המטבח של שאול וכרמית סוטון מיקיר - הפורמייקה המיוחדת יוצרת הרגשה של מטבח פתוח ומרווח
קנינו בית חדש מקבלן והחלטנו לוותר על המטבח הסטנדרטי ולעשות את המטבח אצל נגר פרטי.
ההתחלה הייתה קשה – החל מרשימות עם ההורים במטבח שלהם – מה הם אוהבים במטבח ומה הם היו משנים והמשך באיזה סגנון אנחנו רוצים (בכל זאת משקיעים פה סכום ורוצים שיהיה משהו מיוחד). נעזרנו המון באתר של עמרי (תודה!). הכיוון היה גוונים חמים ומכיוון שבבית שלנו המטבח הוא מרכז הבית אז היה חשוב שהמטבח יהיה כמה שיותר פרקטי ושימושי (מבחינת מקומות אחסון וגם קל לניקוי).
גודל המטבח הוא 3 על 3.5 מטר ואי של 0.9 על 1.35 מטר עבור ישיבה של 4 אנשים.
מכיוון שבקרה תקציבית זה העבודה שלי, עשיתי מחקר לא קטן והלכנו למשהו כמו 6 יצרני מטבחים/נגרים, מכל מקום למדתי משהו. הנגר הנבחר היה דווקא הכי צעיר מבין כולם (ולא הכי זול). אבל כשישבנו איתו, צורת החשיבה שלו מצאה חן בעיננו (וכמובן גם ספר העבודות).
נעשה סקירה קצרה על הבניה והעלויות של המטבח:
עבודות עץ ופרזול: 26,000 ₪
המטבח בנוי מעץ סנדוויץ' אדום בחיפוי פורמייקה WILSONART דגם 4128 (קצת יותר איכותית ועמידה מהפורמייקה הרגילה – אולם התצוגה המדהים ממוקם בנמל ת"א). הדגם היה עם טקסטורה של פסים וההתקנה הייתה לרוחב כי ליצור רושם של מטבח גדול ופתוח.
פרזול של חברת היטאצי.
התכנון כלל:
-מגירות גדולות ורחבות.
-מזווה למוצרים היבשים.
-מקום להסתרת המיקרוגל.
-ללא קלפות (גם היה לנו בעייתי מבחינת הגובה שהדלתות עולות וגם זה הוזיל את העלויות).
-מגירת משקאות + מגירת תבלינים הממוקם ליד הכיריים.
-מייבש כלים/אלמגוב מעל הכיור ברוחב של 90 ס"מ (ענק – מכיל 25 צלחות בכל קומה). זו הייתה הזמנה מיוחדת מהחברה. לחלקכם זה יראה קצת מיושן – אבל זה מאוד פרקטי. משהו מיוחד שהוספנו היה מדף נוסף מעל האלמגוב כי הוא תמיד משוך מטה – כך הרווחנו עוד מדף של 90 ס"מ.
-יחידה פתוחה באי לאחסון תפו"א/בצל/שום, רכשנו ארגזים מתאימים בהום סנטר.
-יחידה פתוחה בארונות העליונים – הרעיון היה לשים ספרי מתכונים אך מכיוון שלא ציינו לנגר לעשות מדפים עם אפשרות כוונון, המדפים קובעו והעברנו את המדפים הסבה לאחסון יינות וכוסות.
-עיצוב הארונות העליונים הוא מדורג בכדי לשבור את הסימטריות (ובשביל שהגברת תגיע לארונות העליונים).
-סוקל מריצוף הבית (המלצה של הנגר לטובת קלות ניקוי ומניעת הרטבה של הארון בספונג'ה).
-מרווח האי חושב כדי לשמור על משולש העבודה הקדוש של תנור, מקרר וכיריים.
שיש: 6,000 ₪
שיש דגם קיסר דגם 4330 העלות הנמוכה היא בעקבות חסכון במטר רץ ע"י 2 חיתוכים של פלטות השיש, גם בכיור וגם בכיריים (לא מבחינים בחיתוך מכיוון שהשיש כהה).
השיש קל לניקוי ומשווה מראה נקי כל הזמן, ביקשנו לשים מעצור מים עדין בסף השיש הקדמי ופנל בעובי 4 ס"מ, דבר נוסף שאנחנו ממליצים הוא לשים פנל אחורי בגובה 2-3 ס"מ – זה יוצר איטום מושלם נגד חלחול מים לאחורי הארונות (הכול מניסיון של ההורים), הוספנו גם מדף שיש באדן החלון – שדרוג יפה לחלון + פינה להדלקת נרות שבת.
כיור כפול (שומרים כשרות) בלנקו דאימונד 210: 2400 ₪
לאחר התלבטויות מרובות (ואחרי שוק של כמה עולה כיור טוב) החלטנו ללכת על כיור טוב ויקר כי ראינו מה קורה אם הכיור מקבל שריטות ומשתעבדים לניקוי שלו, צבע הכיור נקרא יסמין (מתאים לגוון המטבח ופחות רואים עליו לכלוך!).
קרמיקה 260 ₪
10סמ' על 30סמ' לבן מט כדי לתת קונטרס יפה לשיש וארונות המטבח הכהים. זה דווקא סעיף מיוחד בגלל שאני החלטתי להתקין את החיפוי לבד, אז קניתי את החומרים ולאחר חיתוכים והדבקות תוכלו לשפוט בעצמכם אם אני צריך לבצע הסבה מקצועית...
ידיות 650 ₪
ניקל מוברש. נבחרו 3 גדלים מגולדשטיין ת"א, ההתקנה (בעקבות קריאה של המלצה באתר) הייתה כולם לכיוון אחד ובמקומות בהם יש 2 ידיות קטנות ליחידת אחסון אחת, הצמדנו אותם ליצירת רושם של ידית אחת גדולה.
