לימון - המדריך לעיצוב מטבחים

הי! אני עמרי. ואני הולך לעזור לכם לתכנן את המטבח שלכם.

מדיח כלים – טיפים שאתם חייבים לדעת לפני הרכישה!

בחירה לא נכונה של מדיח כלים יכולה להיות בזבוז של כסף. רוצים דוגמא?

בבקשה...

חזרת מיום עבודה מפרך. הילדים כבר אכלו את ארוחת הערב ושכבו לישון (לבד הפעם...). איזה כיף! קצת שקט סופסוף.

נשאר רק להעביר לתוך מדיח כלים את ההר הזה שבכיור, ואחרי זה תוכלי להתפנק על גלידה טובה. מגיע לך. את עובדת קשה.

את מתחילה במשימה ואז מגלה...

שלא כל הר האברסט הזה שבכיור נכנס בפעם אחת לתוך מדיח הכלים...

וגם – המדיח שקנית לא כל כך שקט. הוא מעיר את הקטנה שמתחילה להסתובב במיטה ולבקש עוד מים.

אוף! את צריכה לדחות את הגלידה המפנקת והנחת הרגליים על השולחן...

'חבל שלא חשבתי לקנות מדיח כלים רחב ושקט', את חושבת לעצמך. 'עוד כמה מאות שקלים וגם הערבים שלי היו שקטים יותר...'

אז כדי שיהיה לכם את השקט ואת הזמן לפנק את עצמכם בגלידה משובחת, המשיכו לקרוא כדי לדעת מה חשוב בקניית מדיח כלים.

מוכנים?

בואו נתחיל...

מדיח כלים צריך להתאים לצרכים שלכם במספר קריטריונים –

  • עיצוב וסוג המדיח
  • קיבולת המדיח וסידור הכלים
  • תכניות הפעלה
  • תוספות מתקדמות

ישנם שלושה סוגים של מדיח כלים. ההבדל ביניהם הוא בעיצוב ובמראה שלהם. מדיח כלים רגיל, מדיח כלים אינטגרלי ומדיח כלים חצי אינטגרלי.

ונתחיל עם... מדיח כלים רגיל. זהו מדיח כלים בעל גימור אחיד מכל צדדיו. מדיח כזה יכול להיכנס לנישה בין ארונות המטבח או לעמוד במקום אחר.

אם המטבח שלכם מעוצב בסגנון מודרני אז מדיח כלים כזה עם דלת בגימור נירוסטה יכול להתאים מאוד למראה הכללי של המטבח. בכלל, גימור נירוסטה נותן למטבח מראה מקצועי והוא מאוד פופולרי, אבל גם מדיח כלים עם גימור בצבע לבן או שחור הוא יפה ונפוץ מאוד.

אם אתם הולכים לחדש את כל מכשירי החשמל במטבח, אז מדיח כלים רגיל עם גימור דומה לגימור של תנור האפייה ושל המקרר ייתן מראה הרמוני, אחיד ושלם. מומלץ!

דרך אגב, המדיח הזה הוא הזול מבין שלושת הסוגים. אז אתם מרוויחים גם פה.

לעומת זאת...

מדיח כלים אינטגרלי וגם מדיח כלים חצי אינטגרלי מתאפיינים בעדינות עיצובית של לוח הפיקוד, ובדלת הנראית כמו המשך של דלתות ארונות המטבח. כך הם מעניקים מראה פחות תעשייתי ויותר חמים וביתי.

במדיח כלים חצי אינטגרלי הדלת מצופה לוח עץ כמו הארונות של המטבח, ולוח הפיקוד נשאר גלוי בחלק העליון של המדיח. מבחינה עיצובית מדיח כלים כזה נותן למטבח מראה יותר חמים ורציף. היתרון של לוח פיקוד גלוי הוא שאפשר לעקוב בקלות אחרי מצב הפעולה של המדיח ולא צריך לפתוח את הדלת כדי לתפעל אותו.

אבל בינינו...

כמה פעמים אתם חושבים שתעקבו אחרי מצב הפעולה של המדיח? אולי כשהמדיח חדש אז בפעמים הראשות זה נחמד לראות מה קורה. אבל אחר כך זה כבר פחות מעניין. פשוט מכניסים את הכלים ומפעילים. שגר ושכח. ומפנים זמן להתפנק על הגלידה הטובה שכל כך חיכיתם לה.

אם מצד אחד אתם רוצים מטבח עם מראה יותר חמים ורציף, ומצד שני אתם רוצים שיראו את הטכנולוגיה המתקדמת – אז מדיח כלים כזה הוא אופציה טובה.

מבחינת המחיר, למרות השם – מחירו של מדיח כלים חצי אינטגרלי הוא לא חצי ממחירו של מדיח כלים אינטגרלי... המחיר נע בדרך כלל בין המחיר היקר יחסית של מדיח כלים אינטגרלי לבין המחיר הזול יותר של מדיח כלים רגיל.

לוח הפיקוד של מדיח כלים אינטגרלי נמצא על שפת דלת המדיח, כך שכאשר סוגרים את הדלת לוח הפיקוד לא נראה כלל. על הדלת עצמה מורכב לוח עץ הנראה כמו דלת של ארון מטבח. מראה כזה של המדיח מסתיר לחלוטין את הטכנולוגיה וכמו באופציה הקודמת, נותן למטבח מראה חמים, הרמוני ורציף.

מדיח כלים אינטגרלי הוא כאמור היקר ביותר.

קיבולת של מדיח כלים נמדדת במספר מערכות הכלים הנכנסות אליו. מערכת כלים אחת היא 3 צלחות, סכו"ם וכוס. למשל... צלחת קטנה למנה ראשונה – סלט חצילים בטחינה לבנונית אסלית. צלחת בינונית למנה שניה – דג צלוי בתנור עם פטרוזיליה טרייה. וצלחת גדולה למנה עיקרית – סטייק עסיסי עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין... ארוחה יומיומית סטנדרטית. אוקיי... נראה לי שהבנתם.

בכל מקרה,

לתוך מדיח כלים רחב נכנסות 12 מערכות כלים, ולתוך מדיח כלים צר נכנסות 8 מערכות כלים.

אז איזה מדיח כלים לבחור?

תחסכו לעצמכם את ההתלבטות ותעדיפו מדיח כלים רחב!

אלא אם כן אין הרבה אנשים בבית, או שאתם לא מבשלים הרבה, או שאתם שוטפים חלק מהכלים ביד כדי לחסוך את עבודת המדיח. אחרת אין טעם להעדיף מדיח כלים צר. כמעט תמיד יש יותר כלים שמתים להיכנס למדיח ממה שנדמה לכם.

ואגב שטיפת כלים ביד כדי לחסוך את עבודת המדיח... אז זהו, שזה לא חוסך. עדיף למלא מדיח ולהפעילו מאשר לשטוף כלים ביד. מדיח כלים הוא חסכוני יותר במים וגם הכלים יוצאים נקיים יותר.

