אני שמח שהגעתם לכאן!
אני אוהב להכיר אנשים חדשים ולפטפט איתם, במיוחד כאלה העסוקים כרגע בעיצוב המטבח שלהם :-)
אני מזמין אתכם להעלות שאלות והתלבטויות שיש לכם לפורום של האתר. תוכלו לקבל פידבק ממני וגם ממעצבות פנים העונות בפורום.
חוצמזה...
בכל עניין אחר תוכלו להשיג אותי במייל – This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
לפעמים לוקח לי כמה ימים לענות. אבל בסוף אני עונה לכולם... באמת!
נ.ב.
מאוד אשמח לשמוע מה דעתכם על האתר - מה טוב, מה כדאי לשפר ומה חסר.
וכמובן אני סקרן לדעת מה אתם חושבים על העיצוב החדש של האתר. אז קדימה... אני מחכה לשמוע מכם!
ראשית תודה על כל המידע המועיל שיש באתר.
אני מתכננת מטבח ללקוחה. מטבח של קו מול אי.
קיר של ארונות גבוהים ומולו אי רחב באותו האורך.
כמה מרחק צריך לתת בין קיר הארונות לבין האי כדי שהמטבח יהיה נוח לשימוש כמספר אנשים נמצאים בו מצד אחד. ומצד שני שיהיה שימוש נוח ואינטרקציה נוחה בין שני חלקי המטבח?
חשוב לציין שיש כניסה למטבח רק מצד אחד. בצד השני יש קיר.
אשמח לתשובה!
בברכה,
הדס.
בעלי בנה מטבח ואנחנו רוצים לקנות דלתות מעץ שצבועות בתנור.
איפה אפשר לקנות?
תודה
רציתי לשאול, סיכמתי עם הנגר שיעשה לי קנט לייזר, לאחר מכן הבנתי שהוא עושה קנט לייזר רק לחזיתות של הארונות והמגירות. ולא לחזיתות הצדדיים, האם כך זה מקובל?
אם כן עושים לחזיתות הצדדיים, האם עושים אותם על MDF, או שניתן שהחברה של הפורמייקה תעשה לי על סנדוויץ, או שעושים דופן כפולה?
תודה מראש
תודה על תשובתך
גילה
אני בשלבי תכנון מטבח בדירתי החדשה. שוטטתי בהרבה מאד אתרים רלוונטיים כדי ללמוד ולהעשיר את הידע להקמת מטבח. באתר של עמרי מצאתי אדם בעל ידע וניסיון עשירים בתחום. ברור לי שהוא נשען ומסתמך על ניסיונו המקצועי העשיר כאשר באים לבחון אותו. עצותיו המגיעות אלי כשרות לציבור קוראיו בכל פעם שמתפרסמות הנני מרגיש שיש לי על מי לסמוך. אין אני בא להלל ולפאר את עמרי. הוא לא זקוק לכך.
התברכנו באדם המוכן ונהנה לתרום ועל כך תודתי הכנה והעמוקה לעמרי.
ישאר לי ממנו עד השיש 1.20 מעבר
ששם גם ישבו האם זה בסדר?
ניתן לשים ארון מעל כיריים גז? האם זה הורס את הארון?
האם קל לנקות חיפוי זכוכית?
כדאי לשים תנור בליד אין אחד על השני או בצד? הבעיה היא מקום שרוצה לנצל..
תודה רבה
אני רוצה לשלוח את השאלה שלי, אבל אני לא רואה שיש אפשרות להוסיף קובץ אלא רק קישור... איך ניתן להעלות קובץ?
התייעצות בבקשה:
רוחב המטבח הוא 3.39 והאורך הוא 4.47 סמ.
מצרפת תכנית.
מתלבטת בנוגע למיקום האי. לאורך המטבח או לרוחבו...
אם אמקם את האי לאורך המטבח, האי יהיה גדול יותר ונראה טוב יותר מזוית הכניסה לבית ו..יהיה לי משטח גדול יותר לעבודה כי אני מעוניינת להתקין אינדוקציה 90 סמ..
אם אמקם את האי לרוחב המטבח האי יראה טוב מהצד של הסלון..(ופחות מזוית הכניסה לבית) ויהיה קטן יותר עם פחות שטח עבודה ואיחסון..
תודה גדולה
צלע של 320 של ארונות גבוהים + 180 כיור ומדיח + 320 אי >> בצורת ח
זה חלק מחלל של סלון שך 10 מטר
ןמאחורי האי יש עוד מעבר של 140 ( כי יש כניסה לחדר שירות)
האם מטבח כזה לא יהי צפוף מידי ?
האם צורת ח נראה יפה
אשמח לעזרתך.
אנחנו מרכיבים בימים אלו מטבח בסגנון מודרני,לבן. לציין שהמטבח די קטן והחלל פתוח לסלון.
בחרתי ידיות ניקל מט.
יש לי מגירות תחתונות ברוחב 60 ו 90 סמ.
שני ארונות מתחת לכיור 35 סמ כל אחד.
ארון מעל הבילד אין ברוחב 60 סמ ושמי ארונות מעל המקרר 45 כל אחד.
איזה אורך של ידיות הכי יתאים? בחנות יש 29 או 34.
כמו כן, יש קלפה אחת ברוחב 110. הנגר הציע שבמקום ידית, הוא יאריך את הדלת ב סמ אחד וזה ישמש לפתיחתה. האם זו אופציה ממולצת?
תודה! לילך
אני סטודנטית לעיצוב פנים והאתר שלך מאד עוזר לי כשיש לי שאלות בזמן הכנת ש.ב. ובכלל להעשרת הידע בכל מיני תחומים. שמחתי לראות שהמרצה המדהימה שלי שמעת שותפה בפורום:)
תודה רבה
תודה מראש,
מירי
לקראת תכנון מטבח שרוחבו 3.5 ואורכו 2.60 וממשיך לפינת אוכל.
לדעתי המטבח לא קטן אך לא גדול מכדי להכיל אי. איך אפשר להחליט על צורת המטבח, צורת ח'? אולי רק ר'? ואולי שני קוים מקבילים וגם האם זה בסדר להמשיך את המטבח לאורך כל הקיר כקו אחד ולוותר על פינת האוכל? (במקומה ארכוש קונזולה יפה שתפתח). אנחנו שני אנשים בבית ומארחת לעיתים רחוקות.
תודה!
למטבח לבן מבריק איזה צבע שיש יתאים.?
צבע הריצוף אפור מבריק מעט כהה.
בתודה מראש
או שיש ספרים אחרים שמתאימים לאדריכלים
האם זה יחדש לי משהו ?
רציתי להתייעץ איזה מס' צבע(גווני שמנת כמובן ) הכי מתאים לחזיתות מטבח בסגנון פרובנס עדין.
מספר דגם השיש 4230 של קיסר
אנחנו בתהליכי שיפוץ מטבח אשמח לשמוע האם חיפויי קיר בקרמיקה לבנה חלקה מט
היא קלה לניקויי? או בגלל שאין עליה ברק ישארו הסימנים של הסמרטוט? חשבנו על חיפויי בפלטה של 60 על 120
שנית, אני ממש מבולבלת, אנחנו משפציםדירה מהיסוד וגם מרחיבים, מתלבטים על מטבח פתוח או סגור, בעלי רוצה פתוח כי זה יותר חדשני ומרחיב את הדעת, יש בזה וזה נכון אבל אני נוטה לסגור מכיון ששמדובר בבית עם ילדים קטנים, אני אישה עסוקה מאד, מפחדת ששאצטרך כל הזמן לשמור על מטבח מבריק בגלל זה ואולי לא אעמוד בכך, מעבר לזה נניח שבעית הניקיון תיפתר קשה לי מאד לדמיין מבחינה עיצובית את הסלון והמטבח מחוברים, כי במטבח אני רוצה להכניס קצת צבע וסגנון חמים ובסלון רציתי ניטרליות וסגנון קצת יותר יוקרתי.
תעשה לי סדר בבקשה, וגם, אם ארצה שתעצב לי משהו איך מתקדמים?
יחד עם זאת , מאוד קשה לי לגבש דעה וחייבת עזרתך.
אנו עומדים לבחור מטבח לדירת קבלן ובפנינו שתי אופציות של חברות - אביבי ונובו, לא אכנס לפרטי פרטים אבל ההבדל המשמעותי ביניהם עבורי זה שנובו לא משתמשים בפרזול של בלום במגירות ומשתמשים בגראס. לטענתם הסדרה של גראס הינה מקבילה לסדרה של בלום שאביבי משתמשים בה. ההקבלה הזו היא זו שמקשה עליי לקבל את ההחלטה. אני יודעת שהרבה אומרים , זה אותו הדבר אסל בכל זאת אם היה עליך להחליט , להכריע , במה היית בוחר?
תודה רבה
מריה
הרחבה שלו מצד אחד משמעה גם הורדת עומק, האם מתחת ל 3.15 זה כבר לא כדאי?
ועדיף להשאיר 4.67*3.15?
תודה!!
