שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אי למטבח

אי למטבח 01 נוב 2012 11:34 #1

• Yk
  • Yk's Avatar
היי עמרי,
אני בהתלבטות קשה לגבי האי במטבח
יש לי מטבח לפי השרטוט המצורף שבו הויטרינה הגדולה על הקיר נבנתה על קיר מעבר של המסדרון לחדרים מה שמאפשר מקום אחסון רב. חדרים בצד ימין של השרטוט.

אל תתיחס לפינה המדורגת באי זה רעיון עיצובי שלא אהבתי בכל אופן באותו צד יש פינת אוכל על הקיר שצמוד לגז, עם קיר מפריד בעומק הארונות, צד שמאל של התמונה.

כעת אני בשלב שבו האי מוצב במטבח במידות 140x60 והמרחק שנותר במרחב האי בין ארונות המטבח לויטרינה על הקיר מעבר מסדרון הוא 2.05-2.1 מטר שאומר שבין האי למטבח יש 90 סמ מרחק מינימום ואז בצד השני נותר כמטר עשרה סמ
כך שלא נראה לי שכדאי לחתוך פלטת שיש שתחרוג בעומק ואז למעשה אין ישיבה במעבר המסדרון, נכון?
בנוסף האם להאריך את השיש לכיוון פינת האוכל למען מקום ישיבה אחד ( לא נראה כי יכנסו שניים בראש האי) ואם להאריך האם 25 סמ יספיקו לכיוון זה?
או שכדאי להאריך גם את העומק ב 20 סמ כך שבאזור ראש האי יהיה מקום נוסף ב90 מעלות ניצב עם הגב לויטרינה ( לא נראה לי יהיה מקום ברגליים לשני אנשים שם)
בקיצור אני אובדת עצות ולא יודעת לפי איזה מידות להנחות את איש השיש לחתוך

לציין שאנו אוכלים מידי יום בפינת האוכל שיחסית צמודה למטבח אך עדיין הייתי רוצה מקום ישיבה או שניים גם באי.
איזה כסא קטן קיים שיחסוך במקום?
סגנון שמנת כפרי

בהמשך לעצתך כמה שארית שיש להשאיר בצד של המטבח והמקרר 5 סמ?

כמוכן האם לעצב את שארית השיש בראש האי כתלוי או לעצב עם חיבור לרגליים כמו בתמונת הקישור למטה ( האי עם הכסאות האדומים) מה שיעמיס ולא יחסוך מקום למשל להעברת עגלת תינוק אך עיצובית יהיה יפה והגיוני יותר במראה לעומת שארית שיש תלויה באויר.

www.kitchens101.co.il/kitchens-4463.html

להזכירך המטבח כבר מורכב מלבד דלתות ודפנות חיפוי אז אל נא תבאס מידי על תכנון לקוי שכבר בוצע

אם לדעתך עדיף שהאי יהיה רק משטח עבודה בלי מקומות ישיבה בכלל גם ארצה לשמוע את דעתך.

אודה לתשובתך המהירה

יעל

עריכה אחרונה: 01 נוב 2012 20:45 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 01 נוב 2012 21:03 #2

הי יעל,

העליתי את השרטוט ששלחת לדיון למה שאת כתבת.

לגבי השיש התלוי כדי לאפשר ישיבה בין האי לבין הויטרינה -

כדי לאפשר מעבר מינימלי מאחורי כסאות, צריך להשאיר מאחוריהם 90סמ'. אם כבר עכשיו יש לך 90סמ' ללא שיש תלוי, אז הוספה של שיש תלוי בעומק 30סמ', תשאיר 60סמ' מעבר מאחורי האי וזה מעט מידי.

בקיצור... את צודקת - אין טעם לחתוך שתחרוג בעומק כי אין מספיק מקום ישיבה.

ואם כבר, אז תשאירי בין האי לבין משטח העבודה 110סמ' (ולא 90סמ') זה יהיה יותר נוח.

אם מקום ישיבה אחד עוזר לך במשהו אז כן - להאריך את האי. עומק השיש התלוי צריך להיות 35-40סמ' (ולא 25סמ'). ואם ממש תלחצי אותי לפינה אז גם עומק של 30סמ' יעבוד.

מה הכוונה בלהשאיר שארית שיש בצד של המטבח? אני לא מבין את השאלה.

לא הייתי מאריך את האי גם מהצד. זה יישאר לדעתי לא אסתטי.

מה את אומרת להאריך את השיש ב-50סמ'?? זה מצריך רגליים שיתמכו בשיש כך שלא יישאר תלוי (אפשר לקנות רגלי מתכת לא יקרות) אך זה יאפשר לך שתי מקומות ישיבה בניצב בנוחות יחסית.

אם את רוצה לעשות רגליים לשיש התלוי, לא הייתי עוזה את זה כמו בתמונה שצרפת. נראה לי קצת כבד מידי. הייתי הולך על רגלי מתכת צרות יחסית שלא יכבידו על העיצוב של המטבח ולא יתנו תחושה צפופה.

