שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התלבטות בשדרוג מטבח קבלן

התלבטות בשדרוג מטבח קבלן 06 מאי 2013 08:59 #1

עמרי שלום,
אני שוב ושוב נפעמת מהאתר שלך, הטיפים, העצות, הדוגמאות ועכשיו גם המטבחים בתחרות - מהכל אני שואבת רעיונות... :cheer:

אני מתלבטת לגבי שדרוג מטבח הקבלן.
לאחר שהתייעצתי עם חבר נגר - אמר לי שהבסיס שאנחנו מקבלים מהקבלן (מצורף שרטוט) הוא טוב מאוד ויוכל בעלות מינימלית להחליף לנו חזיתות, פרזול ומה שנרצה וכמובן להזמין תוספות. לאור העלויות הגבוהות שדורשים על שדרוג בחברת המטבחים ולאור העובדה שהבסיס אכן נראה לי טוב, זו נראית לי הדרך הנכונה והשאלה עכשיו היא כיצד לשדרג את הקיים ולהוסיף: שטחי אחסון, משטחי עבודה ומקומות ישיבה ל-3-4 אנשים.
חשבנו על מספר אופציות - 1-3 בהן לא נעשה שום שינוי בבסיס אלא רק תוספות - אשמח לדעת איזה מהן היא הטובה ביותר בעינך או כמובן אם יש לך הצעה אחרת.
הוספתי גם אופציה רביעית בה אנחנו עושים שינוי במיקום היחידות של הקבלן - המשמעות היא וויתור על חלון והזזת נקודת הגז, שני דברים אפשריים אם זה אכן פתרון טוב יותר...
אשמח לקבל את דעתך או כל רעיון אחר שלא חשבנו עליו

תודה,
טל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות בשדרוג מטבח קבלן 08 מאי 2013 04:18 #2

היי טל, בוקר טוב
בחנתי את התכניות שלך. אני רואה עדיפות לריכוז הגבוהים (מקרר, מזווה, בילט אין)והדלפק במקום וצד אחד, כמו באופציה 2. מייצר מעבר יותר נוח ותחושת גודל מוצלחת יותר במטבח.
גם אופציה 4 היא טובה וכנראה עדיפה על 2, משום שארונות גבוהים ומקרר צמודי קיר חזיתי מאפשרים יותר פתיחות במטבח מנקודת המבט מהסלון ופינת האוכל.
בשני המקרים הייתי משתדלת להשקיע את המקרר או לקדם את הארונות כך שיהיו באותו המישור (או לרכוש מקרר בעומק 60 אם רלוונטי). זה משהו שכדאי לבחון ביחס של החסרון של הפסד שטח מסויים.
עם זאת, אנא קחי בחשבון שהנתונים מאד חלקיים ומבוססים על השערות בלבד לגבי סביבת המטבח - מטבח מתכננים על פי תכנית כללית של האזור הציבורי ושאר מיקומי הריהוט. אין לי גם ידע מדוייק לגבי הפתחים (דלת לחדר שירות, חלון?) ושאר המעברים.
הזזת נק' גז היא פשוטה, זה לא צריך להטריד אותך במציאת התכנית האופטימלית. חוץ מזה הקונספט של שימוש במטבח הבסיסי שמספק הקבלן ותוספות לו - זה משהו שאני עושה הרבה ומאד בעד, צעד כלכלי נבון בהחלט כשהתקציב מוגבל.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות בשדרוג מטבח קבלן 08 מאי 2013 04:43 #3

הי סורנה,
תודה על התשובה המפורטת!!!

אני מצרפת את תכנית הדירה כולה כדי שיהיו קצת יותר נתונים.
דלת מרפסת השירות והחלון היחיד במטבח (למרפסת) מסומנים בכחול בשרטוטים שלי.

ההתלבטות שלי לגבי מה שרשמת זה:
אופציה 2 - האם להוסיף בלוק של גבוהים משמאל (הצד שרואים מהסלון) לא יהיה זר ויסגור את המטבח? כמו כן יצא שיהיה לי שולחן מטבח מול שולחן פינת אוכל - האם זה לא יצור כפילות גם ויזואלית וגם שימושית?.
לגבי אופציה 4 - המשמעות של לשים את הגבוהים ממול זה לאבד את החלון היחיד. כמו כן האם הכיריים לא יהיו קרובים מידי לקצה המטבח כלומר לפינת האוכל והסלון?

אשמח שתגיבי
תודה

דרך אגב - אשמח לשמוע גם את עמרי וגם קוראים אחרים בפורום אם יש להם דעה...
כמו שאתם רואים - אני ממש בהתלבטויות :S
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות בשדרוג מטבח קבלן 08 מאי 2013 05:13 #4

צודקת, יש חסימה מסויימת בתכנית 2, לכן עדיפות ל4.
לא רואה חלונות בתכנית הדירה מלבד פתח הדלת לחדר השירות. בכל מקרה בעניין חדר השירות יש לך הרבה משחק - בגלל שזה פנימי את יכולה לשנות את הפתח, למקם מייבש על מכונת הכביסה ולהצמיד חלק ממנו למטבח, להשקיע בו את המקרר. כל זאת בתכנון מקצועי, רצוי גם בעזרת הדמיה המבהירה את האפשרויות על היתרונות והחסרונות שלהם.
צודקת גם בעניין הכפילות של השולחנות, יש דרכים עיצוביות להפריד ולפתור את התחושה הזו.
בקיצור, ההערות שלך מעידות על הבנה טובה של המגבלות - לצערי בפורמט הזה ניתן לתת רק טיפים וכיוון כללי, התכנית זקוקה לעוד עבודה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.189 seconds