המטבח של שאול וכרמית סוטון מיקיר - הפורמייקה המיוחדת יוצרת הרגשה של מטבח פתוח ומרווח

קנינו בית חדש מקבלן והחלטנו לוותר על המטבח הסטנדרטי ולעשות את המטבח אצל נגר פרטי.

ההתחלה הייתה קשה – החל מרשימות עם ההורים במטבח שלהם – מה הם אוהבים במטבח ומה הם היו משנים והמשך באיזה סגנון אנחנו רוצים (בכל זאת משקיעים פה סכום ורוצים שיהיה משהו מיוחד). נעזרנו המון באתר של עמרי (תודה!). הכיוון היה גוונים חמים ומכיוון שבבית שלנו המטבח הוא מרכז הבית אז היה חשוב שהמטבח יהיה כמה שיותר פרקטי ושימושי (מבחינת מקומות אחסון וגם קל לניקוי).

גודל המטבח הוא 3 על 3.5 מטר ואי של 0.9 על 1.35 מטר עבור ישיבה של 4 אנשים.

מכיוון שבקרה תקציבית זה העבודה שלי, עשיתי מחקר לא קטן והלכנו למשהו כמו 6 יצרני מטבחים/נגרים, מכל מקום למדתי משהו. הנגר הנבחר היה דווקא הכי צעיר מבין כולם (ולא הכי זול). אבל כשישבנו איתו, צורת החשיבה שלו מצאה חן בעיננו (וכמובן גם ספר העבודות).

נעשה סקירה קצרה על הבניה והעלויות של המטבח:

עבודות עץ ופרזול: 26,000 ₪

המטבח בנוי מעץ סנדוויץ' אדום בחיפוי פורמייקה WILSONART דגם 4128 (קצת יותר איכותית ועמידה מהפורמייקה הרגילה – אולם התצוגה המדהים ממוקם בנמל ת"א). הדגם היה עם טקסטורה של פסים וההתקנה הייתה לרוחב כי ליצור רושם של מטבח גדול ופתוח.

פרזול של חברת היטאצי.

התכנון כלל:

-מגירות גדולות ורחבות.

-מזווה למוצרים היבשים.

-מקום להסתרת המיקרוגל.

-ללא קלפות (גם היה לנו בעייתי מבחינת הגובה שהדלתות עולות וגם זה הוזיל את העלויות).

-מגירת משקאות + מגירת תבלינים הממוקם ליד הכיריים.

-מייבש כלים/אלמגוב מעל הכיור ברוחב של 90 ס"מ (ענק – מכיל 25 צלחות בכל קומה). זו הייתה הזמנה מיוחדת מהחברה. לחלקכם זה יראה קצת מיושן – אבל זה מאוד פרקטי. משהו מיוחד שהוספנו היה מדף נוסף מעל האלמגוב כי הוא תמיד משוך מטה – כך הרווחנו עוד מדף של 90 ס"מ.

-יחידה פתוחה באי לאחסון תפו"א/בצל/שום, רכשנו ארגזים מתאימים בהום סנטר.

-יחידה פתוחה בארונות העליונים – הרעיון היה לשים ספרי מתכונים אך מכיוון שלא ציינו לנגר לעשות מדפים עם אפשרות כוונון, המדפים קובעו והעברנו את המדפים הסבה לאחסון יינות וכוסות.

-עיצוב הארונות העליונים הוא מדורג בכדי לשבור את הסימטריות (ובשביל שהגברת תגיע לארונות העליונים).

-סוקל מריצוף הבית (המלצה של הנגר לטובת קלות ניקוי ומניעת הרטבה של הארון בספונג'ה).

-מרווח האי חושב כדי לשמור על משולש העבודה הקדוש של תנור, מקרר וכיריים.

שיש: 6,000 ₪

שיש דגם קיסר דגם 4330 העלות הנמוכה היא בעקבות חסכון במטר רץ ע"י 2 חיתוכים של פלטות השיש, גם בכיור וגם בכיריים (לא מבחינים בחיתוך מכיוון שהשיש כהה).

השיש קל לניקוי ומשווה מראה נקי כל הזמן, ביקשנו לשים מעצור מים עדין בסף השיש הקדמי ופנל בעובי 4 ס"מ, דבר נוסף שאנחנו ממליצים הוא לשים פנל אחורי בגובה 2-3 ס"מ – זה יוצר איטום מושלם נגד חלחול מים לאחורי הארונות (הכול מניסיון של ההורים), הוספנו גם מדף שיש באדן החלון – שדרוג יפה לחלון + פינה להדלקת נרות שבת.

כיור כפול (שומרים כשרות) בלנקו דאימונד 210: 2400 ₪

לאחר התלבטויות מרובות (ואחרי שוק של כמה עולה כיור טוב) החלטנו ללכת על כיור טוב ויקר כי ראינו מה קורה אם הכיור מקבל שריטות ומשתעבדים לניקוי שלו, צבע הכיור נקרא יסמין (מתאים לגוון המטבח ופחות רואים עליו לכלוך!).

