משנה לכם אם החומר ממנו הוא עשוי הוא טבעי או סינטטי?
  5. האם אתם רוצים לחתוך ולקצוץ על משטח העבודה או שאתם מסתפקים בקרש חיתוך? יש סוגים של שיש למטבח שמתאימים יותר ויש כאלה שמתאימים פחות למשימה זו.
  6. האם אתם רוצים לרדד בצק על משטח העבודה? ישנן אפשרויות של שיש למטבח שמתאימות לכך יותר מאחרות.
  7. האם אתם רוצים להניח סירים חמים על משטח העבודה?
  8. ישנם סוגים של שיש למטבח שמוכתמים בקלות. לכן – האם זה יטריד אתכם אם הילדים או האורחים ישפכו מיץ תפוזים או יין אדום על משטח העבודה?
  9. איזה חיפוי קיר עשוי להתאים לשיש? אולי חיפוי קיר מזכוכית?

כמו שבטח הבנתם, בחירת שיש למטבח היא משימה חשובה. הרי אנחנו נמצאים במטבח חלק נכבד מהיום, ולכן כדאי לכם להעביר את הזמן במטבח עם שיש המתאים בדיוק לצרכיכם.

4.65 1 1 1 1 1 דירוג: 4.65 - 200 הצבעות

שיש אבן קיסר - האם זו הבחירה המושלמת?

בואו נתחיל עם כמה שאלות על שיש אבן קיסר...

האם יש חברת מטבחים או נגריה שלא הציעה לכם שיש אבן קיסר למשטח העבודה במטבח שלכם?

מלבד המחיר הזול (יחסית!) של שיש אבן קיסר מה אתם עוד יודעים על החומר הזה? האם שיש אבן קיסר באמת מתאים למטבח שלכם? האם הוא האופציה היחידה?

האם זה שיש? האם זה גרניט? האם זה פולימר? האם זו אבן טבעית? מה זה? מה זה החומר הזה הנקרא שיש אבן קיסר??

אוקיי, אז אחרי ששאלנו ביחד כמה שאלות על שיש אבן קיסר, בואו ננסה עכשיו לענות.

באופן רשמי קוראים לשיש אבן קיסר, משטח אבן קיסר. אבל, מטעמי פופולריות אנחנו נמשיך לקרוא למשטחים האלה - שיש אבן קיסר. הרבה אנשים לא יודעים את זה, אבל שיש אבן קיסר הוא מוצר ישראלי שהומצא ופותח בישראל בקיבוץ שדות ים. גאווה ישראלית!

דבר ראשון חשוב שתדעו...

למרות שהחומר נקרא 'שיש אבן קיסר', זה לא באמת שיש. למה? כי שיש הוא אבן טבעית שחוצבים אותה מתוך האדמה. כמו למשל 'שיש חברוני' או גרניט. מכירים?

שיש אבן קיסר מורכב מכ-93% קוורץ טבעי ומכמות קטנה של פיגמנטים, פולימרים ודבקים.

אז מה ההבדל בין גרניט לבין שיש אבן קיסר?

גרניט היא חומר שימושי מאוד כ'שיש למטבח'. היא חומר קשה, ומשטח עבודה עשוי גרניט יהיה עמיד בפני שריטות ...גם אם תחליטו לחתוך עליו ישירות את האסדו למשחק הכדורגל של ברזיל! על משטחי גרניט תוכלו גם לרדד בצק ואפילו להניח עליהם סירים חמים ללא תיווך של תחתיות הסירים 'המעוצבות' שקיבלתם לחג מהדודה...

אבל,

בגלל שגרניט היא אבן טבעית, יש בה נקבוביות קטנות. ולכן מומלץ לאטום אותה עם חומר מיוחד. סביר להניח שאם תחליטו לקנות גרניט כ-'שיש למטבח', היא כבר תגיע אטומה. רק קחו בחשבון שכדאי בערך פעם בשנה, לעשות אטימה חדשה.

כבר נגיע לדבר על שיש אבן קיסר, אבל לפני זה, עוד הערה אחת על משטחי גרניט -

כדאי מאוד שתזהרו עם חומרי ניקוי שיש בהם לימון (או חומצת לימון), חומץ או חומצות אחרות. זה יכול ליצור כתמים ולהרוס את משטח העבודה אם חומר האטימה כבר התיישן.

