שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: תכנון ועיצוב מטבח

תכנון ועיצוב מטבח 27 אוק 2014 19:51 #1

שלום לכולם,
יש לי התלבטות בשתי סוגיות: תכנון ועיצוב.
לגבי התכנון, צירפתי את התוכנית של המטבח, דלת הכניסה לבית היא לתוך המטבח, מהקיר ליד המקרר מול המזווה. השאלה האם התכנון הוא פרקטי, ניסיתי כמה אפשרויות, אבל נראה כי בתכנון הזה השגתי את מירב הדברים שרציתי שזה משטח עבודה רחב, מזווה ומקום לאי/דלפק קטן. אשמח לשמוע דעתכם.
באשר לעיצוב-
1. מתלבטת מאיזה סוג של חומר לעשות דלתות: פורמייקה מבריקה (פורמייקה תמיד נשמעת לי ישנה וזולה) פולימר (יפה ומבריק) או היי גלוס. הנתונים: בית עם ילדים קטנים (עד גיל 4) וישמש אותנו ל-7-10 שנים הקרובות
2. הריצוף הוא בז' מלוכלך מט, מתלבטת אם לעשות את הארונות עם ידית אינטגרלית כסופה ואז איזה שיש מתאים, והאם גוון של אפור בידיות ושיש הולך עם ריצוף בז'. ואיזה צבע חיפוי הקיר.

בתודה מראש
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 27 אוק 2014 20:25 #2

הי שירן,

הייתי שמח לראות את התכנית של כל הבית או לפחות של הסלון, החלל הסמוך למטבח שלך (נכון?). זה היה עוזר להבין איך התכנון של המטבח מתייחס לחלל הסמוך. התכנון של המטבח הוא חלק בלתי נפרד מתכנון הבית ולכן חשוב לראות את הדברים ביחד.

על-פניו מבחינה פונקציונלית המטבח נראה לי תקין.

אבל, יש לי שתי הערות חשובות...

הכיריים מתחת לחלון זה לא רעיון מוצלח. חלון פתוח אומנם מאוורר קצת את המטבח אך הוא לא מפנה אדי מים, שמן וריחות כמו קולט אדים. בנוסף לכך חלון פתוח בשיא הקיץ או בקור המקפיא של החורף הוא לא דבר נעים.

ומעבר לכך, לכלוך מהכיריים הרבה יותר בולט על חלון זכוכית מאשר על חיפוי קיר.

בקיצור, אני בעד קולט אדים ולא חלון מעל הכיריים.

ההערה השניה נוגעת לאזור של המקרר:

אפשר לנצל את האזור הזה בצורה יותר טובה לאחסון - להוסיף אחסון מעל המקרר ומעל משטח העבודה שמימין למקרר. משטח העבודה הזה שמימין למקרר הוא בעצם נישה חשוכה קצת שקשה להגיע אל תוכנה. עדיף לדעתי ארון תריס (עשוי להיות מעט יקר), עם מדף נשלף לגישה נוחה לתוכן של הארון הזה.

מעל ארון התריס יכול להיות ארון רגיל לטובת אחסון לטווח ארוך (מאחר שהגישה אליו לא מאוד נוחה).

לגבי האסתטיקה, הקיר הארוך שליד המזווה יוצר תחושה של מטבח חנוק וסגור. אם זה אפשרי, אני היית מקצר את הקיר הזה כך שרק יתחום את המזווה.

דרך אגב, איפה יש מקום לאי? לא ראיתי אותו בהדמיה.

בקשר לעיצוב -

1. פורמייקה מט באמת נראית לרוב זולה. אני באופן אישי אוהב את מראה הפולימר. החסרון של הפולימר המבריק הוא שהוא רגיש לשריטות וצריך לשמור עליו. זה לא שכל נגיעה מקלקלת אותו אבל בכל זאת. עד כמה הוא רגיש לשריטות? אני הייתי הולך לתצוגה או אפילו קונה דוגמא קטנה כדי לעשות עליה "ניסויים".

צריך לזכור שבסוף הילדים גם גדלים די מהר ואפשר ללמד אותם לשמור על המטבח. אצלי, עם שלושה ילדים קטנים זה פחות או יותר מצליח... ;)

הגוונים שציינת בסה"כ מתאימים אחד לשני. אם את בוחרת בגימור ארונות מבריק זה מצוין, אבל אם בסוף תלכי על מט, אז המטבח עשוי להראות אנמי מדי.

