הי ימית,
תודה על השאלה

!
1. בחנתי את תכנית המטבח שצרפת בעיון רב ובסה"כ אני חושב שתכנית המטבח היא טובה!
משטחי ההנחה לכיור ולכיריים הם בגודל המתאים. גודל משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא טוב (זהו משטח העבודה העיקרי ולכן חשוב שהוא יהיה מספיק גדול ונוח).
מצד שני, למקרר, לתנור ולמיקרו חסרים משטחי הנחה.
עקרונית מעבר במטבח הוא לא דבר טוב, אך מאחר שלא מדובר במעבר ראשי (המעבר הוא אל מרפסת), זה הרבה פחות בעייתי.
המדיח לא צמוד לפינת המטבח שזה מצוין (כי הוא עשוי להיות פתוח זמן רב ולהפריע לפתיחת של דלתות בצד השני של הפינה).
הגבהים של התנור והמיקרו הם גם טובים (גובה מקסימלי לחלק התחתון של המיקרו הוא 135סמ').
לגבי בחירת הטקסטורה של המטבח - דעתי האישית (ואת לא חייבת להסכים איתי כאן) היא שמייפל נראה פחות טוב מאלון. הטקסטורה שלו קצת חלשה והוא (לדעתי) נראה אנמי קצת. כמו כן, אם הוא לא מגוון הוא קצת מצהיב עם הזמן.
2. נקודות החשמל צריכות להיות ממוקמות כך שבכל מקום על משטח העבודה יהיה מרחק מקסימלי של 60סמ' עד נקודת החשמל הקרובה. כלומר, אם יש משטח עבודה רציף (ללא קטיעה של כיור או כיריים למשל), המרחק בין נקודות החשמל צריך להיות 120סמ'.
מעבר לכך צריך נקודות חשמל נוספות למכשירי החשמל הקבועים שיהיו על השיש - למשל מתקן לסינון מים, טוסטר אובן, מכונת קפה וכדומה. אני מסביר בפירוט איך למקם נקודות חשמל ומדגים זאת בהדמיות בספר שכתבתי.
3. לגבי קולט האדים. כמובן שעדיף קולט אדים עם ארובה על-פני קולט אדים שרק מסנן את האוויר ומחזיר אותו אל תוך המטבח. ומאחר וכן יש לכם אפשרות לקולט כזה, אני לא הייתי מתפשר כאן.
קחו בחשבון שמעל משטחי העבודה בצלע של הכיור צריך תאורת משימה (בצלע של הכיריים התאורה תהיה מקולט האדים). הרבה פעמים, את גופי תאורת המשימה מעל משטחי העבודה ממקמים בתוך הנמכת גבס. לכן, אם כן תעשו הנמכת גבס כדי למקם גופי תאורה מעל משטחי העבודה, יכול להיות שיהיה שווה לחבר אותו להנמכת גבס בתוכה תעבור הארובה החוצה.
האפשרות של להוציא ארובה מהתקרה היא גם טובה בעיניי. פשוט צריך בעל מקצוע אמין שיודע את העבודה, יודע לאטום כך שלא יהיו נזילות וייקח על כך אחריות. אתם יכולים לדבר עם דורון אונטר על כך (חפשי בגוגל). הוא מומחה לקולטי אדים והתקנות שלהם.
4. לגבי הספוטים מהקיר... המרחק ביניהם צריך להיות 100-150סמ'. אבל זה מאוד תלוי בזווית הפיזור, עוצמת ההארה והגובה בו הם מותקנים מעל משטח העבודה.
מקווה שזה עוזר
עמרי