קרמיקה 260 ₪

10סמ' על 30סמ' לבן מט כדי לתת קונטרס יפה לשיש וארונות המטבח הכהים. זה דווקא סעיף מיוחד בגלל שאני החלטתי להתקין את החיפוי לבד, אז קניתי את החומרים ולאחר חיתוכים והדבקות תוכלו לשפוט בעצמכם אם אני צריך לבצע הסבה מקצועית...

ידיות 650 ₪

ניקל מוברש. נבחרו 3 גדלים מגולדשטיין ת"א, ההתקנה (בעקבות קריאה של המלצה באתר) הייתה כולם לכיוון אחד ובמקומות בהם יש 2 ידיות קטנות ליחידת אחסון אחת, הצמדנו אותם ליצירת רושם של ידית אחת גדולה.

מכשירי חשמל:

מקרר 600 ל' סמסונג 5,000 ₪, תנור 2,800שח, כיריים 2,000שח - שניהם של סאוטר באותו עיצוב. שקלנו גם את המקרר להתאים לעיצוב אבל בסוף בחרנו במקרר לבן בכדי להוסיף אור למטבח.

ברז פשוט 350 ₪, גוף תאורה 200 ₪ הום סנטר.

כסאות לאי: ??? בתהליך חיפוש...

סה"כ עלויות: 45,660 ₪.

אם הגעתם לפה - תודה על הסבלנות בקריאה - שיהיה בהצלחה לכולם וגם תתחדשו!

כרמית ושאול

תמונה של מטבח עם פורמייקה אופקית

מבט כללי על המטבח

תמונה של החלק השמאלי של המטבח - תנור ומיקרו שחורים

צד שמאל - עם הארון הגבוה של התנור והמיקרו

תמונה של אזור האחסון במטבח

מגירת המשקאות והתבלינים ויחידת האחסון העליונה

תמונה של מטבח וחלון עם חיפוי כמו השיש כדי שיראה אחיד

מבט על שילוב אדן החלון עם השיש

תמונה של אדן חלון במטבח מקרוב

...וקצת יותר מקרוב

תמונה של שאול בונה את חיפוי הקיר למטבח

זה אני עובד על חיפוי הקיר

תמונה של אי במטבח יחד עם יחידת האחסון

האי ויחידת האחסון

תמונה של האי אשר המגירות שלו פתוחות

האי פתוח

תמונה של סלסלאות וארגזים לאחסון ירקות יבשים במטבח

הארגזים לאחסון הירקות

תמונה של אלמגוב עם מדף מעליו כדי להרוויח עוד מקום אחסון

מייבש הכלים והמדף שהוספנו

תמונה של חיתוך והדבקה של שיש סמוך לכיריים

חיתוך השיש ליד הכיריים

תמונה של הקו הנוצר כאשר חותכים ומדביקים שיש סמוך לכיור

קו תפר השיש סמוך לכיור

תמונה של מעצור מים (קנט) מודבק לשיש במטבח

מעצור המים

4.3233532934132 1 1 1 1 1 דירוג: 4.32 - 167 הצבעות

תגובות  

# אלמגובדוד 06-03-2014
שלום שאול
ראשית המטבח שלכם נראה פגז.
אני בעצמי מתכנן כרגע מטבח והרעיון שלכם עם האלמגוב פשוט מדהים ומתאים
בבקשה שלח לי מדות הארון ובאיזה גובה מהשיש הוא מותקן
תודה דוד
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# היי שאול וכרמיתקאי 18-12-2013
המטבחים שלכם מאד מיוחדים ויפים, אני מעוניינת בשידה ולא במטבח שלם האם אתם מוכרים גם שידות?
אשמח אם תשיבו :-)
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# גודל הכיורגילה 04-10-2013
מהו גודלו של הכיור והאם הוא נוח לשטיפת כלים סירים כמה גודל כל אחד אורך ורוחב תודה
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# היי שאול וכרמיתחיה 21-04-2013
המטבח שלכם מדהים ולקחתי המון רעיונות חדשים!!
אהבתי מאוד את הרעיון של ארגזי העץ לירקות. זה אדיר ולא מוכר!!! ובעצם פשוט ומנוצל טוב!!

