המטבח של נילי צביאלי מזכרון יעקב - מטבח פתוח בקו נקי - האומץ משתלם!

הרצון העז שלי להחליף מטבח נבע בעיקר מהצורך להגדיל ולפתוח את כל איזור המטבח. ליצור קשר נכון יותר בינו לבין פינת האוכל ששימשה אותנו לעיתים רחוקות בגלל מיקום לא נוח.

בשלב הראשון פשוט שברנו (בעזרת שיפוצניק כמובן) את כל קירות הפנימיים, והפכנו את הקומה התחתונה לחלל אחד ובו סלון ומטבח, ללא שום הפרדה.

המטבח הקודם -

בין המטבח לבין פינת האוכל היה קיר. כל אזור המקרר והבילט-אין היה סגור עם דלת כמרפסת שירות ששימשה לכביסה, ובו הייתה דלת היציאה לחצר.

כדי להוסיף "חטא על פשע" יצרו מעין נישה למקרר - עוד קירות, ממש כמו במבוך. כדי לסגור את המטבח סופית נוסף מעין דלפק אכילה בגובה שולחן סטנדרטי. למותר לציין שהמטבח היה די חשוך, למרות החלון הדי גדול שבו.

המטבח החדש -

הפלת הקירות הכניסה קודם כל הרבה אור למטבח ולקומה כולה. אכן, התלבטתי כיצד תיראה דלת יציאה שהיא חלק מהמטבח, ולכן בחרתי בדלת זכוכית חלבית שמצד אחד תכניס אור, ומצד שני תאפשר פרטיות ותהיה אלמנט דקורטיבי. את החלון מעל הדלת, השארתי שקוף. הפרופיל של הדלת ושל חלון המטבח הותאמו אחד לשני.

נבנה קיר אחד ברוחב 75ס"מ בלבד מגבס על מנת שיסגור את דופן המקרר. הקיר יוצר חציצה מינימאלית בין המטבח לבין דלת הכניסה לבית.

כעת ניתן היה להגשים את החלום האולטימטיבי שלי ושל כל משפץ/ת מטבחים – אי!

רציתי אי ולא בר כמו במסעדה/בית קפה. היה חשוב לי שהישיבה תהיה נוחה (למרות הגובה), שיהיה מספיק מקום לרגליים, ושהישיבה תהיה פנים אל פנים.

בנוסף, רציתי שהאי יכיל מקומות אחסון נוספים שהגישה אליהם תהיה משני צידי המטבח - החיצוני והפנימי.

היה לי חשוב שהאי לא יחסום את האזור שלפני הכיריים, ואת הגישה למקרר, כך שנוחות העבודה במטבח לא תיפגע גם כשיושבים לאכול.

האי עשוי פורניר בגוון אלון מולבן שמוסיף מעט חמימות למטבח הבהיר. הכיסאות נקנו באיי די דיזיין, כסאות מתכווננים, יציבים ונוחים מאוד!

את המטבח רכשנו בחברת "סמגל" ועלותו כ- ₪35,000.

חזיתות המטבח עשויות פורמייקה בגוון שמנת, גוף המטבח עשוי "סנדוויץ", ידיות אינטגראליות כסופות (הכי עדינות שהיו), מסילות "בלום" עם טריקה שקטה.

השיש - אבן קיסר כולל פנל חיפוי צר ואדן החלון עלה כ- ₪6,500. עדיין לא החלטתי לגבי המשך החיפוי, בעיקר באזור הכיריים שנוטה מעט להתלכלך בעבודה אינטנסיבית - אשמח לרעיונות!

תמונה של מטבח עם אי וכסאות בר. האי הוא עם פורניר אלון

מבט על האי מצידו החיצוני

החלק האהוב עליי הוא אזור הכיריים. בחרתי בכיריים רחבים (75 ס"מ) בטכנולוגית אינדוקציה, ומעליהם התאמתי קולט זכוכית שחור ברוחב 90 ס"מ אשר נפתח בעת הצורך.

הכיריים והקולט נבחרו משום היותם קלים מאוד לניקוי, אלמנט חיוני כאשר מדובר במטבח פתוח.

המקום משמאל לכיריים שימושי מאוד, ומאפשר לי לשים מכשירי בישול נוספים כגון צ'יפסר ולהפעיל תוך כדי את קולט האדים.

