שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף?

מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 21 דצמ 2011 13:04 #1

עמרי שלום

מדובר על תכנון ראשוני (LAYOUT)

אשמח להערות והארות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 21 דצמ 2011 18:46 #2

הי ליאור,

עברתי על התכנית של המטבח שלך בעיון.

הדבר הראשון שמאד בולט הוא המבנה של האי. ללא קשר לאיך שהוא ממוקם במטבח, אם באמת ישבו עליו חמישה אנשים בו זמנית כדי לאכול אז זה יהיה מאוד לא נוח לשבת אחד ליד השני. באופן כללי יותר נוח לשבת אחד מול השני או אחד בניצב לשני (כלומר ב-90 מעלות). ניתן לעשות זאת למשל על ידי אי ריבועי או מלבני והושבת האנשים על שתי צלעות סמוכות של האי.

לגבי המיקום של האי - נראה לי קצת מוזר. הוא לא בדיוק במטבח ולא בדיוק מול חלון. נראה לי שבמקום להרוויח את שני הדברים אתם מפסידים את שניהם. מצד שני, האי לא חותך את משולש העבודה וזה טוב מאוד!

מעבר לכך -

70סמ בין האי לקיר זה קצת מעט מדי. אפשר לעבור אבל זה צפוף. לדעתי כדאי לשאוף ל-90סמ'.

המרחק בין האי למקרר (120סמ'), בהנחה שהמקרר לא יבלוט יותר ממה שבשרטוט, הוא טוב. הרבה מקררים הם עמוקים יותר מהשיש, כ-85סמ' (כולל ידית) לכן בדקו טוב שהמקרר שבשרטוט באמת משקף את המקרר שאתם מתכננים שיהיה לכם במטבח.

משולש העבודה, כיריים-כיור-מקרר, נראה לי תקין מבחינת המרחקים והמיקומים. כאשר הכיור ממוקם בין הכיריים למקרר זה קצת יותר נוח, אבל גם כמו שאתם סדרתם זאת זה בסדר.

משטחי הנחה לכיור ולכיריים הם טובים. למקרר, האי ישמש משטח הנחה נוח עם מדובר במקרר שתי דלתות, או מקרר שדלתו נפתחת ימינה (צירים מצד ימין).

למרות שאין מידות, משטח העבודה העיקרי בין הכיריים לכיור נראה לי באורך תקין (לפחות 90סמ').

לדעתי חסר לכם משטח עבודה. אל תשכח שיש לא מעט דברים על משטח העבודה. מתקן לייבוש כלים, מתקן למים מסוננים, קומקום וכדומה. נראה לי שמשטח העבודה שלכם יתמלא במהירות כך שבפועל לא יישאר הרבה מקום פנוי.

אולי תוכלו לשנות את תכנון האי כך שישמש גם כמשטח עבודה?

מקווה שהצלחתי לעזור.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 25 דצמ 2011 15:16 #3

עמרי

לקחתי את הערותיך המועילים ועשינו סקיצה נוספת (רק באיזור האי).

מיקום האי נובע מאילוצי המיקום.

כפי שייעצת, הזזנו את האי קדימה ועכשיו הוא 80 במקום הכי צר ובשאר הוא 100.
גם רוחבו גדל ל 120 ומשמאל נגרע 35 (הסבר בהמשך).

אתה צודק לגבי צורת הישיבה של 5 אנשים בשורה.
מאידך, זה נראה יפה שיש שורת 5 הכיסאות עם הגב לסלון (גב הכיסאות עכשיו הוא במישור אחד עם קיר 10 של המקרר).
אז הרעיון שעלה הוא שאם יאכלו יותר מ 2-3 אנשים, נעביר את הכיסאות הימניים (ולכן הם מסומנים במקווקוו) לראש האי.

מה דעתך?


אגב, מהו רוחב מינימאלי על האי שנידרש לכסא בר?
כמה מקום לרגליים צריך? (בחזית יש 60 ובצד 35).


חשבנו על עוד אופציה: לחלק את האי לשניים, צד ימין (180) ארונות דו צדדיים ומעל משטח עבודה וצד שמאל (120) שולחן מוגבה עם 5-6 כסאות. קצת סטנדרטי...
מה דעתך?

תודה

ליאור
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 25 דצמ 2011 19:09 #4

הי ליאור,

עומק אי של 120סמ' כאשר נשאר 60סמ' שיש תלוי הוא קצת יותר מדי.

לא ניתן להשאיר שיש תלוי בעומק כזה ללא תמיכה של רגליים נוספות כי הוא יכול להישבר. גם כך הרגליים לא נכנסות 60סמ מתחת לשיש אז נשאר נפח שאינו מנוצל.

