המטבח של אירית ויניב גולדיאן מיבנה - מטבח קרם פשוט ומאוד פונקציונלי!
המטבח שתכננו הוא פונקציונלי מאד. הוא פתוח עם דלת יציאה למרפסת ושונה מאד מהתכנון המקורי שהיה לנו.
למשל, שינינו את מיקום המקרר תוך כדי הבנייה בעקבות העצות באתר זה. בנוסף, בתוכנית המקורית היה אי באמצע המטבח, אך בעקבות אילוצי מקום, החלטנו להמשיך בינתיים עם השולחן הישן הקומפקטי והדינמי (נפתח) שלנו.
אנחנו מרוצים מהשולחן בעיקר בגלל הדינמיות והנגישות לילדים, ו"כשנהיה גדולים" אולי נעבור לשולחן של גדולים, אבל כרגע הוא מאד נוח לנו. השולחן מהווה משטח מעולה לעבודה עם הילדות להכנת עוגיות, עוגות וכדומה.
אז מה יש לנו במטבח?
2 כיורים נפרדים - לא, זה לא מטעמי כשרות אלא מטעמי נוחות. אפשר לשטוף כלים בשניים. וכשכיור אחד מלא בכלים מלוכלכים... יש אחד פנוי לעבודה! מעולה לשטיפת ירקות!!
הכיורים עשויים נירוסטה עם זוויות ישרות - מאד מקל על הניקוי.
למרות שיש לנו מדיח (שכשנחליף אותו הוא גם יתאים לצבע של המטבח...), החלטנו שאנו רוצים מתקן לייבוש כלים ענק בארון מעל הכיורים. למה? כי עדיין יש המון קערות, כלי פלסטיק, מחבתות ועוד כלים משונים שלא שמים במדיח, אז שיהיה איפה לייבש.
המזווה שלנו הוא ענק (!) רוחב 90סמ' עם 5 מגירות בלום + 2 מדפים עליונים. מאוד נוח ומרווח.
ליד המזווה יש הכנה למקפיא, אך כרגע יש לנו מספיק מקום במקפיא של המקרר לכן בינתיים המקום העתידי של המקפיא משמש לאחסון ירקות ופירות (מתקן מעולה של איקאה).
ארונות המטבח הם פשוטים ובנויים מעץ סנדביץ' אדום עם פורמייקה צבע קרם (3207) בגימור מט. היתרון של גימור המט הוא שלא רואים סימני ידיים כמו על ארונות מבריקים. מטבח קרם כבר אמרנו?
הפרזול של המגירות הוא פרזול של בלום, וצירי דלתות הארונות העליונים הם של 180 מעלות. כך אפשר לפתוח את דלתות הארונות העליונים עד הסוף כדי שלא ייתקע למישהו בראש בזמן העבודה.
שני הארונות הפינתיים של המטבח הם עם מדפים קבועים רגילים. לא קרוסלה ולא מג'יק קורנר או משהו דומה. המדפים הקבועים הם מאד נוחים לאחסון דברים גדולים ואנחנו מאוד מרוצים מהבחירה הזו.
משטח העבודה הוא בגוון חום-מוקה, אבן קיסר צבע 2370 - מאד מרוצים מהצבע - גם יפה וגם לא רואים כתמים.
שני כיורים עשוים נירוסטה ולא מטעמי כשרות... זה פשוט מאוד נוח!
בתחתית ארונות המטבח שידרגנו לצוקל אלומיניום נשלף במקום פנלים, כדי לאפשר גישה בעתיד לחלק שמתחת לארונות המטבח (עכברים, נזילות ושאר מחלות). נזכרנו בעניין הזה תוך כדי בניית המטבח ואנחנו ממליצים לא לשכוח את הפרט הזה כשסוגרים על מטבח.
קנינו תנור אפיה גדול (רוחב 90סמ') עם כיריים של בומפני 6 להבות. השקענו בתנור כי אנחנו אופים המון וצריכים תנור שיגיע ל-250 מעלות בקלות. כשצריך כמויות גדולות של בישולים ואפייה הכיריים גם מהווים משטח גדול ונוח להנחת מגשים חמים (עוזר לשמור על השיש).
כשאופים הרבה ובכמויות גדולות צריך תנור בהתאם...
בנוסף יש לנו גם תנור בילד אין של קונסטרוקטה - תנור מדהים, מתחמם במהירות ומעולה לאפייה. אנחנו משתמשים בו כשאנו אופים בכמויות קטנות ולעיתים גם במקביל לתנור הגדול (כמויות גדולות, אמרנו?).
מעל המקרר לא המשכנו עם הארון מטעמי תקציב, ודינמיות גודל המקרר (הקיר בדופן המקרר הוא מגבס וניתן להזיזו בעתיד).
עלות המטבח כולל השיש הגיע בערך ל-33 אלף שקל.
בסך הכל אנחנו מאד מרוצים מהמטבח .
מטבח כללי על המטבח. אנחנו יודעים שהמדיח לא תואם... כשנחליף אותו זה כבר יראה יותר טוב!
המזווה - מאוד רחב ונוח!
בנוסף לתנור הרחב יש לנו גם תנור בילטאין - נוח לכמויות קטנות או לעבודה במקביל עם תנור האפייה הגדול...
מטבח קרם עם שיש כהה. היתרון של שיש כהה הוא שפחות רואים עליו לכלוך
לא חייבים חלון מעל הכיור. כשהחלון בצד נכנס המון אור טבעי המאיר את אזור הכיור!