שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: פולימר מול עץ מלא

פולימר מול עץ מלא 27 מרס 2014 07:49 #1

בס"ד

שלום עמרי,
רציתי לדעת מה ההבדלים - יתרונות מול חסרונות של מטבח מעץ מלא מאשר פולימר?
אם מדובר בבית עם ילדים כאשר המטבח הוא פתוח, האם ממש לא כדאי לי לעשות מטבח מהחומרים הללו? יש שאומרים לי "רק פורמיקה". זה הכי פרקטי. אבל קשה לי מאוד לוותר על עיצוב הפרובנס שאני חולמת עליו.

תודה רבה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 30 מרס 2014 17:03 #2

הי מ.מ.

נעשה קודם סדר בדברים...

גוף ארונות המטבח עשוי תמיד מעץ סנדביץ'.

כשאומרים מטבח פולימר או מטבח עץ מלא (או מטבח פורניר, פורמייקה וכדומה) הכוונה היא לחזיתות. כלומר החומר ו/או הציפוי של החזיתות.

ועכשיו...

מטבח עץ מלא הוא מטבח שהחזיתות שלו עשויות עץ מלא. ורואים את במטבח הזה את הטקסטורה של העץ. די נדיר לראות חזיתות עץ מלא אמתיות. אם רוצים מטבח עם חזיתות של עץ אז לרוב משתמשים בפורניר.

בעץ מלא אמתי משתמשים רק אם רוצים חריטה על הדלתות או משהו מיוחד יחסית שלא ניתן לעשות אותו עם פורניר.

לעץ מלא יש הרבה חסרונות - הוא זז עם שינויי חום וטמפרטורה (ויש הרבה כאלה במטבח), קשה יחסית לעבד אותו, הוא יכול לשנות את צבעו (אבל לא בהכרח), ו... הוא יקר!

שוב, בעץ מלא משתמשים רק אם רוצים שיראו על החזיתות את הטקטסורה של העץ ובנוסף לכך החזית עצמה היא לא ישרה. כלומר יש בה חריטה או משהו כזה.

אם רוצים מראה של עץ מלא אבל הדלת היא ישרה או מסגרת ומילואה (ללא חריטות) אז אפשר להשתמש בפורניר (שזה פרוסה דקה מאוד של עץ מלא המודבקת על MDF). יש לפוניר מראה וטקסטורה של עץ מלא, הוא הרבה יותר יציב והוא גם יותר זול...

פולימר זה סיפור אחר לגמרי - פולימר הוא מעין ציפוי פלסטיק שמיישמים אותו על MDF בדרך כלל. היתרון של פולימר הוא שהמראה שלו הוא כמו של מטבח בצביעה אטומה (משהו כמו מטבחים כפריים לבנים) והמחיר שלו זול משמעותית ממחיר של מטבח בצביעה אטומה.

חסרונות של פולימר?

כמעט אין. חוץ מהידיעה שלא מדובר "בדבר האמתי" (שהוא צביעה אטומה). יש כאלה שטוענים שציפוי הפולימר מתפרק בחום. אני אף פעם לא ראיתי ולא שמעתי על משהו כזה. מצד שני דיברתי עם היצרנים של חזיתות פולימר והם נותנים בדרך כלל אחריות על הציפוי הזה.

לסיכום...

פולימר או עץ מלא?

מדובר בשני חומרים השונים באופן מהותי אחד מהשני. השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא איזה מראה אתם רוצים למטבח. השאלה הזו תכווין אתכם מה סוג החזית שאתם רוצים עץ מלא / פורניר או פולימר.

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 30 מרס 2014 18:05 #3

בס"ד

תודה רבה רבה עמרי. על הזמן, האכפתיות ותשומת הלב.

לפי מה שכתבת לי, הבנתי שכדאי ללכת על פולימר ללא ספק. האם החומר הזה באמת נשרט מאוד בקלות? האם זה אומר שעלי להיות משועבדת לכך שילדי לא יתקרבו לאזור המטבח? או שזה סתם מוגזם?

ועוד דבר, לפי דבריך, רוב המטבחים שרואים בתצוגות באתרים השונים אינם פרקטים כלל. מה שנקרא "אלא לראותם בלבד" או שהם מיועדים לאנשים בודדים שמזמינים פיצות לא? כי אם לא כך, אייך באמת כל מטבחי הפובנס למיניהם או הפלטות עץ (במקום שיש) וכד' שנראים ממיסים, מחזיקים בכלל מעמד?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 02 אפר 2014 17:30 #4

הי מ.מ.

פולימר בגימור מבריק נשרט בקלות יותר מאשר פורמייקה.

זה נראה לי הגזמה לומר שתצטרכי להיות משועבדת לכך שילדייך לא יתקרבו אל אזור המטבח.

צריך לשמור שלא יעשו רייסים עם בימבות (אם הם עוד בגיל... שלי כן :)) אבל לא צריך להיות אובססיביים בעניין.

אם את רוצה להרגיש בטוחה יותר את יכולה ללכת לאולם תצוגה של אורצ'רד למשל (בנמל תל-אביב). יש להם שם חזיתות עם פולימר. את יכולה לבקש לראות עד כמה החומרים השונים עמידים לשריטות.

