האם אתם מכירים את מעצבת הפנים סורנה כפיר?

סורנה כפיר

סורנה כפיר

אני שמח לארח את סורנה כמעצבת פנים בכירה בפורום.

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מוכשרת במיוחד בעלת סטודיו לעיצוב ואדריכלות פנים.

באופן אישי אני מאוד מתחבר לגישה שלה לעיצוב בתים ולעיצוב מטבחים - לחיבור ולהתאמה שהיא עושה בין האנשים לבין הבית והמטבח שלהם. להסתכלות הכללית על כל המרכיבים ליצירת תמונה שלמה וקוהרנטית של עיצוב וסגנון חיים.

כדי שתוכלו להכיר את סורנה טוב יותר ערכתי איתה ראיון קצר.

מוכנים?

מוכנה סורנה??

בואו נתחיל...

סורנה, 'המטבח הוא מרכז הבית' היא אמירה משומשת ושחוקה ועם זאת נכונה. מהי לפי דעתך החשיבות של המטבח בחיי המשפחה המודרנית?

מה שיפה בקלישאות זה שהן נוצרות אחרי שנים של ניסיון... היום יותר מתמיד, כשהמטבח ברוב הבתים והדירות פתוח לחלל הציבורי, הוא מהווה צומת מרכזית בכל בית. הפונקציה הראשית היא כמובן בישול ואחסון מזון. לכך יש השלכות בתחושת המשפחתיות, באירוח, בחיבור בין האנשים החיים בבית ומתארחים בו. זה המקום המושקע ביותר מבחינת העיצוב וגם ההשקעה הכלכלית בו היא לרוב הגדולה ביותר.

כשאת מעצבת בית, איך את ניגשת למשימה של עיצוב ותכנון המטבח?

בכל עיצוב ותכנון בית יש קודם כל דגש על הצרכים והחלומות של בני הבית. הרגלי החיים שלהם, הרצונות. אני בוחנת איך אלו מתחברים באופן המוצלח ביותר עם הנתונים הקיימים, מיקום הפתחים, השטח הקיים. אני נעזרת בהדמיה תלת מימדית לכל האזור הציבורי לבחינת האפשרויות למבנה המטבח, מיקום הפונקציות הראשיות (מקרר, כיריים, כיור ומשטח עבודה מרכזי) ואז חלוקה פנימית מיטבית, אופציות מיקום אי או דלפק אם רלוונטי - וכיצד כל זה מתחבר למיקום פינת האוכל וכלל העמדת הריהוט בחלל.

אחר כך נכנסים הצבעים והחומרים. במטבח יש הרבה מהם - הארונות, המשטח, חיפוי הקיר, צבע הקירות והריצוף, כלי חשמל, וגם הפרטים כמו ידיות, מתלים שונים, אביזרים - צריך לחשוב איך כל זה יראה יחד ואיך זה מתחבר לשאר הבית.

איך את רואה את הקשר הפרקטי שבין המטבח לשאר הבית? למה צריך לשים לב כשמתכננים את המטבח וממה כדאי להימנע?

צריכה להיות התייחסות מלאה להנדסת אנוש - מעברים נוחים, גבהים שמתאימים לבני הבית, מרחקים נאותים ונוחים בין הפונקציות וכמובן חיבור המראה הכללי בחומרים ובצבעים לסגנון העיצובי הרצוי, בחינת המטבח מכל הזויות.

המטבח לרוב מתייחס בו זמנית גם לכניסה לבית וגם לפינת האוכל והסלון - יש לבחון מה נראה מכל זווית ראיה, ליצר חיבור וגם הפרדה מסוימת (ועד כמה - זה משתנה ממשפחה למשפחה). יש להימנע בעיקר מלהתייחס למטבח כאל יחידה נפרדת, החיבורים לחלל חשובים ויש לשים דגש בעניין הזה.

