שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שאלה בנוגע לארונות עליונים במטבח

שאלה בנוגע לארונות עליונים במטבח 14 נוב 2014 05:07 #1

שלום
מצורף תכנון של מטבח
אני מתלבט לגבי מה לעשות בארונות מעל הכיור והמדיח
אישתי ואני רוצים מתקן ייבוש כלים (כמו פעם בתוך הארון)
למיטב הבנתי אין אםשרות כזו בקלפה
בנוסף אני לא בטוח אם ישנם 3 ארונות באמצע המטבח זה "יפה"
מה דעתך
שלומי
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה בנוגע לארונות עליונים במטבח 14 נוב 2014 07:24 #2

הי שלומי,

אין בעיה למקם מתקן לייבוש כלים בתוך ארון שחזיתו היא קלפה מתרוממת.

מתקן הייבוש (עושי נירוסטה בדרך כלל) דפון ותפוס לצדדים של הארון. הקלפה גם צריכה להיתפס לצדדים אך קצת יותר גבוה, בחלק העליון של הארון.

לאיזה שלושה ארונות באמצע המטבח אתה מתכוון? ליחידה עם שלוש המגרות שבאי?

אני מסכים אתך שזה נראה מעט מוזר. כך בחשבון שנפח האחסון של יחידה כזו הוא די קטן.

כמובן שהאי הזה צריך 2-3 רגליים תומכות למשטח העבודה. האי לא יכול לצוף רק על היחידה עם המגירות.

כך שלמעשה יש לך במרכז המטבח שולחן מוגבה שאחת הרגליים שלו היא למעשה ארון מגירות קטן.

...זה נראה קצת תלוש וגם פונקציונלית לא מסייע הרבה בגלל נפח האחסון הקטן.

מה לגבי חצי-אי אמיתי הנצמד לקיר השמאלי במטבח עם נפח אחסון משמעותי יותר?

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה בנוגע לארונות עליונים במטבח 14 נוב 2014 10:13 #3

עמרי שלום
השאלה שלי היא לגבי הארונות התלויים, מעל הכיור.
המתקן ייבוש שאנו רוצים להשתמש בו הוא מפלסטיק (כמו של פעם), מתקן הנירוסטה מחליט ופחות שימושי מבחינתינו (היה לנו כזה עד לא מזמן במטבח הקיים)
האם אתה יודע, האם ניתן להתקין את המתקנים היישנים בתוך קלפה?
מה אתה מציע לגבי שלושת הארונות הלויים במטבח, גובה, מיקום צורה.

לגבי האי, אין באפשרותינו לשים את האי בקיר השלישי של המטבח מכוון שבפינה שאחרי הפינה תשב הפינת אוכל ואז האי יפריע לפינת האוכל.

ניסיתי לתכן אי פונקציונאלי (מבחינתינו ) שכולל 4 מקומות ישיבה, מגירה לסכום + מגירה לצלחות וארון קטן.
מתחת לאי ליד הארון אנו רוצים לשים את פח הזבל (כך שיהיה קיים ונגיש אבל לא יראו אותו.
ברור לי שצריך להוסיף לאי רגליים או קי מרכזי לאורך כדי לייצב אותו

האם אתה יכול לחשוב על אי פונקציונלי יותר (4 מקומות ישיבה, מספר מגירות) - על פי השרטוט המטבח (הוספתי שרטוט של המטבח והסלון)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלה בנוגע לארונות עליונים במטבח 15 נוב 2014 19:01 #4

הי שלומי,

אם גובה הארונות העליונים הוא 75סמ' אז מתקן ייבוש הכלים מפלסטיק (הנקרא דרך אגב "אלמגוב". נחש למה... ;)) כנראה כן יכנס.

אם מדובר בקלפה נמוכה יותר (בדרך כלל 50-55סמ') אז צריך למדוד או לבדוק בקטלוג מה הגובה של המתקן הזה כדי לוודא שהוא נכנס. חיפשתי מתקן כזה בקטלוגים שנמאים אצלי אך לא הצלחתי למצוא.

