תנור אפייה – כל כך הרבה אפשרויות. במה לבחור?
סיימתם לתכנן את המטבח שלכם. הנגר כבר הרכיב אותו. השיש היפה אותו בחרתם מותקן ברגעים אלו ממש על ידי איש מקצוע עם ידי זהב. עכשיו רק נשאר לקנות תנור אפייה חדש ומספר מוצרי חשמל נוספים.
כשאתם ניגשים לחנות מוצרי החשמל, מסתבר לכם שהמקום שהשארתם מתאים רק עבור תנור אפייה בילט-אין שלא מאפשר דברים שחשובים לכם...
למשל - בעלך מאוד אוהב להכין צלי בקר בגריל שבתנור. ובתנורי אפייה בילט-אין שראית לא הייתה אפשרות כזו.
וגם - הרבה פעמים את מבשלת ארוחות גדולות, אבל תנור אפייה בילט-אין אינו מספיק גדול לארוחות כאלה.
ובכלל, פתאום נראה לכם שעדיף היה לקנות תנור-כיריים משולב כדי לחסוך במקום.
בקיצור...
חבל שלא תכננת מקום עבור תנור אפייה גדול יותר, ומשוכלל יותר.
אז הנה כבר על ההתחלה קבלו טיפ אפוי היטב - כדאי לתכנן את קניית תנור האפייה מראש, עוד בשלב תכנון המטבח. כך אפשר יהיה לדעת כמה מקום צריך להכין לו, מהו התקציב הדרוש עבור תנור אפייה והאם התקציב ריאלי.
בסוף העמוד יש מספר שאלות מנחות שיעזרו לכם לקבל החלטה מתאימה לגבי קנייה של תנור אפייה.
אבל לפני זה, יש מספר דברים שכדאי שתדעו...
לא משנה אם מדובר על תנור אפייה יוקרתי או על תנור אפייה עממי – הפונקציות שלהם כמעט זהות. לכן - ההשקעה בתנור תתבטא לרוב בהשקעה עיצובית. אבל, אם יש דברים מיוחדים שחשוב לכם שיהיו בתנור, כמו מחדיר אדים (כדי שעוגת הגבינה המפורסמת שלך תהיה עוד יותר מפורסמת וקרין גורן תבקש את המתכון...), אז מן הסתם כדאי לוודא שהם ישנם.
כמעט כל תנור אפייה שתתקלו בו יכול לעבוד במצב טורבו. במצב זה יש מערכת הגורמת לסחרור של האוויר בתוך התנור.
היתרון העיקרי של תנור אפייה טורבו הוא מהירות האפייה ואחידותה. אם למשל, תכניסו לתנור שתי תבניות של עוגיות שוקולד צ'יפס (יאמי...!) שתיהן ייאפו בצורה אחידה ולא תצטרכו להחליף את מקום התבניות אחרי זמן מסוים.
ועוד יתרון של תנור אפייה כזה הוא שבעלך יוכל לאפות דגים באותו הזמן שאת אופה את חלת השבת. הטעמים והריחות לא יתערבבו. (אבל... הייתי מוודא זאת בעצמי לפני שהחותנת שלך תגיד שלחלת השבת יש טעם של ים!)
חסרונו של תנור אפייה טורבו הוא שהשימוש במתכונים דורש התאמה כי רובם נכתבו לתנורים רגילים. וגם... המאוורר עושה רעש. זה לא נורא אבל כדאי שתדעו זאת.
קיים גם תנור אפייה המשלב בתוכו מיקרוגל. כך האפייה תהיה עוד יותר מהירה. במקום שאפיית תפוחי אדמה תיקח שעה, בתנור אפייה משולב עם מיקרו היא תיקח 13 דקות.
והנה טיפ צלוי על ניקוי ותחזוקה של תנור אפייה – שווה לכם לבדוק מראש (או יותר טוב – שלחי את בעלך שיבדוק כי את עסוקה, ושלא ישאל שאלות!) מהם החומרים מהם עשוי התנור ואיך משפיעים עליו מסירי שומנים. ניקוי תנור אפייה הוא החלק הבעייתי בתחזוקה שלו, ודווקא חלק מהתנורים היוקרתיים יותר לא מאפשרים שימוש במסירי שומנים.
