שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 29 מאי 2014 06:01 #1

עמרי שלום,

ראשית כל הכבוד על האתר המעולה והשימושי, העזרה המקצועית והלבבית שלך מעוררת הערכה.

שמי אריאל, נגר עם נסיון עשיר אבל פחות בתחום המטבחים.(ותואר ראשון בעיצוב HIT )

ראיתי את הסרטון בעמוד הבית ואני יודע שאי אפשר להפקיד בלעדית את תכנון המטבח לנגר או לחברת מטבחים אבל אצלי טובת הלקוח עומדת מעל הכל וברוב רובם של הפרוייקטים שמגיעים לייצור בנגריה מסתבר שהסבלנות שלי גדולה משל הלקוחות לגבי הבנת הצרכים שלהם.

בעקבות כמה הזמנות החלטתי להיכנס קצת יותר לתחום המטבחים ואני זקוק לליווי של מתכנן מנוסה.

כאמור, קיבלתי מלקוחה תכנית למטבח אך מתברר שהיא לא שלמה איתה וישנם כמה וכמה סימני שאלה.

מדובר במטבח למשפחה דתית ובו 2 כיורים, 2תנורי בילט-אין ו- 2 מיקרוגל.
אני צריך לקבל מהלקוחה מידות סופיות של מקרר (מדובר במקרר רגיל, לא כפול) .
מידות לכיורים , בערך 40/60 . ומחכה להחלטה שלה בנוגע למתקן סינון מים משוכלל שנמצא מתחת לכיור ולא ברור כרגע כמה נפח הוא תופס.

הנקודות בהן אני מתלבט בעיקר:

קיר של המקרר
נקודת המוצא היא שהלקוחה לא רוצה להפסיד את המזווה בצד שמאל ברוחב 90 ולכן התקבל התכנון הזה שבו מימין למקרר יש ארון לבילט אין , מתוכנן תנור ראשון ממש על הצוקל , תנור שני מעליו ותא למיקרוגל מעליו , המיקרוגל השני מתוכנן בתוך התריס.

1. לפני התכנון הפנימי , המלצתי על כמה שינויים קלים בקיר עצמו, הנמכת תקרה לגובה 2.25 מ', השלמת העמוד שמשמאל לקיר שיכסה את כל דופן המטבח, והעמקת אזור המקרר ע"מ שיתיישר עם חזית הארונות.
2. במידה ואי אפשר לפנות מקום למקרר חשבתי להציע 2 אפשרויות- ארונות עמוקים יותר שיעלו יותר, או ארונות סטנדרט שיותקנו בהרחקה מהקיר , בשתי האפשרויות מפסידים 15-20 ס"מ מהמטבח אבל זה נראה לי בסדר במקרה הזה.
3. מפריע לי שתנור בילט-אין מתוכנן כל כך נמוך ממש על הצוקל , האם אפשר למקם שם מגירה גובה 15 ס"מ ואז יח' המיקרו מתחילה בגובה 1.45 ?
- רעיון נוסף שהיה לי הוא לשים את שני המיקרוגלים בתוך יח' התריס שמימין אחד מעל השני ואז נתכנן 2 מגירות מתחת ל2 התנורי בילט-אין.

קיר אמצעי
1. שאלה: האם התכנון של מגירות 60 מימין לכיור ו 96 משמאל הוא נכון ע"מ ליצור משטח עבודה גדול או שאפשר לחלק את זה שונה?
2. מידות הקלאפה וחלוקת פנים בהנחה שמחציתה משמשת למתקן ייבוש כלים שמעל הכיור.

קיר חלון
ההנמכה לכיריים מותאמת לדרישת הלקוחה,
1. בהנחה שרוחב הכיריים 60-70 ס"מ. מה צריך להיות רוחב השטח המונמך נטו ?
2. רוחב הארון מתחת לכיור עדיין לא סגור בהתאם למתקן סינון מים שייבחר אם יש הערות על אפשרויות טובות יותר בשטח שבין התנור למזווה.

תודה רבה , אשמח לשיתופי פעולה נוספים

אריאל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 31 מאי 2014 17:53 #2

הי אריאל,

דבר ראשון תודה על הפידבק :)

קיר מקרר:

- לגבי יחידת הבילט-אין עם שני התנורים: תנור ראשון מעל הסוקל זה נמוך מדי. זה לא נוח ולא ניתן לראות בקלות מה שקורה בפנים מה גם שזה לא בטיחותי. שים לב שגם כאשר יש רק תנור אחד מתחת למשטח העבודה הוא בדרך כלל נמצא מעל מגירת תבניות ולא ממש מעל הסוקל. הסיבה לכך היא מה שכתבתי למעלה.

אני מודע לכך שכאשר מתחילים את התנור גבוה יותר אז גם המיקרו יהיה גבוה מדי. אבל בכל זאת היה לי חשוב לכתוב זאת.

מה לגבי תליה של המיקרו בתוך ארון מעל משטח העבודה? או להניח אותו על משטח העבודה סמוך לארון הימני?

