המטבח של אילנה חכים - מטבח פורמייקה חמים ונעים
המטבח שלנו חמים ונעים.
במקור, המטבח של הקבלן היה קטן מאוד. הוספנו קיר גבס עם נישות המקשרות בצורה נחמדה בין הסלון למטבח. מהמטבח ממשיך קיר בחצי גובה שיצר לנו מקום לארונות נוספים ולמשטח עבודה נוסף.
את המטבח שלנו עיצבנו לאחר שעשינו רשימה מפורטת של כל התכולה שצריכה להיכנס לארונות. התוכנית שלנו כללה את כל מה שצריך להיות בארונות יחד עם המיקום המיועד (תמונה מצורפת).
עשיתי גם רישום בתלת ממד כדי שנראה איך המטבח יראה בסוף (תמונה מצורפת).
לקחנו נגר פרטי והמטבח עלה פחות מאשר אם היינו עושים משהו דומה ברגבה. אצל נגר פרטי מקבלים בדיוק מה שרוצים ולא יחידות בגודל סטנדרטי כמו שהציעו לנו ברגבה...
הארונות מצופים בפורמייקה, והשיש הוא של אבן קיסר.
חסרונות -
- לא תכננו מקום לפח חיצוני והיום הוא לא ממוקם בצורה הכי נוחה.
- תכננו שהקפה/סוכר וכו' יהיו באותו ארון עם הכוסות ומתחת ימוקם הקומקום. בדיעבד, הזזנו את הקומקום למקום שבו אין ארון עליון כי האדים שיוצאים ממנו לא עושים טוב לארון (והיום בכלל עברנו לתמי4). התוצאה היא שהקפה והסוכר אכן נמצאים ליד הכוסות, אבל המים החמים בצד השני של המטבח...
יתרונות -
- למרות שהמטבח קטן הוא מכיל הרבה ודי נוח, לפחות יחסית למטבח הקודם שלי מבית היוצר של רגבה שהיה ענק יחסית למטבח הנוכחי אבל לא נוח בכלל.
- שילוב סוגי תאורה שונים - תאורת עבודה חזקה, תאורה עילית מעל הארונות מטשטשת את העובדה שהארונות מגיעים עד לתקרה ומשמשים גם לתאורת לילה ובנוסף, תאורת משטח עבודה.
- הדברים שנמצאים בשימוש נפוץ נמצאים בגובה האמצע. כלי פלסטיק לילדים נמצאים למטה. כלים שאינם בשימוש נמצאים למעלה.
_picnik.jpg)
רישום בתלת מימד של תכנית המטבח
_picnik.jpg)
תכנית המטבח עם פירוט התכולה של כל ארון
.jpg)
שילוב השיש, הפורמייקה, חיפוי הקיר עם הפסיפס והידיות
_picnik.jpg)
מבט מהסלון לכיוון המטבח (דרך נישות גבס)
_picnik.jpg)
מבט כללי על המטבח ועל התאורה
_picnik.jpg)
קיר הגבס מסתיר את הבלגן של המטבח ממי שיושב בסלון
מה גוון הפורמאיקה שבחרתם לארונות?
תודה
אני צריכה לבדוק בבית את המספר של הצבע. אם אני לא טועה אז זה:
שם צבע: אגוז פראי בהיר
מספר צבע: W-6504
גימורים : טפ M
אבל בכל מקרה הפורמייקה של חברת פורמייקה סנטר, יש להם דגמי עץ מאוד מאוד מוצלחים.
האתר שלהם:
orchard.co.il/.../...
וכדאי ללכת לראות:
אולם תצוגה
כתובת: רחוב התערוכה - נמל תל אביב, תל אביב - יפו
מול גלידה מונטנה / כניסה צפונית - שפך הירקון
טל: 03-5787004
פקס: 03-5787005
דוא"ל: afshop
שעות פעילות: א'- ה' 09:30 - 19:00
ו' 09:00 - 14:00
1. לתכנן מראש איפה יכנס כל דבר במטבח. ולעשות את זה כבר בשלב התכנון! ממש איפה יהיו הכוסות, איפה הצלחות, איפה השימורים וכך הלאה... כך לא יהיה לכם הפתעות לא נעימות אחרי שתכנסו למטבח החדש.
2. תכנון תאורה מעל משטחי העבודה. חשוב חשוב - זה גם יותר בטיחותי וגם מקל על העבודה.