שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 29 יול 2012 13:26 #1

עמרי שלום!
השבוע אנחנו מתחילים בבניית ביתנו. יחד עם המעצבת שלנו הכנו רעיון למטבח ואני אשמח לקבל את חוות דעתך. שולחת לך מבט מלמעלה ובנוסף את החלוקה.

File Attachment:

שם קובץ: 2--1.pdf
גודל קובץ:8 KB

File Attachment:

שם קובץ: -3-2.pdf
גודל קובץ:7 KB

File Attachment:

שם קובץ: -3.pdf
גודל קובץ:9 KB

חוץ מזה.. האתר מקסים ומעניין
תודה מראש ליאת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 29 יול 2012 18:06 #2

הי ליאת,

תודה! :)

עברתי על תכנית המטבח שלכם ובסך הכל הוא נראה לי מתוכנן די טוב:

המרחק בין הכיור לכיריים טוב מאוד.

יש משטחי הנחה לכיריים ולכיור משני הצדדים (מצוין!)

הצירים של דלת המקרר צריכים להיות בצד ימין ואז משטח ההנחה שלו יהיה הדלפק. אם מדובר במקרר דלת לצד דלת אז זה יהיה פחות נוח כי תצטרכו להקיף את הדלת השמאלית כדי להניח דברים בצורה נוחה.

עם זאת, מקרר צמוד לקיר זה לא תמיד רעיון מוצלח כי אז דלת המקרר מוגבלת בפתיחה שלה. היא לא תוכל להיפתח ליותר מ-90מעלות ויהיה לכם לא נוח 'לצלול' אל תוך המקרר ולסדר אותו בנוחות.

המיקום של התנור, המיקרו והמזווה גם נראים לי טובים. המיקרו והתנור קרובים למשטח העבודה כך שיש משטח הנחה קרוב.

בסך הכל המטבח נראה לי גדול ומרווח אבל קצת סגור. כלומר הנישה של המקרר סוגרת קצת את המטבח. יכול להיות שזה מה שרציתם אך לדעתי, למרות שהמטבח לא סגור הוא יוצר מעין תחושה כזו.

אני לא יודע אם זה אפשרי, אבל בדקתם אופציה למטבח פתוח יותר? כלומר שלא תהיה נישה למקרר והמטבח יהיה מתוכנן אחרת??

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 29 יול 2012 19:13 #3

עמרי!
תודה על התשובה המהירה.
לא רצינו מטבח סגור והמטרה היתה פתוח. לא חשבנו על רעיון אחר למקרר נשמח לשמוע אם יש לך רעיון אחר.
המטבח פתוח לסלון וקיר המקרר בצידו השני הוא קיר הטלויזיה.
אנחנו לא נעולים על שום דבר ואין בעיה לשנות.
תודה רבה
ליאת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 31 יול 2012 18:12 #4

הי ליאת,

תכנית רצינית עם מחשבה מעמיקה וכל הנימוקים בעד ונגד זה משהו שמעבר למסגרת הפורום.

האמת היא שכדי לתת פידבק כמו שצריך חשוב לי לראות את התכנית של הבית כדי לראות איך המטבח מתחבר לשאר הבית ומה אפשר לעשות. צריך לדעת גם מה האפשרויות שלכם. האם חשבתם למשל לוותר על חדר המזווה בצד הימני של המטבח (לפי השרטוט) או להקטין אותו? האם זה באמת מזווה או שזה בכלל חדר כביסה שאי אפשר לוותר עליו?? מהלך כזה יפתח מרחב חדש של אפשרויות תכנון למטבח.

נניח שלא ניתן לוותר על חדר המזווה... אני הייתי בודק אופציה של העברת המקרר לקיר של הגבוהים על חשבון המגירות ברוחב 61סמ' שיש לכם שם. אורך הקיר לא יספיק ותצטרכו להאריך אותו בכ-40סמ'. האם זה אפשרי?? (כאן חסרה לי התכנית של כל הבית כדי לומר זאת).

אפשרות נוספת היא לוותר על הארון הגבוה של התנור והמיקרו כדי לפנות מקום למקרר. את התנור תצטרכו להוריד מתחת למשטח העבודה והמיקרו יכול להיות על חלק השיש שצמוד לפינה. פחות או יותר מעל המגירות ברוחב 61סמ'. הוא גם יכול להיות בתוך ארון עליון וכך לפנות עוד משטח עבודה מתחתיו.

