מה מסתתר בתוך מגירות המטבח שלכם?

מגירת מטבח פתוחה של בלורן

מגירת מטבח פתוחה של בלורן

נכון שאתם מעדיפים שיהיו במטבח שלכם מגירות ולא ארונות עם מדפים?

ונכון שאתם סומכים על הנגר והמעצבת שיעשו עבורכם את הבחירות הנכונות עבור המגירות, ולא השקעתם עד עכשיו יותר מדי מחשבה על כך?

...תגידו ת'אמת!

אם אהיה אתכם כנה, אז גם אני לא חשבתי בהתחלה שיש כאן יותר מדי עניין.

כמה מורכב זה כבר יכול להיות? בסה"כ קופסא עם מסילות וידית. לא?

אז זהו שלא...

לפני זמן לא רב, נסעתי לבקר בתערוכת עיצוב הבית בגני התערוכה ופגשתי שם נציג חביב של חברת בלורן (אגב, הביתן שלהם בתערוכה היה ממש מרשים ומזמין). התחלנו לשוחח, ואיכשהו השיחה גלשה לנושא של מגירות ומסילות.

ככל שהשיחה התארכה, כך הבנתי שיש הרבה דברים שכדאי לי להכיר ושהם מאוד חשובים בהקשר של מגירות ומסילות במטבח.

הנציג החביב (שבאופן מפתיע, או שלא... גם לו קוראים עמרי), הזמין אותי לבקר באולם התצוגה של בלורן בראשון לציון (שהם היבואנים של בלום בארץ – אני בטוח שכבר שמעתם את השם הזה). שם המשכנו לשוחח על הנושא תוך כדי הדגמות ובדיקות שבצענו ביחד על מוצרים של בלום.

למדתי הרבה דברים מהביקור הזה.

...והבנתי שיש החלטות משמעותיות שכדאי לי (ולכם) להיות שותפים אליהן. דברים שלא בהכרח יעלו את מחיר המטבח (ואפילו אולי יוזילו אותו) אך יוכלו לשפר משמעותית את הפונקציונליות והאסתטיקה של המטבח.

רוצים לשמוע?

יאללה,

בואו נתחיל...

הרוחב כן קובע! - רוחב מגירות מטבח

מה לדעתכם עדיף?

יחידת מגירות רחבה אחת (למשל ברוחב של 90סמ)?

או,

שתי יחידות ברוחב קטן יותר (למשל 45סמ' לכל מגירה)?

שתי אפשרויות לבחירה

איזה רוחב מגירה לבחור?

חשבתם?

טוב נו... אגלה לכם!

התשובה היא שעדיפה יחידה אחת רחבה.

יש לכך שלוש סיבות:

  1. סיבה אסתטית – מגירות רחבות נותנות תחושה של מטבח גדול יותר ומרווח. יש פחות "פסים" של מגירות ולכן המטבח נראה גם נקי יותר.
  2. סיבה פונקציונלית – בגלל שלפרזול של המגירות (כלומר המסילות) יש רוחב, הוא מקטין את הרוחב האפקטיבי של המגירה בכ-6סמ. כלומר...
    • רוחב אפקטיבי לאחסון של יחידה אחת ברוחב חיצוני של 90סמ הוא 84סמ'.
    • רוחב אפקטיבי לאחסון של שתי יחידות ברוחב חיצוני 45סמ' כל אחת הוא 78סמ'.
  3. מחיר – ביחידת מגירות אחת יש חצי מכמות הפרזול מאשר בשתי יחידות. ולכן מחיר של ארון מגירות רחב יהיה זול יותר.

בקיצור...

אפשרות טובה ופחות טובה

כדאי לבחור ביחידה הרחבה!

נקודה חשובה:

מגירה רחבה היא כבדה יותר ממגירה צרה כי היא מלאה ביותר דברים.

ולכן, כאשר בוחרים ביחידת מגירות רחבה (אפשר כמובן יותר מ-90סמ'), חשוב מאוד לוודא שהפרזול יכול לתמוך במשקלים גדולים.

אגיע לכך בהמשך, אבל בינתיים אני יכול לומר לכם שלחברת בלום יש פרזול היכול לשאת עד משקל של 65קג' ואפילו 70קג'.

כך שלא משנה איזה רוחב של מגירה תרצו לעשות. תוכלו למצוא לכך פרזול מתאים של בלום.

טענה היכולה לעלות כנגד מגירות רחבות:

מאחר שהמגירות מכילות הרבה דברים, הן עשויות להתבלגן במהירות.

אבל...

יש לכך פתרון פשוט –

חלוקה פנימית של המגירה!