טעות נפוצה נוספת היא בחינת עיצוב המטבח ובחירת הצבעים והחומרים מבלי לחשוב על המראה הסופי - מטבח הוא מקום עמוס חומרים שונים כבר בבסיס שלו, חשוב להתייחס למראה בתפקוד יומיומי, בפעולה.

ואיך את רואה את הקשר העיצובי בין המטבח לשאר הבית? האם המטבח צריך להיות באותה השפה העיצובית של הבית או שאפשר לתכנן את המטבח עם שפה עיצובית שונה?

בעיצוב, הקונטרסטים יוצרים עניין וגם מדגישים כל כיוון. לרוב אני מעדיפה לא לקחת לקיצוניות סגנון מסוים בצורה המאוד נקיה שלו. יש בזה משהו מאד כבד ואחיד לדעתי. הסגנון הכללי מתחבר כמובן לטעמם של בעלי הבית. אבל אני מציעה שילובים שלרוב מתקבלים בשמחה.

מטבח כפרי עד לפרטים, יקבל באהבה איזה טוויסט מודרני - זה יכול להיות אביזר, כלי אוכל או בישול או אפילו חומר וצבע של חלק מהמטבח שנותן דגש שונה. גם במטבח מעוצב בסגנון מודרני, חלק ומבהיק, נחמד להוסיף פריט או חלק עם איזה עבר ותוכן, כפרי או עתיק. מבחינתי זה האתגר העיצובי - להכניס משהו אישי ושונה, אולי אפילו קצת הומור והפתעה. זה גם עוזר לחיבור עם שאר החלל ויוצר הרמוניה טובה בכלל הפונקציות באותו טווח ראיה.

איך לפי דעתך צריך לקבוע את התקציב לעיצוב הבית והמטבח?

אני משתדלת לא לתת לתקציב מצומצם להגביל את הרעיונות העיצוביים ואת הפרקטיות במטבח. אפשר לייצר מטבח מוצלח, שימושי ומרהיב גם באמצעים זולים. ארונות פשוטים יחסית ללא פרזולים מתוחכמים אבל דגש על נוחיות התפעול, ותוספות צבע, חיפויים בשילוב מוצלח, תאורה (מאד מאד חשוב עניין התאורה - לפונקציה, לאווירה ולמראה הכללי), תוספות של שידות או פריטים שכבר קיימים. עם זאת לא צריך לשכוח שמטבח קשה להחליף והוא מתוכנן לשנים לא מעטות - ממליצה להשקיע קודם כל במיקום הנכון ביותר, לא להתקבע במיקום או במבנה מיושן (גם אם כרוך בהעברת חשמל ומים, זה פחות מכביד ממה שמשערים).

השקעה כלכלית במטבח היא נתח מספיק משמעותי מתקציב שיפוץ או בניה, כדאי לתת לו את הכבוד הראוי. השקעה של כסף רב במיקום לא נכון או בחלוקה שלא מתחברת לשאר החלל היא טעות שקשה ויקר לתקן. אפשר לחסוך בפריטים ניידים, לדחות רכישת ספה או שולחן חדש, אבל במטבח להשתדל לצמצם פשרות.

האם לפי דעתך אפשר לעצב את המטבח לבד, ללא עזרתו של מעצב פנים או מעצב מטבחים?

עיצוב זה תחום בו אנשים טועים לעיתים ומשערים שהם יסתדרו. מה קרה? לא ראינו בימי חיינו מטבחים רבים? הרי יש המון חומר באינטרנט, תמונות. השתמשנו במטבח כל החיים? עושים כמה קווים, מסמנים קופסאות ומחברים מטבח. אבל זה אזור שצריך תכנון מאד מוקפד ומדויק. כנ"ל בתכנון אמבטיות. יש כאן חיבור לחלל כפי שכבר ציינתי, וגם חיבור של כמה תחומים ביחד - כאן מתחברת התקרה ועבודות הגבס והמיזוג אם יש, יחד עם ארונות מטבח גבוהים ונמוכים, מיקומי חשמל ותאורה, חיפויים ומשטחים, חלונות ופתחים, כלי חשמל בגדלים מסוימים שדורשים הכנה מדויקת, מיקומי אינסטלציה וגז...

