שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: התלבטות לגבי תכנון המטבח

התלבטות לגבי תכנון המטבח 18 דצמ 2012 08:44 #1

שלום,
ראשית אני רוצה לציין שהאתר שלכם מדהים ומלמד מאוד, ולכן אשמח לשמוע את עצתכם בהתלבטות שיש לי לגבי תכנון המטבח.
אנחנו מקבלים מהקבלן מטבח מאוד בסיסי כמובן ומתבלטים מה לעשות איתו.
בקובץ original ניתן לראות את מטבח הסטנדרט (משמאל לימין - מגרות של 60 ס"מ, יחידת תנור + כיריים, ארון מדפים של 95 ס"מ, פינה-מדפים 112 ס"מ -60 גלויים ועוד 52 בעומק, יחידת כיור, מדיח ומקום למקרר ועוד 4 ארונות עליונים - 3 דלתות, 1 קלפה מעוצבת)סה"כ רוחב 2.85, קיר שמאלי 4.9, קיר ימני3.9

File Attachment:

שם קובץ: original.pdf
גודל קובץ:35 KB

סה"כ מיקום האלמנטים נראה לי די נכון אך חסר הרבה מאוד שטח אחסון ובעיקר מגירות וכן משטחי עבודה.
לאחר התייעצות עם חבר נגר חשבנו שהכי נכון (במסגרת התקציב)להשאיר את הבסיס הקיים ולהחליף חזיתות ומדפים למגירות ולהוסיף עוד יחידות מגירות באופן עצמאי, וכאן ההתלבטות:
1.להוסיף עוד יחידה של 60 ס"מ בין המדיח למקרר, וחצי איבקיר ממול של 120 ס"מ על 90 - מגירות מצד אחד ודלפק ישיבה מצד שני - קובץ oridinal plus

File Attachment:

שם קובץ: original-plus.pdf
גודל קובץ:47 KB

2.להעביר את המקרר לקיר ממול ולהוסיף שתי יחידות מגירות של 75 ס"מ (ושיש בהתאם) ולהוסיף שולחן קטן או דלפק לצד המקרר - קובץ oridinal plus 2

File Attachment:

שם קובץ: original-plus-2.pdf
גודל קובץ:52 KB

File Attachment:

שם קובץ: original-plus-21.pdf
גודל קובץ:52 KB

3. חברת המטבחים המליצה לנו על אופציה 1 + שינוי תכנון קיים - קובץ first design (מגירות 110, תנור, יחידת בקבוקים 43, פינה מתה, מדיח, כיור, יחידת מגירות 110, מקרר והאי) אך העלות היא כמעט כפולה והשאלה האם היא הכרחית.

File Attachment:

שם קובץ: first-design.pdf
גודל קובץ:43 KB

אשמח לעצתך לגבי האופציות או כל רעיון אחר לנצל נכון את השטח בהתאם לצרכים שלנו (משפחה צעירה עם ילדים, מבשלים ואופים די הרבה - לא מעט עם הילדים, צריכים שטחי אחסון גדולים)

שימו לב - את כל השרטוטים עשיתי בעצמי בתוכנה ביתית אז הם לא הכי מדויקים

קצת הארכתי אבל היה לי חשוב לפרט כמה שיותר - מקווה שזה בסדר

המון המון תודה,
טל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 18 דצמ 2012 17:02 #2

היי טל,
מציעה שתצרפי תכנית של הדירה עם מידות, מאד קשה כך לעקוב אחר ההצעות. הכיוון הכללי של הוספת חלק, אי או חצי אי ניראית ההגיונית מבין ההצעות. פחות זו המציעה להעביר את המקרר לקיר הנגדי ודלפק למול הקיר. לא בדיוק הבנתי את הצעת חברת המטבחים, אבל מנסיוני עם ספקי הקבלן, לרוב השדרוגים המוצעים מחירם לא שונה משמעותית ממטבח חדש אצל ספק אחר, אז שווה להשוות מחירים.
בכל מקרה, יתכן שעם תכנית יעלה רעיון אחר או אפילו מיקום שונה לחלוטין למטבח, בהנחה שמדובר בדירה בבניה חדשה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 18 דצמ 2012 18:05 #3