מנסה לכתוב בפורום ללא הצלחה..למרות שנרשמתי לאתר
מבקשת לשאול מה גובה נק. חשמל לקולט אדים ללא ארובה. תודה
לשמחתי מצאתי את האתר שלכם וגיליתי שעזר לי במבמספר דילמות, תודה:)
אני מחליפה את ארונות המטבח ומוסיפה אי. אני רוצה ארונות בצבע לבן מט פוקסי עם ידיות אינטגרליות. האם לדעתך יתאים עם שיש שמנת שקיים היום? את שיש האי חשבתי לעשות בצבע אפור כהה כדי שיתאים לגוון של הסלון. אשמח לקבל את דעתך המקצועית
אוכל לצלם את חלל המטבח
תודה רבה
אנחנו לפני שיפוץ ועלו מס תהיות אשמח לעזרה אוכל לצלם מפה ותסייע לי
מירב
ארון, שיש כיור
רציתי לשאול לדעתך לגבי יחידת תריס שפונה לשיש ולא לחזית המטבח.
רציתי את הפינה להשאיר פתוח למי עדן ולמדפים דקורטיבים ולכן חשבתי לעשות תריס שפונה הצידה לא לחזית . ובחזית תהייה דלת דמה. ומעליה ארון. .. האם זה הגיוני..תהיה לי גישה מהצד למדף העליון?
אולי בכלל לא צריך את אלמנט התריס ולהשאיר מדפים פתוחים שמוסתרים על ידי דלת דמה...
תודה מראש
אני מעוניינית לקבל הצעת מחיר במייל על תריס אליומניום עם מדף נשלף על גודל של :
רוחב: 65 סמ
אורך: 45 סמ
תודה רבה,
בטי
העומק הוא סטנדרטי לארון מטבח נדמה לי 30.
אני מתכננת מטבח בצבע אפור כהה (צבע בתנור)
ואת האי של המטבח שבעיקרו משטח עבודה
לא אי למטרת פינת ישיבה
את החלק התחתון של הארונות באי מהצד האחורי שלו
ז"א לא החלק הפנימי של המטבח
רציתי לעשות קורות עץ?מזה בדיוק?
איך אני מסבירה לנגר....
תודה רבה,
מעיין
במטבח שלנו מתוכנן להיות בצורת חת - 2 סטריפים נמוכים וקיר גבוהים. באמצע יש אי.
סטריפ אחד מגירות, סטריפ אמצעי דלתות וקיר גבוהים.
שאלה: האם כדאי לחלק את הסטריפ האמצעי בחלוקה שווה של דלתות? זה יצא 55 ס"מ לכל דלת X 6 דלתות . מצד אחד זה סימטרי ויפה אולם דלתות הארון גדולות מידי בחלוקה זו (2 דלתות של 55) וכן מגירת תבלינים של 55 זה גם כן גדול. האופציה השנייה היא לחלק כך: עגלת תבלינים 45, עגלה נוספת לתבניות או בקבוקים 45, 3 ארונות של 50 ואז ארון כיור כפול של 45X2.
מה לדעתכם עדיף?
התלבטות נוספת היא לגבי ידיות בפרופיל CL. אלו ידיות שמולבשות על הארון עצמו ולא על החזית. אני מבינה שזה תופס חלק מהאחסון בארון. השאלה כמה והאם זה אכן משמעותי? החלופה היא להתקין ידיות אינטגרליות רגילות אבל אז יהיו 3 פסים לאורך הסטריפ של המגירות . אציין כי הצבעים המתוכננים הם צבע מוקה בהיר לארונות והידיות + צוקל בצבע שחור.
אודה לכם מאוד על רעיונות ועצות!
את הארון שעליו יושב הגז עשינו יותר נמוך בכדי שיהיה לי
יותר נוח לי
נוצר מצב שיהיו הבדלי גובה בשיש מה שמצריך הדבקות וקנטים
שאלתי היא בכמה מינימום צריך להרחיק את הלהבה מהחיבור , מהמדרגה שנוצרה
הן בצד של החלון והן בצד של החלק השני של הארונות מטבח
מה שקיבלתי אי ברוחב של 60 ס"מ,
מזווה ברוחב של 85 ורווח של המקרר 15 ס"מ,
המקרר שלנו רחב ולכן יצאנו מהקיר 20 ס"מ.....
האם אני יכולה לדרוש להחליף את המזווה ואת הקלפה מעל המקרר......
הזמנו מטבח בצורת ח', אך מתלבטים אם לשנות לשני טורים מקבילים. אשמח לדעת אם מומלץ לשנות (מבחינת נראות אך גם מבחינת פרקטיות). השינוי משנה את כל מבנה המטבח (תנור, מזווה, ארונות, מגירות, כיור, מדיח). מצרפת קובץ של המטבח. אודה לחוות דעת מתוך ניסיון.
הזמנו מטבח בצורת ח', אך מתלבטים אם לשנות לשני טורים מקבילים. אשמח לדעת אם מומלץ לשנות (מבחינת נראות אך גם מבחינת פרקטיות). השינוי משנה את כל מבנה המטבח (תנור, מזווה, ארונות, מגירות, כיור, מדיח). מצרפת קובץ של המטבח. אודה לחוות דעת מתוך ניסיון.
תודה רבה
הילה
נעזרנו המון באתר המושקע, תודה רבה רבה!!
שאלה לגבי מיקרוגל -
בגלל העומק הגדול של המיקרוגל חשבתי למקם אותו בארונות תחתונים מתחת לשיש,
אולי אפילו מתחת לכיור עם סמארט סיפון.
איך זה נראה לך?
ואם לא לענין, איך הרעיון להוציא אותו מהמטבח למסדרון סמוך?
תודה!
רבקה
רכשנו מטבח שחור מט בצביעה בתנור .
כאשר יש שמש ישירה על הארונות רואים כתמי אצבעות שומניות ורציתי לדעת איך ניתן להסיר אותן כי עם מטלית לחה זה לא יורד
תודה
ממני טלי
האתר שלך נהדר, דבר אחד שהיה חסר לי הינו בחירת הצבעים והתאמתם.פישלתי בעיניין הצבעים, קניתי שיש אבן קיסר 5134, הזמנתי פורמייקה בצבע שמנת פנינה-לא זוכרת מספר. השילוב יצא אסון. קטסטרופה. עצרתי את ההמשך. אני רוצה להחליף את הדלתות, פורמייקה מתאימה לא מצאתי, חשבתי על גווני שמנת בצביעה, אך אני לא מצליחה להתאים את הגוון לשיש. אציין ששמתי חיפוי לקיר קרמיקה דמוי בריקים בצבע לבן לא לבן שלג, ולא מבריק מט.
זקוקה לעזרה, כל הבית על גלגלים.
פורמייקה חום. מעוניינת להחליף ללבן.
חשבתי להחליף חזיתות לארונות תחתונים לפורמייקה לבן מט רגיל. ולהחליף ארון עליון 3 מטר בגובה 55 סמ עם 3 קלפות בצבע לבן מחומר היי גלוס. האם שילוב של 2 חומרים שונים לחזית בצבע לבן זה משהו נכון לעשות? לציין שיש קרמיקה קוביות ושיש בצבע חול שניהם..ולצערי לא אחליף בשלב זה. אודה לתשובתך
מבקשת התייחסות לסוג הצבע שכדאי להשתמש בו סביב הכיריים בגלל ההתזות וכו'.
תודה רבה ויישר כוח
אודה לך אם תפנה אותי לבעל מקצוע המבצע שיש יצוק יחד עם הכיור בצבעים או לחלופין לבעל מקצוע המספק כיור מטבח בצבע (אדום, זהב, ורוד, סגול...) שאליו אתאים את שיש רגיל בצבע. מדובר בבית הנמצא בצפון ליד עפולה.
תודה רבה,
גל
דבר שני רציתי לשאול,
אני עוברת לדירה חדשה שבה אני בוחרת את המטבח מא-ת, בחרתי במטבח פורמייקה בצבע לבן מחברת אניס מטבחים, ושיש בצבע אפור בהיר
שאלתי היא האם הצבע הלבן יהווה בעיה מבחינת ניקוי עם ילדים בבית? אני לא רוצה כל ערב לעבור עם סמרטוט על הטביעות אצבע של הילדים (יש לי קטנה בת שנה וחצי), עדיף לי מטבח שלא רואים עליו מאוד את הליכלוך אך גם מטבח רישמי שיהיה יפה
ואם הצבע הלבן לא מומלץ בשבילי, איזה צבע אתה ממליץ כדי שאכן אקבל מטבח עם שיש אפור, שלא רואים עליו את הליכלוך??
אציין שאני מאוד אוהבת את הצבע הלבן אבל אם הוא מהווה בעיה עם ילדים אעדיף אולי להחליף את הצבע
כל כך שמחה ש"השתחלת" לעולם תכנון המטבח. האופי מאיר הפנים שלך יחד עם תפיסת עולם יסודית, יורדת לפרטים ושואפת לשלמות, עושים את האתר הזה כה מיוחד ומקצועי. תודה שליוות אותנו בצמתים החשובים ובבחירות הנקודתיות.
מוקירים תודה ומלאי הערצה, משפחת 46
ברצוני להודות לך, השפעת עליי בעת תכנון המטבח. אחד הטיפים שהכי השפיעו עליי היה שינוי חלוקת המגירות מהסטנדרט של שלוש מגירות לארבע מגירות. כדי להימנע מבעיות עתידיות הגדלתי שתי מגירות צדדיות ל45, כך שהיום אני נהנת מכל העולמות. קבלתי סדר ומבחינתי זה המון.
