שימעת יהב - מעצבת הפנים שכדאי לכם להכיר!

אם אתם עוד לא מכירים את מעצבת הפנים שימעת יהב, אז אני חושב שכדאי לכם לעצור רגע ולקרוא את העמוד הזה.

הקשר ביני לבין שימעת נוצר דרך הספר שכתבתי "סודות תכנון המטבח". שימעת פנתה אליי בשאלה מסוימת, וכמעצבת פנים הזמנתי אותה לענות על כמה שאלות בפורום.

התשובות שלה היו כל-כך טובות ומקצועיות, שמיד הצעתי לה להפוך לתורמת קבועה בפורום!

לשמחתי שימעת נענתה, וכדי שתוכלו אתם להכיר אותה קצת יותר טוב, ערכתי עמה ראיון קצר.

אתם יושבים?

שימעת את מוכנה?

יאללה... מתחילים!

'המטבח הוא מרכז הבית' היא אמירה משומשת ושחוקה ועם זאת נכונה. מהי לפי דעתך החשיבות של המטבח בחיי המשפחה המודרנית?

בימינו גם "משפחה מודרנית" זו הגדרה רחבה לסוגים רבים ושונים של תאים משפחתיים. בהתאמה, המקום של המטבח בבית משתנה ממשפחה למשפחה ומבית אחד למשנהו.

יש בתים שבהם כל הפעילות מתרכזת במטבח - בישול, ארוחות, אירוח, שיחות משפחתיות, הכנת שיעורי בית, עבודה על הלפטופ ועוד. מטבחים אחרים נועדו לבישול בלבד ורק ל"שף הבית" מותר להיכנס אליהם... יש בתים שבהם המטבח נועד ליופי בלבד והמשפחה אוכלת רק טייק-אאוט.

כאשר מתכננים את המטבח חשוב להבין מה מקומו עבור בני הבית ולתכננו בהתאמה.

כשאת מעצבת בית, איך את ניגשת למשימה של עיצוב ותכנון המטבח?

עיצוב ותכנון מטבח זוהי משימה הדומה מאוד למשימת תכנון בית שלם. השלב הראשון הוא מחקר שנועד להבנת הצרכים, הרצונות, החלומות וההרגלים של בני הבית. בשפה המקצועית זה נקרא 'פרוגרמה'. למעשה לכל אזור בבית יש פרוגרמה משלו, ולמטבח במיוחד. אני מעודדת את הלקוחות לרדת לפרטים הכי קטנים, החל מהכנת רשימה מפורטת של כל הכלים שברשותם ועד פירוט סדר יום טיפוסי של הפעולות במטבח, כדי להסב את תשומת הלב לדברים שנראים לעתים מובנים מאליהם. כך שבסופו של דבר הלקוחות יקבלו מטבח התפור בדיוק למה שהם צריכים.

איך את רואה את הקשר הפרקטי שבין המטבח לשאר הבית? למה צריך לשים לב כשמתכננים את המטבח וממה כדאי להימנע?

בעיני המטבח הוא האזור הכי פרקטי בבית. למעט בבתים בהם המטבח הוא מוצג מוזיאוני שנועד ליופי בלבד ולא נמצא בשימוש כלל, זהו החדר הכי פונקציונלי בבית.

המטבח יהיה אחד החדרים הראשונים שאתייחס אליו בתכנון הבית, כיוון שהתכנון שלו משפיע על תכנון כל החלל. אם בעלי הבית מעוניינים במטבח סגור או פתוח, באי עבודה, תנור אפיה מפואר או מקרר כפול, יש לזה משמעות בקביעת מבנה החלל הציבורי, במיקום קירות ומעברים, בקביעת תכניות האינסטלציה, החשמל והתאורה, ובאופן ישיר על הקו העיצובי.

חשוב להתאים את התכנון לבעלי הבית ולא להיסחף באופן עיוור אחרי טרנדים או אחרי 'מה שמקובל לעשות'. מה שעובד עבור אחד לא מתאים לאחר, וחשוב להקדיש את הזמן להבנת הצרכים הייחודיים של כל אחד ומציאת הפתרונות האידיאליים.