מכשירי חשמל:
מקרר 600 ל' סמסונג 5,000 ₪, תנור 2,800שח, כיריים 2,000שח - שניהם של סאוטר באותו עיצוב. שקלנו גם את המקרר להתאים לעיצוב אבל בסוף בחרנו במקרר לבן בכדי להוסיף אור למטבח.
ברז פשוט 350 ₪, גוף תאורה 200 ₪ הום סנטר.
כסאות לאי: ??? בתהליך חיפוש...
סה"כ עלויות: 45,660 ₪.
אם הגעתם לפה - תודה על הסבלנות בקריאה - שיהיה בהצלחה לכולם וגם תתחדשו!
כרמית ושאול
מבט כללי על המטבח
צד שמאל - עם הארון הגבוה של התנור והמיקרו
מגירת המשקאות והתבלינים ויחידת האחסון העליונה
מבט על שילוב אדן החלון עם השיש
...וקצת יותר מקרוב
זה אני עובד על חיפוי הקיר
האי ויחידת האחסון
האי פתוח
הארגזים לאחסון הירקות
מייבש הכלים והמדף שהוספנו
חיתוך השיש ליד הכיריים
קו תפר השיש סמוך לכיור
מעצור המים
ראשית המטבח שלכם נראה פגז.
אני בעצמי מתכנן כרגע מטבח והרעיון שלכם עם האלמגוב פשוט מדהים ומתאים
בבקשה שלח לי מדות הארון ובאיזה גובה מהשיש הוא מותקן
תודה דוד
אשמח אם תשיבו
אהבתי מאוד את הרעיון של ארגזי העץ לירקות. זה אדיר ולא מוכר!!! ובעצם פשוט ומנוצל טוב!!
תהנו במטבח והמון תודה על השיתוף!!
גודל המטבח בביתנו לעתיד הוא ממש כמו המידות שלכם כולל חלון אחד אפילו.
ורצינו לדעת האם האי לא מפריע לכניסה למטבח ולתנועה החופשית בו?
האי לא מפריע לתנועה מכיוון ששמרנו על מרחק של 1.2 מ' מארונות המטבח ככה שיש מקום גם לשני אנשים לעבוד במטבח.
מהצד של הכסאות יש לנו הרבה מרחב עד לפינת אוכל ככה שרוב הזמן הגישה למטבח היא משם.
האי משמש כשולחן אוכל, מקום לאחסון ומקום לעבודה ושווה להשקיע ולעשות אותו.
בהצלחה
שאול
תודה!
לצערי הנגר נהרג בתאונת עבודה בחודש שעבר.
שאול
ממש הצחקת אותי עם משולש העבודה הקדוש שלך...
אבל אתה צודק בגישה!
הייתי שמח לשמוע עוד פרטים על הדרך בה חסכתם בשיש על-ידי שני חיתוכים. איך עשיתם זאת? יש עוד תמונה שאתה יכול לשלוח אליי עם הסבר??
וגם... אם תוכל לשלוח תמונת תקריב והסבר נוסף על מעצור המים העדין בסף השיש.
תודה,
עמרי
לאיש השיש יש מחיר קבוע למטר בד"כ וכולם משלמים על הפינה של השיש בצורה כפולה, זה כולם יודעים.
אבל מה שלא יודעים זה שאת המטרים לחיוב ניתן להוריד ע"י חיתוך הפלטה במקום נוסף כך יוצא שאין צורך שאיש השיש ישתמש בעוד פלטה ויחייב אותנו על התוספת.
החסרון הוא כפי שרשמתי בחיתוך הנוסף היתרון הוא בכיס. כל זה נכון למידות של המטבח שלי, אני לא ידעתי את זה, אבל איש השיש היה בעל מקצוע הוגן.
אשמח שתעלה את התמונות הנוספות ששלחתי לך של החיתוך בכיריים ובכיור.
בנוגע למעצור המים מצורפת תמונה. הבליטה גובהה הוא 0.5 ס"מ (סה"כ הקנט הוא 0.5+4=4.5 ס"מ) ועומקה הוא 2 ס"מ, אנחנו ביקשנו לעשות את זה פחות עמוק אבל הוא המליץ לנו על 2 ס"מ בכדי ליצור חוזק. בסה"כ אנחנו מרוצים מאוד.
שאול
עדכנתי את התמונות. שלוש התמונות האחרונות הן התמונות הנוספות ששלחת אלי.
תודה! עכשיו הבנתי יותר טוב למה אתה מתכוון.
בעניין כסאות הבר,
חשבנו לרכוש כסאות לבנים עם מושב קש (כמו במטבח של נורית תנעמי בתחרות) - אבל כל מי ששאלתי אמר לי שלא כדאי - נכנס לכלוך לתוך המושב והקש בסוף גם מתפרק.
לאור העיצוב של המטבח איזה כסא אתם ממליצים לרכוש?
שאול
אתה בטח יודע שיש המון המון אפשרויות לבחירה של כסאות בר למטבח.
קשה לי להמליץ לך על משהו ספציפי. אני רק יכול להפנות אותך לעמוד באתר המסביר כיצד לבחור כסאות בר.
אני מזמין אותך להמשיך את הדיון דרך הפורום שבאתר.
אני לא מכיר את הבעיתיות שאתה מציין לגבי כסאות בר למטבח עם מושב קש. אבל אם אתה מגלה שזו בעיה אמתית אשמח לשמוע על זה. כך אוכל לעדכן אחרים במידע הזה.
תודה,
עמרי