והנה טיפ נקי – יש מדיחים 'חכמים' היודעים להתאים את תכנית ההפעלה לכמות הכלים ולכמות הלכלוך במדיח. כך שכאשר מפעילים אותם חצי מלאים הם יודעים לחסוך במים וחשמל. הידד.

ואם כבר מדברים על תכניות הפעלה...

לרוב האנשים מספיק מדיח כלים עם 3 תכניות הפעלה - קלה, רגילה ואינטנסיבית.

אבל,

אם אתם הורים לילדים קטנים (או שבקרוב תהיו. איזה כיף!), או שיש לכם כלים מיוחדים (כוסות קריסטל משנות ה-40 שירשתם מהסבתא...) – שווה לשקול לקנות מדיח כלים עם תכניות נוספות.

  • שטיפה מקדימה – שטיפה קצרה במים קרים של הכלים המיועדים להדחה מאוחר יותר. טוב כדי למנוע מהקטשופ של הצהריים להתייבש על הצלחות...
  • שטיפה קצרה – שטיפה בטמפרטורה נמוכה למשך כחצי שעה. מיועד לכלים שהלכלוך עוד לא התייבש עליהם.
  • תכנית לכלים עדינים וזכוכית – התוכנית מיועדת לניקוי כוסות יין וגביעי קריסטל ברמת לכלוך נמוכה. אם אתם אוהבים לארח ולשתות יין עם חברים, מדיח כלים עם תכנית כזו עשוי להתאים לכם.
  • תכנית לחצי כמות – מיועדת לכמות קטנה של כלים המונחת על סלסילה אחת במדיח. בעלך יוכל להשתמש בתוכנית הזו כשיישאר לבד בבית כשאת תצאי ל'יום בנות' עם החברות הטובות שלך.
  • תכנית אוטומטית – מדיח כלים עם חיישן אוטומטי המזהה את כמות הלכלוך במים. הוא מווסת את אורך מחזורי השטיפה, את הטמפרטורה של המים ואת הכמות שלהם. לכאורה זוהי תכנית אידיאלית, אבל... בדרך כלל החיישן לא מדויק ויכול דווקא לגרום לבזבוז של מים וחשמל.
  • תכנית חיטוי – טוב שתהיה תכנית כזו אם אתם צריכים לחטא כלי אוכל, בקבוקים, ומיני צינורות ושסתומים של משאבות הנקה אם יש לכם תינוקות בבית.

כדאי לכם גם להכיר את האפשרויות השונות של ייבוש הכלים בתוך מדיח כלים. ישנן 4 שיטות שונות לייבוש כלים בתוך המדיח בסוף ההדחה. לא כולן קיימות בכל המדיחים, לכן חשוב להכיר אותן ולוודא שהן נמצאות במדיח שאתם עומדים לקנות.

ייבוש כלים טבעי – שום אמצעי עזר לא מעורב בייבוש הכלים. בדרך הזאת לוקח זמן רב עד שכל האדים נעלמים והכלים מתייבשים.

ייבוש עם מאוורר – תנועת אוויר שיוצר מאוורר בסוף ההדחה מקצרת את זמן הייבוש.

ייבוש טורבו – שילוב של מאוורר וגוף חימום יוצר תנועה של אוויר חם המקצרת עוד יותר את זמן הייבוש. שיטה זו גם מונעת היווצרות כתמים על הכלים.

ייבוש טורבו עם מעבה – המעבה מסייע בכך שהוא הופך את האדים למים ומאיץ עוד יותר את הייבוש. בעלך יוכל להכניס חזרה את הכלים לארונות מיד בסוף פעולתו של מדיח הכלים. נגמרו התירוצים.

ואם אנחנו כבר מדברים על סוף תהליך ההדחה...

הנה טיפ חשוב על ניקוי המסנן – בכל מדיח כלים יש מסנן אחד לפחות שתפקידו לסנן שאריות של מזון ולכלוך מהמים. המסנן הזה מחייב ניקוי קבוע לאחר כל הדחה כדי למנוע סתימה והיווצרותם של ריחות רעים. לכן – חשוב שהמסנן יהיה קל לפירוק ולהרכבה, ואפילו עוד יותר טוב – יש מדיחי כלים בהם המסנן מצויד במנגנון לניקוי עצמי. אז איך אומרים? יותר עדיף!

והנה עוד כמה דברים קטנים שיכולים לעשות הבדל גדול...

כדאי לבחור מדיח כלים שהוא חסכוני בצריכת החשמל והמים שלו. היעילות מופיעה על המדיח והיא מסומנת ב-A למדיח החסכוני ביותר וב-G למדיח הכי בזבזני.

כדאי גם לבדוק מהי עוצמת הרעש של המדיח. יש מדיחי כלים בהם יש בידוד מיוחד המפחית את הרעש. שווה לשקול את התוספת הזו במיוחד אם המדיח יעמוד בתוך אי (בו אין קיר אחורי שסופג חלק מהרעש), או שהמטבח קרוב לחדר השינה, או למשרד הביתי (אם מישהו מכם עובד מהבית).

ומבחינה בטיחותית כדאי לבדוק אם במדיח הכלים שאתם עומדים לקנות קיימים המנגנונים הבאים:

  • ניתוק אספקת מים במקרה של דליפה בצינור.
  • מניעת הצפה במדיח במקרה שהמסנן נסתם ומפלס המים עולה.
  • נעילת דלת – אם יש לכם ילדים חשוב שהמנגנון הזה יהיה קיים. כדי שלא יכניסו את עצמם פנימה. וגם לא את החתול...

ועכשיו למחירים –

יש הרבה גורמים המשפיעים על מחיר של מדיח כלים – הסוג, הקיבולת, עוצמת הרעש, שיטת הייבוש, מספר תכניות ההפעלה ותכונות מיוחדות נוספות.

מדיח כלים רחב היכול להכיל 12 מערכות כלים יכול לעלות בין 2000 ל-6500 שקלים.

מדיח כלים צר היכול להכיל 8 מערכות כלים יכול לעלות בין 1500 ל-4500 שקלים.

ציפוי דלת המדיח בנירוסטה יוסיף למחיר כמה מאות שקלים.

אז לפני שאתם קונים מדיח כלים חדש, קראו את השאלות הבאות כדי לוודא שחשבתם על כל מה שאתם רוצים וצריכים.

  1. האם מהבחינה העיצובית אתם מעדיפים מדיח כלים רגיל, חצי אינטגרלי או אינטגרלי?
  2. האם אתם רוצים מדיח כלים רחב או שמדיח צר מספיק לכם?
  3. האם אתם צריכים תכניות הפעלה מיוחדות במדיח?
  4. האם חשוב לכם שייבוש הכלים יהיה מהיר?
  5. האם אתם רוצים מסנן עם מנגנון לניקוי אוטומטי?
  6. האם חשובה לכם איכות הסביבה ואתם רוצים מדיח חסכוני במים וחשמל? האם תוספת מחיר למדיח כזה תחזיר את עצמה בחשבונות?
  7. האם חשוב לכם מדיח כלים עם רמת רעש נמוכה?
  8. האם אתם רוצים מנגנון שיימנע את פתיחת הדלת על ידי ילדים?
  9. מה התקציב שלכם עבור מדיח כלים?

