שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: הרבה שאלות.....על סף יאוש

הרבה שאלות.....על סף יאוש 04 יול 2011 16:38 #1

מקוה שזה לא ארוך ומורכב מדי.

אבין אם לא תוכל לענות.

מצורפת תכנית המטבח. מדובר במטבח קטן. הפתח המופיע בתכנית מיועד לתנור משולב שיש ברשותנו אך מהסתכלות על התכנית נראה כי השיש שנשאר מימין לתנור קטן ביותר לכן האם כדאי לעשות כיריים בנויות בפינת המטבח? (להזיז לכיוון שמאלה ממה שאמור להיות עכשיו וכן כיוון שזה באלכסון כמה בסהכ יתפסו הכיריים כולל שני צידי הפינה?

אפשרות 2 היא להשאיר את התכנית כפי שהיא ולהקטין את עומק השיש בקיר השמאלי ל40 45 כך התנור יזוז מעט שמאלה ואז ישאר יותר שיש מימין לתנור


ובעניין צבעים

הארונות יהיו בצבע שמנת או לבן. הריצוף כנראה גליל בז'. האם אפשר אפור בהיר או חום בהיר והאם יש המלצות נוספות

האם יהיה מכוער לעשות חיפוי באותו גוון ריצוף רק אריחים קטנים יותר???


מודה מראש עינת






עריכה אחרונה: 05 יול 2011 07:11 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 07:26 #2

הי עינת,

זה ממש לא ארוך ואענה על השאלות שלך בשמחה :)

לגבי הכיריים-

דבר ראשון שחשוב שתדעי. כיריים הממוקמים בפינה גוזלים נפח אחסון. הסיבה לכך היא שכאשר ממקמים כיריים בפינה צריך להוסיף לארון פינה חתוכה...





כך שלמעשה, אם מרחב התנועה שלך במטבח הוא קטן, אז כשהכיריים בפינה הוא הופך להיות עוד יותר קטן. חוצמזה... כיריים בפינה זה כבר לא 'במודה'. ובקיצור - אני לא ממליץ על כיריים בפינה.

אז מה כן?

באופן עקרוני, המרחק המינימלי בין הכיריים לכיור, שזו משטח העבודה המרכזי במטבח. צריך להיות לכל הפחות 90סמ'. אצלך זה 70סמ' אבל יש גם את הפינה הימנית, שבפועל מגדילה את המרחק האפקטיבי ל-90סמ'. כך שבסך הכל. המטבח, כמו שהוא עכשיו, הוא לא רע בכלל. באמת! אני נתקל לפעמים בפשרות הרבה יותר גרועות שאנשים עושים.

אבל יש לי הצעה בשבילך...

מה את אומרת להזיז את הכיור כ-30-40סמ ימינה?

זה ייתן לך שני דברים:
• הגדלת המרחק בין הכיריים לכיור
•תוכלי להפוך את הפינה המתה לארון אחסון בעזרת מג'יק קורנר או מדפים קבועים (יותר זול אך פחות פרקטי). כך תרוויחי עוד נפח אחסון במטבח קטן.


ויש לי עוד משהו חשוב לומר לך. חשוב שמשטח העבודה בין הכיריים לכיור יהיה פנוי עד כמה שאפשר כדי שיאפשר עבודה נוחה. שלא יהיה עליו מתקן לייבוש כלים, תמי4, אובן טוסטר וכדומה.

ולכן...

אני ממש מציע לך, גם אם את מכניסה שינויים בתכנית וגם אם לא, לתכנן מראש איפה תשימי כל אלמנט שאמור להיות ממוקם על משטח העבודה. כך לא יהיו לך הפתעות כאשר המטבח יהיה מוכן.

אה כן... לגבי הקטנת השיש משמאל לתנור כפי שהצעת. זה הופך את השיש ללא פרקטי. אני חושב שמה שהצעתי לך עדיף ואפילו להשאיר את התכנית כמו שהיא זה עדיף על פני הקטנת השיש.

לגבי צבע השיש. אפור בהיר נשמע לי יפה. אבל אפור קצת כהה נראה לי שיכול להכניס קצת יותר עניין ואופי למטבח.

ולגבי צבע חיפוי הקיר כמו הריצוף. מכוער זה בטח שלא. להפך זה יכול ליוצר במטבח תחושה יותר הרמונית ושלמה.

אוקיי, מקווה שהצלחתי לעזור.