אני לא רוצה לעייף אתכם עם הפרטים, אבל בינתיים רק לספר לכם שלבלום יש גם פתרונות לחלוקה פנימית של מגירות. זה נקרא אורגא-ליין או אמביה-ליין, ועוד פרטים על כך תוכלו למצוא כאן.

אמביה-ליין

ארגון פנימי למגירות רחבות

קפיצה לגובה - מה חשוב במגירות מטבח?

כשמדברים על גובה של מגירות חשוב להפריד בין שני מושגים שעשויים לבלבל...

  • גובה חזית של מגירות – איך המגירה נראית כשהיא סגורה
  • גובה דפנות פנימיות של מגירות – איך המגירה נראית ומתפקדת כאשר היא פתוחה.
תמונה שמראה מה נחשב גובה חזית ומה נחשב גובה דופן מגירה

נתחיל עם...

גובה חזית של מגירות:

יחידת מגירות מקובלת במטבח מחולקת בדרך כלל כך שגובה החזית של המגירה העליונה הוא 15סמ, ומתחתיה יש שתי מגירות בגובה חזית של 30סמ' כל אחת.

החלוקה הזו היא מצוינת ומאפשרת גם אחסון של סירים גדולים בצורה נוחה במגירות התחתונות, וגם אחסון של דברים קטנים באופן נגיש וקל במגירות העליונות.

טיפ קטן...

אם בכל זאת יש לכם סיר שלא נכנס במגירות התחתונות כי הוא גבוה מדי, אתם לא בהכרח חייבים לתכנן מגירה מתאימה. זה לא ישתלם לכם מבחינה עיצובית. פשוט אחסנו את הסיר במקום אחר בבית ולא במטבח.

מה שחשוב לשים לב אליו, הוא שאם אתם בכל זאת מתכננים כמה חלוקות של מגירות, תכננו כך שקווי המגירות במטבח יתלכדו. אחרת זה לא יישאר יפה...

תמונה המראה כיצד כדאי לתכנן התלכדות קווי מגירות במטבח

עדיף שהקווים האופקיים של המגירות יתאחדו

גובה דפנות פנימיות של מגירות:

גובה הדפנות הפנימי חשוב למראה ולפונקציונליות של המגירה:

  • אם המגירה ממוקמת בחלק התחתון של יחידת מגירות או של המזווה, חשוב שהדופן הפנימי של המגירה יהיה גבוה כדי לאפשר לערום דברים מבלי שהם יפלו.
  • אם המגירה ממוקמת בחלק העליון של המזווה, חשוב שהדופן הפנימי יהיה נמוך כדי לאפשר גישה נוחה אל תוכן המגירה.

בקיצור...

דופן המגירה צריך להתאים הן מבחינת הפונקציונליות שאתם רוצים להשיג, והן מבחינת המראה של המגירה כאשר היא פתוחה.

אז אם ניקח למשל את המגירות החדשות של בלום (הנקראות "לגראבוקס"), יש להם דפנות פנימיים בגבהים שונים היכולים להתאים לכל פונקציונליות שתרצו להשיג.

אגב, לדגם הלאגרבוקס יש שני סוגים של דפנות: דופן עשוי מתכת ודופן עשוי זכוכית שקופה. השיקול בבחירה צריך להיות גם כאן פונקציונלי ואסתטי. מבחינה פונקציונלית הדגם עם הזכוכית השקופה יסייע לכם לראות למשל תוכן של מגירה גבוהה בתוך מזווה.

בדגמים אחרים של בלום, יש גם זכוכית חלבית.

אפרופו, אם אתם רוצים לראות את כל הדגמים והאפשרויות הרלוונטים, תוכלו לעשות זאת באולם התצוגה של בלורן.

הנה, צלמתי עבורכם תמונה מאולם התצוגה שלהם...

בתמונה רואים דגמי מגירות של בלום באולם התצוגה של בלורן

דגמי מגירות של בלום באולם תצוגה של בלורן

זה חומר טוב! - חומרים למגירות מטבח

תכלס, העניין מאוד פשוט.

מגירות מטבח בנויות משלושה חומרים עיקריים:

  • מתכת (בדפנות המגירות ולעיתים גם בגב המגירה)
  • זכוכית (בדפנות המגירות בחלק מהדגמים)
  • לוח עץ (בתחתית המגירה)

מה שחשוב לדעת כאן הוא שהמתכת והזכוכית כמעט אף פעם לא גורמות לבעיות.

לגבי לוח העץ, המרכיב את תחתית המגירה, חשוב לדעת באיזה לוח עץ מדובר.

