אורך ומיקום ידיות לארונות מטבח
מאת שרון
(חולון)
שאלה:
שלום רב ותודה על האתר המעולה.
רציתי לשאול בבקשה לגבי ידיות מטבח. במידה והארונות העליונים שלי הם דלתות ולא קלפות, ואני מעוניינת לשים ידיות לרוחב, האם כדאי באמצע הדלת או קרובות אחת לשנייה? בנוסף הגדלים של הדלתות הם זוג 45סמ', זוג 40סמ', וזוג 35סמ', מה גודל הידיות שצריך והאם כולם חייבות להיות באותו האורך? חשוב לציין שבארונות התחתונים כמעט הכל מגרות, ושם הגדלים הם 120, 80 ו- 60סמ'. וגם שם אני בהתלבטות איזה גדלים של ידיות לעשות.
אשמח אם תוכל לעזור לי.
בברכה,
שרון
תשובה:
היי שרון,
תזכירי לי מה הסגנון של המטבח שלך?
במטבחים מודרניים מובהקים, ידיות ארוכות יכולות להיות יותר מתאימות. אבל רק אם מדובר בסגנון מודרני מובהק!
באופן כללי, לדעתי, סימטריה זה דבר יפה ונעים לעין. ולכן אני חושב שבארונות העליונים כדאי למקם את הידיות קרובות אחת לשנייה. כך הן יהיו גם קרובות ל-'תפר' שבין הדלתות ויעלו את דרגת הסימטריה והאחידות.
לגבי אורך הידיות - שוב, משיקולי סימטריה ואחידות, כדאי לשמור על אורך ידיות קבוע בכל הארונות העליונים, ואורך ידיות קבוע בכל הארונות התחתונים.
אבל...
דלתות הארונות העליונים הן קטנות יותר, ולכן כדאי להשתמש בידיות יחסית קצרות. בנוסף, אם הן יהיו קרובות אחת לשנייה, יווצר בעין אפקט של חיבור אורך הידיות.
לעומת זאת,
הארונות התחתונים הם גדולים יותר, ולכן אני חושב שכדאי להשתמש בידיות ארוכות יחסית. כך תהיה פרופורציה יפה ואחידות בין גודל המגירות והדלתות בארונות התחתונים ואורך הידיות. בנוסף, ייתכן שלמגירות של ה-120סמ' עדיף להשתמש בשתי ידיות. שימי לב שאורך הידיות בארונות התחתונים מוגבל על ידי היחידות הקטנות ביותר. כלומר היחידות ברוחב של ה-60סמ'.
ראי שתי הדמיות מצורפות הממחישות את העניין -

בהדמיה הזו אורך הידיות שווה בארונות העליונים והתחתונים אך לא מתאים לפרופורציה של הארונות העליונים.

בהדמיה הזו לעומת זאת, הוקטנו הידיות בארונות העליונים כך שבסך הכל נראה יותר פרופורציונלי.
מה היא הדרך הנכונה למקם ידיות בארונות מטבח? מגירות לרוחב במרכז ודלתות לאורך בצד שמאל? גם מבחינת יופי אסטטי וגם מכנית לנוחות הפתיחה? המטבח פובנסל אירופאי שבע שמנת עם גימורים בחום
המטבח מודרני. מה אורך הידיות האופטימאלי?
ניסיתי 20 ו - 35, 40. נראה לי 35, אבל אשמח להמלצה.
בהמשך לשאלה די דומה שנשאלה קודם לכן:
הארונות במטבח שלי, בעלי גדלים שונים החל מ- 35 ס"מ וכלה ב120 ס"מ.
המטבח כפרי ורציתי לשים ידיות עם פורצלן
קניתי ידיות של 9.6 ס"מ שנראות מאוד קטנות על המגירות הענקיות
לא מצאתי ידיות זהות בגדלים של 18 ס"מ - האם יש לך פתרון
אין לי פתרונות קסם...
אחד הדברים שאפשר לעשות הוא למקם שתי ידיות (לא במרכז כמובן) על חזית גדולה כך שלא יווצר מרווח גדול מדי בין הידיות. שימי לב שכשעושים דבר כזה צריך להזהר שהמטבח לא ישאר עמוס מדי.
...ידיות הן כמו תכשיט ואם יש עומס של תכשיטים זה יכול להראות בסוף מצועצע.
אפשר נוספת ובנאלית היא להחזיר את הידיות שכבר קנית ולחפש ידיות מתאימות יותר.
בכל מקרה, לא הייתי מערבב סוגי ידיות על חזיתות המטבח (אלא אם כן היה מדובר בקלפה למשל). זה לא יראה אחיד ויפה.