עבדנו עם נגר בשם רונן, אני ממליצה עליו בחום. איש מקצועי. המחיר היה טוב, והיחס מצויין. עוד לא ממש סיימנו, מתקינים את השיש שלנו מחר ואז הוא מגיע לכיוונונים אחרונים.
איש השיפוץ שלנו , בחור בשם שחר רוטרמן. גם מדהים, לא האמתי שהצלחתי למצוא אנשי מקצוע כאלו. השיפוץ הזה שהיה די מסיבי עבר בקצב רגוע והסתיים בזמן.
אסיים בתודה נוספת, הטיפים השבועיים היו נהדרים, כי הם גרמו לי לחשוב בלי הפסקה על התכנון שלו. גם אחרי שסיימתי עם הנגר בתכנון ויכולתי להשאיר בצד את הנושא, הטיפים גרמו לי להמשיך להתעסק בזה מה שהוביל בסופו של דבר למטבח הרבה יותר נכון בשבילנו.
אז תודה.
וברגע שיסיימו אשלח לכם תמונות.
בברכה,
אפרת פ.
תודה על השיתוף!
שמחתי לעזור :)
אשמח לראות את תמונות המטבח כאשר הוא יהיה מוכן.
עמרי
רציתי לדעת אם אתה עושה גם יעוץ מטבחים אישי? כל הנושא הזה מלחיץ אותי קצת...
חוצמיזה אחלה אתר! ואתה נשמע מקצוען אמיתי ומוכשר...
אני עושה ייעוץ אישי.
אני די עמוס כך שיהיה קשה למצוא זמן אבל אפשר לנסות.
צרי איתי קשר במייל - omrikitchen-guide.co.il
מתי נפגשים?
כל כך אופייני,מסודר יסודי ומקצועי.
שאפו, עלה והצלח !
את האתר המעולה שלך הכרתי לפני 3 שנים במהלך תהליך הרחבת דירה שכלל כמובן שיפוץ כללי נרחב ובתוכו בניית מטבח חדש. התייעצתי אז גם בפורום וכמובן שאימצתי את התשובה. דבר קטן שרציתי לומר זה, שאם ניתן היה לייחד מקום באתר למטבחים עם שני כיורים, תנור דו תאי / שני תנורים וכו' כי זה מאוד משמעותי בתכנון המטבח.
הרבה הצלחה בהמשך הדרך.
נעה
אני באמת צריך לכתוב חלק באתר המתייחס לתכנון מטבחים כשרים עם שני כיורים מופרדים, שני משולשי עבודה וכדומה.
אמנם זה מופיע בספר שכתבתי, אך ייתכן שבהחלט יש טעם להתייחס לנושא הזה גם באתר עצמו.
עמרי
כיף לך ולנו שהצליח לך.
הנוסחא הסודית שלך היא כנראה שאתה מצליח לחשוב כמונו, הנשים, ומפצח את המשאלות והלבטים הקטנים והמציקים שלנו.
תמשיך ככה
האתר נקי פשוט קל לניווט ולהבנה
מלא וגדוש תוכן סופר מעולה
בקיצור
אתה מופת
לשימוש נכון בפלטפורמה האינטרנטית !!!
וברור שכאשר יגיע היום (ואני מקווה שזה יקרה השנה ) להחליף את המטבח או לשדרג אותו אתה האדם הראשון שאתייעץ איתו!
איזה יופי, תתחדש!
העיצוב נעים, מרענן, עכשווי ולא פחות חשוב - ידידותי מאד למשתמש.
דרך אגב, אני לומדת הרבה מאד מהקריאה באתר! האתר שלך מקצועי, מושקע ומספק ידע כל כך רחב.
תודה!
רויטל
לצערי גיליתי את האתר הזה מאוחר מדי.
הזמנתי מטבח חדש ויקר שהיה מכוסה תקופה מאוד ארוכה כי המעבר התעכב
כשבאתי להסיר את הכיסוי שמתי לב שהמסגרת של דלתות הארון כאילו אכולות רואים את העץ מתחת לפורמייקה (אין קנט בדלתות הארון). הגימור ממש לא יפה ולא מלוטש. צבע הארונות לבן מבריק אבל לא אחיד בדפנות.
האם אפשר לתקן או לשפר?
תודה
עניתי לך דרך הפורום באתר. אם יש לך שאלות נוספות אני מעדיף שזה יהיה דרך הפורום ולא כאן.
הנה הקישור...
kitchen-guide.co.il/forum/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/6566-%D7%A4%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97#6566
עמרי
אני צריך עזרה אני מחפש יצרן של דלתות mdf לפי מידות שלי
ללא צבע ובמחיר ממש טוב אשמח לעזרה בנושא
תודה מראש
השאלה היא אם אתה רוצה דלתות חלקות או משהו מורכב יותר כמו מסגרת ומילואה.
אם מדובר בחזיתות חלקות אז נגר "רגיל" עשוי לקבל את העבודה.
אם אתה רוצה משהו מורכב יותר כמו חזיתות של מסגרת ומילואה, אז לדעתי יהיה לך זול יותר במקום שמתעסק רק בחזיתות. אתה יכול לבדוק למשל עם מקום הנקרא "עץ ירוק" (חפש באינטרנט). ייתכן שהם יסכימו לעבודה כזו.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח אם זה יהיה דרך הפורום.
תודה,
עמרי
שמי אודי גרה בצפון,
ראשית חייבת לאמר שהאתר מדהים ועוזר מאוד מאוד.
אני מאוד מתלבטת וחייבת עזרה דחוף
יש לי מטבח כפרי בצורת ח' ומחר באים להרכיב אותו
אני מאוד מאוד מתלבטת בנושא ידיות.
מצאתי ידיות בגודל 16 ברונזה עם קרם וורד שאני מאוד אוהבת.
ויש לי גדלים שונים של מגירות . כולל 1.00, 1.10 .
אני חשבתי ורציתי לשים את ידית הברונזה הקטנה עם הורד בכל המגירות העליונות ובקיר של הגבוהים. ובכל המגירות התחתונות לשים ידיות ארוכות מברונזה מסגנון אחר (אין בסגנון של הפרח בגדול)אומרים שזה לא יפה יחד.
אני מאוד אוצה את הסגנון עם הורד.פוחדת שיהיה עמוס מדי, וקטן מדי למגירות הגדולות.
חייבת את עזרתך ונסיונך דחוף עוד היום
האם לשלב סוגים שונים.
המון תודה אודי
רק עכשיו ראיתי את השאלה שלך אז אני עונה מהר ככל שאני יכול ומקווה שזה לא מאוחר מדי.
דבר ראשון, תודה על הפידבק על האתר. אני משקיע בו המון וזה מעודד אותי לקבל פידבק כמו שלך.
לשאלתך,
אני לא בעד לשלב סוגי ידיות שונות על אותו הארון. זה ייצור לדעתי מראה לא אחיד ולא שלם של המטבח.
ידיות מאוד שונות כדאי לדעתי להתקין על יחידות נפרדות שאינן סמוכות ויש להן אופי אחר לגמרי.
דרך אגב, מי אמר שהידיות שאת אוהבת עם הוורוד ייתנו למטבח מראה עמוס מדי?
לפי מה שאת מתארת, המגירות הן גדולות והידיות עצמן הן קטנות כך שהן יהיו כמו תכשיט על המגירות, וייתכן שלא יהיה עמוס מדי.
אבל כדי לתת לך תשובה מדויקת אני צריך לראות לפחות את ההדמיה של המטבח ועדיף תמונות של המטבח עצמו ושל הידיות.
אם תוכלי להעלות את התמונות האלה לפורום של האתר אשמח להמשיך לעזור לך (כאן אי אפשר להעלות תמונות אלא רק בפורום).
תודה על השאלה ואני מקווה שהתשובה שלי עדיין רלוונטית.
עמרי
(אנחנו מכירים אלקטרונית בעניין תכנון מטבח עתידי, אבל הפעם נדרשתי לאתרכם - הנהדר - דווקא בעניין רכישת מקרר מיידית)
ויש לי דווקא הערות על חסר:
נכנסתי לחלק הדן ברכישת מכשירי חשמל (שהוא מצוין !!).
בכתבה על מקררים חסרה לי מאוד התייחסות למקרר שלוש דלתות (יש שם הרבה על שתי דלתות, אחת מעל השניה או אחת ליד השניה), שזו התצורה שהולכת ונעשית יותר פופולרית.
כמו כן לא מצאתי (אולי יש במקום אחר באתר) התייחסות לענין מקרר בצד או מקרר באמצע בין ארונות:
- ענין האסטטיקה
- ענין היכולת לפתוח את הדלתות כך שיהיה אפשר למשוך החוצה ת'מגירות
- עניין עומק המקרר "נטו" ועומק המקרר "ברוטו" שנראה לי מטעה מאוד.
(בתכנון המטבח העתידי שלי פגשתי מעצבת ש"מתעקשת" על ארון 60 לתנור, מקרר 3 דלתות באמצע ועוד ארון מזווה 60 - כי לטעמה זה הכי סימטרי ויפה. מעצבת שניה מתעקשת לשים ת'מקרר בצד המטבח).
