שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון ועיצוב מטבח

תכנון ועיצוב מטבח 31 יול 2012 19:20 #1

עמרי שלום רב,
תודה לך על אתר מעניין ומלא במידע חשוב..
קנינו דירת גן והזמנו מטבח.
1. בחרנו צבע פורמייקה פנינה F1515 והקלפה והארון הצדדי מעל בצבע אדום בורדו. מקווים שזה מתאים.. האם תוכל לייעץ לנו על צבע שיש וצבע חיפוי?
2. רצינו מאד דלפק במטבח האם אתה ממליץ לעשותו אחרי הקיר של המקרר?
נשמח אם תוכל לעזור לנו בבדיקה של תכנון המטבח האם הוא נראה לך הגיוני?
ממש תודה, מחכים לדעתך..
איילת.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 02 אוג 2012 15:06 #2

הי איילת,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

1. לדעתי הצבע האדום של הקלפה, על רקע הארונות עם גוון הפנינה, תופס הרבה מתשומת הלב במטבח. לכן שאר הדברים במטבח צריכים להיות לא מאוד דומיננטיים מצד אחד ומצד שני להשלים ולהדגיש את הצבע האדום של הקלפה.

לכן...

שיש - לדעתי כדאי שיש לבן. אבן קיסר 1600 יכול להיות בחירה ממש טובה.
חיפוי קיר - המטבח לא גדול במיוחד וכדי שהוא לא יראה עמוס הייתי עושה עליה קטנה עם השיש על הקיר. משהו כמו 8-12סמ' יהיה יפה. מאחורי הכיריים כן צריך חפוי קיר גבוה (50-60סמ') והוא גם יכול להיות עם השיש או שהוא יכול להיות משהו קצת יותר מתוחכם עם אלמנטים של אדום שישלימו את הצבע של הקלפה. יכול להיות למשל אריחים שחלקם לבנים וחלקם אדומים או משהו דומה.

2. כדי להמליץ על מיקום של דלפק במטבח אני צריך לראות את חיבור המטבח לחללים הסמוכים. את יכולה להעלות שרטוט של כל הבית לפורום?

3. הדבר העיקרי שנראה לי כרגע בעייתי בתכנית המטבח הוא מיקום הכיריים. המרחק המינימלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ'. אצלכם זה פחות מכך וגם כיריים על פינה זה לא דבר מוצלח (לדעתי) וגם גוזל נפח אחסון מהיחידות הצמודות לפינת המטבח. אני הייתי מנסה להעביר את הכיריים לקיר הימני על חשבון הקלפה שנמצאת שם.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 03 אוג 2012 09:44 #3

הי עמרי
תודה על תשובתך.
מעבירה לך שרטוט של הבית לגבי המלצתך על מיקום הדלפק.
האם הזזת הכיריים לא "תהרוג" את הפינה? גם לא נוכל לשים ארון לסירים לא?
תודה רבה!
איילת.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 03 אוג 2012 13:46 #4

הי איילת,

אני לא בטוח שיש מספיק מקום לדלפק במטבח. הוא לא גדול במיוחד.

צריך להסתכל ממש על המידות כדי לומר משהו ודאי אבל על-פניו אם זה כן יסתדר אז נראה לי שעדיף דלפק ליד דלת הכניסה ולא ליד המקרר.

דלפק ליד המקרר יקטע את זרימת התנועה בין המטבח לבין שאר הבית. תצטרכו להקיף אותו כדי לנוע בין המטבח לבין הסלון ושאר הבית.

כדי לוודא שדלפק נכנס צריך להשאיר 110סמ' מרווח בין הדלפק לבין משטחי העבודה כדי שהוא לא יפריע לעבודה במטבח.

לגבי הכיריים על הפינה הקטומה. אני מצרף קישור שמסביר את העניין הזה טוב..

www.kitchen-guide.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%...9-%D7%A7%D7%99%D7%A8

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 05 אוג 2012 13:45 #5

הי עמרי,
קיבלתי אופציה נוספת למטבח, האם הוא נראה לך יותר מתאים ביחס לתוכנית הבית?
כלומר המקרר בעצם יוצא מתחום המטבח ומגיע למעבר אל החדרים.
תודה רבה,
איילת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 05 אוג 2012 20:48 #6

הי איילת,

זה יותר טוב. אבל...

עדיף שהמקרר יהיה קרוב יותר לכיריים ולכיור כל גודל משולש עבודה יהיה קטן יותר כדי לא להתרוצץ יותר מידי במטבח.

גודל צלע במשולש העבודה צריך להיות בתחום 120-270סמ'.

נסי להחליף את מיקום המקרר עם התנור והמזווה כך שמשמאל לימין יהיה מקרר-מזווה-תנור.

יכול להיות שמספיק שרק יחידת הבילטאין תהיה משמאל לעמוד בטון. כך המעבר מהחדרים יהיה קצת יותר פתוח אם הדופן של המטבח לא יאוחד עם קצה המסדרון.

בנוסף, האם את הכיור את יכולה להזיז עוד קצת שמאלה. הוא לא חייב להיות ממורכז מתחת לחלון וכדאי להזיזו קצת כדי שהמרחק בין הכירים לכיור יהיה לכל הפחות 90סמ'.

מה את אומרת?
עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 06 אוג 2012 05:48 #7

היי איילת,
כשבחנתי את תכנית הדירה ראיתי חיבור לא כל כך מוצלח של המטבח לכניסה. פותחים דלת וקבלת הפנים היא ישר לתוך המטבח. הייתי בוחנת המשך קיר הכניסה, אולי בשילוב של איזו נישה נחמדה (תאורה, מראה, אחסון שימושי) לטובת כניסה יותר הדרגתית, לא חייב להיות בגובה מלא.
המבט אז ימשך לכיוון המרפסת, לחלל הגדול הפתוח. אז גם תוכלי לנצל את הקיר הזה ובכלל את השטח המוגדר למטבח בצורה יותר מלאה, גם בשילוב דלפק. מסכימה לגמרי עם עמרי לגבי הפונקציה והאסתטיקה לא נעימה של כיריים בפינה משולשת. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.169 seconds