שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה

התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה 03 נוב 2012 13:53 #1

הי עמרי,

אנחנו מאוד נהנים מהאתר והפורום שלך המושקע והמקצועי שלך. שאפו!

אנו כרגע נמצאים לפני הגשת תכניות המטבח לקבלן המבצע בבניין חדש (הקומה עדיין לא נבנתה) ויש לנו מספר לבטים:
צרפתי את תכנית המטבח
1. האם לדעתך מיקום הכיריים והכיור מוצלח? יש לציין שאנחנו לא מבשלים המון ואנחנו כן מכינים יותר אוכל לא מבושל, סלטים וכד'
2. נשמח מאוד לקבל פידבק נוסף לגבי המטבח
תודה מראש :)
אלון וענת

תכנית בנייה:

File Attachment:

שם קובץ: const.pdf
גודל קובץ:56 KB

מטבח:

קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה 03 נוב 2012 19:49 #2

הי אלון וענת,

תודה על הפידבק :)

עברתי על תכנית המטבח שלכם בעיון. אז ככה...

באמת, כמו שחשדתם (נכון?) יש בעיתיות מסוימת במיקום הכיריים והכיור.

המרחק המינימלי המומלץ הוא 90סמ', ולמרות שאין מידות של הארונות, נראה לי שיש לכם שם מדיח ויחידת בקבוקים ותבלינים, כך שהמרחק אצלכם הוא כן 90סמ'!

אבל...

זהו מרחק המינימלי המומלץ!

חשוב שתדעו שהמשטח העבודה העיקרי במטבח הוא בין הכיריים לכיור (ולא משנה כמה בישולים עושים) לכן חשוב שהמשטח הזה יהיה גדול מספיק.

ולכן, אם יש לכם מקום לדעתי המרחק צריך להיות לפחות 120סמ'.

ומה זה אומר בפועל?

אני הייתי מעביר את הכיור לארונת הניצבים (מעבר לפינה ומקרב קצת את הכיריים.

זה יאפשר כאמור משטח עבודה גדול יותר, אבל יותר מכך...

זה גם ירחיק עוד קצת את הכיריים מהקיר מהצד וימנע השפרצות הצידה.

והכי חשוב - זה יקרב את הכיור למקרר!

כל צלע של משולש העבודה (כיריים-כיור-מקרר) צריכה להיות מקסימום 270סמ' כדי שלא תצטרכו להתרוצץ יותר מידי במטבח בזמן העבודה. אצלכם נראה לי שהמרחק בין הכיור למקרר גדול מידי (למרות שאין מידות).

מעבר לכך, המיקום של המקרר ויחידת הבילטאין הוא טוב. עדיף שהמקרר יהיה קרוב יותר לכיור ולכיריים מאשר הבילטאין.

מה שכן, חסר משטח הנחה למקרר. תחשבו איך זה לחזור מקניות, להניח את כל השקיות על השיש הרחוק מהקרר ואז להתחיל לתזז כדי להכניס דברים למקרר.

וגם... חסר משטח הנחה לתנור. אתם מוציאים תבנית חמה מהתנור. איפה תניחו אותה?? המסע אל השיש עם התבנית הרותחת הוא ארוך ארוך...

בקיצור - התנור והמקרר צריכים משטח הנחה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה 03 נוב 2012 22:13 #3

הי עמרי,
תודה על התשובה המפורטת
בקשר למרחק מהכיור למקרר: לפי החישוב שלי מרחק גובה אנכי 230, במישור האופקי ממרכז כיור בערך 60 סה"כ (לפי מה שאני זוכר ממשפט פיתגורס) 237.
אני מקבל את ההמלצה שלך להגדיל את משטח העבודה על ולהזיז את הכיור לצלע השמאלית אבל אם כבר משנים, למה לא להפוך ולהעביר את הכיור למרכז הצלע שמול המקרר ואת הכיריים להעביר לצלע השמאלית? שהרי השארת הכיור בצלע העליונה תאפשר למי שעומד ליד הכיור להנות מחלון המרפסת ולא לעמוד עם הגב לכוון החלון.
מעבר לזאת בתכנית המקורית יש קלאפה הכוללת יחידת יבוש כלים מעל הכיור, ואם אני מזיז את הכיור אז או ש
1. הקלאפה תישאר במקום ונצטרך לבטל את יבוש הכלים מעל הכיור
2. או שנזיז את הקלאפה לריק הכיור ואז אני חושב שהמטבח יהיה פחות יפה מהזווית של הסלון.