אני הייתי מחפש מקום להוסיף גוון ועניין במטבח. זה יכול להיות בקלפה למשל או בחיפוי הקיר מאחורי הכיריים (אם יהיה).

לדעתי כדאי להתמקד קודם בתכנון הפונקציונלי של המטבח, ורק אחר-כך לחשוב על הבחירות האסתטיות. גם כך מדובר לרוב בהחלטות לא פשוטות אז עדיף שזה יהיה בהדרגה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 27 אוק 2014 20:38 #3

היי עמרי,
ראשית אודה לך על מהירות התגובה.
לגבי שאלותיך והערותיך.
מצ"ב שרטוט של כל הבית, כפי שתוכל לראות הקיר הסמוך למזווה היא קיר של חדר שינה, לצערי לא ניתן לקצר או להזיז הוא כבר נבנה.
לגבי כיריים - קולט אדים נראה לי קצת גס ומסיבי מידי ולכן העדפתי להציב את הכיריים (חשמליות) מתחת לחלון.
לגבי המקרר אז אכן מתוכנן בנישה ארון תריס ומעל המקרר וארון התריס אנחנו שוקלים מדפים עד לגובה הקיר - תלוי במחיר.
לגבי הקלאפה - את המטבח כולו רצינו בלבן. לגבי השיש אנחנו מתלבטים בין לבן (במקרה של פולימר) לבין אפור( אם לך על פורמייקה). בכל מקרה הקלאפה היא עם זכוכית מעוצבת בגבנים של אדום לבן אפור שחור, את דלתות המזווה שקלנו לעשות בגוון אחר או של השיש או של החיפוי כדי שזה לא יראה סתם ארון.
באשר לאי - חשבתי לעשות אותו מול המזווה על גבי הקיר המשותף עם החדר, משהו קטן 40/60.
יש לי שאלה לגבי המזווה - האם עדיף ארון אחד של 60 ס"מ או ארון של 70 ס"מ כל דלת 35, נראה לי יותר יפה 2 דלתות, וגם יותר כדאי במקרה שיהיה אי ונוכל לפתוח את הדלתות קצרות יותר.
עמידות - איזה חומר יותר עמיד בפני מים, האם פורמייקה מבריקה או פולימר, אותה שאלה גם לגבי ארונות אמבטיה , פורמייקה או אפוקסי.
האם יש לך רעיון למטבח יותר פונקציונלי... אשמח.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 28 אוק 2014 19:38 #4

הי שירן,

לא הבנתי את מיקום האי. אם הוא יהיה מול המזווה על הקיר של חדר השינה, הוא יפריע לגישה אל המזווה.

מהשרטוט, לא נראה שיש על הקיר הזה מקום גם לאי, וגם למרווח שיספיק לגישה נוחה למזווה.

אני מסכים ששתי דלתות יכול להיות יפה יותר. וגם ארון של 70 יהיה עם יותר נפח אחסון.

העניין הוא שכדי להגיע לתוכן המזווה תצטרכי לעשות שלוש פעולות: לפתוח את שתי הדלתות ואז לשלוף את המגירה הפנימית. ואם יד אחת מלוכלכת נניח בגלל עבודה במטבח, אז תצטרכי לעשות הכל ביד אחת. ואז לסגור הכל ביד אחת.

ויש עוד משהו - כאשר מדובר במגירות הממקומות גבוה כמו במזווה, זה נוח שיש גישה מהצד, כך אפשר להגיע בקלות גם לחלקים האחוריים של המגירות הגבוהות. אם תעשי שתי דלתות, הגישה אל תוכן המזווה תהיה רק מלפנים וזה יהיה פחות נוח.

בקיצור, פונקציונלית נראה לי שיהיה יותר נוח מזווה עם דלת אחת הנפתחת לכיוון ימין (צירים בצד ימין).

לגבי עמידות פורמייקה ופולימר למים. שני החומרים עמידים למים באותו המידה.