מקווה שזה עוזר וגמר חתימה טובה!
עמרי
אני לקראת סוף התקנת מטבח חדש ואני ממש מתלבטת לגבי הידיות.
המטבח בסגנון כפרי-פרובנס בצבע שמנת יש ארון כפול מתחת לכיור ומשני צדדיו 3 מגירות הראשונה קטנה והשתיים התחתונות גדולות והרוחב שלהן 89 סמ
זה התקציר..חח..
השאלה שלי..האם כדאי לשים על כל מגירה שתי ידיות משיכה עם קרמיקה מעוצבת במתאימה לסגנון או שני כפתורים או ידית אחת ארוכה בצבע ברונזה?
אודה לעזרתך
ערב טוב:)
אני לא כל-כך בעד למקם על מגירות ברוחב כזה שתי ידיות. אני חושב שזה בסופו של דבר יישאר עמוס מדי.
ידיות הן כמו תכשיט... זה צריך להיות במינון נכון ואם השימוש הוא מוגזם זה כבר נראה מצועצע...
אז אני בעד ידית אחת, ברונזה ארוכה או ידית המשיכה עם הקרמיקה המעוצבת.
אני פחות אוהב את ידיות הכפתור אבל זהו טעמי האישי בלבד...
מקווה שזה עוזר
עמרי
המגירות אצלי במטבח יהיו ברוחב 85 ס״מ ו-48 ס״מ
מחפשת ידיות נפחות מפורזלות משהו בסגנון. מה לדעתך צריך להיות אורך הידית במקרה כזה? והאם יש עוד נתון נסתר שאני צירהכ לקחת בחשבון חוץ מאורך הידית שתתאים לרוחב המגירה?
תודה מראש
רות
אם מדובר בידיות "מסוגננות" אז אני חושב שאורכן צריך להיות לכל היותר שליש מרוחב המגירה או פחות מכך.
ידיות הן כמו תכשיט. אם הן גדולות ועם יותר מדי נוכחות זה הופך להיות מצועצע...
לא צריך ידיות ארוכות כדי שהמראה שלהן יתרום המון לעיצוב הכללי של המטבח.
אם מהצד השני היה מדובר בידיות נירוסטה ישרות, אז אפשר ללכת לאורכים גדולים יותר משליש רוחב מגירה.
עקרונית אפשר להשתמש בכמה אורכים של ידיות אבל עדיף לא להרבות עם מספר אורכים שונים כדי לשמור על מראה אחיד של המטבח.
עמרי
מה אורך מקסימלי הגיוני של דלתות /מגירות במטבח ??.
תודה!!
כבר ראיתי מגירות של 120סמ'. מגירות מאוד רחבות המתאימות למטבחים מאוד גדולים ומודרניים.
לרוב המטבחים רוחב כזה לא יתאים. גם בגלל הפרופורציות - גודל המגירות צריך להיות מתאים לגודל המטבח. וגם בגלל שמגירות כאלה הן כבר מעט פחות פונצקיונליות - הן כבדות יותר וקשה יותר לפתוח אותן.
רוחב אידאלי לדעתי הוא 90-95סמ'. גם רחב ויחסית נראה טוב אך מצד שני לא רחב מדי.
מה שחשוב להקפיד הוא שיחידות סמוכות של מגירות יהיו באותו הרוחב.
למשל, אם יש לך 160סמ' רוחב למגירות תחתונות אז עדיף שתי יחידות של 80סמ'. מאשר יחידה של 70סמ ויחידה של 90סמ'. האחידות ברוחב המגירות נראה טוב לעין.
מעבר לכך, את צריכה להקפיד לבקש מהנגר שיתקין פרזול המתאים לשאת משקל של עד 50קג'. לפעמים הם מנסים לחסוך וקונים פרזול המתאים עד 30קג. (פרזול כזה מתאים למגירות צרות יותר כ-60סמ).
מגירות ברוחב של כ-90סמ' עמוסות בצלחות או בכלי מטבח עשויות להגיע למשקלים גבוהים וכדאי שהפרזול יהיה מסוגל לעמוד בכך אחרת הוא ישחק מהר.
מקווה שזה עוזר
עמרי
יש לי מגירות ברוחב מטר ו-1.20, מה גודל הידיות שמומלץ לגודל מגירות זה?
יש לי ארונות בגודל 50 ו-60 עליהם אני שמה ידירות ברוחב 32 ולא רוצה מטבח בעל מראה עמוס מאוד.
לגבי השאלה שלך על מטבח אולטרה גלוס.
אז ככה...
בעיקרון סימני ידיים ותביעות אצבעות הם מאוד בולטים על מטבח כזה. הסיבה לכך היא כמובן שהמטבח הוא מאוד מבריק.