תודה על התשובה המהירה! :)
אני מצרפת תכנית דירה ותכנון המטבח הנוכחי.
אכן מדובר בדירה בבניה חדשה אבל הגשנו כבר את בקשות השינויים ואמורים להתקין את המרצפות בשבוע-שבועיים הקרובים כך שככל הנראה לא נבצע שינויים דרסטיים - אלא אם כן נראה שאכן כדאי לבצע זאת.

חברת המטבחים הציעה את רעיון האי ותכנון קצת שונה של יחידות הארונות (יותר מגירות ותזוזה קלה של היחידות)

אשמח לשמוע מכם איך אתם הייתם מציעים להוסיף שטחי אחסון ומשטחי עבודה ולנצל בצורה הטובה ביותר היעילה ביותר והאסתטית ביותר את השטח הקיים (שלצערי לא מאוד גדול).

בקיצור אני פתוחה לרעיונות והמלצות מתוך התוכניות שהעלתי או כל רעיון אחר

שוב תודה,
טל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 18 דצמ 2012 20:37 #4

היי,
אכן, כשרואים את התכנית במלואה התמונה הרבה יותר ברורה. המלצה ראשונה היא הכללת חדר השירות במטבח.
זה יאפשר קודם כל קצת יותר אור ואויר לאזור המטבח שכך הוא די חסום, וגם ירחיב את אזור האחסון והעבודה משמעותית.
המלצה שניה היא תכנון ארונות לגובה - פתרון שתמיד מומלץ בחללים קטנים, ארון מזווה גבוה יתרום מאד.
כדי לצמצם את ההוצאה אפשר לשלב בין ארונות של ספק הקבלן לבין ארונות נגרות מתוכננים כתוספת. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 19 דצמ 2012 05:02 #5

תודה על התשובה והמחשבות המרעננות. :silly:
חשבנו על הורדת הקיר לחדר השירות אך זה ניתן לעשות רק לאחר קבלת טופס 4, כמו כן אין לנו מקום אחר למכונת הכביסה והמייבש והחדר שם קטן כך שחשבנו להוסיף שם ארון גבוה לאחסון/מזווה לדברים עמידים ועם הזמן נראה אם יש צורך בהורדת הקיר.כמו כן מול המטבח (על הקיר של שירותי האורחים)אנחנו הוספנו קיר מקביל לקיר ההסתרה שיש שם ונבנה ארון קיר גדול - גם הוא מיועד לאחסון-עדיין לא החלטנו לאילו צרכים.
לאור זה, האם יש צורך במזווה גבוה נוסף? היכן את מציעה למקם אותו? חשבנו בצמוד למקרר אבל אז זה מפחית לנו עוד חלק ממשטח העבודה.

בעיקר אני אשמח לשמוע את עצתכם - שלך ושל עמרי לגבי הוספת החצי אי כי זה יוסיף לי עוד מגירות גדולות, שטח עבודה גדול ומקומות ישיבה, אך אני מתלבטת מאוד האם מתאים לצורת המטבח והשטח הקיימים, האם לא סוגר אותו? היכן כדאי למקם את האי? האם יש פתרון מוצלח יותר?

כמו כן, האם כדאי להישאר עם התכנון של מטבח הסטנדרט + תוספות בלבד או לשנות גם את התכנון המקורי?

אני שואלת הרבה שאלות מכיוון שאני מעריכה מאוד את דעתכם (אשמח לשמוע גם ממך וגם מעמרי)ואני בהתלבטות קשה מה לעשות.