בתודה ובברכה
דרורה
מקרר 3 דלתות הוא מבחינתי גם מקרר בו יש מקפיא תחתון ומעליו שתי דלתות הנפתחות אחת לצד ימין ואחת לצד שמאל. לצורך העניין הוא כמו מקרר בעל 2 דלתות מבחינת ההתחשבות בכיוון פתיחת הדלתות.
באמת אין באתר התייחסות למיקום של מקרר בתוך קיר של ארונות גבוהים. האם למקם אותו בצד או למקם אותו במרכז הקיר בין שני ארונות.
מבחינה פונקציונלית עקרונית עדיף למקם את המקרר במרכז, בין שני הארונות. כך הוא יהיה קרוב יותר לכיור וקרוב יותר למשטחי הנחה זמינים.
אסתטית, אם המקרר בולט זה באמת נשאר פחות יפה. אך אפשר לעשות שני דברים כדי להצניע את המקרר וליישר את קו הארונות עם קו המקרר.
הדבר הראשון הוא לקדם מעט את קיר הארונות הגבוהים. כ-10סמ' זה מספיק כדי לא להקטין את המטבח יותר מדי.
הדבר השני הוא ליצור "נישה" בקיר שמאחורי המקרר. אפילו נישה בעומק של 10סמ' היא משמעותית.
אז אם יש לך נישה מאחורי המקרר בעומק של 10סמ' וקדמת את הארונות הגבוהים ב-10סמ', זה אומר שחזית דלת המקרר תהיה בעומק של 80סמ' (60סמ' + 10סמ' + 10סמ'). וזה מביא למצב בו ניתן כמעט לחלוטין ליישר דלת המקרר עם הארונות הגבוהים.
אם נישה כזו וקידום הארונות הגבוהים הוא לא אפשרי, אסתטית ישאר יותר יפה שהמקרר יהיה הקיצוני. ואז אם הוא בולט מעט זה לא נראה בעייתי.
אם המקרר צמוד לקיר מצדו, כך שלא ניתן לפתוח את דלת המקרר ליותר מ-90מעלות אז, כמו שכתבת, נוצרת בעיה לגישה נוחה לתוכן המקרר ופתיחת מגירות. בלית ברירה במקרה כזה צריך לעשות הרחקה מסוימת של המקרר מהקיר הצדי כדי לאפשר פתיחה גדולה יותר של הדלת.
10-15סמ' הרחקה יעשו חלק מהעבודה ויאפשרו פתיחה גדולה יותר ונוחה יותר של דלת המקרר אבל יגרמו ל-"בזבוז" של נפח אחסון שהיה אפשר עקרונית לנצל.
בשורה התחתונה, אם את יכולה למקם את המקרר באמצע הארונות, ולעשות את שני הדברים שרשמתי למעלה (או אחד מהם בלית ברירה), אז אני חושב שזו תהיה האופציה העדיפה.
אם זה לא ניתן, והשיקול האסתטי גובר על השיקול הפונקציונלי, הייתי ממקם את המקרר בצד.
אה כן...
במיקום מקרר בצד חשוב לשים לב שמשולש העבודה לא נחצה על-ידי אי (אם קיים כזה).
מקווה שזה עוזר :)
עמרי
תודה גדולה על התשובה הארוכה והמפורטת.
מתי אתה מוצא זמן לכל בילבולי המח של כולנו?....
התשובה ברורה ונהירה ונכונה.
בכל זאת (אם מותר לא להסכים...) אני חושבת שהשורה הראשונה שלך אינה מדויקת:
הרי היא:
" מקרר 3 דלתות הוא מבחינתי גם מקרר בו יש מקפיא תחתון ומעליו שתי דלתות הנפתחות אחת לצד ימין ואחת לצד שמאל. לצורך העניין הוא כמו מקרר בעל 2 דלתות מבחינת ההתחשבות בכיוון פתיחת הדלתות."
דווקא בגלל שבשלוש דלתות יש שתי דלתות עליונות, "הנפתחות אחת לצד ימין ואחת לצד שמאל" - הרי שאין שום משמעות למושג כיוון פתיחה. הוא יכול לעמוד בכל צד (או באמצע, כפי שתארת בהמשך תשובתך).
לעומת זה במקרר שתי דלתות רגיל - הכיוון חשוב ביותר (כפי שגם אתה ציינת בקטע על מקררים).
הבעיה האמיתית שלי היא שאין עוד מקרר בכלל, וכנראה שיהיה רק בעוד הרבה הרבה שנים. בינתיים יסתדרו עם הגרוטאה הקיימת...
שוב - המון תודה על הפרוט והיחס ואחלה שבת !!
דרורה
ברור שמותר לא להסכים. אפילו מומלץ! כך זה מאתגר אותי להסביר יותר טוב ואולי להבין דברים חדשים שלא הבנתי קודם.
לתוכן הערתך...
ההסבר שלי לא היה טוב. כשכתבתי "מקרר שתי דלתות" התכוונתי למקרר דלת-לצד-דלת ולא למקרר עם 2 דלתות אחת מעל השניה (מקפיא עליון או מקפיא תחתוו).
ואכן את צודקת, במקרר דלת-לצד-דלת אין זה משנה היכן ממוקם המקרר. במרכז קיר ארונות הגבוהים או בצידו.
אבל...
למקרר דלת-לצד-דלת, משטח ההנחה הרלוונטי צריך להיות מול המקרר (בדרך כלל על אי), מאחר שכדי להגיע למשטח עבודה הנמצא מימין או משמאל למקרר צריך להקיף את דלת המקרר וזה לא נוח ולא פרקטי.
דרך אגב, לאחרונה יש לי באמת פחות זמן לענות באתר... 3 ילדים קטנים בבית, עבודה במשרת הייטק מלאה (+שעות נוספות). לא נשאר הרבה זמן...
עמרי
יופי של אתר ויפי של מענים..
ברצוני לחפות את המטבח בזכוכית. אני מתלבטת אם לעלות עם השיש כ4 סמ' ואז לחפות בזכוכית או לחפות מסוף השיש כלומר מסוף המשטח. לדעתי יותר אלגנטי מסוף המשטח אולם אני חוששת שהדבק בין השיש לזכוכית לא יחזיק מעמד... מחכה לתשובתך המקצועית. חגית
תודה!
אני מסכים אתך וחושב כמוך שיותר יפה ואלגנטי לעלות עם הזכוכית ישירות מהשיש עצמו.
אני לא שמעתי על מצב בו הדבק לא מחזיק מעמד והזכוכית מתפרקת ונפרדת ממשטח העבודה.
עד כמה שאני יודע, הדבק הוא דבק סיליקוני והוא יוצר גם אטימות בין הזכוכית לבין השיש.
לדעתי את לא צריכה לחשוש כאן רק שצריך לוודא שבעל המקצוע יודע את העבודה. האחריות היא שלו וכדאי שגם ייתן לך אחריות רשמית על הדבר הזה. כך תוכל להרגיש בטוחה יותר.
אם יש שאלות נוספות אשמח להמשיך לענות לך דרך הפורום באתר.
תודה,
עמרי
היש אפשרות לרכוש הספר ב "פרינט" ?
אם כן אני מעוניין בכך.
שלום גלסמן
הספר הוא בפורמט PDF ולא ניתן לרכוש אותו מודפס.
אתה כן מוזמן להדפיס את הספר אצלך יחד עם כל העזרים הנלווים.
תודה ובהצלחה!
עמרי
תמשיך ככה :)
תודה!
האם ניתן לקבל תמונה מלאה של מטבח שראיתי באתר שלך.
התמונה מופיעה בדך שנקרא: מחירי מטבחים.
תודה
אילן
אני מעדיף לענות לך כאן ולא דרך המייל.
קשה לקבוע ממה בדיוק עשוי המטבח. יש שתי אפשרויות: פולימר או צביעה אטומה.
קשה מאוד להבחין כי אם לא פותחים את הדלתות ורואים את הצד האחורי שלהן אז פולימר נראה כמעט ממש כמו צביעה אטומה (והוא גם יותר זול ).
בדרך כלל את החזיתות עושים מ-MDF (לא סנדביץ'), ואז מצפים בפולימר או בצביעה אטומה.
אם יש לך שאלות נוספות אני מעדיף שזה יהיה דרך הפורום ולא כאן.
תודה!
עמרי
אני לא חושב שיש לי את התמונה המלאה של המטבח. רוב התמונות שיש לי הם של אזורים מסוימים במטבח.
כשאני עושה את הצילום אני משתדל לצלם מהרבה זוויות וגם תמונה של כל המטבח. אבל את המטבחים בעמוד המדובר לא אני צילמתי כך שאין לי את כל התמונה.
עמרי
מחמאות על האתר המדהים, ביליתי אינספור שעות קריאה והחכמתי.
המטבח שהזמנתי הוא ארונות מטבח פורמייקה פנינה מס 1411 דלתות אינטגרליות, בקו נקי למעט הפס המחייב בגימור הדלת. המטבח בצורת ח' וממנו יוצא חצי אי שכנראה יהיה מבוצר. שאלתי היא- איזה צבע אבן קיסר יכול להתאים עם 'בוצר '(כנראה בוק/או אלון)? האם גוון הקרוב ביותר לגון הפורמייקה או להפך משהו כהה יותר ?
נ.ב 'קלפה' זכוכית (מעל הכיור) עם הדפס שעדין לא נחבר יהיה 'כתם' הצבע הנוסף במטבח.