...מה שאומר שהתחזוקה של מטבח כזה (כלומר ניקוי החזיתות) צריכה להעשות לעיתים יותר תכופות.
בנוסף לכך, בגלל שהחומר הוא מבריק והוא 'רך' יחסית, הוא רגיש למדי לשריטות. ובמילים אחרות... אם מדובר בבית אם ילדים קטנים זה עשוי להיות בעייתי. אם לעומת זאת יש בבית בעיקר מבוגרים אז העניין הזה פחות צריך להוות שיקול.
אין לי המלצה מיוחדת לגבי ניקוי של מטבח אולטרה גלוס. מטלית לחה (לא סקוץ!!) צריכה להספיק.
מקווה שזה עוזר.
עמרי
אני מתלבטת לגבי הגדלים של הידיות.
יחידת מגרות של 80 ס"מ (בחרתי ידיות 50 ס"מ) ועוד יחידה של 40 ס"מ (בחרתי ידיות 20 ס"מ).
ויש לי ארונות של 65 ס"מ (סה"כ לסוג..)- במקרה הזה אני רוצה לשים את הידיות בצורה אנכית... איזו מידה כדאי לי לבחור??
חשבתי לבחור ידית 20 ס"מ על מנת ליצור אחידות במטבח.
זו מידה מתאימה??
כן. ידיות אנכיות של 20סמ' יעשו את העבודה וישתלבו עם הידיות האחרות במטבח כך שהוא יראה אחיד ומגובש יותר בעיצוב שלו.
דרך אגב, גם בארונות את יכולה לעשות ידיות אופקיות.
בהצלחה
עמרי
יש לי כמה יחידות של 60 ס"מ. יחידה אחת של שלוש מגירות 110 ס"מ, ועוד שתי קלאפות גדולות בגודל של 135 ס"מ כל קלאפה. יש קלאפה מעל המקרר 95 ס"מ. ועוד ארון אחד פינתי של סירים בגודל 30 ס"מ.
מהמטבח יש מעבר לחדר שירות, אין דלת זה כאילו חלק מהמטבח. שם יש ארונות שירות תואמים לארונות המטבח. יש שם שני ארונות שירות שכל ארון בגודל 90 ס"מ. כל דלת בגודל של 45 ס"מ.
בחרתי ידיות בגודל 32 ס"מ לכל היחידות חוץ מהיחידה של הסירים ידית בגודל של 19 ס"מ.
אני ממש מתלבטת אם להשאיר את הגודל הזה או לקחת כמה גדלים של ידיות. מצד שני אני לא הכי מתלהבת מידיות ממש ענקיות.
מה ההמלצה?
ביחידה הרחבה של ה-110סמ' תוכלי לשים שתי ידיות כמו בהדמיה שלמעלה. כך גם תישמר הסימטריה בארונות התחתונים.
לגבי הקלאפות בארונות העליונים. למרות שהם רחבות, 135סמ', לפי דעתי ידית אחת תספיק. מה גם שלדעתי, ידיות ארוכות לא נראות טוב על קלאפות.
אז אם אני מבינה אותך נכון, בארונות העליוניים צמדים של 19.2סמ ובארונות התחתוניים את ה- 32סמ.
לגבי שאלתך על סגנון המטבח שלי, נראה לי מודרני - הוא פורמייקה לבנה מבריקה של פורמקס. ידיות 17535 ניקל של דומיסיל. שיש קיסר מבריק 4030 אפרפר. וכנראה חיפוי של אריחים מזכוכית מוכספת עדינה 10סמ' על 30סמ'. אבל אני לא סגורה לחלוטין על החיפוי כי אני מפחדת שאולי ההדבקה לקיר לא טובה ותהיה רטיבות וכו'. האם לדעתך יותר פרקטי/יפה/מחזיק מעמד אריחי זכוכית או משטח זכוכית על כל החיפוי? או אולי עדיף קרמיקה? אני רוצה משהו שיתן אישיות למטבח.
שוב תודה רבה
לדעתי, השיקול של הפרקטיות הוא לא רלוונטי לאף אחת מהאופציות שהעלית. כולן פרקטיות באותה מידה. ולכן, לכי על מה שנראה לך הכי מיוחד ושיעניק למטבח שלך את האופי שאת רוצה.
בהצלחה!
בכל אופן תודה רבה. אני מאוד מעריכה את תשובותך. אני גם רוצה לציין שבעקבות ההתכתבות הקודמת שלי איתך שיניתי את מקום הכירים שהיו צמודים לקיר עם חלון. ואני שמחה על התובנה כי אחרת הייתי ממש סובלת במטבח...