את מוזמנת להמשיך לשאול :)
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 10:35 #3

ממש תודה על התשובה המהירה
מבינה שאתה לא מחבב כיריים בפינה אני חשבתי שזה יגדיל לי את השיש מימין לכיריים וגם ככה הפינה היא פינה מתה כך שלא חשבתי שיהיה על חשבון נפח אחסון אלא הפוך...
לגבי הזזת הכיור ימינה
אינני בטוחה שזה אפשרי עדיין מבחינת הקבלן אבל בכל מקרה אם כן זה גורם לכך שנפח הארונות התחתונים הימניים יקטן.
כרגע יש שם 90 סמ שמיועדים ל45 ארון ועוד 45 הכנה למדיח
אם נרצה להשאיר הכנה למדיח 45 ישאר לנורק 15 סמ...
האם תהיה משמעות לכך שנזיז את הכיור ב15 20 סמ?אז ישאר 45 למדיח ו25 נוספים האם זה פרקטי?
וגם שאלה נוספת - אם משאירים את התכנית כפי שהיא, האם השיש שנשאר משמאל לתנור לא מבוזבז יותר מאשר אם הכירים יהיה בפינה??? ולמה להקטין ל45 זה לא פרקטי

תודה רבה רבה
עינת
עריכה אחרונה: 05 יול 2011 10:41 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 10:50 #4

הי עינת,

אם אתם רוצים הכנה למדיח של 45 אז באמת אין טעם להזיז את הכיור. כמו שכתבתי לך. יש לך 70סמ בין הכיריים לפינה ואז עוד את הפינה. ככה שתכלס יש לך מספיק מרחב בין הכיריים לכיור.

בכל מקרה,

מרווח של 25סמ' יכול להיות פרקטי לארון פתוח עם סלסלאות. כאלה לאחסון של ירקות יבשים כמו בצל, תפוחי אדמה וכדומה.

לפי דעתי השיש משמאל לתנור לא מבוזבז. תוכלי להניח שם את מתקן המים, אובן טוסטר ודברים שעלולים להפריע למשטח העבודה בין הכיור לכיריים.

וזה לא ש-45סמ שיש משמאל לכיריים הם לא שמישים. אבל, 60סמ רוחב הם יותר שמישים. צריך להתייחס לשיש במטבח, ובמיוחד במטבח קטן כמו קרקע. כל פיסה היא חשובה ולא כדאי לוותר עליה.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 11:13 #5

עינת,

עוד הערה קטנה שתעזור לך להבין את עניין הכיריים בפינה. רוחב ארון כזה הוא 90סמ'. מה שאומר שארון ה-60סמ בין המזווה לבין הפינה יהפוך לארון של 30סמ'.

גם הארון שיהיה מימין לכיריים יהיה 30סמ' פחות... כלומר במקום שישארו לך 60סמ לארון נוסף, ישארו רק 30סמ'.

בכל מקרה,

אם בכל זאת תחליטי ללכת על כיריים בפינה, תוכלי להכינס ב-30סמ' הנותרים האלה מגירה+עגלת בקבוקים ותבלינים.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 05 יול 2011 11:57 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 12:17 #6

תודה על ההערה באת רציתי לדעת כמה יתפוס ארון כזה
נראה שאוותר על הפינה.
אבל מהסתכלות נוספת על השרטוט חוששת שלא השאירה מספיק מקום לתנור (כתוב שם 63 ונראה לי שצריך יותר).

ברז הגז שלנו מחובר לחגז האם אתה יודע מה זה? זוהי מין קופסא המחוברת לצינור הגז ולא יהיה איפה למקמה..... ואז ישאר מימין לתנור עוד פחות מ70 (אני גם לא מבינה מדוע הפינות בשני הצדדים כתובות 67הרי עומק השיש הוא 60?

וכן כבר מרוב בילבול מתחילה לחשוב אולי לותר על מדיח גם ככה יש מעט ארונות תחתונים.

האם לדעתך זה יעמיס יותר מדי אם נגביה את הארונות העליונים ולחילופין נוסיף ארונות מעל השיש השמאלי (בין ארון המזוה לתנור)?
עריכה אחרונה: 05 יול 2011 12:32 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 12:33 #7

ועוד שאלה
אני מניחה שמתחת לכיריים פינתיים אי אפשר לשים תנור נכון???
וז אצטרך לעשות בילט אין
האם עדיף לשים את התנור מתחת לשיש ואז ישאר לי הארון מזוה שזה נראהלי נוח עם מדפים נשלפים וכולי לאחסון מזון ושאר ירקות

או לוותר על המדפים הנשלפים בארון מזוה ולשים שם תנור

האמת שבאמת נראה לי הכי טוב להישאר עם התכנית המקורית אך מפחדת שנצטרך להגדיל את הפתח של המקום לתנור ואז הכל יקטן עוד יותר