זהו. עכשיו אתם מוכנים לתכנון המטבח שלכם עם מדיח כלים שיתאים בדיוק למה שאתם צריכים. אתם מוזמנים להוריד את רשימת השאלות על מדיח כלים כאן כדי שתוכלו לחזור אליה מאוחר יותר, ואפילו לקחת אותה לחנות כדי שיהיה לכם קל יותר לבחור מדיח כלים.

4.5837320574163 1 1 1 1 1 דירוג: 4.58 - 209 הצבעות

קולט אדים למטבח – על מה כדאי להסתכל ומה לבדוק לפני הקניה?

בואו נראה מה היה קורה אם לא הייתם בוחרים קולט אדים למטבח שמתאים בדיוק לצרכים שלכם...

הילדים שלך, שמתים על המוקפץ הסיני שאת אוהבת להכין, יידעו טוב מאוד מתי את מכינה אותו...

והם גם יבואו לשאול את אבא שלהם מה הוא מכין כאשר הוא מטגן סטייקים ושותה בירה תוך כדי...

איך הם יידעו? מריחים את התשובה?

הרבה פעמים ריחות הבישול הם רצויים. הם משרים בבית אווירה חמימה ונעימה. אבל לפעמים יש ריחות חזקים מדי וגם הרבה עשן. ולפעמים, כאשר מבשלים בערב, הריח נשאר בבית עוד שעות רבות. ואתם ממשיכה להריח את הדגים גם כשאתם הולכים לישון...

תוסיפו לזה את הנזקים והכתמים שאדי הבישול עושים לארונות המטבח החדשים... ותגיעו למסקנה שאין מנוס מרכישה מוצלחת של קולט אדים למטבח. קולט אדים למטבח שיעשה את העבודה ולא יעשה רק רעש...

אז איך תבחרו קולט אדים למטבח שלכם. כזה שגם יתאים למה שאתם צריכים וגם יהיה איכותי?

בואו נתחיל דווקא מהסוף – אחרי שבחרתם וקנית קולט אדים למטבח שלכם, הוא ידרוש תחזוקה וניקוי כדי לשמור על אפקטיביות ועל מראה נקי.

קחו גם בחשבון כי קולט אדים למטבח דורש התקנה של איש מקצוע שעלותה נעה בין 250 שח ל-1000שח. וגם שיש עלויות תחזוקה שוטפות של החלפת פילטרים (ועוד על זה מיד...).

ואחרי שאתם יודעים את הסוף. בואו נחזור להתחלה...

כדי שיתאים לכם בדיוק, קולט אדים למטבח צריך לענות על הצרכים שלכם במספר קריטריונים –

  • שיטת טיהור האוויר
  • סוג קולט האדים
  • רוחבו
  • עוצמת השאיבה שלו
  • התאמה עיצובית לסגנון המטבח שלכם

יש שתי שיטות לטיהור האוויר על ידי קולט אדים למטבח. בשיטה הראשונה, והטובה יותר, קולט האדים שואב את האוויר שמעל הכיריים ופולט אותו אל מחוץ לבית. במקרה זה רמת הסינון של האוויר היא פחות חשובה מכיוון שכל אדי הבישול נפלטים החוצה. ולכן גם כמות החלפת הפילטרים של קולט כזה היא קטנה יותר.

אבל...

אם אתם גרים בבניין דירות בו אין אפשרות לפליטת האדים החוצה, קולט אדים למטבח המבצע סינון טוב של האדים, ומחזיר אותם אל תוך הבית – הוא האופציה שלכם. קולט זה בעצם ממחזר את האוויר ה'מלוכלך' ויוצר סירקולציה פנימית. לכן גם התחזוקה שלו קצת יותר יקרה.

אם אתם נאלצים לבחור קולט אדים למטבח אשר מבצע סירקולציה פנימית. הנה כמה דברים שינחמו אתכם במקום קוביות שוקולד...

  • קולט כזה הוא בדרך כלל זול יותר לעומת קולט אדים למטבח הפולט את האוויר החוצה.
  • גם ההתקנה שלו זולה יותר בדרך כלל.
  • קולט אדים למטבח עם סירקולציה פנימית חסכוני יותר בהפעלת המזגן לעומת הקולט השני בגלל שהוא לא פולט החוצה אוויר שקורר או חומם על ידי המזגן.

קיימים שני סוגים של קולט אדים למטבח - קולט אדים תחתון וקולט ארובה. קולט אדים למטבח המורכב מתחת לארונות העליונים נקרא קולט תחתון. בקולט הזה מערכת השאיבה המורכבת מהמנוע והמפוח מוחבאת בתוך הארון שמעל הקולט.

קולט אדים למטבח המותקן במקום בו אין ארונות עליונים נקרא קולט ארובה. בקולט כזה מערכת השאיבה מוחבאת בתוך המבנה של הקולט והארובה עצמה. קולט מסוג זה יכול להיות מותקן על קיר או יורד מהתקרה מעל אי.

יש גם סוג מסוים של קולט אדים תחתון בו כל מערכת השאיבה נמצאת בתוך הקולט ולא בתוך הארון. העניין הוא שקולטים כאלה הם בדרך כלל חלשים מידי ולא מספקים את עוצמת השאיבה הרצויה.

לכן סוג כזה של קולט אדים למטבח הוא לא מומלץ. במיוחד אם את נוהגת לשרוף אוכל בגלל שבדיוק דיברת בטלפון עם אימא שלך, והיא עצבנה אותך (כרגיל...).

ועוד סוג אחד – קיים סוג של קולט אדים למטבח הנקרא קולט טלסקופי. זהו קולט בו אתם יכולים להנמיך את היחידה התחתונה בשלב הבישול כדי שאיסוף האדים יהיה טוב יותר. ובסוף הבישול אתם מרימים את היחידה בחזרה למקומה.

רוחבו של קולט אדים למטבח נע בין 60 ל-90 ס"מ. בדיוק כמו מידות הרוחב הסטנדרטיות של הכיריים. ויש כאלה שמגיעים אפילו ל- 120 ו-150 ס"מ. ומתאימים לתנורים גדולים ולמשטחי בישול הממוקמים על אי.

והנה טיפ קצר וקליט – קולט אדים למטבח יכול להיות רחב מהכיריים אבל לא כדאי שהוא יהיה צר מהם.