שוב המון תודה,
טל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 19 דצמ 2012 06:48 #6

היי טל,
יש מגבלה לתשובות באינטרנט, כדי לתכנן מטבח כמו שצריך יש לעבוד מול הצרכים המדוייקים שלכם לאחסון ומשטחים ולבחון כמה אפשרויות למיקומי תוספות בהתאם למידות ונתוני השטח. כך זה לא יהיה רציני מצידי להציע לך מיקום ואופן תוספת או תכנון מחודש של מטבח שלם. זה משהו שעושים עם תכנית ומידות, הדמיות של האפשרויות, בחינה איך מתקבל ביחס לכניסה ולשאר החלל.
קחי בחשבון מעבר של 1 מ' במינימום. מכונת כביסה ומייבש אפשר להניח אחד על השני ולאפשר עוד מזווה אם יש צורך או לחילופין המשך משטח עבודה. יצא לי לשנות קירות חדר שירות בלא מעט מקרים, מול מח' שינויים של קבלנים, לפני טופס 4 - יש גמישות בעניין. בכל מקרה אם לא יהיה שם קיר גבס הניתן לפירוק קל זה יסבך אתכם בהמשך עם הריצוף.
וחכי לעמרי, מתפנה בלילה בד"כ...יום טוב!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 22 דצמ 2012 20:11 #7

הי טל,

אני בדרך כלל לא מתערב בתשובות של סורנה אבל ראיתי במקרה שאת מצפה לשמוע גם את דעתי אז נדחפתי ;)

לא עקבתי עד הסוף אחרי הדיון שלך עם סורנה עד כה. אשמח אם תשלחי לי עדכון קצר ותנסחי כמה שאלות ספציפיות שאוכל להתייחס אליהן.

תודה :)!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 23 דצמ 2012 08:10 #8

קודם כל תודה - זה ממש לא מובן מאליו... :lol:
להלן תקציר הפניה שלי:
רכשתי דירה מקבלן והמטבח הסטנדרטי שאני מקבלת ממנו הוא כמובן בסיסי ביותר. עם זאת נראה לי שהתכנון הבסיסי שלו די טוב והבעיה העיקרית שלנו היא חוסר במקומות אחסון (בעיקר מגירות) ובמשטח עבודה וכן מקום לארוחות קלות. ולכן, לאחר התייעצות עם חבר נגר - הציע לנו לקחת את הסטנדרט ולהחליף באופן עצמאי חזיתות ופרזול לפי מה שאנחנו רוצים, ועל זה להוסיף יחידות נוספות להשלמת הצרכים.צרפתי את תכנון הקבלן + תוכנית הדירה.

השאלות שלי:
1. האם חשיבה זו נכונה ויהיה נכון להשתמש בבסיס של הקבלן (המשמעות היא כמובן צמצום עלויות משמעותי ביותר)או שיש שינויים מהותיים שהיית ממליץ לעשות במטבח הקבלן?
2. הציעו לנו להוסיף חצי אי של 120 על 90 מס"מ - מגירות מצד אחד ודלפק ישיבה מהצד השני - האם זה יהיה הניצול הנכון ביותר של השטח? האם זה לא יסגור יותר מידי את המטבח? אשמח לשמוע המלצות איך כדאי להוסיף עוד אחסון ומשטח עבודה בצורה שתתאים ביותר למטבח (מצורפים שני קבצים שעשיתי לבד - 1. תוספת חצי אי + יחידת מגירות של 60 ליד המטבח. 2. העברת המקרר לצד שני ובמקומו הוספת שתי יחידות מגירות ושולחן או דלפק על הקיר ממול)
3. ושאלה נוספת שאינה קשורה - קראתי בהרבה תשובות שלך שאתה ממליץ לחיפוי לעלות עם השיש כ- 15 ס"מ ורק מאחורי הכיריים 50-60 ס"מ עם חומר אחר. שאלתי היא האם מאחורי הכיריים יהיה רק הקרמיקה לצורך העניין ובעצם השיש נחתך משני הצדדים, או שהשיש לכל האורך ומעליו הריצוף. אשמח אם יש לך תמונה שממחישה את השילוב.