לגבי צביעה אטומה (אפוקסי) בארונות אמבטיה: צביעה אטומה עושים על MDF. אם העובדה נעשית בצורה מקצועית וה-MDF צבוע היטב הוא למעשה נאטם למים ואין בעיה.

אם הצביעה לא מקצועית, ולמשל יש מקומות שמצטבר בהם יותר מדי צבע. אז כעבור זמן מה עשויים להופיע סדקים בצביעה ולחשוף את ה-MDF.

לרוב לא קורה דבר עם MDF, כך שאם את באופן עקרוני סומכת על בעל המקצוע, אני לא חושב שעשויה להתעורר בעיה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 09 נוב 2014 07:02 #5

היי עומרי,
בעבר פניתי אליך לקבלת התייחסות למטבח שתיכננתי. כזכור, הבעיה הגדולה שלי היתה שהמזווה הוא מול הכניסה לבית ויוצר שני גבהים במטבח (מקרר ניצב בקצה השני).
צירפתי 3 קבצים, הקובץ הראשון הוא המטבח המקורי, שני הקבצים הנוספים הם מטבח אחד שתוכנן על ידי חברת מטבחים כך שיהיה מקום אחד גבוה במטבח (לטענתם שני מוקדי גובה שונים במטבח אחד זה דיזסטר). אשמח לקבל את דעתך בנושא.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 09 נוב 2014 07:02 #6

היי עומרי,
בעבר פניתי אליך לקבלת התייחסות למטבח שתיכננתי. כזכור, הבעיה הגדולה שלי היתה שהמזווה הוא מול הכניסה לבית ויוצר שני גבהים במטבח (מקרר ניצב בקצה השני).
צירפתי 3 קבצים, הקובץ הראשון הוא המטבח המקורי, שני הקבצים הנוספים הם מטבח אחד שתוכנן על ידי חברת מטבחים כך שיהיה מקום אחד גבוה במטבח (לטענתם שני מוקדי גובה שונים במטבח אחד זה דיזסטר). אשמח לקבל את דעתך בנושא.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון ועיצוב מטבח 14 נוב 2014 08:46 #7

הי שירן,

שני מוקדים גבוהים במטבח זה לא "דיססטר" ולא שום אסון. במיוחד אם הם למעשה סמוכים לקירות ולא יוצרים חציצה נוספת בתוך הבית.

מההדמיות שצרפת לא הצלחתי להבין את תכנון המטבח. נראה שיש יחידות גבוהות ליד דלת הכניסה אך הדלת צריכה להיות משמאל ולא מימין לפי התמונה הראשונה שלך.

תבדקי שהמקרר לא נשאר רחוק מדי מהכיור והכיריים (מקסימום 270סמ').

אם תוכלי להעלות מבט על של כל המטבח אוכל לתת לך פידבק יותר מקיף.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון ועיצוב מטבח 05 דצמ 2018 10:01 #8

שלום
אשמח אם תוכלו לייעץ לי
במטבח עשיתי חיפוי שיש רק בזור הכירייםבגובה של 80 ס"מ
נראה לי מוזר ולא יפה
איך ניתן לתקן שיראה טוב.או להוסיף מדפים או כל ייעוץ אחר

תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון ועיצוב מטבח 08 דצמ 2018 09:25 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי רחל
התמונה הזו לא מראה ממש את כל המטבח כך שקשה לומר...
בכל מקרה הדרך הטובה ביותר היא לשכור מעצבת לייעוץ ממוקד, כזו שתוכל לספק לך הדמיות לפתרונות השונים שמציעה, כך תוכלי לראות מראש איך נראה ולקבל החלטה מושכלת.
(זה דורש לא מעט זמן ולכן מעבר למה שניתן לייעץ בפורום אינטרנטי)
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון ועיצוב מטבח 10 דצמ 2018 11:45 #10

שלום,
מתלבטת לגבי עיצוב מטבח..
מאוד רוצה אי אך לא יודעת אם כדאי באמצע או בצד..
גודל המטבח 3.80 על 4.70 כרגע יש תכנון לקיר שיפריד בין פינת האוכל למטבח, ניתן לבטל אותו..
מצרפת קובץ
מעדיפה שתי חלונות במטבח לכן הצד הימני אולי עגאי שיהיה הצד למקרר ולארונות המזווה
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.153 seconds