מתלבטת האם בכלל לוותר על 'הבוצר' כי נוטה יותר לשיש כהה יותר מגון דלתות הפורמייקה מפנייה?
תודה מראש
שוב תודה.
עניתי על השאלה הזו שלך במקום הקודם ששאלת אותה.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח אם זה יהיה דרך הפורום.
עמרי
יופי של אתר, מברכת על הפירוט הרב, על ההתעמקות שלך גם בפרטים הקטנים שעשויים לסייע בכל החלטה בתכנון המטבח, על הטיפים ובכלל הרצון הכן שלך לשתף מנסיונך העשיר.
עולות בראשי שאלות...משאירה להמשך
:)
תודה על הפידבק!
כזה כיף לקבל תגובה כזו
את מוזמנת לשלוח שאלות
עמרי
תודה רותי 0523114142
לדעתי אפשר ללכת כאן על שני כיוונים.
כיוון אחד הוא כיוון רגוע יותר, בו לדעתי כדאי לך להשתמש בטפט עם נוכחות מינורית. כלומר משהו עם טקסטורה מאוד מאוד עדינה או אפילו משהו ללא טקטורה כלל אלא אולי רק צבע שונה מצבעי הקירות המטבח.
הטפט הזה, בחלק האחורי של הגומחות, צריך להוות את הרקע למה שיהיה בגומחות עצמן ולהיות נוכח אך לא מורגש יותר מדי.
בחירה של טפט בגווני בז' רכים יכולה להיות טובה במקרה זה.
כיוון שני הוא להפוך את הגומחות למכרז המטבח. אם אין לך איזושהי נקודת פוקוס ויזואלית במטבח אז אפשר לנצל את הגוחמחות האלה ליצירה של נקודה כזו. זה יוסיף יופי ועניין למטבח. במקרה כזה את יכולה ללכת על בחירת טפט נועזת יותר. לדעתי הטקטורה עדיין צריכה להיות עדינה אבל הצבע כבר יכול להיות עם קוטנטרסט חזק לצבעי הקירות. זה יכול להיות למשל כיוון של טפט ירוק או משהו דומה.
ואם כבר... אז האמת היא שזה לא חייב להיות טפט. זה יכול להיות גם צביעה של הגומחה בצבע אחר.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח אם נעשה זאת דרך הפורום באתר.
הנה הקישור...
kitchen-guide.co.il/.../...
עמרי
בלחץ של זמן, בעיצומו של תהליך בניה, בתוך שאר המטלות הלא נגמרות, אני פשוט חייבת לעצור כדי להודות לך!
העצות טובות.
הכתיבה קולחת.
אתה מחדש לנו.
מתייחס למה שחשוב לי כל כך: הצד הפרקטי.
ולא מתעלם מהעלויות.
וכל זה גם ברמה גבוהה אך ללא התנשאות, שזה לא פשוט ביחד.
אז פשוט אומר לך תודה רבה.
שתצליח.
רציתי להגיד לך שהאתר ממש נפלא, עם הרבה חומר מעשיר ומקצועי.
פרסמתי היום לראשונה בפורום ורציתי רק לתת לך כמה נק' לשיפור, לפחות מהשימוש שלי מהאייפד:
1. בתהליך הרישום;
- לא ידעתי אם אפשר לרשום את השם ושם המשתמש בעברית
2. בפרסום בפורום תהליך צירוף תמונה היה קצת לא מובן (תראה שבטעות העליתי 3 תמונות זהות). לא ידעתי שהכפתור ״הכנס״ יכניס את התמונה לתוך גוף ההודעה (חשבתי שזה כפתור לטובת העלאת התמונה עצמה)
3. אי אפשר לערוך הודעה שפרסמתי (רציתי לחזור ולהסיר את התמונות הכפולות ולהכניס אחת חדשה ולא היה אפשרי).
:)
תודה על הפידבק!
אני מכיר ומודע לבעיות ולקשיים שציינת. וזה מצויין שהזכרת לי כי אני יודע שאני צריך לטפל בדברים האלה אבל אני כל הזמן דוחה את זה...
אז אולי זה ייתן לי "פוש" לעשות את זה
בינתיים, כדי שהתמונות יעלו כמו שצריך את צריכה ששמות הקבצים יהיו באנגלית. תעשי השב לפוסט של עצמך עם התמונות החסרות.
תודה!
עמרי
אני קורא של האתר, ולדעתי הוא חשוב.
אותי מענינים יותר תפיסות כלליות במטבחים, עקרונות תיכנוניים, וחידושים.
ככל שירבו הפרסומים באתר המתיחסים לכך כן ייטב. ותבואו אתה וסרינה המעצבת על הברכה.
שלום
רציתי רק לפרגן על האתר והמיילים שאתה שולח
אחלה כתיבה הצחקת אותי מאוד ניתן לראות שאתה באמת מקצוען אז מאחלת לך עוד המון שנים של עשייה ורק טוב !!! ( :
תודה!
אני לומד הרבה מאנשים שמתכננים מטבח ואני שמח להעבירת את הידע שלי בחזרה לאנשים דרך האתר.
אז בעצם תודה לך
התחלתי עכשיו משהו חדש באתר. פידבקים קוליים. אז אם תוכלי להשאיר לי פידבק קולי או אפילו שאלה ממש אשמח.
הנה הקישור...
www.speakpipe.com/omriraday
תודה,
עמרי
כל הכבוד על ההשקעה .
האתר מדהים , כולל מידע רב ומאפשר למשפץ להיערך ולתכנן את המטבח.
שלח אליי את המייל שלך (לכתובת למטה) ואעביר אלייך את הטלפון שלי.
עמרי
omrikitchen-guide.co.il
אין לי מושג אך הגעתי לאתר "לימון" בו קראתי את "רוצים לדעת מה זה קוריאן"
בדר"כ אין לי זמן וסבלנות לתגובות, אך בהחלט מגיעה לך תגובה
כתבה מעולה, היה כיף לקרוא, בניגוד לכתבות אחרות הכתבה שלך מציגה הסבר מדויק ונכון
אתה מקבל מחמאה מאחד שעוסק בנושא הקוריאן מעל 25 שנים.
אני ממליץ להוסיף בסעיף הנקיון, שבמקרים מיוחדים ניתן לנקות גם עם סקוטשברייט ואסטוניש,
אך מומלץ לעשות זאת בתנועות מעגליות הולכות ומתרחבות, אנו באופוס נותנים ללקוחותינו "הוראות תחזוקה בכתב"
ברורות מאוד, הכוללות את אופן ואפשרויות הנקיון והתחזוקה
לגבי חום, כן ניתן להשתמש במים רותחים, מה שמאפשר "להגעיל את המשטח לפסח" נושא החשוב ללקוחות דתיים
אנשי אבן קיסר מציינים בהוראות התחזוקה שלהם "אין להניח כלים חמים ישירות מהכיריים או מהתנור"
אנו מציינים את אותו הדבר, אך במקרה שחס וחלילה קורה נזק למשטח בגלל שימוש לא נכון או מסיבות אחרות (סדקים וכו')
אבן קיסר אינו ניתן לתיקון ואילו בקוריאן ניתן לתקן באופן כזה שלא יראה כלום אחרי מתן השרות, שהרי בקוריאן לא רואים חיבורים
קבל המלצה לנושא נוסף לכתבה
מאחר ולאחרונה יש בלבול בין הלקוחות לגבי בחירת הכיריים (אנו ממליצים מאוד מאוד על כיריים אינדוקציה, אפילו מנסיון אישי רב שנים)
אך מסתבר שאין (או לא מצאתי) הסבר ו/או כתבה על יתרונות וחסרונות של הסוגים השונים של הכיריים
תודה,
יגאל מתתיהו,
אופוס קוריאן - www.opusplus.co.il/
תודה על הפידבק, המחמאות והרעיונות לתוספות!
אני אוסיף את הרעיונות שלך לרשימה של דברים שאני צריך לעשות (שכבר די מתארכת...).
אני בהחלט מאמין בחומר הזה שנקרא קוריאן. לדעתי הוא חומר מצויין למטבחים.
עמרי
רציתי להודות לך שבזכות האתר המדהים הזה
קיבלתי המון טיפים של לעשות ובמיוחד מה לא לעשות.
תודה;על זה שתמיד ענית גם שרשמתי שזו שאלה אחרונה ואחריה באו עוד המון...
ללא ספק האתר מספק את כל מה שצריך.
כבר מס פעמים שפניתי אליך כדי להתייעץ על התכנית, בכל מיני שלבים שלה.
בכל פעם עזרת, הארת, חידשת, אישרת. רק לומר שוב תודה. וכמה טוב שיש.. ויישר כח גדול! עלה והצלח. ולברך אותך בינתיים, עד להתייעצות הבאה בברכת "שלח לחמך על פני המים, כי ברב הימים תמצאנו" (משלי)
נהנתי מאוד לקרוא את כל הטיפים והמאמרים שכתבת.
אני מרגישה שאני משלימה המון ידע שלא הכרתי קודם ואין ספק שזה מאוד מאוד עוזר לי כעת בתכנון המטבח.
האתר שלך מעולה וכיף שיש גם אפשרות של פורום להתייעץ.
אין הרבה כמוך! וכל הכבוד!!
