שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :)

תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 30 דצמ 2012 09:53 #1

הי עמרי,
יופי של אתר! מאוד מקצועי ומהנה, אנחנו לומדים ממנו המון! :)
רצינו להתייעץ איתך לגבי תכנון המטבח בבית החדש שלנו שבבניה. מצ"ב השרטוט עם המידות.
מה דעתך הכללית על החלוקה? מיקומי המוצרים?
מה ניתן לשנות? הכל עוד פתוח מבחינתנו..
מצד אחד רוצים שיהיה שולחן/אי לאכילה במטבח ומצד שני שיהיה מרווח.
נשמח לקבל עיצותיך
תודה רבה!
ליאת ודרור
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 30 דצמ 2012 20:59 #2

הי ליאת ודרור!

תודה על הפרגון :)

דבר ראשון אני רוצה לומר שכדי לתת פידבק מעמיק על תכנון של מטבח אני צריך גם תכנית מפורטת.

ובכל זאת...

הדבר הבולט ביותר לעין בתכנון של המטבח הוא המיקום של האי וגודלו:

האי יוצר מטבח שהוא די פרוזדורי. כל פעם שתרצו ללכת מפינת האוכל למקרר זה יהיה טיול די רציני. זה גם יוצר תחושה קצת סגורה של המטבח.

לדעתי שווה לבחון אופציה בה האי לא נצמד לקיר אלא יש מעבר בינו לבין הקיר. צריך לבדוק איך זה מסתדר במחינת מקומות הישיבה וגודל האי.

דבר נוסף שכדאי לשים לב אליו הוא מיקום הכיריים והכיור. באופן משטח העבודה שבין הכיריים לכיור הוא משטח העבודה המרכזי במטבח ולכן חשוב שהוא יהיה גדול מספיק. הגודל המינימלי המומלץ למשטח זה הוא 90סמ'. אין מידות אבל נראה לי שאצלכם זה פחות מכך.

בנוסף, המקרר שבתכנית הוא מקרר קטן, הרוחב שמשאירים למקרר הוא בדרך כלל 100-105סמ'. אצלכם זה יכול לבלבל כי המקרר הוא קטן כך שהוא יוצר תחושה כאילו המטבח גדול.

זהו בערך. בגלל שהתכנית לא מפורטת אני לא יכול להתייחס לעוד דברים חשובים.

לדעתי אתם במצב די טוב. לפי מה שהבנתי מכם עוד יש לכם אפשרות לעשות שינויים. אני חושב שכדאי לכם לנצל את ההזדמנות הזו ולהתחיל לתכנן את המטבח לעומק כבר עכשיו.

פתאום תגלו שיש כל מיני דברים כמו משטחי הנחה, עגלת בקבוקים ותבלינים סלסלאות לירקות יבשים וכדומה. דברים שלא חשבתם עליהם ושצריך למצוא להם את המקום האופטימלי והנוח ביותר במטבח.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 31 דצמ 2012 09:55 #3

הי עמרי,
תודה רבה על ההכוונה והנקודות למחשבה, דברים נכונים שלא חשבנו עליהם.
אנו מצרפים כמה שרטוטים שיעזרו לך אולי להבין לעומק.
מה דעתך על שינוי המטבח לצורת ח'? האם ישאר מקום לאי? או לשולחן לארבעה?
איך היית מסדר את המטבח כך שישאר מקום לפינת ישיבה, ועדין ישמור על מרחב סביר?

רב תודות
ליאת ודרור
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 31 דצמ 2012 10:04 #4

כמו כן, צירפנו קובץ של הצעה מחברת המטבחים לסידור המטבח. נשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 31 דצמ 2012 19:43 #5

הי ליאת ודרור,

מהתכנית של חברת המטבחים שמתי לב לעוד כמה דברים.

1. הכיריים נמצאים מתחת לחלון. מניסיוני - זה לא מוצלח. כשהחלון סגור הוא מתלכלך מהר. הלכלוך הרבה יותר בולט על זכוכית מאשר על חיפוי קיר. כשהוא פתוח משבי רוח עשויים לדחוף ריחות ואדי טיגון אל תוך הבית במקום למשוך החוצה. ויש גם את נושא מיזוג האוויר שמתבזבז בחורף ובקיץ... אתם מדמיינים את עצמכם עובדים עם חלון פתוח כשבחוץ 5 מעלות למשל??