אחד הפרמטרים החשובים ביותר של קולט אדים למטבח הוא עוצמת השאיבה. ככל שעוצמת השאיבה גדולה יותר כך פינוי הריחות ופינוי אדי השמן והבישול יהיה טוב יותר ומהיר יותר. עוצמת השאיבה הדרושה תלויה בגודל המטבח שלכם, בכמות הבישולים ובסוגם. ולכן...

קשה לנקוב בערך מספרי לעוצמת השאיבה הרצויה. באופן כללי חפשו את הקולט בעל עוצמת השאיבה הגדולה ביותר.

אבל...

ככל שעולה עוצמת השאיבה כך עולה גם עוצמת הרעש. וכאשר קולט אדים למטבח עובד הרבה זמן זה יכול להיות מטריד. מאוד מטריד. זה מסוג הרעש שמגלים שהוא מפריע רק אחרי שמכבים את המכשיר. (בניגוד למשל לרעש של תכנית הטלוויזיה השטותית שהילדים רואים - שמעצבן כל הזמן...)

והנה טיפ שקט – כמעט כל קולט אדים למטבח הוא בעל שלוש רמות עוצמה. כך שתמיד יש לכם אפשרות להפעיל על עוצמה מקסימלית אם יש צורך... או עוצמה נמוכה אם אין כל כך צורך והרעש מפריע.

עיצובו של קולט אדים למטבח הוא אחד הפרמטרים החשובים בבחירה.

למה?

בגלל שזהו מכשיר די גדול הנמצא בגובה העיניים ולכן הוא מאוד בולט. בחירה עיצובית לא נכונה של קולט אדים למטבח יכולה ממש להרוס את הסגנון של המטבח. ואילו בחירה נכונה יכולה להעניק למטבח אופי ואישיות.

אם המטבח שלכם הוא בסגנון כפרי למשל, לא כדאי לכם לבחור קולט אדים עם מראה היי-טקיסטי המשלב זכוכית מעוגלת...

קולט אדים למטבח עשוי בדרך כלל נירוסטה. הנירוסטה יכולה להיות עם גימור מבריק, מט או מוברש. ויש גם קולטים שמשולבת בהם זכוכית. כמובן שהבחירה שתעשו תלויה בטעם האישי שלכם אבל כדאי שתדעו שכתמים נוטים לבלוט יותר על נירוסטה מבריקה ועל זכוכית.

והנה טיפ חלקלק – רצוי שתחתית הקולט תהיה חלקה וגם שלוח הפיקוד יהיה עם כפתורים שטוחים. כך יהיה הרבה יותר קל לנקות אותו.

והנה הגענו למחירים...

חשוב לזכור שמחירו של קולט אדים למטבח שאתם רואים בחנות אינו כולל את עלות ההתקנה.

מחירו של קולט אדים למטבח יכול לנוע בין 600 שח עבור קולט אדים פשוט וחלש ועד ל- 8000 שח לדגמים באיכות גבוהה ועוצמת שאיבה מעולה. אם אתם ממש רוצים יש גם דגמים ב-10,000 שח ואפילו ב-20,000 שח. מתאים לכם?

עלות ההתקנה כאמור היא בין 250 ל-1000 שח.

לפעמים יש גם צורך לפתוח פתח בקיר ולהתקין צינור חיצוני בתוספת של כמה מאות שקלים.

כדי לעזור לכם בתהליך הבחירה של קולט אדים למטבח, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות –

  1. האם אתם גרים בבית או בדירה המאפשרים להתקין קולט אדים למטבח הפולט את האוויר החוצה?
  2. האם מבחינת האסתטיקה של המטבח אתם מעדיפים קולט אדים עם ארובה או קולט מתחת לארון העליון?
  3. מהו רוחבו של הקולט אותו אתם צריכים? הרוחב מושפע מרוחב הכיריים וחשוב לדעת אותו בעת תכנון המטבח כדי להשאיר לקולט האדים את המקום הדרוש.
  4. האם סוג הבישולים וכמותם מצריכים קולט אדים למטבח בעל עוצמת שאיבה חזקה במיוחד?
  5. עד כמה חשוב לכם שהקולט יהיה שקט?
  6. איזה גימור אתם מעדיפים לקולט האדים? נירוסטה מבריקה, מט או מוברשת?
  7. עד כמה חשוב לכם שיהיה קל לנקות את קולט האדים?
  8. מהו התקציב שלכם עבור קולט אדים למטבח?

זהו. עכשיו אתם מוכנים לתכנון המטבח שלכם עם קולט אדים למטבח שיתאים בדיוק למה שאתם צריכים. אתם מוזמנים להוריד את רשימת השאלות על קולט אדים למטבח כאן כדי שתוכלו לחזור אליה מאוחר יותר, ואפילו לקחת אותה לחנות כדי שיהיה לכם קל יותר לבחור.

4.4585987261146 1 1 1 1 1 דירוג: 4.46 - 157 הצבעות

תנור אפייה – כל כך הרבה אפשרויות. במה לבחור?

סיימתם לתכנן את המטבח שלכם. הנגר כבר הרכיב אותו. השיש היפה אותו בחרתם מותקן ברגעים אלו ממש על ידי איש מקצוע עם ידי זהב. עכשיו רק נשאר לקנות תנור אפייה חדש ומספר מוצרי חשמל נוספים.

כשאתם ניגשים לחנות מוצרי החשמל, מסתבר לכם שהמקום שהשארתם מתאים רק עבור תנור אפייה בילט-אין שלא מאפשר דברים שחשובים לכם...

למשל - בעלך מאוד אוהב להכין צלי בקר בגריל שבתנור. ובתנורי אפייה בילט-אין שראית לא הייתה אפשרות כזו.

וגם - הרבה פעמים את מבשלת ארוחות גדולות, אבל תנור אפייה בילט-אין אינו מספיק גדול לארוחות כאלה.

ובכלל, פתאום נראה לכם שעדיף היה לקנות תנור-כיריים משולב כדי לחסוך במקום.

בקיצור...

חבל שלא תכננת מקום עבור תנור אפייה גדול יותר, ומשוכלל יותר.

אז הנה כבר על ההתחלה קבלו טיפ אפוי היטב - כדאי לתכנן את קניית תנור האפייה מראש, עוד בשלב תכנון המטבח. כך אפשר יהיה לדעת כמה מקום צריך להכין לו, מהו התקציב הדרוש עבור תנור אפייה והאם התקציב ריאלי.

בסוף העמוד יש מספר שאלות מנחות שיעזרו לכם לקבל החלטה מתאימה לגבי קנייה של תנור אפייה.

אבל לפני זה, יש מספר דברים שכדאי שתדעו...

לא משנה אם מדובר על תנור אפייה יוקרתי או על תנור אפייה עממי – הפונקציות שלהם כמעט זהות. לכן - ההשקעה בתנור תתבטא לרוב בהשקעה עיצובית. אבל, אם יש דברים מיוחדים שחשוב לכם שיהיו בתנור, כמו מחדיר אדים (כדי שעוגת הגבינה המפורסמת שלך תהיה עוד יותר מפורסמת וקרין גורן תבקש את המתכון...), אז מן הסתם כדאי לוודא שהם ישנם.