תמונה של קולט אדים נפתח בצבע שחור מעל כיריים אינדוקציה שחורים

הכיריים והקולט - מתאימים ומשלימים זה את זה

מדיח הכלים שנבחר – אינטגלי מלא כדי לא לפגוע באחידות המטבח. הוא ממוקם מימין לכיור.

בשל מבנה המטבח לא היה מקום רב לארונות עליונים, והקלפה הקטנה משמשת לכוסות בלבד. יש לציין שלמרות גודלה היא מכילה המון בשל המדף הפנימי בתוכה.

יש במטבח שתי עגלות בקבוקים - אחת בסמוך לכיריים למצרכי הבישול המידיים: תבלינים, שמן, חומץ, רטבים וכו'. עגלה נוספת ממוקמת באי משמשת לאחסון תרכיזים, שתייה קלה, יין וכדומה.

מספר דברים שהייתי משנה בדיעבד כי הריי "אין חכם כבעל ניסיון" :

  • הייתי מוסיפה שקעים חשמליים נוספים, הן בצדי המטבח (עשיתי רק 2 בכל צד) והן בחלק שבין הכיור לכיריים, שם הם חסרים לי מאוד.
  • הייתי עושה ארון כיור רחב יותר מ 60ס"מ – זה מעט הגביל אותי בבחירת הכיור, והכיור שלי לא מהגדולים.
  • תאורה - אמנם המטבח שלי מוצף אור במהלך היום, אך הייתי מוסיפה נקודות נוספות ממוקדות מעל משטח העבודה לעבודה בשעות הערב ובימים אפורים.

לסיכום,

אני מרוצה מאוד מהתוצאה הסופית של המטבח, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת הפרקטיות שלו.

כל מי שנכנס הביתה, מיד מתייחס למטבח, אף אחד לא נשאר אדיש. מתבוננים, מסיירים, פותחים דלתות, "מלטפים" שואלים על מכשיר זה או אחר. ואני כמו אימא גאה, שמחה להראות ולהסביר.

לכל אלה שהפחידו אותי ממטבח פתוח, אני ממש לא מסכימה אתכם. המטבח הוא מוקד חברתי לבני הבית ולאורחים, משקיעים בו כל כך הרבה כסף, אז אין מה להסתיר אותו.

ולגביי סוגיית הניקיון של מטבח פתוח. בעיניי זה יכול להתאים לכל אחד אם הוא מסכים לעשות "סוויץ" קטן בראש: הרי בכל מקרה אחרי הבישול והאכילה צריך לנקות. לכן צריך להכניס להרגל לנקות מיד אחרי. הניקיון הוא בדיוק אותו הדבר, אז מה זה משנה אח"כ או עכשיו? גומרים עם זה וזהו.

נסו ותיהנו!!