תהנו במטבח והמון תודה על השיתוף!!
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# שאלהמיכאל 06-11-2012
שלום שאול וכרמית
גודל המטבח בביתנו לעתיד הוא ממש כמו המידות שלכם כולל חלון אחד אפילו.
ורצינו לדעת האם האי לא מפריע לכניסה למטבח ולתנועה החופשית בו?
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# תשובהשאול 06-11-2012
מיכאל שלום
האי לא מפריע לתנועה מכיוון ששמרנו על מרחק של 1.2 מ' מארונות המטבח ככה שיש מקום גם לשני אנשים לעבוד במטבח.
מהצד של הכסאות יש לנו הרבה מרחב עד לפינת אוכל ככה שרוב הזמן הגישה למטבח היא משם.
האי משמש כשולחן אוכל, מקום לאחסון ומקום לעבודה ושווה להשקיע ולעשות אותו.
בהצלחה
שאול
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# שם הנגר...אירית 27-05-2012
המטבח יפה ועשוי בצורה אכותית. מי הנגר ? האם אפשר לקבל פרטים? תודה מראש
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# נגרשאול 28-05-2012
אירית שלום
תודה!
לצערי הנגר נהרג בתאונת עבודה בחודש שעבר. :sad:
שאול
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# שאול, הצחקת אותי...עמרי 10-04-2012
שאול,

ממש הצחקת אותי עם משולש העבודה הקדוש שלך... :D

אבל אתה צודק בגישה!

הייתי שמח לשמוע עוד פרטים על הדרך בה חסכתם בשיש על-ידי שני חיתוכים. איך עשיתם זאת? יש עוד תמונה שאתה יכול לשלוח אליי עם הסבר??

וגם... אם תוכל לשלוח תמונת תקריב והסבר נוסף על מעצור המים העדין בסף השיש.

תודה,
עמרי
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# חיתוכים בשיששאול 10-04-2012
שלום לעמרי ולכולם,

לאיש השיש יש מחיר קבוע למטר בד"כ וכולם משלמים על הפינה של השיש בצורה כפולה, זה כולם יודעים.

אבל מה שלא יודעים זה שאת המטרים לחיוב ניתן להוריד ע"י חיתוך הפלטה במקום נוסף כך יוצא שאין צורך שאיש השיש ישתמש בעוד פלטה ויחייב אותנו על התוספת.

החסרון הוא כפי שרשמתי בחיתוך הנוסף היתרון הוא בכיס. כל זה נכון למידות של המטבח שלי, אני לא ידעתי את זה, אבל איש השיש היה בעל מקצוע הוגן.

אשמח שתעלה את התמונות הנוספות ששלחתי לך של החיתוך בכיריים ובכיור.

בנוגע למעצור המים מצורפת תמונה. הבליטה גובהה הוא 0.5 ס"מ (סה"כ הקנט הוא 0.5+4=4.5 ס"מ) ועומקה הוא 2 ס"מ, אנחנו ביקשנו לעשות את זה פחות עמוק אבל הוא המליץ לנו על 2 ס"מ בכדי ליצור חוזק. בסה"כ אנחנו מרוצים מאוד.

שאול
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# עדכנתי...עמרי 10-04-2012
הי שאול,

עדכנתי את התמונות. שלוש התמונות האחרונות הן התמונות הנוספות ששלחת אלי.

תודה! עכשיו הבנתי יותר טוב למה אתה מתכוון.
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# כסאותשאול 11-04-2012
בוקר טוב,
בעניין כסאות הבר,
חשבנו לרכוש כסאות לבנים עם מושב קש (כמו במטבח של נורית תנעמי בתחרות) - אבל כל מי ששאלתי אמר לי שלא כדאי - נכנס לכלוך לתוך המושב והקש בסוף גם מתפרק.
לאור העיצוב של המטבח איזה כסא אתם ממליצים לרכוש?
שאול
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# יצא לך לקרוא את העמוד שכתבתי על כסאות בר?עמרי 11-04-2012
הי שאול,

אתה בטח יודע שיש המון המון אפשרויות לבחירה של כסאות בר למטבח.

קשה לי להמליץ לך על משהו ספציפי. אני רק יכול להפנות אותך לעמוד באתר המסביר כיצד לבחור כסאות בר.

אני מזמין אותך להמשיך את הדיון דרך הפורום שבאתר.

אני לא מכיר את הבעיתיות שאתה מציין לגבי כסאות בר למטבח עם מושב קש. אבל אם אתה מגלה שזו בעיה אמתית אשמח לשמוע על זה. כך אוכל לעדכן אחרים במידע הזה.

תודה,
עמרי
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית
עמרי רדאי

הירשמו לטיפים שלי וקבלו מידע עשיר ומגוון שיסייע לכם בהוזלת עלויות ובעיצוב מטבח נוח לעבודה ויפה!

בנוסף תקבלו מיידית ובחינם דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן.

כן! שלח אליי את הטיפים!

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מישהו שיתכנן לכם את המטבח?

שימעת יהב היא מעצבת מטבחים מומלצת מטעם לימון מטבחים.

"עם כל-כך הרבה פרטים שצריך לאזן - פרקטיקה, אסתטיקה, התאמה אישית ותקציב, תכנון מטבח חדש יכולה להיות חוויה מרגשת ומפחידה כאחד. תנו לי לדאוג לכאבי הראש, כך שאתם תוכלו להירגע, ובאמת ליהנות מרכישת מטבח שתפור בדיוק עבורכם."

לחצו כאן כדי לשמוע עוד פרטים!

שימעת יהב
תכנון ועיצוב מטבחים

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.