כמעט כל תנור אפייה שתתקלו בו יכול לעבוד במצב טורבו. במצב זה יש מערכת הגורמת לסחרור של האוויר בתוך התנור.

היתרון העיקרי של תנור אפייה טורבו הוא מהירות האפייה ואחידותה. אם למשל, תכניסו לתנור שתי תבניות של עוגיות שוקולד צ'יפס (יאמי...!) שתיהן ייאפו בצורה אחידה ולא תצטרכו להחליף את מקום התבניות אחרי זמן מסוים.

ועוד יתרון של תנור אפייה כזה הוא שבעלך יוכל לאפות דגים באותו הזמן שאת אופה את חלת השבת. הטעמים והריחות לא יתערבבו. (אבל... הייתי מוודא זאת בעצמי לפני שהחותנת שלך תגיד שלחלת השבת יש טעם של ים!)

חסרונו של תנור אפייה טורבו הוא שהשימוש במתכונים דורש התאמה כי רובם נכתבו לתנורים רגילים. וגם... המאוורר עושה רעש. זה לא נורא אבל כדאי שתדעו זאת.

קיים גם תנור אפייה המשלב בתוכו מיקרוגל. כך האפייה תהיה עוד יותר מהירה. במקום שאפיית תפוחי אדמה תיקח שעה, בתנור אפייה משולב עם מיקרו היא תיקח 13 דקות.

והנה טיפ צלוי על ניקוי ותחזוקה של תנור אפייה – שווה לכם לבדוק מראש (או יותר טוב – שלחי את בעלך שיבדוק כי את עסוקה, ושלא ישאל שאלות!) מהם החומרים מהם עשוי התנור ואיך משפיעים עליו מסירי שומנים. ניקוי תנור אפייה הוא החלק הבעייתי בתחזוקה שלו, ודווקא חלק מהתנורים היוקרתיים יותר לא מאפשרים שימוש במסירי שומנים.

ובהקשר הזה שווה גם...

לבדוק על איזה חלקים קיימת אחריות.

אם הבישול הוא תחביב רציני אצלכם בבית, כדאי לכם לשקול תנור אפייה המופעל בגז. עומס החום נכון יותר. במיוחד כשמדובר באפיית לחמים ובשרים.

ולפני שנגיע למחירים...

טיפ אחרון על תנור אפייה בילט אין – אם זה מה שאתם מתכננים לקנות, בדקו את איכות האטימה של תנור אפייה כזה. חבל שהרוטב של הדגים ייזל על ארונות המטבח החדשים...

ונעבור למחירים...

תנור אפייה בילט אין – 1000שח ומעלה (הרבה מעלה – עד 50,000 שח!). כמובן שכאשר קונים תנור אפייה בילט אין צריך גם לקנות כיריים היושבות על השיש.

תנור אפייה משולב עם כיריים – 1500 - 7000 שח. המחיר הוא לתנורים עומדים עם רוחב סטנדרטי של 60 ס"מ.

תנורי שף – תנורים ענקיים למקצוענים. מ-75 ס"מ ועד 1.8מ'. 50,000 שח ומעלה.

תנור אפייה למגזר הדתי – תנור עם חלוקה פנימית לשני תאים עבור הפרדת בשר וחלב. 3000 שח ומעלה. תנור אפייה מסוג זה נחשב לעממי וזול. בלי פיצ'יפקס מיותרים. מעולה להכנת קוגל...

כדי לעזור לכם בתהליך הבחירה של תנור אפייה, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות -

  1. מה הממדים של תנור האפייה בתכנון המטבח הנוכחי שלכם? האם אתם צריכים לשנות את תכנון המטבח כדי להכניס תנור אפייה בממדים אחרים?
  2. איזה מראה אתם רוצים שתנור האפייה יצור במטבח שלכם? למשל בדרך כלל למטבח מקצועי מתאים תנור אפייה עם גימור נירוסטה, ולמטבח מודרני עם קווים נקיים מתאים תנור אפייה עם דלת זכוכית.
  3. כמה אנשים מבשלים בו זמנית במטבח שלכם? מה הגודל של הארוחה הממוצעת אותה מבשלים? האם זה ישפיע על מספר התנורים, הגודל שלהם?
  4. איך מתבצע הבישול במטבח?
    • האם אתם משתמשים יותר בתנור אפייה או יותר בכיריים?
    • האם אתם רוצים תנור טורבו, או אולי תנור אפייה המחדיר אדי לחות (כדי ליצור קרום חיצוני קשה בעוגות או פשטידות מבלי שהן ישרפו)?
    • מה לגבי גריל? או שימוש במחבתות לאפייה?
    • האם במטבח שלכם צריך תנור אפייה בהספק גבוה במיוחד?
  5. האם יש לכם מעט מקום במטבח ואתם מעדיפים תנור אפייה משולב?
  6. האם אתם רוצים תנור אפייה בעל אופציות מתקדמות החוסכות זמן, כמו תנור אפייה עם ניקוי עצמי, או תכניות אפייה מוכנות מראש?
  7. באיזה חומרי ניקוי ניתן להשתמש בתנור?
  8. איך מתבצעת הכנסת והוצאת התבניות מהתנור? אם המדפים הם משופעים או לא נוחים, כל הרוטב של צלי הבשר יכול להישפך.
  9. מה התקציב שלכם עבור תנור אפייה?

זהו. עכשיו אתם מוכנה לתכנון המטבח שלכם עם תנור אפייה שיתאים בדיוק למה שאתם צריכים. אתם מוזמנים להוריד את רשימת השאלות על תנור אפייה כאן כדי שתוכלו לחזור אליה מאוחר יותר, ואפילו לקחת אותה לחנות מוצרי החשמל.

והעיקר - שתהיה אפייה נעימה, עם כל תנור אפייה שתבחרו...

4.7065217391304 1 1 1 1 1 דירוג: 4.71 - 184 הצבעות

כיריים קרמיים או כיריים גז? איך תדעו מה מתאים לכם? ועוד כמה דברים...

איך אומרים את זה בכלל? כיריים קרמיים או כיריים קרמיות? לא משנה...

כבר הרבה זמן שאתם מתלבטים ביניכם לבין עצמכם האם לרכוש כיריים קרמיים למטבח החדש שלכם.

ואז...

את הולכת לבקר חברה טובה, יושבת במטבח שלה, שותה איתה קפה ומרכלת על אנשים אחרים.

פתאום את שמה לב שיש לה כיריים גז עם 5 להבות.

'למה לא קנית כיריים קרמיים?' את שואלת וממשיכה... 'הם הרבה יותר יפים וגם קל מאוד לנקות אותם'.