עמרי האתר שלך מקסים ואפשר לומר שעשינו
מטבחל בד עם המון עזרה ממך ובעיקר מהאתר המקסים שלך.
תודה,
אור
אתר מצויין. אינפורמציה מועילה מאוד. מיד חיפשתי איפה אפשר לרשום פידבק.
תודה רבה, עדינה משעל
הוא מדהים והוא מכיל את כל החומר שצריך כדי להגיע למטבח מושלם, גם מבחינה פרקטית וגם מבחינה ויזואלית, כל אחד לפני הרצון והחלום שלו.
המידע שאני מקבלת הוא אדיר, יש לי הרבה יותר ידע ממה שחשבתי שאני צריכה ובתכל'ס אני מקבלת קצת סדר בבלגן הכללי שיוצר כל העניין הזה של תכנון מטבח חדש.
אז תודה.
ותמשיך ככה.
גם בסגנון הכתיבה שמזמין מאוד.
ותצליח עם האתר המדליק!
חיה
רוצה להודות מאד על הכתבות העידכונים הטיפים והאתר היפה והמועיל שלך.
תודה מיוחדת לעמרי על היסודיות האדיבות והמיקצועיות שלו.
האתר מושקע מאד מאד ומורגש שהמון תשומת לב ואהבה למיטבח ולאדם הושקעו בו
ישר כח המון הצלחה והגשמה.
תמרה הרצליה.
אני לא בונה מטבחים. אני מתכנן ומעצב מטבחים...
אם את רוצה רק ייצור מטבח אז אני יכול להפנות אותך לנגריה שאני עובד איתה.
עמרי
עמרי שלום וברכה, די נחמד לקבל את הדוא"ל שלך, אך מרוב הודעות אין לי זמן לקרוא ואני שולח אותם לאשתי, אשר קוראת אותם ולומדת מהם, ומעירה לי הערות, צילום של מטבח אינני שולח לך מסיבה פשוטה:עדיין אין לי מטבח(אך כבר שילמתי חלק מהכסף לנגר,ויש תכנון מטבח),אז בהצלחה בתחרות, ויישר כח על ההתחשבות בבעיות הכשרות, גם על מגיע לך הצדדעה, תבורך מפי עליון,רחמים(rahami1walla.com
ממש במקרה שוטטתי וכתבתי מטבחים בגוגל ואיכשהו הגעתי לאתר שלך.
אני לקראת תהליך בנייה שאמור להתחיל לקראת הקיץ.
האמת שאני די מבולבלת ולא יודעת ממש כלום ומה אני רוצה...מתי אני צריכה להתחיל לחשוב על תיכנון המטבח ובכלל..האתר שלך נראה לי מצויין בכללי וטוב עבורי.
אני מוצאת הסברים מדוייקים והמון מידע לגבי אופן התכנון וכל מה שמתלווה לזה.
הייתי מעוניינת לשמוע ממך ובאיזה שלב מתחילים...הייתי מאוד מבקשת התייחסות ועזרה.
תודה רבה שרית.
מהניסיון שלי הכי טוב זה להתחיל את תכנון המטבח כמה שיותר מוקדם.
בשלב הראשון לא חייבים לחשוב על העיצוב האסתטי של המטבח. יותר חשוב בשלב הראשון להתמקד במיקום של הפונקציות השונות - מקרר, כיריים, כיור, משטחי הנחה, מעברים וכדומה.
על העיצוב האסתטי אפשר לעבוד בשלב מאוחר יותר.
הסיבה שחשוב לעבוד על הפונקציות השונות כמה שיותר מוקדם היא שבשלב התכניות עוד קל לעשות שינויים במיקומים ובתשתיות.
כבר ראיתי הרבה מטבחים שהיו אנוסים לתכנון פונקציונלי מסוים רק בגלל שהתחילו לחשוב על המטבח אחרי שהבית היה גמור...
ההתחלה עצמה היא ההבנה מה הצרכים, מה המגבלות ובעצם מה אתם רוצים מהמטבח. מה יהיה התפקיד שלו בבית שלכם ובאיזה אופן.
לצורך כך יש לי שאלון שאת יכולה למלא ושיכול לעזור לך.
את רואה למטה את הקישור 'לחצו כאן כדי לגלות את הסוד למטבח המושלם'? השאירי את הפרטים שלך אחרי שתלחצי על הקישור ותוכלי להוריד את השאלון.
אם יש לך שאלות נוספות את מזומנת לפורום שבאתר או לשלוח אליי מייל.
עמרי
כל הכבוד על האתר המקסים. אנחנו משוטטים בו המון ונהנים מהטיפים שמגיעים כל פעם בדיוק בזמן- עכשו שאנחנו בשלב תכנון המטבח...
דבר אחד ויחידי שלא מצאתי כאן באתר: התייחסות למטבח של משפחות דתיות. 2 כיורים... שני אזורי עבודה... אשמח אם יש לך ידע בעניין. (לא מצאתי עדיין אף אתר שנותן לכך מענה,אולי תהיה הראשון?!)
תודה!
אתם צודקים. למרות שיצא לי לתכנן לא מעט מטבחים עם הפרדה של בשרי-חלבי, עוד לא כתבתי על זה (וגם העירו לי על כך).
אני לא אדם דתי כך שאני לא שש לכתוב על משהו שאני לא מאוד בקי בו. אבל אולי אני כן יכול לכתוב על עקרונות כללים של תכנון שני משולשי עבודה וכדומה.
אם יש לכם שאלות ספציפיות לגבי תכנון המטבח שלכם אתם יכולים לשאול דרך הפורום באתר.
עמרי
רציתי לוודא שקיבלת במייל את תמונות המטבח הלבן שלי ואת שאלותיי...לאחר תשובתך אעלה זאת גם באתר.
תודה!
האתר שלך פשוט נפלא. הרגשנו שאתה מדבר אלינו - פנים אל פנים ובגובה העיניים.
כיף היה לקורא באתר - אם הומור בדיחות (ואתה מכיר את החולשות של כולם - גברים ונשים כאחת)
אתה כ"כ אובייקטיבי, אף פעם לא היה לנו את ההרגשה שאתה משכנע לכיוון מסויים - הבאת את כל הנתונים - ובסופו של דבר - ההחלטה שלנו!
כולי התפעלות שלא רק מטבחים אתה יודע לעצב ולבנות אלא גם אתרים.
זה האתר הכי אינפורמטיבי שמצאתי!
תצליח!!
תודה על הפרגון!
אני נהנה לעשות זאת ולעזור לאנשים בענייני מטבחים
האם המחיר של חיפוי זכוכית הרבה יותר יקר מקרמיקה?
ומקפיץ את היופי של המטבח משמעותית!
מומלץ!!! :)
יש לנו מטבח חדש ובכל שלב/טרום שלב, נעזרתי באתר שלך ובטיפים המוצלחים!
בזכות האתר, הגעתי לזוכה במקום הראשון, בתחרות המטבחים ולא תאמין, הגעתי לביקור וגיליתי שהיינו חברות בילדותנו!!!גדלנ ו באותה שכונה... אז, תודה!
אני שמח לשמוע שנעזרת באתר ובטיפים!
וזה שפגשת חברת ילדות זה בכלל בונוס
עמרי
אנחנו רוצים לרענן מטבח בן ארבעים ונכנסתי לאתר שלך ופשוט "נתקעתי" עליו למשך יותר משעתיים
יש הרבה הפניות והסברים מפורטים - פשוט תענוג.
כבר מחכים לפוסטים הבאים שלך!
דנה
תודה על הטיפים
האתר נהדר. ידידותי, המון אינפורמציה, התייחסות אישית, ההשקעה ניכרת בכל. החל מהמידע ועד התשובות בפורום. כתיבה מעניינת והטיפים השוטפים במייל- הרבה חומר למחשבה.
מכל מי שקישרתי לאתר - קיבלתי תודות, אז תודה לך על השיעורים המאלפים.
וגם הטיפים שלך
כל הכבוד!
תודה על הפידבק!
יצא לך לראות משהו דומה למה שאת מתכוונת? כלומר ארון עם ציור קיר (או בעצם ציור ארון) עליו בתוך הבית?
האמת היא שלי לא יצא לראות משהו כזה. ציורי קיר יכולים להראות נהדר אך אני בספק עם זה מתאים לעיצוב בתים מודרני.
חלופה אפשרית לדעתי היא בחירה של דלתות ארון מעוצבות. זכוכית מעצובת או פורמייקה מיוחדת יכולים להראות נפלא. עם זאת בגלל גודל הארון הייתי בוחר במשהו עם נוכחות מינורית יחסית כדי שלא יווצר עומס בעיניים.
עמרי
עומרי שלום
אתר מענין מלמד ורואים שהושקע בו המון מחשבה מיד מבינים את כל הכתוב אני בכל אופן למדתי המון המון מהטיפים שלך ועזרת לי מאוד בעיצוב המטבח שלי ישר כוח אין כמוך
ועונה מיד לכל השאלות . והטיפים שלך תמיד במקום ועם המון מחשבה.
שמי יפעת חסון, אני לא יודעת אם זאת הכתובת הנכונה בשביל לומר את הדברים הבאים, אבל אני פשוט חייבת ! ! נתקלתי (למזלי הרב ! ! ) באתר שלכם, לפני מס' ימים. אתר מלא במידע ! בטיפים ! בעזרה... ! והכל בחינם ! פשוט לא אמיתי.
