הי אביטל,
1. קולט אדים לא יפתור את בעיית טיפות השמן המושפרצות. מסיבה זו, גם כאשר יש קולט אדים עדיין עושים חיפוי קיר גבוה (50-60סמ') מאחורי הכיריים.
קולט האדים אכן מתלכלך קצת מטיפות שמן, אבל הוא בדרך כלל עשוי נירוטה וזה יחסית קל לנקותו.
אני לא יודע איך זה אצלכם, אבל כשאני מטגן שינצלים או גמבות למשל, הריח נשאר בבית הרבה הרבה זמן... (ולי זה מפריע).
בכל מקרה, גם אם קולט האדים כן היה מתחת לחלון זה היה עשוי להפריע. גם בגלל שעל חלונות רואים יותר לכלוך והשפרצות. וחלון פתוח יכול לדחוף את אדי הבישול פנימה במקום למשוך אותם החוצה. ובנוסף, זה לא תמיד נעים לפתוח חלון בקיץ לוהט או בחורף קפוא...
ולכן אני חושב שכן צריך קולט אדים במטבח. עם או בלי חלון.
את קולט האדים צריך להדליק באופן יזום כשרוצים (הוא לא נדלק אוטומטי).
השאלה שלך על הרעש ממש במקום. כי אחת הבעיות המרכזיות עם קולטי האדים הם הרעש שהם עושים (פי 2-3 ממקרר בערך). אם קולט האדים הוא זול יחסית ולא מוצלח הוא בעיקר עושה רעש ושאיבת האדים והריחות שלו פחות טובה. אבל עדיין זה עדיף על כלום.
יש קולטי אדים עם ארובה הזורקים את האדים והריחות אל מחוץ לבית, ויש קולטי אדים ללא ארובה שרק מסננים את האוויר ומחזירים אותו אל תוך הבית. קולטי אדים כאלה רואים יותר בדירות בעיר.
לשני סוגי קולטי האדים יש מסננים (פילטרים) שצריך להחליף מפעם לפעם. תלוי בתדירות השימוש. אני לא יודע מה המחירים שלהם (לא אמור להיות גבוה). אבל זו התחזוקה היחידה של קולטי האדים. לדעתי זמן סביר להחלפה הוא פעם כחצי שנה (פחות או יותר).
איך יודעים אם קולט הוא טוב? שאלה מצויינת!
והתשובה...
אין ארוחות חינם!
כלומר קולטי אדים זולים הם לרוב לא טובים דיים (כמו כל דבר אחר שהוא זול מדי).
מה שצריך לבדוק כשבאים לקנות הוא הספק השאיבה (ככל שיותר גבוה כך יותר טוב) ורמת הרעש (ככל שיותר נמוך כך יותר טוב).
אם אפשר להפעיל את קולט האדים באולם התצוגה כדי לבחון את רמת הרעש זה מצוין!
לדעתי מחיר התחלה לקולטי אדים סבירים-טובים הוא 2000-3000שח.
אם את בעניין ויש לך תקציב לכך, אני גם יכול להפנות אותך למישהו שמשפר קולטי אדים. למשל לוקח את המנוע שלהם ומוציא אותו אל מחוץ לבית כדי להפחית את רמת הרעש שלהם (אני לא מקבל ממנו שום עמלה או משהו כזה. הוא אפילו לא יודע שאני מציע. כל מה שאכפת לי הוא שאת תיהי מרוצה).
דרך אגב, השאלות שלך ממש לא מוזרות, אלה שאלות מצוינות ואני בטוח שעוד הרבה אחרים לא יודעים את הדברים האלה. כך שהתשובה שלי תעזור גם להם כשיקראו זאת.
מקווה שזה עוזר
עמרי