לוח העץ הזה יכול להיות עשוי מהחומרים הבאים:

  • MDF
  • MDF ירוק
  • סיבית
  • סיבית ירוקה

הבעיות עם לוחות העץ עשויות להתעורר כאשר נשפכים מים על מגירה או כאשר יש נזילה, או פיצוץ בצינור. חלק מהחומרים הם עמידים יותר וחלק הם עמידים פחות.

לוחות עץ שפחות עמידים, מתנפחים במגע עם מים ומקלקלים את המגירה.

כדי לבדוק איזה חומר הוא העמיד ביותר עשיתי ניסוי: הכנסתי את כל החומרים לתוך דלי עם מים ל-24 שעות וראיתי איזה חומר הוא הטוב ביותר.

הנה זה בא...

את הבחירה של לוח העץ לתחתית המגירה עושה הנגר. לכן, חשוב שתוודאו עם הנגר שהוא מבצע בחירה של חומר מתאים.

דגמים של מגירות מטבח - שיא הטכנולוגיה!

בגלל שבלום הם בערך המותג הכי מוכר בארץ לפרזול ולמגירות, ובגלל שיש להם כמה דגמים של מגירות, חלקם ישנים יותר וחלקם חדשים יותר, החלטתי לעשות סדר בדברים.

הדבר הראשון שחשוב שתדעו – בכל דגמי המגירות של בלום יש מנגנון טכנולוגי המאפשר פתיחה מלאה וטריקה שקטה של המגירה.

אומנם עם השנים המנגנון והטכנולוגיה התפתחו, אך העקרון ואופן הפעולה נשארו דומים.

ולכן, ההבדל בין הדגמים השונים בא לידי ביטוי בעיקר במראה:

מגירות טנדם בוקס (1993)– מגירות אפורות, עם מוטות גלריה עגולים.

מגירות אנטארו (2007)– מגירות לבנות או אפורות עם מוטות גלריה מלבניים או דופן משולבת זכוכית.

מגירות אינטיבו (2007)– מגירות שחורות, לבנות או אפורות. ללא מוטות גלריה כלל. בדפנות ניתן לשלב זכוכית או חומרים אחרים.

מגירות לגראבוקס (2014)– זהו הדגם החדש של בלום. יש שיפור בטכנולוגית הפתיחה המלאה והטריקה השקטה. ללא מוטות גלריה. דפנות דקות יותר (יותר נפח אחסון לכם) ועשויות זכוכית או מתכת.

מגירות טאורבוקס (2014)– מגירות מאוד דומות למגירות הלגראבוקס מבחינת הטכנולוגיה והעיצוב המינימלסטי, אך המראה של המגירות הוא מראה של עץ מלא (אלון, אגוז וכדומה).

אגב, אם אתם לא יודעים מהם מוטות גלריה, אז מדובר במוט בחלק העליון של דופן המגירה שמטרתו מניעת נפילת דברים מחוץ למגירה.

ארון מזווה עם מגירות שיש להן מוטות גלריה

זה מה שעושים עם מוטות גלריה

אין לי מקום בעמוד הזה להראות את כל סוגי המגירות והאפשרויות לעיצוב שלהן. לצורך כך אני ממליץ לכם לקפוץ לאחד מאולמות התצוגה של בלורן (או לקישור הזה באתר שלהם).

אבל,

כן יש לי מקום להראות לכם כיצד מנגנון של פתיחה מלאה וטריקה שקטה עובד.

מה שחשוב הוא שהמנגנון הזה ידע לעבוד טוב כשהמגירה עמוסה במשקל...

פיל קטן - משקל שמגירת מטבח יכולה לשאת?

זוכרים ש...

שקודם הסברתי על כך שעדיפות מגירות רחבות?

וכאשר המגירות הן רחבות הן צריכות לשאת משקלים גדולים?

אני בטוח שאתם זוכרים!

ובכלל, גם אם מגירה היא לא מאוד רחבה, היא כן עשויה להיות מלאה בקופסאות שימורים כבדות או בסט צלחות במשקל של פיל קטן...

ולכן,

חשוב שתוודאו עם הנגר שהוא רוכש לכם פרזול המתאים לרוחב המגירה וליעודה.

כלל אצבע כאמור הוא: ככל שהמגירה רחבה יותר, כך הפרזול צריך להיות מסוגל לשאת משקל גדול יותר.

ואיך תדעו שהנגר ביצע עבורכם את הרכישה הנכונה?

התשובה בסרטון הוידאו הבא...

חשבתם שסיימנו עם כל מה שקשור למגירות?

לא ממש!

נשארו לנו רק עוד כמה דברים קטנים...

פתוווחחחחחח! - מנגנוני פתיחת מגירות

שימו לב חברים. זה מאוד פשוט.