יש לי רק הסתייגות אחת בעניין תכנון המטבח בהתאמה אישית: כאשר הבית מיועד להשכרה או למכירה בעתיד, כדאי לבחור בתכנון ועיצוב 'סטנדרטים' המתאימים לקהל רחב יותר.

ואיך את רואה את הקשר העיצובי בין המטבח לשאר הבית? האם המטבח צריך להיות באותה השפה העיצובית של הבית או שאפשר לתכנן את המטבח עם שפה עיצובית שונה?

אני חסידה גדולה של איזון. כאשר המטבח פתוח לחלל הבית מומלץ שהמראה שלו יהיה תואם לקו העיצובי הכללי של הבית. כך לא נוצר רעש ועומס בעיניים, והעיצוב תורם לתחושת נינוחות ורוגע.

עם זאת כאשר המטבח סגור בחדר נפרד אפשר 'להשתולל' קצת יותר, לבחור בקו עיצובי שונה וליצור מעין מעבר לעולם אחר - הכל תלוי בבני הבית ובהעדפות שלהם.

כדאי לזכור שבעוד שריהוט וצבעי קירות ניתן להחליף בקלות יחסית, המטבח בדרך כלל שם כדי להישאר לטווח ארוך, יש לקחת זאת בחשבון ולא לבחור בעיצוב טרנדי חולף או כזה שיימאס מהר.

איך לפי דעתך צריך לקבוע את התקציב לעיצוב הבית והמטבח?

בייחוד כאשר עובדים עם תקציב מוגבל (וזה בדרך כלל המצב) יש לקחת את הפרוגרמה, אותה רשימת חלומות, צרכים ורצונות שעשינו בתחילת התהליך, ולתעדף אותה: להגדיר מה הכרחי, על מה אפשר לוותר, מה אפשר לדחות ללמוד מאוחר יותר ומה קודם למה.

בשיפוץ, המטבח בדרך כלל נוגס בחלק ניכר מהתקציב - כדאי לבדוק האם נדרש להחליף תשתיות ומטבח או שניתן להסתפק בשיפוץ חלקי - שימוש בארונות הקיימים, החלפת חזיתות, צביעה או החלפת ידיות. במקרים רבים המטבח הישן במצב טוב ובשיפוץ חלקי ניתן לחסוך כסף רב ולהגיע לתוצאות מפתיעות.

מרכיב עיקרי בתקציב המטבח זה הפרזול. בעוד שמומלץ להשקיע בפרזול איכותי ועמיד לשנים, אפשר לחסוך על ידי תכנון נכון:

מגירה אחת רחבה עדיפה על שתי מגירות צרות. פחות ארונות, פחות פרזול ויותר שטח אחסון.

מגירות מזווה פשוטות וביטול פינה בארון פינתי, עדיפים במקרים רבים על מתקני שליפה מתוחכמים ויקרים.

כדאי להתאים את הפרזול לצורך - להשתמש במסילות שנועדו לשאת משקל רב או בצירי פתיחה מיוחדים רק במקומות בהם זה נדרש.

האם לפי דעתך אפשר לעצב את המטבח לבד, ללא עזרתו של מעצב פנים או מעצב מטבחים?

בוודאי שאפשר, ואנשים עושים זאת, השאלה היא לאיזו תוצאה רוצים להגיע. מעצבי פנים ומעצבי מטבחים נתפסו עד לא מזמן כמותרות, כשירות המועד לעשירים בלבד. כיום מבינים יותר ויותר שתפקידו של מעצב הוא לא רק ליצור בית 'יפה' אלא זה מקצוע שבסיסו בהנדסת אנוש, ומטרתו יצירת סביבת מגורים נוחה ונעימה.

