הי לאה,
אז מה ההבדל בין פולימר ופורמייקה??
מעבר לכך שטכנית מדובר בשני חומרים שונים לחלוטין (פולימר הוא סוג של פלסטיק ופורמייקה הוא מעין שכבות נייר דקות מודבקות עם שרפים), לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.
פורמייקה היא עקרונית חומר עמיד יותר לאורך שנים ויש המון סוגים של פורמייקות שונות עם גוונים וטקסטורות שונות ומשונות. מבחר הבחירה בפורמייקה הוא גדול למדי.
החסרון של פורמייקה הוא שניתן לעשות איתה רק דלתות ישרות. כלומר אם את חושבת על מטבח בסגנון כפרי של דלתות עם מסגרת ומילואה אז זה לא מתאים.
...מה שמוביל ליתרון המרכזי של פולימר - ניתן לעשות עם דלתות פולימר מסגרת ומילואה כך שיראה כמו מטבח כפרי. בפולימר גם יש טקסטורות שונות אך לדעתי המגוון קצת יותר מצומצם.
מבחינת המחיר שתי האופציות הן פחות או יותר באותה סקלת המחירים.
דלתות פולימר הן לרוב דלתות מבריקות ובפורמייקה אפשר לבחור בין מבריק למט.
מבחינת הניקיון - דלתות של מסגרת ומילואה קצת יותר קשה לנקות וצריך להתאמץ קצת יותר בגלל שהן לא חלקות (צריך להעביר סמרטוט גם על המסגרת). בכל אופן, בין פולימר לפורמייקה הניקוי הוא אותו הדבר כל עוד את משווה פורמייקה מבריקה לפולימר מבריק.
באופן כללי דלתות מבריקות דורשות יותר ניקיון כי רואים עליהן יותר תביעות אצבעות שומניות מאשר על דלתות מט.
בעמידות לאורך שנים - לא עשיתי ניסוי מבוקר אבל לדעתי העמידות של שני החומרים לאורך שנים היא זהה.
שילוב בן חום לשמנת - אחד הדברים החשובים הוא שעיצוב המטבח יתאים גם לעיצוב החללים הסמוכים (אצלך זה הסלון?). כלומר שהעיצוב של כל הבית יהיה שלם וקוהרנטי.
...לכן כדאי לבחור את הצבעים למטבח כך שיתאימו וישתלבו עם הצבעים והטקסטורות של שאר הבית.
קצת קשה לי לומר לך בדיוק מאיפה להתחיל, ולכן אני חושב שנקודת ההתחלה הטובה ביותר היא לבחון תמונות רלוונטיות באינטרנט. אין המטרה להעתיק את העיצוב אלא רק לקבל רעיונות התחלתיים ומשם לפתח את העיצוב בעצמך.
תעשי את החיפוש באנגלית. הנה דוגמא...
www.google.co.il/search?hl=iw&biw=1360&b...0...1c.1.5akLHtVrskk
אחרי שתחשבי על ההתחלה לבד תוכלי לשתף אותי כאן בפורום ואוכל לתת לך פידבק על דברים ספציפיים שאת מתלבטת לגביהם בעיצוב.
מקווה שהצלחתי לעזור לך.
עמרי