שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח - התלבטויות

תכנון מטבח - התלבטויות 30 דצמ 2012 16:07 #1

שלום,

מצורף תיכנון מטבח, ההתלבטויות שלנו:

1. גובה ארון קלפה 45 ס"מ - האם זה מספק או להגדיל ל- 50 ס"מ.
2. להחליף את הקלפה העליונה והתחתונה ב- 4 קלפות בשתי קומות ? אורך קלפה של 180 ס"מ ניראה לנו גדול.
3.להחליף את כל הקלפות בארונות עם דלתות ?
4.ארון כיור 60 ס"מ או יותר ?
5. האם מספיק שהכיור נימצא פחות מ- 30 ס"מ מהפינה ?
6. מה גובה המקסימלי שמותר לדופן התחתונה של ארון המיקרוגל ?
7.האם המגירות לא גדולות מדי בעומקן ובאורכן ?
8. האם לא עדיף שולחן אוכל שיושבים אחד מול השני ?
9. חוות דעת כללית על המטבח.

File Attachment:

שם קובץ: hd58cefe.pdf
גודל קובץ:200 KB

File Attachment:

שם קובץ: 1.pdf
גודל קובץ:10 KB

File Attachment:

שם קובץ: 2.pdf
גודל קובץ:6 KB

File Attachment:

שם קובץ: 3.pdf
גודל קובץ:8 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 30 דצמ 2012 20:45 #2

הי מיכל,

עברתי על תכנית המטבח שלך בעיון. יש בה כמה נקודות תורפה ששווה לבדוק לעומק אם אפשר לעשות איתן משהו יותר טוב. אגיע לכך בסוף אחרי התשובות לשאלות שלך.

1. לדעתי מבחינה אסתטית ארונות קלפה בגובה של 45סמ' יהיו יותר יפים. כמובן שארונות בגובה של 50סמ' יהיו בעלי נפח אחסון גדול יותר. השאלה היא האם באמת תוכלי לנצל את נפח האחסון הזה.

גם ב-45סמ' וגם ב-50סמ' תוכלי לעשות רק מדף אחד באמצע הקלפה. כך שאם תשימי למשל כוסות בקלפה אז תוספת גובה לא תעזור.

...לכן אני חושב שבמקרה זה עדיף ללכת על מה שנראה יותר טוב, וזה ארונות בגובה של 45סמ'.

2. 180סמ אורך לקלפות זה באמת די הרבה. לקלפה תהיה תחושה 'כבדה' בגלל שמנגנוני הפרזול צריכים לתמוך במשקל הכבד של הדלת. אני נוטה להסכים אתכם שעדיף ללכת לכיוון של 4 קלפות. אבל כדי שזה לא יראה יותר מידי עמוס אני חושב שאת הקלפות התחתונות שווה לעשות מזכוכית.

אני מצרף תמונה להמחשה. נסו לדמיין את המטבח הבא היה נראה אם לא היו בו תוספות של קלפות זכוכית - מאוד עמוס וכבד. קלפות הזכוכית גורמות לתחושה מאוררת יותר במטבח.

אז הנה התמונה...

3. לדעתי לא להחליף. למרות שארונות עם דלתות הם זולים יותר. קלפות יתנו למטבח מראה חדשני ומעודכן יותר.

4. זה תלוי בגודל הכיור שאתם רוצים. לדעתי ארון כיור ברוחב של 65סמ' יאפשר לכם כיור קצת יותר גדול ויהפוך את העבודה במטבח לנוחה יותר.

5. כן זה מספיק. הוא יכול להיות אפילו יותר קרוב לפינה. אל תשכחי שעומדים באמצע הכיור ולא בצד שלו.

6. המיקרו שלכם ממוקם גבוה מידי. בעקרון הגובה המקסימלי של המיקרו צריך להיות 3סמ' פחות מגובה הכתפיים שלכם ובכל מקרה לא יותר מ-134סמ'. בקיצור... כדאי מאוד לסדר את העניין הזה. זה גם עניין בטיחותי כאשר מתכננים למשל שילדים יוציאו צלחות חמות מהמיקרו.

7. חלוקה של מגירות ל-15סמ-30סמ'-30סמ' (מלמעלה למטה) היא חלוקה טובה. היא מאפשרת מגירות רדודות לדברים רדודים כמו סכום וששת ומגירות עמוקות לסירים, מחבתות כלי פלסטיק וכדומה. מה שכן... מבחינה אסתטית, כדי לשמור על קו אחיד והרמוני במטבח, עדיף שכל יחידות המגירות יהיו באותו הגובה ולא יהיו יחדיות עם מגירות בגבהים שונים. זה יתן תחושה של מטבח 'לא מגובש'.