הנה, יש עוד אנשים "מהדור הישן" (=אנשים בעלי טוב לב א-מ-י-ת-י) ! ! כ"כ שמחה ש"הכרנו". ושוב, למזלי, בזמן הכי טוב שיכול להיות ( חבל לי להעמיס עלייך פרטים, תהיה בטוח שעוד ניפגש, כשנגיע לצומת הזאת, בע"ה, אז יגיעו גם כל הפרטים. תתכונן. חחח...)
חובה להפיץ אותכם ברבים.
חובה ! ! !
שיהיה יום מקסים ((: ((: ((:
הגעתי לאתר שלך בשיטוט באינטרנט בעודי מפנטזת על הבית שיהיה לי בעוד מספר חודשים (אנחנו לפני שיפוץ כולל של דירה שקנינו).
אני כותבת לך בכדי לומר - וואוו! אתר נפלא, שימושי, נגיש ונעים לקריאה (הכתיבה שלך נפלאה).
אז תודה רבה (ובתקווה לשיתוף פעולה עתידי)
ראשית כל מחמאות על האתר והטיפים - אני נהנה מאוד לקרוא אותם ובתור חובב הנדסת אנוש במטבחים מצאתי אצלך המון טיפים מועילים.
יש לי שאלה שנראה לי שנוגעת לא רק לי:
אני הגבר בבית ועדיין שולט בבישולים ביד רמה ובנוסף אני גבוהה (1.90). אני רוצה להוסיף במטבח איזה בוצ'ר בלוק - שיהייה לי משטח עבודה בגובה שנוח לי לעבוד עליו ורציתי לשאול אם ישנו גובה סטנדרטי להתקנת שייש לגבוהים? באיזו זווית צריכים להיות המרפקים והידיים? אשמח לשמוע את דעתך
אורי
אני 'רק' 1.85מ', כך שאני בדיוק על מה אתה מדבר.
אז ככה...
גובה סטנדרטי של משטח עבודה הוא 91סמ'. מספיק שעושים משטחי טיפה יותר גבוה וזה כבר יהיה יותר נוח. אין גובה 'סטנדרטי' לאנשים גבוהים אבל משטח בגובה 92-93סמ כבר יהיה לך הרבה יותר נוח.
אני מבין שאתה מדבר על תוספת למטבח, נכון?
כי יש כמה דברים נוספים שצריך לקחת בחשבון כשחושבים על גובה משטח עבודה לא סטנדרטי.
צריך לחשוב למשל על כך שיש עוד מישהו שבכל זאת משתשמש במטבח מפעם לפעם.
צריך לחשוב על כך שתדרש התאמה מיוחדת למכשירי חשמל שמתחת למשטח העבודה. כלומר מדיח כלים, תנור אפיה וכדומה.
וצריך גם לזכור שאם יש מחשבה כלשהי למכור את הבית בעתיד זה יכול להוות בעיה כי יכול להיות שהקונים לא יהיו גבוהים.
אם יש לך עוד שאלות אני מזמין אותך להמשיך לדון על כך בפורום.
עמרי
תודה!
אני חושב שהשאלה שלך יותר מתאימה לפורום. תוכלי להעלות אותה לשם?
עמרי
האם היית מציע להכניס את מכונת הכביסה למטבח במקום בחדר האמבטיה?
תודה תודה
עקרונית בהחלט אפשר להכניס מכונת כביסה למטבח, אבל עדיף להמנע מכך אם זה אפשרי.
אלא אם כן מדובר במטבח גדול במיוחד, כמעט תמיד חסר מקום אחסון.
אבל...
לפעמים זה כן כדאי - במיוחד אם אין מקום אחר למכונת הכביסה.
כדי לתת לך תשובה יותר מדויקת אני צריך לדעת מה השיקולים שלך לכאן או לכאן.
אני מציע שנמשיך את הדיון הזה דרך הפורום שבאתר (קישור מהתפריט הימני). יש שם גם אפליקציה שכתבתי לקבל החלטות מהסוג הזה.
את יכולה להעזר בה ואוכל כך לסייע לך יותר.
תודה,
עמרי
כן /לא? מומלץ/ לא מומלץ?
האתר מעולה מעולה!
תודה!
אני לא מכיר את קולט האדים הזה כך שאני לא יכול להמליץ או לא להמליץ.
תעלה את השאלה לפורום. אולי מישהו שם מכיר ויוכל לעזור לך.
עמרי
ועכשיו שאלה: אנחנו בונים בית חדש, ומתכננים מטבח. ואני יודעת בדיוק איך אני רוצה את המטבח, איפה למקם כל דבר, עד הפרטים הקטנים, כמו המקום של המלחיה......
האם אני יכולה לוותר על מעצב/ת מטבחים? או שעדיין זה מומלץ מאוד?
תודה! פידבקים כאלה ממש עושים חשק להמשיך .
לשאלתך...
תלוי לאיזה 'סוג' של עיצוב מטבחים את מתכוונת.
אם את מתכוונת לעיצוב מטבחים שתקבלי מחברת מטבחים, אז לדעתי תקבלי מהם רק הדמיה, ללא ניתוח ופידבק מעמיק על התכנית שלך. ןאז זה באמת מיותר.
אם מצד שני את מתכוונת לעיצוב מטבחים רציני ומעמיק יותר. כזה שבודק פונקצינליות, מרחקים נכונים במטבח ותכנון חכם, אז זה ממש לא מיותר. למעצב/ת מטבחים יש מן הסתם יותר ניסיון וידע והוא יוכל לראות דברים שסיכוי נמוך שתשימי לב אליהם.
עמרי
כל הכבוד על הנדיבות במתן ההסברים והטיפים. מרגישה שניתן לסמוך על המידע שאתה נותן.
תודה.
עשית דבר מדהים באמצעות אתר האינטרנט שלך,
כל כך הרבה ידע, מקצועיות, יסודיות ואכפתיות, שאין מילים פשוט לתאר.
אכן, אין דברים כאלה!
ביקרתי בפורומים של ייעוץ בנושאי עיצוב, אבל גם בפורומים בנושאים אחרים (משכנתא, מיסוי, רפואה...)
לא נתקלתי במומחה שנתן ייעוץ כל כך מקצועי תוך תשומת לב לפרטים ובהמון אהבה ואכפתיות.
כל מי שאני מספרת לו לא מבין איך בכלל אפשר לייעץ בנושא עיצוב דרך האינטרנט, עובדה!
אתר האינטרנט שלך מעוצב נפלא (טוב, ברור ) ומלא ידע ועם זאת כל כך ידידותי וקל לשימוש.
עד עכשיו עשיתי כל כך הרבה טעויות עם המטבח וממש מזל שגיליתי את האתר ואותך!
אני מרגישה יותר בטוחה לאחר שאני מתייעצת איתך וזה כיף גדול לתכנן כך את המטבח,
תודה רבה,
תמשיך בעשיה המדהימה הזו!
נורית
בשעה טובה התחלנו את השיפוץ ואני צריכה להתקדם עם מטבח...
אני מקבלת את טיפים שלך ומאוד ניהנת ולומדת המון.
רציתי לדעת היכן ממוקמת הנגריה שלך ואיך אפשר לקבוע איתך ,
אני שמח שאת נעזרת בטיפים שאני שולח. זאת בדיוק המטרה שלהם.
אין לי נגריה. אני עוסק בעיצוב מטבחים ולא בייצורם. אם את רוצה אני יכול להמליץ לך על נגר שאני עובד איתו.
אם את צריכה ייעוץ לגבי עיצוב ותכנון המטבח, אני ממליץ לך להיעזר בפורום שבאתר. אני עונה שם בצורה נרחבת על שאלות שאנשים מעלים.
עמרי
אתה מוזמן להתייעץ דרך הפורום שבאתר. ראה קישור בתפריט הימני.
הידד :)
האתר שלך ואתה בעצם עזרתם לי מאוד לשייף ולהשדחיז את מה שחשבתי שכבר מוחלט וברור.
מסתבר שכל אחד יכול ללמוד לשפר ואתה ממש עוזר.
עלה והצלח,
אבישי.
עידית
תמשיכו להיות מעניינים ואטרקטיביים.
בהצלחה.
אתר בלי פלצנות - ישר ולעניין - ויש הרבה עניין!
אנחנו בקטע של החלפת שולחן האוכל.
זה חצי אי ללא איחסון מתחתיו (סתם שולחן...)
אנחנו הולכים על בוצ'ר בשיטת "עשה זאת בעצמך (יש לי בעל מוכשר) ויש לי שאלה:
האם ניתן לצבוע בוצ'ר?? אני רוצה ללכת על גוון בורדו (שקוף כדי שיראו את העץ)
יש לך המלצות או עצות טובות לפני שנתחיל לנגר?
אשמח לענות על שאלתך דרך הפורום שבאתר. זו דרך התקשרות יותר נוחה למתן תשובות על שאלות.
אז...
את מוזמנת להעלות את השאלה לך לפורום. תמצאי את הקישור בתפריט הימני.
תודה!
אתה עוזר לנו מאוד.
תודה
תודה על העזרה.
איך ניתן בלחיצת כפתור לקבל מענה מהיר ומדוייק בדיוק לצרכי המטבח שלי.