'אני רגילה לבשל על גז', היא אומרת. 'זה מרגיש לי יותר מקצועי. וחוץ מזה טיגון בווק אפשרי רק על להבת גז גדולה'.

'וואלה צודקת. איך לא חשבתי על זה?', את אומרת לעצמך. ופתאום את כבר לא כל כך בטוחה שאת רוצה כיריים קרמיים...

אז איך תדעו במה לבחור?

המשיכו לקרוא והתמונה תתחמם ותתבהר...

בואו נתחיל מהשורה התחתונה -

יש טיעונים בעד ונגד גם עבור כיריים קרמיים וגם עבור כיריים גז. רובם קשורים להעדפות אישיות ואינם ניתנים להכרעה אובייקטיבית.

אבל...

אפשר לעשות הכללה ולומר שאם אתם בשלנים מקצועיים (אבל באמת מקצועיים...), יהיה לכם יותר נוח עם כיריים גז.

לעומת זאת –

אם אתם אוהבים מאוד את העיצוב של המטבחים המודרניים, שום להבת גז גלויה לא תוכל להחליף כיריים קרמיים. נוצצים, בוהקים ונקיים.

אבל ההחלטה שלכם לא תהיה שלמה עד הסוף אם לא תכירו את היתרונות והחסרונות של כל סוג. כבר נגיע לזה, אבל לפני זה... אם אתם ממש לא מסוגלים להחליט, טוב שתדעו שיש גם כיריים המשלבים את שני הסוגים.

זהו. מוכנים להתחיל? יאללה...

היתרון המרכזי של כיריים גז על פני כיריים קרמיים הוא השליטה על טמפרטורת הבישול. בכיריים גז הלהבה הגלויה משנה את גודלה ואת עוצמת הבישול באופן מיידי כשאתם מסובבים את הכפתור. לעומת זאת... כיריים קרמיים אומנם מתחממים מהר אבל מתקררים מאוד לאט. ולכן צריך להוריד את הסיר מהכיריים.

...ואם בעלך הוא זה שעושה את הבישולים, צריך להזכיר לו את זה שוב ושוב – כי הרי הוא לא מסוגל לעשות שני דברים במקביל. נכון?

ויש בהקשר הזה לכיריים קרמיים עוד חסרון, במיוחד אם אתם מנקים את הכיריים מייד כשהם מתלכלכים אחרי הבישול – אתם עלולים בטעות להיכוות כי יהיה לכם קשה לדעת אם הכיריים התקררו עד הסוף.

וזאת למרות שלרוב הסוגים של כיריים קרמיים יש חיווי כלשהו על כך שהכיריים עדיין חמים. הסיבה לכך היא שהחיווי לא תמיד ברור, וזה בטח לא אינטואיטיבי כמו בכיריים גז.

ועוד משהו... בגלל שכפתורי ההפעלה של כיריים קרמיים הם בדרך כלל כפתורי נגיעה (כדי לשמור על המראה הנקי והחלק של הכיריים), אתם עלולים להפעיל אותם על ידי נגיעה מקרית.

ואגב בטיחות...

אומנם לכיריים גז יש מנגנון הסוגר את זרם הגז במקרה שהלהבה נכבית, אבל צריך לזכור שלהבת הגז משחררת גזים העלולים לגרום לחנק אם לא תשאירו חלון פתוח (לפחות קצת).

פיזור החום של כיריים קרמיים הוא טוב יותר ואחיד יותר מאשר כיריים גז. לעומת זאת בכיריים גז פיזור החום הוא טבעתי. אם ראיתם פעם טבעת של אוכל שרוף בתחתית של סיר שבושל על כיריים גז אז אתם יודעים למה אני מתכוון. יש כיריים גז שבהם יש מבערי 'טורבו'. אלה מבערים המורכבים משתיים או שלוש טבעות של אש המספקות פיזור חום אחיד יותר.

ניקוי של כיריים קרמיים הוא תענוג לעומת ניקוי של כיריים גז. המשטח החלק והשטוח שלהם הופך את הניקוי להעברת סמרטוט פשוטה (אבל חכו שהכיריים יתקררו. אחרת... אאוץ'!). בעוד שכיריים גז יושבים במעין 'אמבטיה' והניקוי דורש פירוק של הרשת.

החיסרון של כיריים קרמיים מהזווית של הניקוי הוא שאין להם שפה למניעת גלישה של נוזלים. וגם שהניקוי מחייב לעיתים להשתמש בחומרי ניקוי מיוחדים.

והנה עוד בונוס של כיריים קרמיים – מאחר שהם שטוחים וחלקים, כשבעלך לא מבשל עליהם הוא יכול להשתמש בהם כמשטח עבודה כמו השיש. או שאת יכולה להניח עליהם את הלפטופ החדש שקיבלת מהעבודה... מה את אומרת?

אם את מפילים כל שבועיים את הסיר של הקוסקוס על הכיריים אז אולי כדאי שתלכו על כיריים גז ולא על כיריים קרמיים. למה? כי כיריים גז הם יותר עמידים. הזכוכית בכיריים קרמיים יכולה להישבר (לא כל כך בקלות אומנם. תצטרכו קצת להתאמץ...) ועלות ההחלפה שלה לא זולה בכלל. לעומת זאת כיריים גז (במיוחד כאלה שלא עולים הרבה) מחלידים ומתחילים להיראות לא טוב אחרי תקופה מסוימת.

ודבר אחרון לפני שנגיע למחירים...

כיריים קרמיים הם יותר 'היי-טקיים' – הם מציעים יותר אפשרויות הפעלה ובקרה. טיימר, תצוגה דיגיטלית, תכנות מחזור בישול וכדומה. שמעתם כבר על קובה חמוסטה דור שלישי?...

ועכשיו למחירים...

כיריים קרמיים יקרים משמעותית מכיריים גז. טווח המחירים של כיריים גז הוא 600 - 2500 שח לכיריים לא מקצועיים. לעומת זאת, כיריים קרמיים מתחילים ב - 2000 שח ויכולים להגיע ל - 6000 שח ויותר. לשיקולכם.

כדי לעזור לכם בתהליך הבחירה בין כיריים קרמיים לכיריים גז, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות.

  1. האם מישהו מכם מחשיב את עצמו כבשלן מקצועי ורוצה שליטה טובה על הטמפרטורה?
  2. האם אתם מעדיפים את העיצוב המודרני של כיריים קרמיים או את העיצוב המסורתי יותר של כיריים גז?
  3. האם חשוב לכם שיהיה קל לנקות את הכיריים?
  4. האם חסר לכם מקום על השיש? אם כן כיריים קרמיים יכולים לשמש כתוספת מקום כאשר הם לא עובדים.
  5. האם חשובה לכם עמידות הכיריים מפני שבירת הזכוכית? מפני חלודה ובלאי טבעי?
  6. האם אתם אוהבים להשתמש בתכונות המתקדמות של כיריים קרמיים? הטיימר, תכניות הבישול וכדומה?