תודה שוב, אלון
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה 06 נוב 2012 18:58 #4

הי אלון,

אתה צודק בקשר למרחק של המקרר מהכיור, אף אחד לא הוכיח שפיתוגרס טעה לכן המרחק הוא באמת פחות מ-270סמ'... וזה פחות בעייתי ממה שחשבתי.

אבל, זה עדיין לא פותר את בעיית משטח ההנחה למקרר ולבילטאין/מיקרו.

ההצעה שלך להחליף את מיקום הכיריים והכיור בהחלט טובה ואני תומך בה.

לדעתי ענין הנוף מהחלון היה יותר חזק אם הכיור היה ממש מתחת לחלון, אבל אין ספק שגם נוף מהצד ותאורה טבעית מהצד עדיפים על כלום.

אני שמח שהתכנית השתפרה :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לפני בניית מטבח בדירה חדשה 22 נוב 2012 18:20 #5

הי עמרי, תודה על התשובה!
בנתיים הקבלן של הדירה אישר לנו לבטל את מרפסת השרות ואנחנו חושבים שנלך על זה על מנת לפתוח את המטבח ועכשיו אנחנו במירוץ נגד השעון להספיק להגיש תכניות לפני שבונים את הקומה שלנו.

ערכנו בזריזות 2 תכניות (מצורפת למעטה) עם חברה וזה מה שהוצאנו תחת אמתחתנו.

מאוד נשמח לכל פידבק לגבי התכניות, לדברים שלא חשבנו עליהם או שבולטים כבעייתיים בתכנית (למשל האם המרחק בין השיש למקרר הוא קטן מידי?)
אני מקווה שהמאמץ ישתלם ונקבל בסופו של דבר דירה נעימה ומרווחת יותר
שוב תודה!
אלון

File Attachment:

שם קובץ: .pdf
גודל קובץ:51 KB

File Attachment:

שם קובץ: .pdf
גודל קובץ:49 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

וזאת התכנית השנייה 22 נוב 2012 18:24 #6

וזאת התכנית השנייה נשמח לדעת מי מבינן עדיפה לדעתך?

הרבה תודה!
ענת ואלון
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: וזאת התכנית השנייה 26 נוב 2012 07:40 #7

הי אלון,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה ואני מקווה שזה לא מאוחר מידי...

לא הבנתי מה קרה לתכנית של המטבח. היא עברה ממש שינוי דרסטי!

התכנית השנייה ממש לא טובה. המקרר דחוק בפינה, הכיריים מעבר להרי החושך והגישה קשה. תרדו מהתכנית הזאת.

לגבי התכנית הראשונה - כיריים בפינה זה לא רעיון מוצלח. כיריים צריכים משטחי הנחה משני הצדדים (רוחב 30-40סמ'). וגם המרחק שנשאר בין המקרר לשיש הוא מעט קטן מידי (106סמ'). עקרונית זה אמור להספיק אבל בגלל שהמטבח הוא קצת פרוזדורי ויש גם חבלי כביסה בחוץ זה צריך להיות קצת יותר גדול. משהו כמו 120סמ'.

אני מציע שבמטבח הנוכחי שלכם תעמידו קופסה גדולה (כמו אריזה של מקרר) במרחק זה (106סמ') מהכיור והמקרר ותנסו לעבוד כך. זה יהיה מעין הדמיה של המטבח החד ובאופן זה תוכלו לבחון ממש אם המרחק הזה יהיה טוב בשבילכם.

אני הייתי מנסה להזיז את הכיור והכיריים ביחד משהו כמו 100סמ' שמאלה. זה גם יהפוך את החלק השמאלי של המטבח לשמיש יותר. כרגע החלק השמאלי קצת רחוק מידי מכדי להשתמש בו בזמן העבודה השוטפת במטבח.