1. מסכים אתך לגמרי. אין טעם להשאיר את קיר הכניסה למטבח חצי פתוח כזה. או שתורידו אותו ותעשו רק דופן כמו חזית של המטבח או שתשלימו אותו עד הסוף. שימו לב שגודל הכניסה של המטבח נשאר לפחות 110סמ'.

2. בדרך כלל לא ניתן לעשות נישה עמוקה מדי למקרר ואז הפתרון הוא באמת נישה רדודה בשילוב של קידום הארונות. אני לא רואה טעם לעשות ארונות עמוקים יותר. זה לא אפקטיבי בארון הבילטאין. יותר פשוט לקדם את הכל ב-10סמ' יחד עם נישה למקרר בעומק של כ-10סמ'. זה יישר את המקרר עם קו הארונות.

3. מיקרו המתחיל בגובה 145סמ' מעל הרצפה זה מעט גבוה מדי. בדרך כלל הגובה המקסימלי למיקרו הוא 135סמ'. 10סמ' זה משמעותי... גם מיקום המיקרו בתוך ארון התריס זה לא רעיון מאוד מוצלח מאחר והגישה אליו תהיה קשה. גם לא ניתן לעמוד מולו, וגם דלת המיקרו תפתח לכיוון הקיר ולא לכיוון המטבח (לפי סידור המטבח הנוכחי).

כמו שהצעתי קודם. אתם יכולים לחשוב לתלות את המיקרו מעל משטח העבודה צמוד לארון בצד הימני של המטבח או להניח אותו על משטח העבודה צמוד לארון הימני.

קיר אמצעי:

משטח העבודה המרכזי במטבח נמצא בדרך כלל בין הכיור לכיריים. גודלו המינימלי צריך להיות 90סמ'. זה נכון שצריך משטח עבודה נוח ליד ארון התריס אבל לדעתי זה בא על חשבון משטח העבודה העיקרי.

אני הייתי מקטין את המגירות משמאל לכיור (60סמ' זה מספיק). מגדיל את המגירות מימין לכיור וכתוצאה מכך את משטח העבודה בין הכיור לכיריים. בנוסף הייתי מרחיק את הכיור השני עוד ימינה כדי להגדיל את משטח העבודה השני בין הכיור לכיריים למינימום של 90סמ' אם זה מתאפשר.

מידות הקלפה נראות לי טובות אבל במטבח בו יש הפרדה בין בשרי לחלבי חסר בדרך כלל מקום אחסון. אז למה לא לשים עוד קלפה כך שיהיה עוד נפח אחסון?

קיר חלון:

ההנמכה הזו נראית נוראית בעייני. ואם המטבח הוא בסגנון מודרני ולא כפרי אז זה עוד יותר בעייתי. אבל אם הלקוחה מתעקשת אז עדיף לזרום איתה.

מבחינה אסטית, כדי לשפר את המצב לא הייתי מתחיל את ההנמכה צמוד לפינה. הייתי עושה מרווח של כ-20-30סמ' מהפינה. הבעיה היא שזה בזבוז של נפח אחסון ואני לא בטוח שבמטבח כזה יש את הפריוולגיה הזו. בכל זאת, עקרונית עדיף שההנמכה לא תהיה צמודה לפינה.

1. בדרך כלל כיריים צריכים משטחי הנחה של 30-40סמ' מכל צד אבל עם הנמכה כזו המצב קצת שונה. לדעתי 20-25סמ' יספיקו. שווה אולי לחשוב לחבר את משטחי העבודה על ידי ירידה אנכית של השיש ממשטח העבודה העליון אל משטח העבודה התחתון.

רוחב ארון הכיור צריך להיות כמה שיותר קטן כי נפח האחסון שלו לא אפקטיבי. רוחב ארון כיור קטן מאפשר רוחב גדול יותר לארונות הסמוכים.

הערות נוספות:

לגבי הקלפה - כבר כתבתי שאפשר להוסיף עוד קלפה. בנוסף לכך אפשר לעשות גם קלפה כפולה כדי לאפשר יותר נפח אחסון.

הערה על האסטתיקה - אני הייתי שואף לרוחב מגירות שווה בכל המטבח כדי ליצור אחידות. גם כך ההנמכה של הכיריים שוברת את הרצף והלכידות של אסטיקת המטבח, אז אם אפשר לשמור על רוחב מגירות שווה זה יעזור.

בנוסף - אל תשכחו לתכנן גם תאורה במטבח. צריך שלושה סוגי תאורה:

-תאורה מרכזית (היקפית)
-תאורת משימה מעל משטחי העבודה.
-תאורת אווירה (שמטרתה אסטית בלבד).

זהו. תכנון מטבחים כשרים הוא אתגר לא פשוט בכלל. עשיתי הרבה תכנונים כאלה ואני מכיר את הדרישות ואת הקשיים.

תזכרו שבסוף תמיד יש פשרות. הסוד הוא לנסות להבין מהם הדברים היותר חשובים ולהתפשר על דברים אחרים...

שיהיה לכם המון בהצלחה!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.135 seconds