זהו. אחרי שלמדתם יותר על כיריים קרמיים וכיריים גז, אתם יכולים להוסיף לתכנון המטבח שלכם כיריים שיתאימו בדיוק למה שאתם צריכים. אתם מוזמנים להוריד את רשימת השאלות על כיריים קרמיים וכיריים גז כאן כדי שתוכלו לחזור אליה מאוחר יותר, ואפילו לקחת אותה לחנות כדי שיהיה לכם קל יותר להחליט.

כיריים קרמיים או כיריים גז... העיקר שיהיה בישול נעים וטעים!

4.4316239316239 1 1 1 1 1 דירוג: 4.43 - 234 הצבעות

מקרר ביתי והמטבח שלכם – כמה דברים שאתם חייבים לדעת לפני הקנייה

איזה מקרר ביתי מתאים יותר לדעתכם למטבח שלכם...

מקרר ביתי עם מקפיא עליון בצבע שמנת, 650 ליטר.

או אולי...

מקרר ביתי עם מקפיא תחתון וגימור נירוסטה, 550 ליטר, עם דלתות שנפתחות לצד שמאל. כזה שיגרום לחברות שלך להישאר פעורות פה.

ואולי בעצם...

מקרר ביתי דלת לצד דלת, בגימור טיטניום, 780 ליטר, עם יצרן קוביות קרח חצי אוטומטיות. כזה שאפילו השכנה שלך תחמיא לך עליו אבל בסתר ליבה תקנא...

אם אתם מתלבטים, המשיכו לקרוא והערפל יתחיל להתפזר.

אבל לפני שנגיע ממש להסבר על ההבדלים, כדאי לכם להבין כמה דברים בסיסיים הקשורים למקררים.

מקרר ביתי הוא גם כלי עבודה וגם מקום אחסון. ככלי עבודה אתם יכולים לקרר או להקפיא מזון כחלק ממתכון כלשהו. כמקום אחסון המקרר הביתי צריך להיות גדול מספיק כדי להכיל את כל הדברים הדורשים קירור, אבל לא פחות חשוב, הוא צריך להתאים לעיצוב ולאופי של המטבח שלכם.

זה אולי לא יפתיע אתכם אבל.. אם המשפחה שלכם גדולה היא צריכה מקרר ביתי גדול. ולא רק אם המשפחה שלכם גדולה - גם אם יש לכם שלושה בנים בגיל העשרה שטורפים כמו להקת ארבה הייתי מציע לכם לקנות מקרר ביתי גדול. למה?

כי מקרר ביתי צריך להיות מסוגל להכיל אוכל לשבוע לפחות... כי אתם הרי לא רוצים למצוא את עצמכם רצים לרמי לוי שלוש פעמים בשבוע כי החבר'ה שלכם אכלו פי 4 סטייקים יותר ממה שתכננתם.

לעומת זאת... אם את רווקה או אם הילדים שלכם כבר יצאו מהבית, כמעט ולא יהיה לכם צורך במקרר גדול.

מדי פעם רואים מקררים גדולים עומדים כמעט ריקים בגלל שהם נבחרו לפי איך שהם נראים ולא לפי רמת השימוש בהם. וזה לא רע אם אתם מתכננים את זה מראש.

אבל –

מקרר ביתי גדול גם תופס את מקום הארונות וגם צורך יותר חשמל מאשר מקרר ביתי קטן. ועוד משהו – מקרר ביתי בנפח גדול מידי יגרום לבזבוז של אנרגיה כי הוא יעבוד ריק רוב הזמן.

לעומת זאת, מקרר ביתי בנפח קטן מידי, יאלץ אתכם להשקיע זמן רב בסידורו ובהכנסה ובהוצאה של מוצרים. במקרה כזה הדלת תישאר פתוחה לפרקי זמן ארוכים ותגרום לבזבוז אנרגיה.

אז הנה טיפ בחינם – כדי לדעת מה גודל המקרר הביתי הטוב ביותר בשבילכם, עשו רשימה של כל מה שיש לכם במקרר כרגע וכל מה שאתם חושבים שיהיה לכם במקרר בעוד 5 שנים נניח (כאשר הילדים יגדלו קצת). כולל סירים, קופסאות, מוצרי חלב וכדומה.

נסו להעריך אם מה שאתם צריכים יכנס לתוך מקרר ביתי בגודל שאתם חושבים עליו. הכי טוב יהיה לגשת לחנות מקררים, לראות מקררים בנפחים שונים ולנסות להעריך אם מה שרשמתם ברשימה יכנס אל המקרר.

בחירת המקרר צריכה להתבסס גם על איך שאתם מבשלים ועל הזמינות של מזון טרי. אם למשל את גרה ממש קרוב לשוק ויכולה לעבור דרכו כל יומיים כדי לקנות מזון טרי – או יותר טוב – לשלוח את בעלך שיקנה אוכל טרי בשוק במקום שיישב מול ערוץ הספורט... אז אולי שווה לשקול לא לקנות מקרר ביתי אקסטרה לארג'.

או למשל...

אם אתם קונים בכמויות גדולות כדי לחסוך בכסף, או כדי להיות תמיד מוכנים לאורחים שלא הודיעו שהם באים (אלה שנשארים שבועיים בלי הודעה מראש...) – אתם תצטרכו מקרר ביתי ומקפיא גדולים יותר.

והנה עוד טיפ בחינם – יכול להיות שיהיה לכם שווה יותר לקנות עוד מקרר ביתי זול שיישב במחסן או בחדר אחר. כזה שתפעילו אותו רק כאשר יהיה צורך בכך. כך גם תחסכו בחשמל וגם לא תתקעו עם מקרר גדול מדי ביומיום.

והנה משהו על צבעים של מקרר ביתי...

בתקופה הפרהיסטורית, כאשר עוד הייתם בתיכון, כמעט כל המקררים היו לבנים. ורק פה ושם הייתם יכולים לראות מקררים צבעוניים.

אחר כך - בימי הביניים, כאשר עשיתם את התואר שלכם ומלצרתם במקביל במסעדה שמזמן כבר נסגרה, הופיעו מקררים עם גימור נירוסטה.

וכעת - בעולם המודרני של ימינו, כאשר כבר יש לכם ילדים ומשכנתא, אפשר למצוא מקרר ביתי הבנוי כך שאפשר יהיה להרכיב עליו פנל חיצוני מעץ מלא, פורניר או אפילו חומר סינטטי, כך שיתאים לארונות המטבח שתבחרו.

כך תוכלו להחליף את המראה של המקרר בכל פעם שיימאס לכם ולהשוויץ מול החברים...

חשוב שתדעו שיש מקררים ברחבים שונים ובעומקים שונים. כך אתם יכולים להתאים את המקרר לעומק הארונות מבלי שיבלוט פנימה או החוצה ויפגום במראה של המטבח החדש שלכם.