2. אני הייתי שוקל להוריד את הקיר שמימין לכיריים. הוא ייצור תחושה של מטבח צפוף במקום של מטבח פתוח.

החלק של המקרר ממש לא מתוכנן - אין ארונות מעל למקרר והמקרר כמו שכתבתי קודם קטן מידי.

3. הארון העליון נראה לא קשור למטבח. לדעתי הוא לא ממוקם טוב גם אם אתם רוצים עוד נפח אחסון.

4. מטבח בצורת ח' - בעקרון המרווח שמשאירים בין אי לבין משטח עבודה הוא 110סמ'. מטבח בצורת ח' אומר 60סמ' ארונות מכל צד ואז 110סמ' מרווח מכל צד. כלומר סה"כ 340סמ' לפני שממקמים את האי. אצלכם רוחב המטבח הוא 400סמ', מה שמשאיר 60סמ' לאי... בקיצור - אי במטבח ח' לא יעבוד.

אז מה בכל זאת אפשר לעשות - אפשר לעשות אי שלא מתחבר לקיר (כמו שהצעתי בתגובה הקודמת שלי). זה יאפשר לכם תוספת של כ-60-70סמ' לרוחב האי. זה יהיה אי די קטן - אי ברוחב של כ-120סמ' אך הגישה למטבח תהיה נוחה משני הצדדים.

ולמרות מה שכתבתי קודם, במחשבה שניה יכול להיות שכן שווה לעשות אי הנצמד עד לקיר בידיעה שהגישה אליו מפינת האוכל תהיה פחות נוחה. זה יאפשר לכם יותר מקומות ישיבה ויותר נפח אחסון. ואז אולי גם תוכלו לוותר על הארון העליון. בכל מקרה, כדאי לשרטט אופציה זאת בצורה מדויקת כדי לראות איך הכל מסתדר מבחינת המרחקים והמעברים.

אני מצרף 'אפליקציית אקסל' שכתבתי ("המחליטון!"). היא מסייעת בקבלת החלטות מורכבות הקשורות למטבח. אם יש לכם זמן לדעתי זה יוכל לעזור לכם לעשות סדר בדברים, להחליט מה יותר חשוב ולתעדף.

יש קובץ איך דוגמא וקובץ אחד ריק מוכן למילוי.

הנה זה בא...

File Attachment:

שם קובץ: kitchen_guide_chooser_example_2012-12-31.xls
גודל קובץ:140 KB

File Attachment:

שם קובץ: kitchen_guide_chooser_2012-12-31.xls
גודל קובץ:138 KB

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 01 ינו 2013 18:58 #6

עמרי תודה רבה!! משוכנעים ומסכימים עם כל ההצעות..
בהנחה ולא רוצים כיריים מתחת לחלון, היכן לדעתך אפשר למקם אותם?
ובנוסף, אם ממשיכים את השיש שמימין לכיריים בזוית 90 מעלות על מנת ליצור שולחן עם כסאות, האם זה יכול להתאים?

רב תודות!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח מקבלן - תודה על העזרה :) 03 ינו 2013 20:49 #7

הי ליאת,

פתרון קלאסי הוא עקרונית להחליף את מיקום הכיריים עם מיקום הכיור. החסרון של זה הוא שזה לא יאפשר לכם ארון לייבוש כלים מעל הכיור.

אבל, אם בכל מקרה יהיה לכם מתקן לייבוש כלים על הכיריים אז ארון עם אלמגוב עשוי להיות מיותר.

בהחלט אפשר להאריך את השיש כמו שכתבת. עם זאת, צריך לראות את זה בשרטוט מדויק של מידות המטבח כדי איך זה מסתדר מבחינת המרחקים במטבח.

יכול להיות ששווה לפלוש קצת עם חצי אי כזה לכיוון הסלון או פינת האוכל כדי שהמטבח לא ייצא צפוף מידי.

שימי לב שאם תעשו זאת תיווצר לכם פינה נוספת במטבח שיהיה קשה לנצל אותו. לכן אני מעריך שאפקטיבית זה יוסיף לכם רק כ-1מ' של נפח אחסון למטבח.

כשאתם מתכננים אי כזה, קחו בחשבון 50סמ' לכסא בר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.158 seconds