לגרניט יש בדרך כלל טקסטורה מנומשת (כמו להרבה ישראלים שהולכים לים...) בגוונים של שחור ואפור. אבל יש גם משטחי גרניט עם גוונים של אדום, לבן וורוד (כמו כמה ישראלים אחרים שאני מכיר!).

ובמעבר לא כל-כך חד, נעבור לדבר על שיש אבן קיסר...

לפני שנמשיך, אתם מוזמנים לצפות בסרטון תדמית על שיש אבן קיסר. יש לסרטון ניחוח פרסומי אבל גם הסברים על תהליך הייצור...

כמו שכתבתי קודם, שיש אבן קיסר מורכב מכ-93% קוורץ טבעי ומכמות קטנה של פיגמנטים, פולימרים ודבקים.

אז מה? אתם שואלים??

אז ככה... בגלל ששיש אבן קיסר הוא חומר סינטטי, ניתן לעשות אותו במגוון גדול מאוד של צבעים וטקסטורות. הרבה יותר מה- אפור-אדום-ורוד מנומש של הגרניט.

את שיש אבן קיסר תוכלו להשיג אפילו ב'לבן מעונן', 'אדום מנצנץ', 'כחול מעמקים' וב-'איזה יופי של כתום אבל לא במטבח שלי'...

מלבד המרחב הכמעט אין סופי של גוונים וטקסטורות, תוכלו גם למצוא שיש אבן קיסר עם גימור מבריק חלק וגימור מט.

משטחי עבודה למטבח העשויים שיש אבן קיסר, בניגוד לגרניט, לא צריכים איטום והם עמידים בפני כתמים, קילוף וסדקים. כמובן שזה לא מוחלט - אם תחליטו, למשל, להפיל את סיר הלחץ השוקל 50 טון מהארונות העליונים ישירות על משטח ה-שיש אבן קיסר, כנראה שהוא יישבר. ...לא, לא הסיר יישבר. השיש!

למרות מה שכתוב למעלה, שיש אבן קיסר הוא לא משטח עבודה מושלם (כמו למשל משטחי עבודה מנירוסטה). אם ממש תתאמצו, הוא כן יספוג כתמים וכן עלול להינזק אם תשתמשו בחומרי ניקוי שאינם מתאימים. בנוסף, לא מומלץ להניח עליו סירים חמים.

לפני שנגיע לעניין התחזוקה של שיש אבן קיסר, ומה עושים, רחמנא ליצלן, אם השיש מוכתם עם הלוגו של רמי לוי מהשקיות של הסופר... בואו נעשה סיכום קצר וברור –

יתרונות שיש אבן קיסר

  • יש מגוון מאוד גדול של גוונים וגימורים. ממט ועד למבריק. יש אפילו דגמים של שיש אבן קיסר הדומים לאבן טבעית.
  • בגלל שמדובר בחומר סינטטי הנוצק לתוך תבניות, לא חייבים להסתפק במשטחים ישרים. ניתן לייצר צורות מיוחדות עבור אי למטבח או לדלפק מיוחד. (אבל זה לא זול!)
  • תועלת גבוהה לעומת המחיר – מחיר זול יחסית ופונקציונליות מאוד גבוהה.

חסרונות שיש אבן קיסר

  • עלול להיסדק אם מניחים עליו סיר חם.
  • עלול לספוג כתמים. אבל, בגלל שמשטח עשוי שיש אבן קיסר הוא לא נקבובי, ניתן להסיר כתמים יחסית בקלות.
  • כדאי מאוד להשתמש בקרש חיתוך. לא מומלץ לחתוך ישירות על שיש אבן קיסר.

אז איך מתחזקים שיש אבן קיסר? בואו נעשה זאת בצורה מסודרת... אלה ההוראות הרשמיות של חברת אבן קיסר:

כתמים עקשניים או כתמי נוזל שהתייבש – מגרדים את החומר שהתייבש עם סכין פלסטיק (פלסטיק!), ומשתמשים במטלית לחה כדי להסיר את החומר שנותר. ממש לא כדאי להשתמש בסכינים חדים, מברגים ופטישים...

כמו כל משטח עבודה אחר, גם שיש אבן קיסר עלול להינזק מחשיפה לכימיקלים וחומרי ניקוי חזקים. אל תנסו להשתמש במסירי צבע, חומרי ניקוי לתנורים או חומרי ניקוי מיוחדים למדיחי כלים (ph 8 ומעלה). אם השתמשתם בטעות בחומר כזה, שטפו מהר במים כדי למנוע אפקט מצטבר.