עזרת לי מאוד, והקלת בבחירות שנעשו.
תודה על העזרה,
אני בטוחה שעוד אמשיך להתייעץ אתך,
סמדר
אהבנו את הטיפים.
תודה
יוני
אני כל כך מרוצה שמצאתי את האתר שלך. יש לך רעיונות מעולים וסוף סוף יש מישהו שיש לו ראש טוב עם עיצובים מיוחדים. שלא לדבר על כל הידע הגדול שיש לך בנושא המטבחים.
כמעט שנה שלמה אני מסתובבת סביב נושא המטבחים ואף אחד לא נתן לי מענה כמו שאתה יעצת לי בזמן קצר.
כמובן שהפספוס שלי שלא ידעתי על האתר שלך כי אם הייתי יודעת לפני, בטוח שלא הייתי עושה שום צעד לפני התייעצות איתך.
עדיין לא ברור לי אם יש לך חברה שעושה מטבחים או שאתה מעצב או נגר. בכל מקרה נראה לי שאתה גם וגם.
יישר כח על האתר הנפלא ועל הכישרון והידע הרב שיש לך.
פנינה
אני גם מעצב מטבחים וגם נגר!
'סוף מעשה במחשבה תחילה' היא הכותרת שלדעתי הכי מתאימה לפתוח בה את תגובתי שבאה כאן לפרגן ולשבח אותך על המידע הרב והאיכותי שיש לך לתת לנו באתר כצרכנים.
המידע שאתה מציע הוא לטעמי חובת למידה תחילה ובטרם מעשה בפועל, אחרת אנשים עלולים
לטעות ולשלם על כך ביוקר. אין ספק שאתה, העומד מאחורי האתר, הנו אדם מקצועי שמוכן לתת מזמנו לאחר בקשב רב כאילו זה שלו.
שמחתי לפנות אליך בעניין התכנוני של המטבח בביתי ואף קיבלתי ממך מידע רב שבו כמובן אעשה שימוש.
מעבר לכך מציע שתפתח עמודה חדשה בכותרת 'פורום מטבחים' ששם יהיה לנו קל לשתף אחרים בנעשה אצלנו ולקבל מידע בדו שיח עם אחרים כשאתה ברקע נותן את דגשייך המקצועיים.
עלה והצלח!!!
אני כמובן אדאג להעביר גם לאחרים את הקישור לאתר המיוחד שלך.
בברכה, איציק שר שלום
נהנתי לקרוא את המאמרים באתר.
מקווה שאוכל להעזר בטיפים שנתת.
אולי כדי גם להוסיף מאמר על איך גברים רואים את המטבח (בד"כ פונקציונלי) ואיך נשים רואות אתו (בד"כ בתחום העיצוב).
כל הכבוד
כל הכבוד!!!
אני ממליצה בחום לכל אחד להיכנס לכאן גם אם הוא לא מעצב כרגע מטבח אפילו בשביל הידע הכללי באמת שנהנתי לקרוא ויש המון מה ללמוד ממך.
העצות מאוד שלך מועילות לי, קראתי מספר פעמים ואני לא לוקחת מעצב. תכננתי לפי השימוש בו והנוחות שלי.
לא קל לתכנן ולעצב. בעיה אחת היא שלא ציינת את ענין האינסטלציה. ואם אפשר להוסיף גם נושא שיפוץ מקלחת ולתת טיפים כי זה גם פרויקט שלם לעשות. ניתן גם לרשום או להוסיף סעיף לגבי טיפים לניקויי ותחזוקה מטבח חומרים וכדומה.
דבר ראשון שיהיה לך בהצלחה עם המטבח תכנון ועיצוב המטבח החדש שלך. על תשכחי שדבר ראשון מטבח הוא מקום שעובדים בו, ולכן הוא צריך להיות מתוכנן בצורה הנוחה ביותר.
יכול להיות שבעתיד בהחלט אוסיף טיפים לניקוי ותחזוקה של מטבח.
ולגבי הנושא של שיפוץ מקלחת. זה לא לאתר הזה... אבל אולי אבנה אתר חדש סביב העניין של שיפוץ מקלחת. מי יודע...
לפני שבועיים סיימתי לבנות מטבח חדש. קניתי בית ולפני שלושה חודשים נכנסנו לגור בו.
את המטבח הייתי צריכה לעשות כשכבר גרנו בבית. הסיבה לכך הייתה החגים (פסח ויום עצמאות) - הזמנתי את המטבח לפני פסח, אבל יותר מדי קרוב לחג, ולכן זה עיכב את כל הפרויקט. למדתי ממך המון, קראתי והשכלתי והייתי מוכנה כשבאתי לתוכניות.
רציתי לבקש ממך אם אפשר להוסיף צילומי מטבח לפני ואחרי של אנשים כדי לתת מענה לרעיונות וטיפים.
רציתי לספר על הרפתקאות בניית מטבח בזמן שגרים בבית. זה נשמע מצחיק היום, כשאני כבר אחרי, אבל זה היה סיוט גדול באותו הזמן. במיוחד כשמפרקים את המטבח ונמצאים שבועיים בלי מטבח בגלל החגים.
אני ממליצה לכולם לא להזמין בתקופת החגים מטבח. יש ימים של חופש ועיכובים – ממש סיוט. רציתי לשלוח לך תמונות של לפני ואחרי, ויש לי עוד הרבה מה לספר.
המלצתי על האתר שלך לחברות. אתר מדהים ונוח לשוטט.
כל הכבוד,
ימית
הלוואי והייתי מקבל פידבקים כאלה כל יום...
עשית לי את היום!
אני מסכים איתך שכדאי להוסיף תמונות של מטבחים לפני ואחרי, כדי שאחרים יקבלו רעיונות וטיפים. ואפילו כבר התחלתי לעשות את זה, בעמוד 'מטבחים שלכם' (ראי בתפריט הימני).
ולכן...
אני מזמין אותך לשלוח את הסיפור שלך ואת התמונות דרך העמוד 'מטבחים שלכם'.
אני כבר סקרן לראות את התמונות ולקרוא את הסיפור... איך מתנהלים בבית תוך כדי החלפת המטבח בתקופת החגים. נשמע לי לא פשוט, ואפילו מאתגר.
דרך אגב, אני שולח את 'מגזין עיצוב המטבח 2011' למי ששולח אליי את הסיפור שלו. אז אל תשכחי לרשום את הכתובת למשלוח! גם אם זה כבר לא רלוונטי עבורך, תמיד תוכלי לתת את המגזין לחברה טובה שבדיוק עכשיו משפצת את המטבח.
נ.ב. מה את אומרת על הכותרת הבאה לסיפור שלך - 'איך החלפתי מטבח בתקופת החגים ונשארתי בחיים!'
אתר מעניין, מושקע, ידידותי ומאוד מפורט.
עד שהגעתי אליו חשבתי ש"שיעורי הבית" כבר מאחורי.
קראתי בשקיקה כמעט הכל,למדתי הרבה דברים והבעיה היא שיצאתי עם יותר שאלות מאשר היו לי לפני הקריאה.
אבל מאחר ומדובר במטבח של בית שטרם הוחל בבנייתו, טוב שזה קרה עכשו.
תודה !!
ומהסבר להסבר אני שוכח את ההתחלה.
אני חוזר להתחלה - הכל אצלך מצויין.
מי שתכנן לך את האתר יודע מה זה אתר ידידותי למשתמש.
המידע שאתה נותן בשפה קלה ונעימה.
אתה נותן מידע - אבל אתה רוצה שאנחנו נחליט. תעזור לנו להחליט. קצת יותר ממה שאתה עושה.
אתה צודק, למעט פה ושם, אני לא כל כך עוזר להחליט. אבל אני לא יכול כי כל אחד צריך משהו אחר ורוצה משהו אחר. אני רק יכול להסביר על מה כדאי לחשוב.
מאוד מודה ובקרוב אפנה אליכם ליעוץ אישי.
בברכה
דפנה
האתר שלך מאוד מושקע, מפורט וההסברים בו מצויינים.
עזרת לי לגבי החלטה על תאורה, כיריים, זכוכיות ואפילו בעבר שאלתי אותך על חיפוי מט או מבריק (כן, זאת אני).
אני רוצה לומר שאני הרבה משוטטת באתרים ורואה הרבה שאלות ותשובות. המקום היחיד בו שאלתי שאלות זה האתר שלך כיון שהוא נראה לי הכי רציני ומקצועי והתשובות מפורטות.
נראה שבהחלט מישהו הקדיש מחשבה וזמן לפני שענה.
אני חייבת לציין שקראתי כמעט את כל מה שכתוב באתר וכפי שאמרתי מקצועי ביותר!
מה שכן, הכל כתוב על מטבח אידיאלי. אולי צריכה להיות גם התייחסות נוספת לאנשים שיש להם כבר מטבח סטנדרט מקבלן שהוא לא מתוכנן נכון ומה אפשר לעשות... אני מדברת לדוגמא על הכיריים שלי, שהם קרובים לקיר ובנוסף גם מתחת לחלון... מה הרע במיעוטו ומה ניתן לעשות.
תודה רבה על הכל. שרון.
אני נהניתי, גם מצורת הכתיבה וגם מהטיפים השונים.
כל הכבוד,
נמשיך לעקוב וללמוד ממך עוד דברים!