שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: הגיגים בנוגע לתכנון מטבח

הגיגים בנוגע לתכנון מטבח 24 מרס 2014 21:27 #1

הי עמרי,
תודה על העזרה והעצות המועילות, אין ספק שתכנון מטבח זה נושא הרבה יותר מורכב מהנראה לעין ואתה מהווה אור בחשכה :cheer:
לאחר שקראתי את כל הפורום (גזלת לי שעות שינה רבות) ניסיתי ליישם כד כמה שניתן עצות שנתת. בהתחשב בכל המגבלות הגענו לתוצאה הנוכחית שאשמח לקבל עליה פידבקים.
אנחנו משפצים מטבח חדש בדירה קיימת ולכן לא הייתה לנו האפשרות להזיז נקודות חשמל/אינסטלציה.
כמו כן המטבח הוא חלק מחלל אחד גדול הכולל סלון-מטבח-שולחן אכילה. צרפתי תמונה של החלל המשותף להבנת התמונה הכולל.
כמו כן מצרפת תמונה של התכנון האחרון שעשינו בחברת המטבחים לאחר שנסינו מספר וריאציות. מה שאני אוהבת במיוחד בוריאציה הנוכחית היא שבחלל שמימין לBI יש חלל גדול ועמוק (שיש 70 בגלל שאנחנו מושכים את כל היחידות 10 סמ קדימה) ואני אשים שם את המיקסר שלי מה שיאפשר לי לרדד בצקים בקלות וזה גם קרוב לתנור.
מה שמפריע לי בתכנון הנוכחי הוא שהכריים רחוקות רק ב70 ס"מ מהכיור וזה מעט. כמה זה נורא?
אני יכולה למשוך את הכיור 20 סמ שמאלה לתחילת החלון אבל אז תשבר הסימטריה של הארונות הנמוכים ואעשה שם יחידה של 40-60-80 זה נורא בעינייך? במקום 60-60-60...

שאלה נוספת: במקרה של הרחקת ארונות ב-10 סמ מהקיר על מנת לאפשר חזית אחידה עם המקרר השמן (עומק 80) החלטנו לעשות שיש 70 סמ אבל בצלע של הארונות הנמוכים איפה שהכיור אנחנו ממשיכים בשיש 60- האם הפער בין 70 ל 60 שיש נראה לא טוב בעין?

ושאלה אחרונה- איך היית יוצר אי בצורה הנכונה ביותר? סימנו את הגדלים על הרצפה לפי התכנון הנוכחי והאי יוצא ענק וגם אני חושבת שדרושה לו הרחקה מהסלון קצת יותר לכיון המטבח, מה היית ממליץ מבחינת מידות וסידור כיסאות?

תודה ותבורך על העשייה החשובה

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הגיגים בנוגע לתכנון מטבח 25 מרס 2014 19:20 #2

הי!

אני שמח שהפורום עזר לך. ומקווה שמאז הספקת כבר להשלים שעות שינה... ;)

טוב שצרפת גם שרטוט של כל הבית. המטבח, כמו שכתבת, הוא באמת חלק בלתי נפרד מהסלון והתכנון צריך להעשות יחדיו.

לדעתי, המרחק בין הכיריים לכיור הוא קריטי. ועד כמה שהייתי רוצה לומר לך שאפשר להסתדר גם עם 70סמ', לדעתי, מאחר ויש לך את האפשרות להגדיל את המרחק ל-90סמ' (שזה המינימום המומלץ), כן כדאי לעשות זאת.

שבירת הסימטריה ממש לא בעייתית בעיניי אם מימין לכיור יש מגירות, ארון הכיור הוא ללא מגירות, ומשמאל לארון הכיור שוב יש מגירות.

ארון הכיור יוצר מעין חציצה בין שתי היחידות של המגירות כך ששבירת הסימטריה לא תיהיה מורגשת. וחוצמזה... עודף סימטריה יכול לפעמים להיות לא נעים לעין. נסי לדמיין תמונה גדולה ומאוד סימטרית תלויה בסלון - זה יכול להיות יפה ומרשים אבל יש בזה משהו גם מעט מעיק.