והנה שני דברים קטנים לחובשי הכיפה שבינינו...

לא כדאי להניח על שיש אבן קיסר פלטת שבת, וגם לא את הסיר של החמין...

ואיך מכשירים שיש אבן קיסר אם לא כדאי להניח עליו דברים חמים? קודם שופכים עליו מים פושרים ורק אז מים רותחים. אחר כך נותנים למים להתקרר לאט לאט. אל תנסו להניח אבנים חמות על שיש אבן קיסר. לצורך העניין זה כמו להניח סיר חם וזה יכול לסדוק ולשבור את המשטח.

ולפני שאנחנו מגיעים לסוף, הנה טיפ קטן על שיש אבן קיסר...

חברת אבן קיסר נותנת אחריות של 3 שנים על משטחי שיש אבן קיסר. האחריות ניתנת רק בתנאי שההתקנה מתבצעת על-ידי מתקין מורשה ובצרוף תעודת האחריות. אז לפני שאתם קונים שיש אבן קיסר, וודאו שהמתקין עומד בתנאי האחריות.

4.2299465240642 1 1 1 1 1 דירוג: 4.23 - 187 הצבעות

רוצים לדעת מה זה קוריאן?

קוריאן – בטח כבר שמעתם את המילה הזו מאיזה נגר או חברת מטבחים שאמרו לכם...

'למה שלא תעשו מטבח עם קוריאן? זה חומר נפלא עבור משטחי עבודה. קוריאן הוא חומר הרבה יותר טוב משיש אבן קיסר!'

אוקיי... אז אתם יודעים על קוריאן שהוא משמש כחומר למשטחי עבודה במטבח. אבל מה זה החומר הזה?

מה זה קוריאן??

זה שיש? זה גרניט? זה פורמייקה? זה עץ מלא??

ובכן, התשובות הן לא, לא, לא ו- (כמה מפתיע...) לא!

אז מה זה כן?

קוריאן הוא שם של חומר סינטטי אותו המציאה חברת דו-פונט. קוריאן מוכר יותר בארץ בתחום המטבחים, אבל למעשה ניתן לעשות איתו המון דברים שקשה מאוד לעשות עם חומרים אחרים.

ניתן לחתוך קוריאן, לעבד את הפינות שלו באיזו צורה שרוצים, לקדוח בו, לפסל בו ואפילו... לכופף אותו.

בהקשר של מטבחים, קוריאן מאפשר ליצור משטח עבודה רציף, מעוגל ואחיד, עם כיור אינטגרלי אמיתי (להבדיל מכיור בהתקנה שטוחה), חיפוי מטבח אינטגרלי, ללא תפרים וחיבורים. הכל יראה כאילו הוא יציקה אחת שלמה.

ובגלל שקוריאן הוא חומר סינטטי, ישנם גם המון צבעים ושילובי צבעים אפשריים. יש משטחי קוריאן הנראים כמו גרניט, יש כאלה הנראים כמו אבן טבעית ויש משטחי קוריאן עם עיצובים סופר מודרניים.

אם בא לכם, תוכלו גם ליצור עם קוריאן משטחי עבודה חצי שקופים ולהאיר אותם מאחור או מלמטה...

בקיצור,

קוריאן מאפשר ליצור מטבחים עם משטחי עבודה מדהימים באמת!

לכאורה, רוב התכונות שהזכרנו למעלה מכוונות לשימוש בקוריאן במטבחים מודרניים. למעשה, גם במטבחים כפריים או במטבחים 'חצי-כפריים' ואפילו במטבחים אנגליים אפשר להשתמש בקוריאן. כמובן, קוריאן בצבעים זרחניים לא יתאים למטבחים כאלה, אבל גוונים מעודנים יותר בהחלט יכולים ליצור מטבח עם אופי מאוד מיוחד.

והנה כמה שאלות נפוצות על קוריאן...

האם משטחי קוריאן עמידים לכתמים?

כן. קוריאן עמיד לכתמים. הסיבה לכך היא שמדובר בחומר ללא נקבוביות (בניגוד למשל אבן טבעית כמו גרניט), ולכן לכלוך וכתמים לא יכולים 'להתיישב' בתוך הנקבוביות ולהכתים את המשטח. כלומר, קוריאן הוא קל לניקוי ותחזוקה.