גם אם יצרן המטבחים שאתם עובדים אתו מציע לכם מקרר ביתי מסוים בגלל שהוא מקבל עמלה, שווה לכם לבדוק הצעות נוספות במקרה שהמידה של המקרר אינה מתאימה.

אז אחרי שאתם יודעים את כל הפרטים שדיברנו עליהם הנה סוף סוף הסבר על סוגי המקררים:

מקרר ביתי עם מקפיא עליון. במקרר הזה קל מאוד לגשת אל תא ההקפאה, אבל זה בא על חשבון הנוחות בגישה למדפים התחתונים. לרוב, דלת המקרר נפתחת יותר פעמים ביום מאשר דלת המקפיא. לכן מקרר ביתי כזה באופן כללי קצת פחות נוח ממקרר עם מקפיא תחתון (אבל עוד על כך מיד...). היתרון של מקרר ביתי כזה הוא המחיר. 3500 - 6000 שח, תלוי במותג וביכולת שלכם להתמקח על המחיר.

ויש למקרר כזה עוד יתרון. אם יש לכם ילדים קטנים – הם לא יוכלו להגיע לגלידה לבד!

מקרר ביתי עם מקפיא תחתון. בדרך כלל במקרר כזה המקפיא קצת יותר גדול לעומת מקרר ביתי עם מקפיא עליון.

המקררים האלה הם באופן כללי יותר נוחים ממקררים עם מקפיא עליון בדיוק מהסיבה שהוסברה קודם לכן – אנחנו ניגשים למקפיא פחות מאשר למקרר עצמו. אחלה פונקציונליות. החסרון – יקר יותר לעומת מקרר ביתי עם מקפיא עליון. 5000 שח ומעלה.

מקרר ביתי דלת לצד דלת. זוהי כבר סקלה אחרת. נוח מאוד. גדול מאוד. וגם... יקר מאוד! קל מאוד לגשת למדפים גם במקרר וגם במקפיא, אבל המדפים של המקפיא בדרך כלל צרים ולא יכולים לאחסן דברים רחבים.

מקררים כאלה מגיעים בדרך כלל עם הרבה שכלולים. למשל, מנגנוני בקרת טמפרטורה דיגיטליים ויצרן קוביות קרח אינטגרלי.

זה גם מעלה את המחיר וגם מועד יותר לתקלות. לשיקולכם. המחיר? החל מ - 8000 שח ועד עשרות אלפי שקלים.

והנה עוד שני דברים שכדאי לכם לבדוק לפני שאתם קונים מקרר ביתי –

רעש המקרר. רוב המקררים הם שקטים. אבל... אם המקרר קרוב לסלון או לחדר השינה אז כדאי לוודא שהוא באמת שקט...

כיוון פתיחת הדלת. יש מקררים (דווקא הזולים יותר) שאפשר להפוך בהם את כיוון פתיחת הדלת. כלומר, במקום שהדלת תפתח משמאל לימין (כמו ברוב המקררים), היא תפתח מימין לשמאל. זה אולי לא נראה חשוב, אבל אם תיקחו את העניין הזה בחשבון, זה יאפשר לכם גמישות רבה יותר במיקום המקרר במטבח שלכם.

כדי שיהיה לכם קל יותר הכנתי רשימת שאלות שתעזור לכם להבין מה אתם צריכים. אתם יכולים להוריד את השאלות על מקרר ביתי כאן אם אתם רוצים לעיין בהן מאוחר יותר:

  1. מה הממדים של המקרר הנוכחי שלכם? האם המקרר החדש צריך להיכנס לאותו מקום או שיש לכם גמישות ליצור מקום במידות המתאימות (אם אתם מתכננים מטבח חדש).
  2. כמה אנשים משתמשים במקרר עכשיו, וכמה ישתמשו בו בעוד 5-6 שנים? כמה מקום במקרר תצטרכו עכשיו ובעתיד?
  3. איך אתם משתמשים במקרר הנוכחי שלכם? האם אתם מפרידים חומרי גלם מהאוכל המוכן? האם אתם מפרידים בשר וחלב? האם יש לכם מדפים זזים במקרר? מקום ייעודי לבקבוקי שתייה או יין? משהו מסוים אחר שחשוב לכם?
  4. לאיזה כיוון צריכה להיפתח דלת המקרר שלכם? לימין או לשמאל?
  5. האם חשובה לכם איכות הסביבה ואתם רוצים מקרר ביתי עם צריכת אנרגיה נמוכה? האם ההפרשים במחיר יחזירו עצמם בצורת חיסכון בחשבון החשמל?
  6. האם אתם צריכים גם מקפיא נפרד? כך תוכלו לבשל ולהקפיא כמות גדולה של אוכל, או למשל לקנות מזון קפוא בכמויות גדולות.
  7. איזה סוג של עיצוב הייתם רוצים למקרר שלכם? גימור נירוסטה למשל, יתאים אם אתם רוצים להעניק למטבח אופי מודרני. למטבחים כפריים לעומת זאת מתאים משהו יותר מעודן ואולי אפילו חיפוי דלת המקרר בפנל עץ מלא או פורניר.
  8. האם אתם רוצים גם מקרר יינות? שאגב, לא חייב להיות במטבח אלא יכול להיות ממוקם בסלון או בחוץ.
  9. האם אתם רוצים מקרר ביתי המסוגל לייצר קוביות קרח? האם חשוב לכם שתהיה גישה לקוביות הקרח מדלת המקרר או שצריך לפתוח את הדלת כדי להגיע לקרח?
כמו שבטח הבנתם, בחירת מקרר ביתי למטבח היא משימה מורכבת. במיוחד אם אתם רוצים לצאת עם מקרר ביתי שיפנק אתכם ויתאים בדיוק לכם ומשפחתכם. מוכנים למשימה?
4.868544600939 1 1 1 1 1 דירוג: 4.87 - 213 הצבעות
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית
עמרי רדאי

הירשמו לטיפים שלי וקבלו מידע עשיר ומגוון שיסייע לכם בהוזלת עלויות ובעיצוב מטבח נוח לעבודה ויפה!

בנוסף תקבלו מיידית ובחינם דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן.

כן! שלח אליי את הטיפים!

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מישהו שיתכנן לכם את המטבח?

שימעת יהב היא מעצבת מטבחים מומלצת מטעם לימון מטבחים.

"עם כל-כך הרבה פרטים שצריך לאזן - פרקטיקה, אסתטיקה, התאמה אישית ותקציב, תכנון מטבח חדש יכולה להיות חוויה מרגשת ומפחידה כאחד. תנו לי לדאוג לכאבי הראש, כך שאתם תוכלו להירגע, ובאמת ליהנות מרכישת מטבח שתפור בדיוק עבורכם."

לחצו כאן כדי לשמוע עוד פרטים!

שימעת יהב
תכנון ועיצוב מטבחים