לגבי הכניסה למטבח - היא נראית לי קצת קטנה. אני לא בטוח שכדאי למשוך את ארונות מטבח ממש עד הקצה כמו שאתם עשיתם. עדיף אולי קצת פחות כדי שהכניסה למטבח והגישה לפינת האוכל תהיה מרווחת יותר.

בפינה שנוצרת בין הארון שליד הכניסה לבית לבין ארונות המטבח אפשר לשים מדפים קטנים הפונים לכיוון הסלון. אתם יכולים לשים שם ספרי בישול למשל או כל מיני דברים אחרים.

כיוון פתיחת דלת המקרר צריך להיות שמאלה (צירים בצד שמאל) או מקרר דלת לצד דלת.

אני מציע שתסמנו על התכנית בקנה מידה דברים שאתם רוצים שיהיו על השיש (תמי4, מכונת קפה, טוסטר וכדומה...) כך תדעו כמה משטח עבודה באמת נשאר לכם.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: וזאת התכנית השנייה 01 דצמ 2012 14:45 #8

תודה עמרי, כן זה עוזר :)
מה שקרה זה שהחלטנו לבטל את מרפסת השרות כדי להגדיל את המטבח ולהמנע ממרפסת שהיא למעשה פרוזדור
שינינו את המטבח בהתאם להמלצותך
הכיריים עברו לצד השמאלי של המטבח.
המרחק בין השיש למקרר הוא עכשיו 117 ס"מ - לפי הניסוי שעשינו זה מרחק סביר.
נשמח לקבל פידבק.
בין המקרר לבין חבלי התלייה חשבנו לשים מכונת כביסה ומייבש שמתוכננים לעמוד זה מעל זה. חשבנו להזמין ארון במידות: רוחב 100 עומק 80 סמ וגובה 230. חשבנו להזמין אותו מהחברה שממנה הזמנו את המטבח. האם כדאי לשים בארון כזה מדפים או מחיצות?
אם יש לך תמונות או רעיונות נשמח לשמוע
תודה שבוע מעולה

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: וזאת התכנית השנייה 02 דצמ 2012 20:15 #9

הי ענת ואלון,

עכשיו זה נראה הרבה יותר טוב :)!

אם דלת המקרר תפתח באמת שמאלה, הכל יהיה זמין ונגיש.

המרחקים בתוך משולש העבודה נראים טוב (אבל תוודאו - כל צלע במשולש כיריים-כיור-מקרר צריכה להיות בתחום 120-270סמ').

מה שלא הצלחתי להבין זה איפה תהיה פינת האוכל (והאם היא תצמצם את הכניסה למטבח).

וגם, איפה יהיה ארון הבילטאין (יהיה כזה בכלל?). האם מה שליד המקרר זה הארון למכונת הכביסה והמייבש?

ומה נמצא בהמשך הצלע של הכיור בצד ימין??

ושאלה אחרונה - לא הבנתי את עניין המדפים והמחיצות. האם הם יהיו יחד עם ארון שבתוכו ישבו מכונת הכביסה והמייבש?

הערה אחרונה - התכנית בגדול נראית בסדר אבל עכשיו צריך לפרוט אותה לפרטים. כלומר אתם צריכים לעשות ממש הדמיה של המטבח כדי שתדעו מה יהיה גודל כל מגירה ואם הכל יכנס.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: וזאת התכנית השנייה 06 דצמ 2012 22:19 #10

תודה עמרי!
אני מעלה הדמייה של התכנית הנוכחית, אם יש לך הערות כל שהן נשמח לשמוע.
יתרנו על בילד-אין כדי שיהיה לנו מקום למכונת וכביסה ומייבש לצד המקרר בתוך ארון.
האם לדעתך ארון כזה שמכיל מכונה ומייבש כביסה צריך גב שצמוד לקיר או שעדיף שלא יהיה גב לארון ובמקום יהיה פשוט קיר על מנת לאפשר אוורור מקסימלי?
שוב תודה!

ענת ואלון.

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.200 seconds