...אשמח אם תוכל לעדכן אותו לגבי גובה המתקן שאתם מתכננים לרכוש.

אני יכול לומר לך שאצלי בבית יש מתקן ישן כזה המותקן בגובה 60סמ' המותקן בתוך ארון עליון שגובהו הוא גם 60סמ'.

לגבי מיקום וגובה הארונות העליונים -

אם סגנון המטבח הוא מודרני אז אני חושב שקלפות עדיפות. למטבח כפרי יותר יתאים ארונות עם דלתות רגילות.

אחד היתרונות של קלפה הוא שאפשר לעבוד במטבח כאשר הארון פתוח. זה תלוי אמנם באופן הפתיחה והגובה אליו מגיעה החזית.

גובה מדף פנימי בארון עליו צריך להיות מינימום 23-25סמ'.

אז גובה קלפה/ארון עליון הוא 55סמ' (בגלל עובי דופן גוף הארונות). בדרך כלל לא עושים את הארון העליון מעל 75סמ' מאחר שהוא ישאר גדול מדי וקרוב מדי לתקרה בגובה סטנדרטי (2.5-2.7מ'). בנוסף לכך, מעבר ל-75סמ' כבר יהיה קשה להגיע לתוכן הארון.

גובה קלפה מעל משטח עבודה הוא 50-60סמ'. וגובה ארון רגיל מעל משטח עבודה הוא בדרך כלל 60סמ' (גובה משטח עבודה סטנדרטי הוא 91סמ').

לפי ההדמיה שלכם נראה שהמטבח הוא בסגנון כפרי, אז נראה לי שארונות עם דלתות רגילות יתאימו יותר.

ראיתי שהחלוקה שעשיתם היא 60-70-60סמ'. לדעתי רוחב הארונות צריך להיות אחיד ולא משתנה כדי שלמטבח יהיה מראה אחיד ושלם יותר.

אז או שתרחיבו את הארונות העליונים ב-20סמ' כך שהם יהיו 70-70-70, או שתחלקו 190 ב-3 (63.3סמ').

לדעתי עדיף להרחיב את הארונות. דלתות ברוחב 35סמ' יראו טוב יותר מדלתות ברוחב 30סמ'.

לגבי האי -

עכשיו כשאני רואה את שרטוט המטבח יחד עם המטבח ופינת האוכל אני מבין את כוונתך. באמת לא ניתן למקם את האי סמוך לחלון.

האמת היא שאני לא רואה איך אפשר להכניס אי אחר שיאפשר גם 4 מקומות ישיבה וגם נפח אחסון נוסף.

בהתחשב בדרישות אני חושב שתכנון האי הוא סביר.

שתי נקודות תורפה עקריות לתכנון הזה:

1. נפח אחסון מאוד קטן. המגירות לא יהיו יעילות בארון כזה ואני חושב שעדיף כבר מדפים קבועים כדי לנצל טוב יותר את נפח האחסון.

2. האי פולש לכיוון הסלון. אני חושב שהיה נשאר יפה יותר אם הקו של האי היה מיושר אם קו המקרר. אבל מבחינת תכנון המעברים במטבח האי ממוקם נכון והזזתו לכיוון כשלהו תגביל את הגישה למטבח.

למרות החסרונות הנ"ל, חשוב להבין שבכל מטבח יש פשרות צריך לוותר איפשהו. אני חושב שהפונקציונליות כאן מאוד חשובה ועדיפה על האסתטיקה (ולא שמדובר באסון אסתטי אלא פשוט במשהו שאפשר היה לעשות מעט יותר יפה...), ולכן אני חושב שהתכנון הנוכחי של האי הוא טוב ואתם צריכים להשאר איתו.

דרך אגב, כדי להצניע את הפח צריך לסגור את הדופן האחורי שלו ואולי גם את הצדי.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.153 seconds