תבקשו מחברת המטבחים הדמיה תלת ממדית של שתי האופציות כדי לראות איך זה ישאר בסופו של דבר. מבט על לרוב לא מספיק.

לגבי הפער בשיש 60סמ מול 70סמ'. לא נראה לי בעייתי בכלל. אני לא חושב שזה יהיה מורגש.

אפשרות נוספת היא לחצוב בקיר מאחורי המקרר גומחה קצת יותר רחבה מהמקרר ובעומק של כ-7-10סמ'. כך תוכלו לקחת את המקרר אחורה ותוכלו להקטין את עומק השיש חזרה לכיוון ה-60סמ'.

אני מצרף תמונות של מקום בו זה נעשה. את יכולה לראות את הגומחה במקום המיועד למקרר.

לגבי האי - יכול להיות שהוא נראה לכם ענק אבל זה באמת עניין של הרגל. חוצמזה, אפשר לשים סלסלת פירות באמצע האי או משהו אחר וזה יראה יותר טוב אם האי מרגיש לכם גדול מדי.

בכל מקרה, הכללים המנחים לתכנון אי הוא שהמרחק בינו לבין משטחי העבודה יהיה 110-120סמ' ושהשיש התלוי מעל הרגליים יהיה בעומק של כ-40סמ (לדעתי אין צורך ביותר מכך).

אז בעצם, אם תמקמו באי ארונות רק לכיוון הכיור אז תוכלו לצמצם את עומקו ל-100סמ' (60סמ ארונות + 40סמ' שיש תלוי).

לגבי הרוחב, 50סמ' לאדם זה מספיק. כך שיוצא שרוחב מינימלי לאי שלכם צריך להיות 150סמ', כמו שהוא עכשיו.

בקיצור...

בסה"כ תכנון האי שלכם נראה לי די טוב (למעט המרחקים ממשטח העבודה כי זה לא מופיע בשרטוט), ובעצם גודל האי הוא עניין של הרגל.

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הגיגים בנוגע לתכנון מטבח 25 מרס 2014 20:20 #3

הי עמרי
תודה על המענה המלומד והמהיר
לגבי המלצתך להזיז את הכיור שמאלה ב-20 ס"מ על מנת שיהיה מול החלון אך יאפשר הגדלת המרחק בין הכיור לכריים ל90:
משמאלה לכריים יש לי מדיח של 60 סמ וכיור של 60 מה שאומר שאין לי אפשרות ליישם את המלצתך ליחידה של רמגירות מכל צד.
האם לדעתך כדאי מתחת לכריים ליצור יחידת מגירות של מטר-מדיח-כיור - יחידה של 40?
אשמח להמלצתך לצד זה, צרפתי תמונה של המצב הקיים
תודה רבה

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הגיגים בנוגע לתכנון מטבח 30 מרס 2014 16:50 #4

הי,

מתנצל על העיכוב בתשובה.

ההצעה שלך נראית לי טובה. זה כן יסייע לך להזיז את הכיור שמאלה ולהגדיל את משטח העבודה בין הכיור לכיריים.

עכשיו נשאלת השאלה מה לעשות עם ה-40סמ' מצד שמאל.

אפשר לעשות שם כמובן מגירות ברוחב של 40סמ', אבל קחי בחשבון שהרוחב נטו של המגירות הוא תמיד 6סמ' פחות מהרוחב בשרטוט (בגלל עובי דופן הארון ועובי הפרזול). זה אומר שמהגירות ישאר לך רוחב נטו של 34סמ'.

אם את בעניין, אז יש אפשרות לשים בפינה מג'יק קורנר או מתקן דומה היכול לנצל את נפח האחסון מתחת לפינה. אני לא מאוד בעד המתקנים האלה אם הם באים במקום מגירות רחבות, אבל אם נשארים לך רק 40סמ' אז יכול להיות שזו כן אופציה טובה.

כך או כך, אל תתכנני לשים דבר בין הכיור לכיריים. לא מתקן לייבוש כלים, לא מתקן סינון מים או כל דבר אחר שיהיה באופן קבוע על השיש.

השטח הזה שבין הכיור לכיריים צריך להשאר פנוי לעבודת המטבח השוטפת.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.161 seconds