איך מנקים קוריאן?

די קל לנקות קוריאן. מים חמימים עם קצת סבון יעשו את העבודה. חומרי ניקוי אגרסיביים לא מומלצים. הווידיאו הבא (באנגלית) ייתן לכם כמה טיפים פשוטים איך לשמור על קוריאן חדש כמו ביום שקניתם אותו.

והנה עוד טיפ מאוד חשוב שכדאי שתדעו...

הניסיון מראה שכאשר משאירים משטח עבודה עשוי קוריאן (ולמעשה כל חומר אחר) רטוב, מצטברת עליו שכבת אבנית דקה. שכבה זו תעמעם את מראה הקוריאן ותגרום לו להראות מוכתם ולא אחיד. ההימנעות מכך פשוטה מאוד– ניגוב וייבוש משטחי קוריאן לחלוטין אחרי כל ניקוי.

האם ניתן לחתוך עם סכין חד ישירות על משטחי קוריאן?

חד(!) משמעית. לא!

כדאי מאוד להוציא את קרש החיתוך הזול שקניתם באיקאה...

האם משטחי קוריאן עמידים לחום?

או במילים אחרות – האם אפשר להניח על קוריאן סירים חמים?

ובכן... לא מומלץ!

באופן עקרוני, נזק למשטחי קוריאן מתחיל להיגרם בטמפרטורה של 100 מעלות ומעלה. כך שחום גבוה ולהבה גלויה יכולים ליצור נזק. ברוב המקרים, ניתן לתקן נזק כזה, אבל אם אפשר להימנע מראש אז כמובן שזה עדיף.

לכן כדאי להניח מתחת לסירים ולתבניות משטחים שיבודדו אותם מהקוריאן.

ועוד משהו בהקשר של חום – מים רותחים לא יגרמו נזק למשטחים וכיורים עשויים קוריאן. אבל... ההמלצה הרשמית של החברה היא לשטוף את הכיור עם מים קרים במהלך מזיגתם של המים הרותחים.

ובמילים אחרות, אין שום בעיה להמשיך להכין פסטה בולונז... ;-)

טוב, אז נראה לי שאתם מבינים פחות או יותר מה זה קוריאן ולמה זה טוב (או לא טוב, תלוי את מי שואלים).

ומה לגבי המחיר?

אין כאן הפתעות. קוריאן הוא חומר יקר יותר מאלטרנטיבות אחרות וזולות יותר כמו שיש אבן קיסר וגרניט.

אבל, חשוב שתדעו גם...

שיש חברות נוספות המייצרות מוצרים מאוד דומים עם אותן תכונות. אבונייט (AVONITE), למשל, הוא גם חומר סינטטי והוא מאוד דומה לקוריאן בתכונות שלו. גם אבונייט ניתן להשיג בארץ.

בשורה התחתונה, היתרון המרכזי של קוריאן הוא שכל משטח העבודה נראה אחיד ורציף. הכיור האינטגרלי הוא שדרוג רציני לכל מטבח.

דרך אגב, רוב החסרונות של קוריאן שהוצגו נמצאים גם בשיש אבן קיסר. לכן, אם אתם שואלים את עצמכם אם לקנות קוריאן למטבח או לא, לדעתי התשובה מתחבאת דווקא בתקציב שלכם...
4.5478723404255 1 1 1 1 1 דירוג: 4.55 - 188 הצבעות
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית
עמרי רדאי

הירשמו לטיפים שלי וקבלו מידע עשיר ומגוון שיסייע לכם בהוזלת עלויות ובעיצוב מטבח נוח לעבודה ויפה!

בנוסף תקבלו מיידית ובחינם דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן.

כן! שלח אליי את הטיפים!

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מישהו שיתכנן לכם את המטבח?

שימעת יהב היא מעצבת מטבחים מומלצת מטעם לימון מטבחים.

"עם כל-כך הרבה פרטים שצריך לאזן - פרקטיקה, אסתטיקה, התאמה אישית ותקציב, תכנון מטבח חדש יכולה להיות חוויה מרגשת ומפחידה כאחד. תנו לי לדאוג לכאבי הראש, כך שאתם תוכלו להירגע, ובאמת ליהנות מרכישת מטבח שתפור בדיוק עבורכם."

לחצו כאן כדי לשמוע עוד פרטים!

שימעת יהב
תכנון ועיצוב מטבחים