לדעתי, כדי לדעת אם אתם צריכים את היחידות של 4 המגירות כדאי לסמן על התכנית מה יהיה בכל מגירה. רק כך תוכלו לדעת אם אתם באמת צריכים את זה.

8. האם האי הוא במקום שולחן האוכל? דווקא כאשר יושבים אחד בניצב לשני (כמו שמופיע אצלכם) זה יותר נוח. זהו סידור ישיבה יותר תקשרותי ויותר נינוח. ישיבה של אחד מול השני (להבדיל מאחד לצד השני) היא יותר נוקשה בתקשרות שלה.

ועכשיו לדברים נוספים...

- המיקום של הכיריים הוא בעייתי. כיריים צריכים משטחי הנחה משני הצדדים שלהם כדי שהעבודה במטבח תהיה נוחה.

-המזווה צר. צר מידי... קחי בחשבון שהרוחב נטו לאחסון הוא כ-6סמ' פחות מרוחב החיצוני של הארון (בגלל עובי דופן הארונות ובגלל עובי הפרזול). זה אומר שמזווה שבתכנית הוא 45סמ', בפועל רוחב האחסון הוא 39סמ'. וזה מעט... מעט מידי!

וזה מתחבר לארון התחתון הצמוד לפינה, אני מבין שאתם לא רוצים להיצמד לפינה עם הארונות הגבוהים, אבל הארון התחתון הקטן הוא חסר תועלת כמעט. אלא אם כן אתם מתכננים שמעליו יהיה תמי4 או משהו דומה.

בשורה התחתונה...

לדעתי, בנתונים הקיימים, עם תכנון מקצועי ומסודר יותר תוכלו להוציא הרבה יותר מהשטח הנתון של המטבח.

מקווה שהצלחתי לעזור.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 08 ינו 2013 15:02 #3

1. החלטנו שקלאפה דלת באורך 1.8 מטר זה גדול ולכן נחלק את זה ל-2 קלאפות תחתונות של 90 ס"מ כל אחת ו-2 קלאפות עליונות באורך 90 ס"מ האם רק הצחצונות
2.לגבי הכיור אנו מתלבטים איזה אורך ארון - מה שיקבע - זה אם הפח אשפה יכנס.
3.נראה לנו ש- 30 ס"מ מרחק לפינה מצד שמאל של הכיור לחוץ מדי, אולי נעלה ל- 40 ס"מ ?
4.את המיקרו נוריד ל- 134 ס"מ.
5.נשנה את החלוקה של המגירות ל- 15,15,15,30.
6.האם כדאי לחק ל- 15 ס"מ את המגירות באי על מנת לאכסן בהם סכום ?
7.לגבי צורת הישיבה באי-אנו בהתלבטות כי אנו חושבים שישיבה של אחד מול השני היא טובה יותר לתקשורת.
8. האם צריך נקודת חשמל באי ? או שאין לזה משמעות.
9.לגבי המיקום של הכיריים - מניסיון ניתן להסתדר מצוין עם המיקום שלהם.
10. המזווה הוא צר - אולם לא רצינו "להרוג" את הפינה, לאפשר לשים תנור קטן בפינה ומיקסר ושתהיה גישה, על תמי 4 נוותר וניקנה מקרר עם בר.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 08 ינו 2013 15:06 #4

דרך אגב-פתח המזגן צריך לצאת מעל הקלאפות, כמה מרחק צריך להשאיר בין הקלאפה העליונה לתיקרה ? (גובה התיקרה היא 260 ס"מ)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 08 ינו 2013 20:51 #5

הי מיכל,

4. 40סמ' זה מצויין!

5-6. לא הבנתי.... 15סמ' מתאים בעיקר לסכום, ששת ואולי כוסות. אם יהיו לכם הרבה מגירות כאלה לא ישאר לכם מספיק מקום לדברים גדולים אחרים כמו קערות, סירים, כלי אחסון וכדומה.

8. לדעתי עדיף שתהיה נקודת חשמל באי. כך אם תרצו לעבוד על האי עם מכשיר חשמלי (אפילו טוסטר) זה יהיה נוח. לא תצטרכו למשוך חוט מאריך היכול להיות גם מסוכן. בקיצור... כן!