כשמדברים על פתיחת מגירה, יש למעשה רק שתי אפשרויות:

  • פתיחת המגירה במשיכה (עם ידית אינטגרלית או רגילה)
  • פתיחת המגירה בלחיצה שתגרום למגירה להיפתח (עם ידית או כלל ללא ידית).

את פתיחת המגירה במשיכה אתם מכירים אז אין מה להרחיב כאן.

פתיחת מגירה בלחיצה היא משהו פחות מוכר שכדאי להרחיב עליו:

פתיחה בלחיצה מאפשרת לעצב מטבח כך שלא יהיו בו ידיות. זה ייתן למטבח שלכם מראה מודרני ונקי.

לבלום יש שני מנגנונים לפתיחה בלחיצה:

מנגנון מכני הנקרא טיפ-און בלומושן (מתאים למגירות לגראבוקס) – נגיעה קלה בחזית והמגירה נפתחת בתנועה חלקה, ונסגרת בצורה שקטה וללא מאמץ. היתרון של המנגנון הזה הוא במחיר האטרקטיבי לעומת המנגנון החשמלי.

מנגנון חשמלי הנקרא סרבו-דרייב (מתאים לכל סוגי המגירות של בלום) – תמיכה חשמלית בפתיחת מגירות (וקלפות) בלחיצה קלה על החזית. היתרון? אפשר לפתוח מגירות או קלפות בידיים עמוסות או רטובות. פשוט תענוג!

לצורך העניין, הסכמתי לדגמן הכנת בצק (שבסוף לא באמת יצאו ממנו עוגיות...).

ערוץ הקניות - ממי קונים מגירות מטבח?

נכון שחשבתם שמגירות מטבח קונים רק מהנגר?

אז...

אתם צודקים!

מגירות מטבח באמת קונים רק מהנגר (הרי זה חלק מהמטבח). אבל יש שתי אפשרויות שאפשר לבקש מהנגר.

האפשרות הראשונה היא שהנגר יקנה את הפרזול מבלום וירכיב את המגירות בעצמו.

במקרה כזה כדאי שתוודאו שהנגר יודע לעבוד עם הפרזול של בלום. מאחר שהפרזול של בלום הוא טכנולוגיה מתקדמת, חברת בלורן עושה הכשרות לנגרים כדי שיעבדו עם הפרזול שלהם בצורה נכונה לצורך השגת פונקציונליות מקסימלית.

לכל נגר שעושה הכשרה כזו, חברת בלורן נותנת תעודה המסמיכה אותו. ולכן אתם יכולים לשאול את הנגר אם יש לו תעודה כזו...

דוגמא לתעודת הסמכה

כדאי לוודא שיש תעודת הסמכה של בלורן

אגב, אפשרות נוספת לבדוק אם הנגר עבר את ההסמכה היא פשוט לבדוק ברשימות של בלורן בקישור הזה.

האפשרות השנייה היא לבקש מהנגר שיקנה את המגירות כאשר הן כבר מורכבות ממפעל המגירות של בלורן.

יש לכך כמה יתרונות:

  • גב ותחתית המגירה תואמים בצבעם לגוון הדפנות – נותן מראה נהדר למגירות!
  • תחתית המגירה עשויה סיבית ירוקה (ראינו כבר שזה החומר הכי עמיד)
  • לתחתית המגירה יש קנטים האוטמים את לוח העץ ומשפרים עוד את עמידותה
  • אין צורך לוודא שהנגר עבר הסמכה לעבודה עם הפרזול. העובדים הם הכי מוסמכים שיכולים להיות.

עד כאן בנושא מגירות ומסילות למטבח.

אם אתם כמוני, אז לפני שקראתם את העמוד הזה בטח לא חשבתם שזה כזה ביג-דיל.

אז זה באמת לא כזה ביג-דיל, אבל כמו שראיתם, חשוב להכיר את הדברים כדי לעשות את הבחירות הנכונות וכדי לדעת מה עשויות להיות נקודות התורפה.

תנו איזה קפיצה לאולם תצוגה של בלורן (יש בבני ברק, ראשון לציון, חיפה, ירושלים ואפילו ראש פינה), כדי להרגיש את הדברים בידיים. זה חשוב.

4.4814814814815 1 1 1 1 1 דירוג: 4.48 - 27 הצבעות
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית
עמרי רדאי

הירשמו לטיפים שלי וקבלו מידע עשיר ומגוון שיסייע לכם בהוזלת עלויות ובעיצוב מטבח נוח לעבודה ויפה!

בנוסף תקבלו מיידית ובחינם דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן.

כן! שלח אליי את הטיפים!

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280

×

רוצים ללמוד על מגירות ומסילות

ישירות מהמומחים בבלורן?

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.