יכול להיות שאת מרגישה שתפסידו עם מהלך כזה אבל הרווח שלכם יהיה במטבח פתוח יותר!

בקיצור...

לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות ואתם צריכים להחליט מה יותר חשוב לכם ועל הבסיס הזה לקבל את ההחלטות (טריוויאלי. לא? ;))

דרך אגב, המגירות שמימין למדיח הן בזבוז מקום. קחו בחשבון שרוחב האפקטיבי של המגירה הוא כ-6סמ' פחות מהרוחב החיצוני של הארון. הסיבה לכך היא עובי דופן הארון ועובי הפרזול. מה שזה אומר הוא שאם המגירות הן ברוחב 40סמ' בפועל רוחב האחסון יהיה רק 34סמ'. תוסיפו לזה שכל מגירה (נניח עם פרזול של בלום) עולה לכם כ-600שח ותבינו שאתם לא מרוויחים הרבה עם המגירות האלה. אני הייתי מוותר על המגירות האלה, מצמיד את המדיח לפינה (אין עם זה בעיה כי יש ספייסר) ואת הרוחב שנותר מחלק בין שתי המגירות הרחבות שמשמאל לכיור.

מקווה שהצלחתי לעזור,

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 01 אוג 2012 05:20 #5

עמרי
שוב תודה על תשומת הלב וההתייחסות.
את חדר השירות לא ניתן לבטל כיוון שהוא גם חדר כביסה.
בכל מקרה שולחת לך את תוכנית הבית (מתנצלת שזוהי תוכנית החשמל)
מבינה שיש אילוצים ויש לנו מעצבת פנים אישית שלקחנו ועדיין חשוב לי לשמוע את חוות דעתך המאוד מקצועית.
תודה על הכל
ליאת
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 02 אוג 2012 15:09 #6

הי ליאת,

עכשיו, אחרי שראיתי את התמונה הכללית הדברים נראה יותר ברורים...

לא פרקטי להאריך את הקיר של הארונות הגבוהים. גם כך הכניסה לבית היא מסדרון אז לא כדאי להאריך אותו עוד.

ויש באמת את עניין הטלוויזיה - איפה תמקמו אותה אם לא תהיה התוספת הזו של המקרר?? נראה בעייתי...

ובכל זאת,

אני מרגיש שבתכנית הנוכחית שלכם יש משהו לא נוח. מעין נתק בין המטבח לבין הסלון ומטבח קצת 'מסדרוני' מידי. בעיקר בגלל הנישה של המקרר אבל גם בגלל זה שמחובר עליו חצי אי.

אני הייתי חוזר לבדוק את האופציה שהעליתי קודם - העברת המקרר לקיר של הגבוהים על חשבון הורדת הבילטאין מתחת למשטח העבודה. את חצי האי הייתי מאריך ומצמיד לקיר ועושה מגירות מתחת כך שיהיה עוד נפח אחסון. הבעיה היחידה הנותרת היא הטלוויזיה.

אפשרות אחרת היא לעשות משהו ביניים. שינוי שהוא מינורי יותר...

להעביר את הארון של התנור והמיקרו במקום המקרר ולקצר את הנישה הזו מג-120סמ' לכ-70סמ' (60סמ' ארון + 10סמ' קיר גבס). כך יישאר מקום לטלוויזיה וגם לא תוותרו על ארון הבילטאין.

נסי ללכת לחברת מטבחים ולקבל הדמיה של מה שהצעתי לך. זה יעזור לך להבין את ההצעה שלי טוב יותר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 03 אוג 2012 11:20 #7

עמרי
שוב תודה. מקווה שנצליח לשנות משהו
קצת מלחיץ שעשינו טעויות בתכנון. הכניסה מסדרונית והמטבח גם הוא.
שבוע הבא אנחנו מתחילים לבנות ולא ברור לי עדיין האם אוכל לתקן את שתי הבעית האלו.
תודה בכל מקרה על ההתיחסות ותשומת הלב
ליאת
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: עמרי
Time to create page: 0.224 seconds