המון תודה על הכל,
טל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 23 דצמ 2012 19:11 #9

הי טל,

עברתי על התכנית ששלחת ועל האופציות הנוספות שהכנת בעיון.

בהנחה שלא שוברים קירות...

האופציה של הקבלן נראית לי בעייתית. הדבר הראשון ובולט ביותר הוא הכניסה הצרה למטבח. כניסה הנובעת ממיקום המקרר וממיקום שולחן האוכל הקטן בתוך המטבח. המעבר יהיה צר מידי וממש לא נוח.

גם האופציה שאת הכנת, העברת המקרר לקיר הנגדי תשאיר מעבר די צר.

אני הייתי בודק אופציה להחליף בין מיקום הכיריים למקרר. כך מקרר (עם עומק סטנדרטי של כ-80סמ') לא יצר את הכניסה למטבח ולא ייצור 'קיר' בכניסה למטבח שגם כך הוא צר למדי.

לגבי הדלת של חדר הכביסה - אם יש בעיה אם הפתיחה שלה אתם יכולים לחשוב להפוך אותה לדלת הזזה. זה יוכל לחסוך קצת מקום.

את כל הקיר החדש של המקרר הייתי הופך לקיר של ארונות גבוהים - כלומר מזווה ובילטאין. (צריך לבדוק אבל אם יש מספיק מקום) כך תוכלו להרוויח עוד נפח אחסון כי יהיו גם ארונות גבוהים לאחסון.

במקום השולחן הקטן במטבח אפשר לעשות עוד יחידה של שיש עם או בלי כיריים (עם יהיו עליה כיריים תרוויחו משטח עבודה ליד הכיור אך זה יהיה קצת פחות נוח). בכל מקרה, שם יכול להיות עוד נפח אחסון.

יכול להיות שליחידה הצמודה לקיר הנגדי לכיור אפשר להוסיף שבירה שתיצור חצי אי (צורה של ר'). ומה שחשוב להקפיד זה לא לסגור את הכניסה למטבח.

צריך לעשות תכנית והדמיה מדויקת כדי לראות אם הרעיון שלי עובד ויחידות הארונות נכנסות.

2. צריך לראות את תכנית עם מידות של חצי האי כדי לומר אם זה יעבוד טוב.

התכניות שאת הכנת - התכנית אם חצי האי הצמוד לדלת חדר הכביסה יוצרת מטבח קטן, צפוף וללא נפח אחסון מספק.

התכנית השניה פחות צפופה אך המקרר נראה לא קשור למטבח. בנוסף לכך זה לא יהיה נעים לשבת על הדלפק עם הפנים לקיר. אנשי הבית יעדיפו לשבת סביב שולחן האוכל ולא סביב הדלפק.

3. חיפשתי וחיפשתי אבל לא הצלחתי למצוא תמונה של מטבח אמיתי ופשוט שתמחיש את העניין. לדעתי עדיף לא לקטוע את פס השיש הצמוד לקיר אלא מעליו להוסיף חיפוי קיר קצת אחר.

מקווה שהצלחתי לעזור :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות לגבי תכנון המטבח 24 דצמ 2012 11:11 #10

תודה על התשובות המפורטות.

לצערי יש חלון (היחיד במטבח) על הקיר שליד הכיריים ולכן לא נוכל לשים שם את המקרר/יחידות גבוהות אחרות (זה גם מה שאנחנו רצינו...)

מידות המטבח - רוחב - 2.85 , קיר קצר (של הכיור) 3.9 , קיר ארוך - 4.9 ולכן חשבנו להכניס חצי אי ברוחב 120 כך שנשאר מעבר של כמטר מהצד (מדיח/כיור) ומטר ועשרה בערך מאחור - כיריים. ןאני מרוויחה עוד 3 מגירות ומשטח עבודה שך 120.

עם זאת, אני ממש לא סגורה על זה ואם יש לך עוד רעיונות אני אשמח

בכל מקרה המון תודה על העזרה והתובנות הכחמות :)
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.195 seconds