ובהקשר הזה שווה גם...
לבדוק על איזה חלקים קיימת אחריות.
אם הבישול הוא תחביב רציני אצלכם בבית, כדאי לכם לשקול תנור אפייה המופעל בגז. עומס החום נכון יותר. במיוחד כשמדובר באפיית לחמים ובשרים.
ולפני שנגיע למחירים...
טיפ אחרון על תנור אפייה בילט אין – אם זה מה שאתם מתכננים לקנות, בדקו את איכות האטימה של תנור אפייה כזה. חבל שהרוטב של הדגים ייזל על ארונות המטבח החדשים...
ונעבור למחירים...
תנור אפייה בילט אין – 1000שח ומעלה (הרבה מעלה – עד 50,000 שח!). כמובן שכאשר קונים תנור אפייה בילט אין צריך גם לקנות כיריים היושבות על השיש.
תנור אפייה משולב עם כיריים – 1500 - 7000 שח. המחיר הוא לתנורים עומדים עם רוחב סטנדרטי של 60 ס"מ.
תנורי שף – תנורים ענקיים למקצוענים. מ-75 ס"מ ועד 1.8מ'. 50,000 שח ומעלה.
תנור אפייה למגזר הדתי – תנור עם חלוקה פנימית לשני תאים עבור הפרדת בשר וחלב. 3000 שח ומעלה. תנור אפייה מסוג זה נחשב לעממי וזול. בלי פיצ'יפקס מיותרים. מעולה להכנת קוגל...
כדי לעזור לכם בתהליך הבחירה של תנור אפייה, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות -
- מה הממדים של תנור האפייה בתכנון המטבח הנוכחי שלכם? האם אתם צריכים לשנות את תכנון המטבח כדי להכניס תנור אפייה בממדים אחרים?
- איזה מראה אתם רוצים שתנור האפייה יצור במטבח שלכם? למשל בדרך כלל למטבח מקצועי מתאים תנור אפייה עם גימור נירוסטה, ולמטבח מודרני עם קווים נקיים מתאים תנור אפייה עם דלת זכוכית.
- כמה אנשים מבשלים בו זמנית במטבח שלכם? מה הגודל של הארוחה הממוצעת אותה מבשלים? האם זה ישפיע על מספר התנורים, הגודל שלהם?
- איך מתבצע הבישול במטבח?
- האם אתם משתמשים יותר בתנור אפייה או יותר בכיריים?
- האם אתם רוצים תנור טורבו, או אולי תנור אפייה המחדיר אדי לחות (כדי ליצור קרום חיצוני קשה בעוגות או פשטידות מבלי שהן ישרפו)?
- מה לגבי גריל? או שימוש במחבתות לאפייה?
- האם במטבח שלכם צריך תנור אפייה בהספק גבוה במיוחד?
- האם יש לכם מעט מקום במטבח ואתם מעדיפים תנור אפייה משולב?
- האם אתם רוצים תנור אפייה בעל אופציות מתקדמות החוסכות זמן, כמו תנור אפייה עם ניקוי עצמי, או תכניות אפייה מוכנות מראש?
- באיזה חומרי ניקוי ניתן להשתמש בתנור?
- איך מתבצעת הכנסת והוצאת התבניות מהתנור? אם המדפים הם משופעים או לא נוחים, כל הרוטב של צלי הבשר יכול להישפך.
- מה התקציב שלכם עבור תנור אפייה?
זהו. עכשיו אתם מוכנה לתכנון המטבח שלכם עם תנור אפייה שיתאים בדיוק למה שאתם צריכים. אתם מוזמנים להוריד את רשימת השאלות על תנור אפייה כאן כדי שתוכלו לחזור אליה מאוחר יותר, ואפילו לקחת אותה לחנות מוצרי החשמל.
והעיקר - שתהיה אפייה נעימה, עם כל תנור אפייה שתבחרו...