היתרונות בשכירת מעצב הם רבים:

למעצב יש היכרות מעמיקה עם מגוון האפשרויות בשוק, החומרים, הטכנולוגיות, והמגמות העיצוביות. במקרים רבים המעצב יוכל גם להשיג מחירים טובים יותר מאשר לקוח פרטי.

למעצב יש הבנה בהנדסת אנוש וניסיון בניתוח הצרכים הספציפיים של כל לקוח, גם כאלו שהלקוח לא מודע אליהם.

המעצב יודע לאזן בצורה הטובה ביותר בין הפרקטיקה לאסתטיקה.

המעצב יודע לראות את התמונה בכללותה ולהרכיב פתרון כולל שיענה על הצורך הרחב של הלקוח.

ההשקעה בשכירת שירותיו של מעצב פנים או מעצב מטבחים יכולה לחסוך הרבה זמן, כאב ראש והוצאות מיותרות שנובעות מהחלטות שמקורן בחוסר ידע.

מהם שלושת הדברים החשובים ביותר לדעתך הקשורים לעיצוב ותכנון המטבח?

פרקטיקה - במטבח במיוחד לא כדאי להתפשר על הפרקטיקה לטובת האסתטיקה. "את הכי יפה כשנוח לך" - זה אותו הדבר במטבח. מטבח יפה אבל לא פרקטי, שלא נוח לעבוד בו יצור אי שקט בקרב מי שיעבוד בו. מומלץ קודם כל לתת מענה לכל הצרכים הפונקציונליים. כל הפתרונות האסתטיים קיימים - צריך רק למצוא אותם.

תכנון יסודי - אין דבר מתסכל יותר מלהשקיע זמן וכסף רב בקניית מטבח חדש, ואז לגלות שאין מקום לכל הכלים, שאין מספיק נקודות חשמל או שהתאורה לא מספיקה. מטבח לא מחליפים או משפצים כל יום - מטבח מתכננים לזמן רב, ויש להשקיע בתכנון שלו מחשבה בהתאם.

אופי - אל תעשו מטבח כמו של השכן, של החברה או כמו במגזין. המטבח אמנם נחשב לחלק מהחלל הציבורי בבית, אך הוא אישי ואינטימי כמעט כמו חדר השינה. לכל אחד יש את ההרגלים שלו, האהבות שלו, ההעדפות שלו שלא דומות לאף אחד אחר. תכננו את המטבח המושלם עבורכם, ולא תצטערו על כך.

תודה שימעת! אין לי ספק שהחיפוש אחר ההיכרות העמוקה שלך עם הלקוחות, מביאה להבנה מדויקת של הצרכים שלהם. הבנה המביאה לתכנון ועיצוב נכון ומתאים ספציפית בדיוק עבורם!

עכשיו, אחרי שהכרתם קצת את שימעת, אני מזמין אתכם לחזור אל הפורום ולשאול את שימעת שאלות הקשורות למטבח שלכם.

אם אתם רוצים ליצור קשר עם שימעת באופן אישי אתם יותר ממוזמנים להתקשר אליה או לשלוח אליה מייל.

הנה הפרטים...

שימעת יהב
עיצוב פנים, תכנון מטבחים, נגישות
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033

לחצו כאן כדאי לחזור אל הפורום

4.7912087912088 1 1 1 1 1 דירוג: 4.79 - 182 הצבעות
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מישהו שיתכנן לכם את המטבח?

שימעת יהב היא מעצבת מטבחים מומלצת מטעם לימון מטבחים.

"עם כל-כך הרבה פרטים שצריך לאזן - פרקטיקה, אסתטיקה, התאמה אישית ותקציב, תכנון מטבח חדש יכולה להיות חוויה מרגשת ומפחידה כאחד. תנו לי לדאוג לכאבי הראש, כך שאתם תוכלו להירגע, ובאמת ליהנות מרכישת מטבח שתפור בדיוק עבורכם."

לחצו כאן כדי לשמוע עוד פרטים!

שימעת יהב
תכנון ועיצוב מטבחים

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.