תמונה של מקרר ותנור בילט אין במטבח מודרני שמנת

אזור המקרר והבילטאין. הקיר מפריד בין הכניסה לבית לבין המטבח

תמונה של אי שמנת עם פורניר אלון מולבן וידיות אינטגרליות

האי - מבט מצידו הפנימי של המטבח

4.8831775700935 1 1 1 1 1 דירוג: 4.88 - 214 הצבעות

תגובות  

# משטח לבןנילי 30-12-2014
היי יערה, גם אני קצת חששתי בזמנו, אבל היה לי חשוב ליצור הרמוניה עם צבע הארונות. אם זה הצבע הנכון למטבח שלך - הייתי הולכת עליו ולא מתפשרת. בדיעבד אין סיבה לחשש. משטח אבן קיסר אינו סופג, ולכן גם נראים כתמים במהלך העבודה הם מתנקים בקלות. כתמים עקשנים יותר כמו למשל של כורכום או קפה מתנקים ללא מאמץ עם תרסיס סנו ז'אוול שאני מחזיקה דרך קבע בארון מתחת לכיור (הוא מעולה גם לכיור שדורש הלבנה מדי פעם).כדי לחזק את דבריי אצלם כיצד נראה השטח כיום (כשנתיים לאחר השיפוץ) ותוכלי להתרשם בעצמך. שיהיה בהצלחה !!! :-)
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# תמונהנילי 30-12-2014
:oops: לצערי, לא ניתן להוסיף תמונה.
סמכי עליי - נראה בדיוק כמו חדש!
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# תודה נילי!!יערה 01-01-2015
:roll:
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# הכיריים והקולטאופיר 31-10-2013
מצא חן בעיניי הכיריים והקולט, את יכולה לתת את שם החברות? ומחירים אם אפשר?
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# כיריים וקולטנילי 31-10-2013
היי אופיר, תודה!
הכיריים של חברת ווירפול עלו כ-4000 ש"ח, והקולט של חברת קופר, עלה כ-2500 ש"ח. רכשנו אותו בסמגל אלקטריק, אח"כ ראיתי שמוכרים אותו גם באיקאה.
בהצלחה!
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# צבע השישיערה 30-12-2014
היי נילי,
אשמח לבדוק איתך לגבי משטח השיש- אני רואה שהוא לבן.. בימים אלו אני בוחרת את המטבח שלי בביתי החדש, ואני מתלבטת בין שני משטחי שיש קיסר (שנותנים לי בסטנדרט..) אפור ולבן. בעלי נורא רוצה את הלבן ואני מאוד מתלבטת כי שמעתי שיש כאלה שנורא מתחרטים מאחר וכל דבר מלכלך אותו ויוצר כתמים- מה שהופך אותו לנורא לא פרקטי.. האם את מרוצה מהשיש הלבן? האם הוא קל ופרקטי בניקיון? אשמח לעצתך כבעלת ניסיון..
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# האיאילנה 02-05-2013
הי, מה גודל האי?רוחב ואורך?
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# מידות האינילי 02-05-2013
רוחב- 84 ס"מ(מעט יותר מרוחב הארונות, 80 ס"מ)
אורך 230 ס"מ .
האי יושב מול שיש באורך 4 מטרים.
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# יפה!!!אילנה 03-05-2013
מטבח יפה, כל הכבוד על היצירתיות!
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# המטבח יפה ונראה פונקציונאלי ביותרחפצי 09-04-2013
רציתי לשאול דווקא על האי אם כי חסר לי נתונים:
לפי התמונות האי "צף" לו במרחב כשהוא קטן יחסית לשטח של השיש המקביל לו. אולי במציאות זה פחות בולט אבל אולי הייתי מגדילה את עזור המגרות כדי ליצור איזון. בכל מקרה מטבח יפה ופרקטי.
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# תכנון האינילי 13-04-2013
היי חפצי,היו דיונים רבים(יותר נכון ויכוחים קשים.. ) על נושא האי. האם? באיזה גודל? היכן למקם? בעלי מאוד התנגד לאי, חשש שהוא יחסום את החלל, שהוא יפריע בשתי הכניסות למטבח, באזור פינת האוכל שאינה גדולה במיוחד(בעלי),וב אזור הבישול והמקרר (אני).כמו בכל דבר בחיים, נאלצנו להתפשר איפשהו באמצע.. בדיעבד, אכן היה ניתן להגדיל אותו, ללא חשש. אני דווקא הייתי מגדילה את אזור הישיבה, ומוסיפה שני מקומות נוספים.משום מה מעדיפים בני המשפחה (בייחוד הבעל שכ"כ התנגד לאי.. )לשבת לאכול ביומיום על האי, ופינת האוכל משמשת רק כשיש אורחים.
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# מיקום התנור..רחלי 25-03-2013
נראה שהתנור ממוקם מאוד נמוך.. ומצריך התכופפות ...
וגם הדלת שם אם פותחים אותה ובדיוק התנור פתוח..??
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
# התגברות על אילוץנילי 26-03-2013
היי רחלי, יש לך עין חדה , ואת צודקת המיקום הנמוך מהסטנדרט היה אילוץ. מעל התנור ממוקמת יחידת המיקרו, מעליה יחידת הארון העליונה שמאחוריו מסתתר ארון חשמל, שלא הייתה אפשרות להזיזו- כך גם יש לנו גישה אליו.
יכולה להרגיע שזה לא מפריע במיוחד לאחר שמתרגלים.
לגבי הדלת היא נפתחת כלפי חוץ, כך שאין עם זה שום בעיה.
לחצו כאן כדי להגיב | תגובה עם ציטוט | ציטוט
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית
עמרי רדאי

הירשמו לטיפים שלי וקבלו מידע עשיר ומגוון שיסייע לכם בהוזלת עלויות ובעיצוב מטבח נוח לעבודה ויפה!

בנוסף תקבלו מיידית ובחינם דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן.

כן! שלח אליי את הטיפים!

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.