באישור מהם, נסי לשרוט את החלק האחורי של החזית (איפה שלא רואים) בעזרת ציפורן או עט למשל. כך תוכלי לראות בעצמך עד כמה חומרים שונים עמידים לשריטות.

בכל מקרה, צריך להקפיד לנקות רק אם מטליות לחות ובשום פנים לא עם סקוצ' או חומרים אגרסיביים. אני מניח שיש להם גם הוראות ניקוי מסודרות...

רוב המטבחים של התצוגות הם באמת לראווה אבל החומרים שבהם הם לרוב כן פרקטיים כאשר משתמשים בהם נכון ובהתאם להוראות.

למשל, על משטחי אבן קיסר וגם על קוריאן אסור לחתוך באופן ישיר (על גרניט כן). זה אומר שאבן קיסר וקוריאן לא פרקטיים? לא... זה רק אומר שכדי לחתוך עליהם צריך להשתמש בקרש חיתוך.

או במילים אחרות...

בשימוש נכון לא צריכה להיות בעיה עם המטבחים האלה.

מקווה שזה עונה על השאלה :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 03 אפר 2014 06:13 #5

לא יכולתי לקבל תגובה פרטנית יותר. שימחת אותי. עכשיו אוכל ללכת על פולימר בראש שקט.
כנראה שהחברות שלי (כולל האדריכלית שלי) הן באמת פריקיות של ניקיון.
תודה מקרב לב.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 21 מאי 2014 07:34 #6

שלום עמרי,

דיברתי עם נגר אומן שמאוד מאוד נחשב בשוק. מסתבר שהוא מאוד ממליץ על עץ מלא ודווקא הפרשי המחירים לא מאוד משמעותיים. 37000 פולימר מול 42000 עץ מלא.
אם באמת עץ מלא רגיש לשינוי טמפרטורות אז אייך בכלל משתמשים בו במטבחים?
ואם זה כך אז גם שכבה דקה של עץ מלא שמודבקת גם היא רגישה לא?
ודרך אגב, איזה ריצוף כפרי היית ממליץ למטבח שהוא לא דמוי פרקט (המטבח שלי מחובר עם הסלון)אבל כן פרקטי?
תודה רבה כמו תמיד.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 23 מאי 2014 07:38 #7

הי,

אם אלה חזיתות של מסגרת ומילואה אני מתקשה להאמין שהוא עושה אותן לגמרי מעץ מלא. בדרך כלל את המסגרת עושים מעץ מלא אבל את המילואה עושים עם MDF או סנדביץ' מצופה פורניר (עץ דק בעובי של כ-2ממ').

פורניר מודבק על MDF או סנדביץ' פחות רגיש למה שכבתי. הסיבה לכך היא שהסדביץ' או MDF הוא חומר שהרבה פחות זז ולכן הוא מחזיק את הפורניר שמודבק עליו.

בקיצור, אלא אם כן יש חריטה על הדלת, אני לא רואה סיבה לעשות את החזיתות במלואן מעץ מלא. ואם את הולכת על חזיתות של מסגרת ומילואה אז לדעתי הוא ישתמש בפורניר (אם כי אני לא באמת יודע מה הוא יעשה בסופו של דבר).

קשה לי לענות לך על שאלת הריצוף כי היא מאוד כללית ויש המון המון אפשרויות. כמה דברים שצריך לזכור בעניין הזה:

- על ריצוף כהה מאוד או בהיר מאוד רואים לכלוך בקלות.

- ככל שיש יותר טקסטורה על הריצוף כך פחות רואים לכלוך.

- כדאי לוודא שהריצוף לא מחליק כאשר הוא רטוב (מה שתמיד קורה במטבח).

- הריצוף במטבח לא חייב להיות שונה מהריצוף בשאר הבית. למטבח כפרי גם כך יש מספיק אופי מעניין (בשאיפה...) ולפעמים דווקא כדאי שהריצוף יהיה המשך של הריצוף בשאר הבית כדי ליצור המשכיות ורציפות בין האזורים השונים.

שבת שלום :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 23 מאי 2014 10:29 #8

תודה עמרי,

מה ידוע לך לגבי ריצוף דמוי אבן שהוא מעט מעט מחורר? הוא ודאי לא מחליק אך האם הוא פרקטי? לא צובר לכלוך?

תודה רבה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פולימר מול עץ מלא 31 מאי 2014 18:28 #9

הי,

גם ריצוף שהוא מעט מחורר יכול להיות מחליק. החרור הזה לא בהכרח "מחספס" את הריצוף וגרום לא להיות פחות מחליק.

אם יש חורים בריצוף אז הם בהחלט יכולים לצבור לכלוך. אבל אני לא בטוח לאיזה סוג של "חורים" את מתכוונת. אם הם ממש רדודים אז זו לא תהיה בעיה.

בכל מקרה, ככל שהריצוף הוא בעל יותר טקסטורה ופחות חלק כך רואים עליו פחות לכלוך. ריצוף עם גוון מאוד אחיד, בהיר מאוד או כהה מאוד - עליו רואים הרבה לכלוכים.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.218 seconds