אני דווקא חושב שחשוב שהאי יהיה עם מקומות ישיבה וטוב שאת מתאמצת למצוא פתרון. לדעתי הארוחות הלא פורמליות והקזואליות על האי הן הרבה יותר נחמדות ותקשורתיות מהארוחות על שולחן אוכל מסודר.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 01 נוב 2012 21:30 #3

• Yk
  • Yk's Avatar
היי עמרי,
תודה רבה!
במידה ואני מאריכה ב50 סמ זה לא הופך את האי ללא פרופרציונלי מאחר ואת העומק של האי אני לא מרחיבה.
כיום הארונות אחסון של האי הם במידות 60x140, האם הגיוני 60x190? נראה לי שלמען פרופורציה הגיונית כדאי גם להוסיף לעומק , או שלא?
בעקרון פלטת השיש אמורה להיות באותן מידות של הארונות או שלהוסיף 2-3 סמ (כך למשל בצד של המקרר והמשטח שיש במטבח, כמה שארית שיש אנורה להיות מעבר לארון אחסון האי 0 או 1-3 סמ?)

האם כדאי 50 סמ כמו שהצעת או 30 עם כסאות בר ללא מושב לאור העובדה שפינת האוכל גובלת עם הקיר של הכיריים כלומר עם ראש האי המוארך.

תודה רבה....
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 03 נוב 2012 19:32 #4

הי יעל,

עניין הרוחב מול האורך של האי, או במילים אחרות הפרופורציונליות שלו לא נראה לי בעייתי. יש הרבה איים שהם ארוכים.

מעבר לכך, לדעתי כאן הפונקציונליות חשובה יותר. כלומר, אם יש לבטים בין אסתטיקה לפונקציונליות כאן הפונקציונליות מנצחת.

אם את בכל זאת רוצה את יכולה לעשות את האי עמוק יותר, נניח 70סמ'. אך אם תרצי לנצל זאת גם ליותר נפח אחסון זה יכול לעלות קצת יותר מכיוון שפרזול המתאים לעומק של 70סמ' הוא יותר יקר.

אפשרות נוספת היא להשאיר את הארונות בעומק 60סמ' ואת השיש מעל לעשות בעומק של 70סמ'. כך שישארו לך 10סמ' של שיש תלוי.

השיש צריך להיות קצת יותר רחב מהארונות התחתונים ב- 2-3סמ'.

אני חושב שמאוד חשוב שכסאות הבר יהיו נוחים. אם הם יהיו קטנים מידי ולא נוחים אז זה לא יהיה אטרקטיבי לשבת שם וכל העניין הזה של פינת הישיבה על האי תהיה מבוזבזת.

יתרה מכך...

אני חושב שלכסאות הבר תהיה גם משענת כדי שהם יהיו באמת נוחים.

לדעתי זאת טעות לחשוב שישבה על האי היא קצרה בזמן. בסופו של דבר רוב האנשים מגלים שישיבה על האי יכולה בקלות להגיע לחצי שעה ויותר ולכן חשוב שהישיבה תהיה נוחה.

אז לשאלתך, אני חושב שעדיף 50סמ' של שיש תלוי ושהישיבה תהיה כמו שצריך ונוחה.

אם את יכולה לשלוח את השרטוט גם של אזור פינת האוכל ואיך פינת האוכל מתחברת למטבח זה יכול לעזור. כך אוכל להבין טוב יותר מה תמונת המצב.

אולי יש דברים שלא ראיתי או לא חשבתי עליהם בנוגע לאי כאשר תתגלה התמונה המלאה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 03 נוב 2012 21:34 #5

• Yk
  • Yk's Avatar
היי עמרי,
תודה...
שלחתי לך במייל את התמונה מאחר ואני לא מצליחה להעלותה לפורום.

יעל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 06 נוב 2012 06:31 #6

• Yk
  • Yk's Avatar
היי עמרי,
שלחתי לך במייל שרטוט הדירה הקיר שמופיע במקום של האי אינו ושברנו אותו, ויצרנו אי רגיל
נראה לי ללכת על מידות אי של 187 על 75
כזכור שטח האחסון הוא 140 על 60
וההסבר לגודל השיש הוא תוספת של 47 סמ ש40 מהם יהיו תוספת לראש האי לשני מקומות ישיבה ועוד 7 סמ לצד השני 5 מהם לטובת השוואה לרגלי האי שטרם מורכבות ועוד 2 סמ לשארית שיש
לגבי העומק 75 סמ כדי שתיהיה שארית של 7.5 סמ לכל צד 5 עבור השוואה לרגלי האי ועוד 2 בערך לשארית שיש.
מה אתה חושב?

תודה רבה.....
יעל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 06 נוב 2012 18:37 #7

הי יעל,

אני מעלה את השרטוט.

כבר תקבלי תשובה...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: אי למטבח 06 נוב 2012 18:48 #8

הי יעל,

לא הבנתי עד הסוף. כתבת שהורדתם את הקיר במקום של האי. האם זה אומר שהורדתם את הויטרינה??

אם כן אז כדאי לחשוב מחדש על מקומות ישיבה על החלק הארוך של האי.

אם לא, הבעיתיות היחידה שאני שם לב אליה כרגע היא ה-40סמ לשני מקומות ישיבה. לדעתי לא תצליחי להכניס כסא בר מתחת לשיש אם יהיו לך רק 40סמ'. זה אולי יצליח אם הכסא השני ידחף קצת הצידה אבל אני לא בטוח בזה.

את יודעת מה רוחב כסאות הבר שאת הולכת לקנות? (או שאולי כבר קנית?) לדעתי זה חשוב לברר את הנקודה הזו.

בנוסף לכך, כמו שכתבתי לך קודם, 40סמ' יהיה לדעתי פחות נוח למי שיושב מהצד.

אבל בסופו של דבר השיקול הוא שלך. זאת את שצריכה לעשות את האיזון שמתאים לך בין אסתטיקה ועיצוב לבין פונקציונליות.

עמרי

עריכה אחרונה: 06 נוב 2012 18:49 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.162 seconds