בדרך כלל מקובל לעשות שיש תלוי בעומק של 35-40סמ'. כך, אם יש לכם ארונות בעומק 60סמ' ועוד שיש תלוי בעומק של 40סמ', העומק הכללי של האי צריך להיות 100סמ'

אפשרות נוספת היא לעשות ארונות מטבח תחתונים עמוקים יותר. כלומר, במקום ארונות בעומק של 60סמ, לעשות ארונות בעומק של 80סמ עם שיש תלוי בעומק 40סמ'. הפרזול של ארונות כאלה, עם מגירות עמוקות יותר הוא קצת יותר יקר.

לגבי רוחב שמשאירים לכסא בר - 50סמ זה מספיק.

מעבר לכך, מקמתם שני כסאות בפינה סמוכים אחד לשני. זה לא פרקטי מבחינת ישיבה. גם בידיים וגם ברגליים.

לא הצלחתי להבין את האופציה הנוספת שרשמת. אתה יכול להעלות שרטוט זריז?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 25 דצמ 2011 20:00 #5

עמרי

אתה זריז ויעיל ! כל הכבוד.

אם אמרת שהרוחב הנדרש לכיסא בר הוא 50 ס"מ , אז למה 120 ס"מ לשני כיסאות (בצד) "זה לא פרקטי מבחינת ישיבה. גם בידיים וגם ברגליים" ?

אגב, האם הרוחב הנידרש לכיסא בר ולכיסא רגיל הוא שונה?
האם המרחב הנדרש לרגליים שונה בין כיסא בר לכיסא רגיל?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 26 דצמ 2011 07:55 #6

היי ליאור,
עוד נקודה למחשבה בנוגע למבנה האי, אופן הישיבה וכמות הכסאות.
צריך לבחון את המבנה הזה גם ביחס לסביבה. מה רואים מהסלון, מהכניסה, מפינת האוכל.
אם למשל ממוקם שולחן אוכל רחב בסמוך, יהיו בחלל אחד כ12 כסאות...אין לי ידע לגבי הצרכים שלכם וכמות בני הבית, אבל כדאי שלא ליצור כפילות ותחושה של חנות כסאות..
כמו כן, במיקום האי, בנוסף להתייחסות לנתוני המטבח, יש להתייחס גם לקירות ולפתחים הסמוכים - בקיצור, כדאי מאד לבחון את כל החלל ביחד, רצוי בהדמיה, שגם תסייע בהחלטות על גוונים וחומרים במטבח שמשתלבים באופן הרמוני עם שאר הבית.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 26 דצמ 2011 10:31 #7

סורנה

את צודקת. מהסלון והכניסה רואים את הגב של 5 הכסאות.

ביטלנו לחלוטין את שולחן האוכל.
האי הוא מערכת הכסאות היחידה במרחב.

(בזמן אירוח- נעביר לסלון שולחן מהמרפסת+הגדלות)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 26 דצמ 2011 15:33 #8

אם כך, כדאי לחשוב על מבנה אחר, בו תתאפשר ישיבה
משפחתית יותר נעימה ומשתפת, לא בשורה ארוכה כמו בבר.
אם אתם רק שותים בירה, קבל ביטול..
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 26 דצמ 2011 15:54 #9

בדיוק בגלל זה רשמתי:

"אז הרעיון שעלה הוא שאם יאכלו יותר מ 2-3 אנשים, נעביר את הכיסאות הימניים (ולכן הם מסומנים במקווקוו) לראש האי".

אחזור על שאלותי:

אם עמרי רשם שהרוחב הנדרש לכיסא בר הוא 50 ס"מ , אז למה 120 ס"מ לשני כיסאות (בצד) "זה לא פרקטי מבחינת ישיבה. גם בידיים וגם ברגליים" ?

אגב, האם הרוחב הנידרש לכיסא בר ולכיסא רגיל הוא שונה?
האם המרחב הנדרש לרגליים שונה בין כיסא בר לכיסא רגיל?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מה דעתך על תכנון המטבח המצורף? 26 דצמ 2011 16:15 #10

אין הבדל ברוחב הנחוץ לכסאות בר וכסאות נמוכים יותר. תלוי כמובן בעיצוב הכסא הספציפי.
120 מספיק בהחלט ל2 כסאות. נדמה לי שעמרי התכוון לפינה - בשרטוט זה נראה תקין, אבל 2 כסאות משני צידי הפינה, כל כך בסמוך אליה יתקלו זה בזה, שלא לדבר על מקום לרגליים - מקווה שברור.
העניין הוא שאתה אומר - אם יאכלו יותר מ2, 3, אבל השאלה היא באיזה מצב נראה לך שיהיה שימוש ל5 כסאות לאורך. כדאי להתאים את מבנה ומיקום האי לכמה משתנים בו זמנית:
- מבנה המטבח ושאר החלל
- האחסון הנחוץ
- צורת הישיבה התדירה ביותר
כלומר שאם ישיבה לאורך לא ניראת נחוצה כלל, לא בטוח שזה מבנה האי הרצוי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.214 seconds
Powered by פורום Kunena
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280