שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מידות ארון כיור ועוד

מידות ארון כיור ועוד 27 מרס 2014 09:43 #1

שלום.
יש לי 2 שאלות:
1. במידה והכיור שלי בגודל 60 בהתקנה שטוחה, האם הארון שמתחת יכול להיות גם ברוחב 60 או שחייב לעשות 70?
2. אני עושה פינה ״מתה״. כמה בחדר״כל נהוג לעשות אתה קנט שבפינה עצמה (שעושים אני מניחה עדי שהמגירות יוכלו להיפתח בלי להיתקע אחת בשניה)?
3. ראיתי שרשמת בתשובה לפוסט אחר שצורך זה בין 10 ל12 ס״מ. האם אפשר לעשות אותו נמוך יותר?
4. אני הולכת לשבת עם הנגר והמטבח שאני תיכננתי. האם יש לך דגשים חשובים לתת לי שחשוב להדגיש לנגר? או דברים חשובים לברר לפני הביצוע?

תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מידות ארון כיור ועוד 30 מרס 2014 17:33 #2

הי סיון!

1. מה שצריך למדוד הוא את הרוחב החיצוני של אמבטיית הכיור. בדרך כלל מספיק להשאיר 2-3סמ' יותר מהרוחב החיצוני של האמבטיה הזו.

אם רוחב האמבטיה של הכיור שאת רוצה הוא באמת 60סמ', אז תוסיפי לזה כאמור עוד 2-3סמ' רווח ואז תוסיפי לזה עוד כ-3סמ' עובי דופן של הארון, תשאירי עם ארון כיור ברוחב של 65-66סמ' (כך הוא צריך להיות מסומן בשרטוט.

יש הרבה כיורים שרוחב האמבטיה שלהם הוא כ-55סמ' ואז הם מתאימים לרוב לארונות כיור ברוחב חיצוני של 60סמ'.

2סמ' לפה או לשם ברוחב של ארון כיור זה בדרך כלל משהו שהנגר יכול להוסיף לארון הכיור, ולהוריד מיחידה סמוכה לכיור.

2. את הפינה במטבח עושים בדרך כלל ברוחב של 5-7סמ'. כלומר, אם עומק הארונות הוא 60סמ' (כך הוא צריך להיות), אז מכל קיר צריך למדוד 65-67סמ' ושם למקם את סט הארונות הבא (אני מקווה שזה ברור).

3. אני לא ידוע לאיזה דיון את מתכנוות, אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. 10-12סמ' הוא בדרך כלל גובה השיש לחיפוי הקיר (שלא מאחורי הכיריים), או גובה הסוקל (הבסיס עליו יושבים הארונות). לא כדאי לעשות סוקל נמוך יותר כי חלק מהעניין עם סוקל שהוא מאפשר להכנס עם קצה הנעלים/אצבעות הרגליים אל מתחת לארונות המטבח ובכך לאפשר להיצמד עם הגוף למשטח העבודה - זה הרבה יותר נוח לעבוד כך.

4. מעבר לפרטים הטכניים של תכנון המטבח, מה שחשוב לברר עם הנגר הם התמיכה והגיבוי שהוא ייתן לך במקרה ויהיו תקלות ועיכובים. את מוזמנת לקרוא את העמוד הבא שכתבתי...

www.kitchen-guide.co.il/%D7%A0%D7%92%D7%...91%D7%97%D7%99%D7%9D

בכל מקרה, שלמי רק מקדמה (ולא גבוה מדי). אל תשלמי הכל מראש (אף פעם!). אם הנגר לא יכול לבצע את העבודה ללא התשלום שלך זה אומר שיש לו בעייה של תזרים מזומנים, ואז עדיף למצוא נגר אחר...

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מידות ארון כיור ועוד 30 מרס 2014 18:36 #3

וואו עומרי, תודה רבה על התשובות.
הכל היה מובן וברור.

2 שאלות נוספות:

1. הנגר שארצה לסגור איתו אמר לי הפרזול שהוא עובד איתו הוא של בלום.
האם יש צורך בבדיקה כלשהי שלי בנושא?
(בינינו אני לא באמת יבחין עם הוא ישים לי פרזול אחר...)

2. האם יש עדיפות לארון עם מגירות פנימיות (דלת שכשפותחים אותה רואים שלוש מגירות) על פני 3 מגירות רגילות?

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מידות ארון כיור ועוד 02 אפר 2014 17:38 #4

הי סיון,

1. על פרזול של בלום צריך להיות כתוב בצדדים "בלום". זה מן כיסוי פלסטיק כזה שטבוע בו הלוגו שלהם.

מה שאת צריכה לבקש מהנגר הוא שלמגירות הרחבות (מעל 80-90סמ') ישים לך פרזול המתאים לשאת משקל של עד 50קג. זה יבטיח שהמגירות יהיו עמידות ויחזיקו מעמד לאורך שנים וגם יעבדו כמובן טוב עם תעמיסי עליהן.

דבר נוסף שאת יכולה לבדוק הוא האם מדובר בפרזול חדש של בלום או הפרזול הישן שלהם (שהוא גם טוב).

הפרזול הישן הוא פרזול בצבע "אפור" (אין לו שם מסוים). הפרזול החדש נקרא "אינטיבו" ואלה מגירות לבנות עם או בלי דפנות שחציין זכוכית. הפרזול הזה לדעתי יפה יותר וזו הסדרה החדשה שלהם.

2. להיפך - לארון עם מגירות פנמיות יש חסרון כי את צריכה לעשות שתי פעולות כדי להגיע לתוכן המגירה - האחת היא לפתוח את הארון והשניה היא לשלוף את המגירה.

מגירות רגילות זו רק פעולה אחת - שליפת המגירה.

הסיבה היחידה לעשות ארון עם מגירות/מדפים נשלפים היא ויזואלית.

כלומר, אם את רוצה חזית אחת גדולה במקום חזית מפוצלת אז לארון כזה יש יתרון. למשל בארון מזווה גבוה בדרך כלל לא רוצים מגירות עד לגובה גדול. ולכן עושים חזית אחת גדולה שהיא דלת הארון ובתוך הארון מגירות/מדפים נשלפים.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מידות ארון כיור ועוד 24 ינו 2023 21:37 #5

לגבי פינה- מה המינימום של המינימום שצריך להשאיר?
האם אפשר להשאיר מצד אחד 3 ס"מ
ומהצד השני 5-7?
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.161 seconds