וגם מאוד מוצא חן בעיני להזיז את הכיור ימינה אבל אז מוותרת על המיגרות הקטנות הימניות וכיוון שיש לנו מערכת כפולה לבשרי וחלבי לא ישאר לי מקום למגירות אלא אם כן אשים אותם בין המזוה לתנור אבל אז שוב אאבד את הפינה (לפי התכנון היום המדפים של הארון ימשיכו עד הקצה ולמרות חוסר הנוחות זה בכל זאת נותן עוד מקום אחסון
מה לדעתך האורך המינימלי שכדאי להזיז את התנור
וכן אם אכן אזיז את הכיור מה אוכל לעשות בארונות התחתונים שבין התנור למזוה האם אוכל לשלב שם מגירות בלי לאבד הרבה מקום?
מה הגדל המינימלי שמאפשר שימוש במגיק קורנר
או אפילו בקרוסלה?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 12:38 #8

עינת,

63סמ זה מספיק לתנור. אפילו 61 זה מספיק. התנורים עצמם מוצהרים כ-60סמ' אבל בפועל הם טיפה פחות מזה בדיוק כדי שלא יהיו תקלות כאלה.

אני לא יודע מזה חגז. אולי זה חיבור-גז. בכל מקרה זה צריך להיות מעל קו השיש כדי לאפשר ברז גז עם פתיחה וסגירה ולכן זה לא גוזל מאורך הארונות.

הסיבה ל-67סמ היא שאי אפשר לחבר ארונות ממש על הפינה. כי אז כשתנסי לפתוח, הידיות למשל, יפריעו לארון הניצב. בקיצור... 67סמ זה נכון.

אני לא בטוח לגבי ויתור על מדיח הכלים. גם מדיח הוא חלק חשוב בפונקציונליות ובנוחות של המטבח. לא בטוח בכלל שעוד 45סמ נפח אחסון עדיפים על מדיח.

לגבי הגבהת ארונות. נראה לי שעדיף, מבחינה אסתטית לא להגביה את הארונות העליונים אלא להוסיף ארונות עליונים בחלק הימני של המטבח.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 12:50 #9

אבין אם הגזמתי בשאלות אך מעונינת לדעת מה הרוחב המינימלי למג'יק קורנר או קרוסלה?
לדו אם אזיז את הכיור ימינה בכמה מינימום צריכה להזיז בשביל זה והאם אוכל להשאיר את המגירות המתוכננות(מימין לתנור)
וכנל לגבי הארון בין המזוה לתנור האם אוכל לשלב שם מגירות בלי להפסיד נפח אחסון (כרגע המדפים הפנימיים מגיעים עד קצה הקיר ואהיה זקוקה לנפח זה
תודה :)
עריכה אחרונה: 05 יול 2011 13:17 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הרבה שאלות.....על סף יאוש 05 יול 2011 13:16 #10

אכן לא כדאי לשים תנור בפינה. זה יגזול עוד יותר מקום.

לגבי מיקום הארון בתנור. יש לי שאלה, יש לך מיקרו? איפה תכננת לשים אותו?? אם יש לך מיקרו, אולי עדיף להפוך את המזווה לארון שבו יהיו גם התנור וגם המיקרו. מה את אומרת?

לא הצלחתי לגמריי להבין את ההמשך, אבל האורך המינימלי שצרי כדי להשתמש במג'יק קורנר הוא 110סמ.

יש לי עוד רעיון בשבילך. מה את אומרת על כיריים פינתיים כמו בתמונה הזו...




אני לא יודע אם ואיפה אפשר להשיג כאלה, אבל אם זה מעניין אותך, אולי זה משהו ששווה לחפש.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 05 יול 2011 13:18 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.340 seconds
Powered by פורום Kunena
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280

×

הירשמו להדרכה לתכנון פנים המטבח המועברת על-ידי מומחה מטעם BLUM ללא תשלום, ותצאו עם מידע בנושאים...

  • 'דינמיק ספייס'- חלוקת המטבח ל-5 אזורים מבית Blum
  • איך לתכנן את המטבח לצרכים האישיים שלכם
  • כיצד לבחור את המגירות הנכונות
  • תכנון פנים הארונות לניצול מקסימלי של שטחי האחסון
  • כיצד לבחור יצרן מוסמך עם תעודת אחריות למוצרי הפרזול והדלתות.

ההדרכה נמשכת כשעה וחצי ומתקיימת באחד ממרכזי המידע של בלורן בליווי כיבוד (טעים!).

בסיום ההדרכה תקבלו שובר יעוץ ללא תשלום באחד ממרכזי המידע בבלורן וקטלוגים עם מידע חשוב ורלוונטי.

בנוסף תקבלו למייל טיפים שלי עם מידע עשיר ומגוון שיסיע לכם בהוזלת עלויות ובתכנון מטבח נוח ופונקציונלי.


ההדרכות מתחילות בשעה 17:30. ביום שישי ההדרכות מתחילות ב-9:30.