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 17 ינו 2013 16:23 #6

שלום,

עמרי - תודה על התגובה.

מצורף תיכנון מטבח ורסיה 2, השינויים:

1. מעבר ל-4 קלאפות במקום 2 וביטול הקלאפות זכוכית בחלק העליון.
2. מתחת לכיריים 2 שורות של מגירות בגובה 15 ס"מ במקום שורה אחת.
3. שינוי בשולחן האי - האנשים יושבים אחד מול השני.

4. שינוי גובה מדף מיקרוגל ל- 134 ס"מ.

מה עדיף הורסיה הריאשונה (בתחילת השירשור) או הורסיה השניה ??
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 19 ינו 2013 11:54 #7

הי מיכל,

עברתי על השינויים שעשית.

אז ככה...

1. החלוקה של הקלפות נראית הרבה יותר טוב עכשיו. גם אסטית זה נראה יותר טוב עם חלוקה לקלפת זכוכית וקלפה עם חזית כמו שאר הארונות וגם זה יהיה יותר קל לפתוח ולסגור קלפה של 90סמ' לעומת קלפה של 180סמ'.

2. לדעתי 4 מגירות בגובה 15סמ' זה יותר מידי. מה תשימי בכל המגירות האלה? חסרות לך מגירות עמוקות. כמו שכתבתי לך קודם... אני חושב שחלוקה של 15-30-30סמ' תיהיה יותר טובה. יהיה לך יותר מגירות עמוקות לאחסון סירים, מחבתות, כלי הגשה, קופסאות פלטיק וכדומה.

3. כמו שכתבתי קודם... עדיפה האופציה כאשר יושבים אחד בניצב לשני (האופציה הראשונה שלך). זה גם לא מפריע לעבודה השוטפת במטבח וגם ישיבה חברתית פחות 'נוקשה'. אחד מול השני בתקשורת בין אישית זו ישיבה יותר 'קשה' וחזיתית.

4. מצויין!

5. שמתי לב שהכיריים קרובים מידי לקצה של המטבח. צריך להשאיר לפחות 30-40סמ' מקצה הכיריים עד קצה המטבח. אין בעיה שהם ישבו על חלק מהארון ולא במרכז של ארון אחד.

בשורה התחתונה...

עדיף שילוב בין שתי האופציות כמו שפרטתי למעלה.

מקווה שזה עוזר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 19 ינו 2013 12:28 #8

עמרי תודה על התגובה !

לגבי מגירות 15,15,45 , יש לי בעיה של מקום עבור 15 בנוסף מגירה של 30 היא לא 30 ! היא לא מסוגלת להכניס בקבוקי שמן,חומץ,שתיה מכיוון שהריצפה של מגירה היא גבוהה יותר, כלומר יש פחות מ "30".

בחלוקה הזאת אני מנצלת טוב יותר את איחסון התבלינים,מגבות,כלי מטבח,ניילון, נייר אלומיניום... וגם מאפשרת לאחסן בקבוקי שמן הזמינים מיידית מתחת לכיריים.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 19 ינו 2013 18:49 #9

את צודקת. במגירות בגובה 30סמ' אי אפשר לאחסן בקבוקים.

לכן...

לבקבוקי שמן, חומץ ותבלינים עושים בדרך כלל יחידה ברוחב של 30-40סמ' עם סלסלה פנימית עמוקה המאפשרת אחסון בקבוקים. במגירה העליונה מאחסנים את התבלינים.

בדרך כלל ליחידה הזו יש חזית אחת גבוהה ומעליה מגירה בגובה 15סמ'.

...וממקמים אותה קרוב לכיריים.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - התלבטויות 12 אוג 2013 04:16 #10

היי עמרי,

1. לגבי המגירות שמתחת לכיריים חשבנו על החלוקה של 15,26,34 ס"מ המגירה של ה- 34 ס"מ תאפשר לנו להכניס בקבוקי שמן וחומץ.

האם 34 ס"מ זה מספיק ? (אנו לא מעונינים לאחסן שם בקבוקים מוגזים שהם גבוהים יותר).

2. לגבי הארון שמתחת לכיור-האם כדאי להשאיר ארון ברוחב 60 ס"מ ובמקום 2 דלתות לשים מגירה אחת ברוחב 60 ס"מ שבה יהיה פח האשפה והחומרים למדיח ? האם כדאי להשתמש גם בסמארט סיפון על מנת לנצל טוב יותר את החלל ?
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.180 seconds