כדי ליצר חיבור שעובד בין כל אלה משתמשים בכלי עבודה, שהם שרטוטים והדמיות. אז כל דבר במקומו, חוסכים הוצאות על תיקונים וטעויות, מקבלים בדיוק מה שמתכוונים אליו ולא בערך. שלא לדבר על המראה והפינישים בסופו של דבר. מטבח צריך לתפור במדויק לנתונים, לזה הכרחית עבודת מעצב.

מהם שלושת הדברים החשובים ביותר לדעתך הקשורים לעיצוב ותכנון המטבח?

חיבור לשאר החלל, מיקסום אחסון ומשטחי עבודה ונגישות טובה שלהם בנתונים הקיימים מבלי להכביד על המראה והאווירה, תכנון תאורה מעולה.

מה יותר חשוב במטבח הפרקטיות או האסתטיקה? אם צריך להכריע מבין השניים, מי לדעתך מנצח?

שאלה קלה... המוטו שלי הוא שהאסתטיקה הטובה ביותר נובעת מפונקציה. פונקציה טובה, נגישה ונוחה נותנת גם מראה יפה ואווירה נעימה. כמו שבגד מסורבל ומגרד לא יכול באמת ליצור מראה יפה ונעים, כך מטבח לא נוח לא יכול להראות יפה בעיני, ייצור צרימה וחוסר הרמוניה.

זה מקום שימושי, עושים אותן פעולות פעמים רבות - צריך לחשוב על הפעולות האלה, על הזרימה שלהן. למשל, דלתות נותנות מראה נקי וגם עולות פחות, אבל יוצרות פעולה כפולה - יש לפתוח דלת ואז למשוך מדף, משיכת מגירה חוסכת 50% מפעולה אחת קטנה, זה המון! מטבח הוא לא לתצוגה והוא לא תפאורה לאורחים. יש לחשוב על ההתנהלות היומיומית כדי שיהיה מראה יפה ונעים בלי תחזוקה מכבידה מידי והתכוננות - אחסון נגיש ותכנון מקום נכון לכל פריט מאד יקל על ההתנהלות, ויצור מראה יפה בכל יום.

אבל - פרקטיות היא עניין מאד אישי. חומרים סינטטיים הם פרקטיים יותר בתחזוקה, חומרים טבעיים דורשים תשומת לב אחרת. יש אנשים שמפריעה להם מאד חוסר אחידות בחומר או בצבע, שינויים של התיישנות ושימוש - לאלו יתאימו לרוב חומרים שכמעט לא מתבלים כמו אבן קיסר ופורמייקה. אחרים רואים יופי בהשתנות של אבן טבעית, משטחי עץ. הם לא נרתעים מכל שריטה וספיגה - יוכלו ליהנות ממראה טבעי, פרקטיות מסוג אחר. שילוב של חומרים משני הסוגים, במיקומים בהתאם, יכול לתת תשובה מאוזנת בין האסתטיקה והפרקטיות בשימוש.

ואוו... סורנה, היה מאוד מעשיר ומלמד. תודה!! ולכל מי שקרא – אני מזמין אתכם לחזור לפורום ולשאול את סורנה שאלות.

אם אתם רוצים ליצור קשר עם סורנה באופן אישי אתם יותר ממוזמנים להתקשר אליה או לשלוח אליה מייל.

הנה הפרטים...

סורנה כפיר
עיצוב ואדריכלות פנים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280

לחצו כאן כדאי לחזור אל הפורום

4.823275862069 1 1 1 1 1 דירוג: 4.82 - 232 הצבעות
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.