שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח ומיקומים...

תכנון מטבח ומיקומים... 26 אוג 2015 23:14 #1

שלום!
רכשנו בית מקבלן, דירת גן ואנחנו צריכים להגיש תכנית שינויים בקרוב ממש לפני יציקת רצפה. כמובן שמבחינתם הם רוצים כבר תכניות אינסטלציה וחשמל מעודכנות כך שאנחנו בלחץ של לתכנן איך המטבח הולך להיראות (וכך לחסוך בהמשך עלויות של שינוי נקודת גז, נקודת חשמל, מים וכדומה).
אני מהתחום ובכל זאת מאוד תקועה בתכנון המטבח. לכאורה המטבח לא רע, אבל יש לנו כמה דברים שמוכרחים ממש ובגלל זה נתקעים עם חלוקת השיש והפונקציות שיהיו משטחי עבודה בין דבר לדבר.
מבחינתנו חובה:
דלפק אכילה בכניסה למטבח (ישמש אותי גם לעבודה, מאילוץ הוא יהיה צר כ - 60 ס"מ ובאורך 160.)
2 תנורים נפרדים.
כיריים רחבות.
עדיף כיור כפול, אבל אפשרי 2 נפרדים לגמרי.
מבחינת תנורים אפשרי שיהיה אחד משולב רחב עם כיריים (90 ס"מ) ואחד בנוי. או כיריים רחבות ו2 תנורים בנויים.
בקיר שגובל עם החדר שירות רצינו בהתחלה לעשות מדפים לצנצנות ושידת מגירות למגירות אוורור, כלים וכדומה, משהו מעוצב יותר ברוחב של כ - 40 ס"מ. אבל אם אין ברירה אפשרי שיהיה שם משטח עבודה של 60 ס"מ.
אשמח להארות שלכם איך הייתם מציבים את האלמנטים שיהיו מספיק משטחי עבודה וכדומה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ומיקומים... 27 אוג 2015 05:12 #2

היי לילי,
קשה עד בלתי אפשרי להגיע לרזולוציה של הפריטים במטבח באופן מילולי, זה דורש בחינת האופציות בשרטוטים.
אבל כמה טיפים בנוגע למבנה הכללי:
בגדול החלוקה של צלעות המטבח כפי שהן היא טובה,
כיורים וכיריים מימין בארונות הנמוכים, מקרר וארונות גבוהים משמאל.
את יכולה לשלב מימין תנור עומד או בילט אין מתחת לכיריים ועוד אחד כחלק מארון בילט אין גבוה ליד המקרר, או שני התנורים באיזור הנמוכים.
במבנה הדירה שווה לשקול אם לותר על חדר השירות ולאחד אותו עם המטבח, זה כבר תלוי בסגנון החיים השלכם ובצורך ב"חדר בלגן", את מה שצריך להיות שם אפשר לארגן באופן שחוסך שטח ובאחסון יפה כחלק מהמטבח. יאוורר ויאיר את המטבח.
גם הקיר המפריד בין המטבח לסלון יכול להפתח, חלקית או באופן מלא, לשלב שם אי או חצי אי כדלפק או כרהיט דו כיווני. אם לא נוח לך עם מטבח פתוח אפשר להסתיר את מה שרצוי בעזרת קיר חלקי, משרביה או משהו דומה בנגרות.
הייתי בודקת ראשית את הכיוון המבני הפתוח יותר ואיך זה משפיע על כל האיזור הציבורי ועל הפונקציות במטבח ומתקדמת משם.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ומיקומים... 27 אוג 2015 10:35 #3

תודה רבה על התגובה..
את החדר שירות חשוב לנו להשאיר..באמת לקצת בלגן שתמיד יש..ערימות כביסה וכו. אין מקום אחר בבית שיכול לשמש לזה..
את הקיר הגובל במטבח מורידים כמובן ושם התכנון באמת לדלפק אכילה. המחשבה היתה שהוא כן ישמש קצת לעבודה על אף שיהיה צר. חשבתי על רוחב 60 ואורך 160. זה משאיר לי פתח כניסה של 140 מהמקקר לדלפק אכילה.
יחד עם רוחב הדלפק נשאר אורך של כ350 אורך ועוד מטר רוחב בקיר ממול שגובל עם החדר שירות.
אם לא תהיה ברירה גם הוא ישמש כשיש 60 סמ ולא כמשטח של 40. אני לא מתכננת ארונות עליונים בכלל בצד השיש רק מדפים בקיר שממול שישמשו לצנצנות וכדומה.

השאלה שלי בהתחשב בזה שבמטבח מתחיל בדלפק אכילה, לצידי צריכים להיכנס כיריים 90 סמ וכיור אחד של כ 90 אם כיור כפול או 2 של 60 אני לא מצליחה להכניס את הכל בשטח שנשאר שיהיו גם מספיק משטחי עבודה.
האם התנור עדיף שיהיה מתחת לחלון במצב הנוכחי? בקיר שגובל עם חדר השירות? ואז מצד אחד שלו לא יהיה משטח עבודה כלל וגם נראה לי לא בטיחותי צמוד לדלת ככה. או בכלל בקיר שבין שתי החלונות שהוא רוחב 70 ואז ייכנס ברוחב גם קצת מתחת לכל חלון.
כמה כדאי להשאיר מצד הכיור? האם זה נח שלא יהיה לו בצד אחד בכלל משטח? או שיהיה צמוד לדלפק אכילה? או שיהיה משטח של כ20 סמ רק?
ממש מתלבטת ולא מצליחה לקבוע מה הכי הגיוני.
הקיר השני של המקרר באמת הרבה יותר פשוט ויהיה קיר גבוה עם מזווה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח ומיקומים... 27 אוג 2015 14:11 #4

היי, אני מבינה את העניין של חדר השירות, זה בסדר גמור. על פי בחינה במבט הדלפק לא חייב להיות צר, עושה רושם שיש לך שם מספיק מקום, זה תלוי במיקומו המדוייק ובצורתו.
לא כדאי להשאיר את הכיריים בצמוד לפינה, לא נוח לעבודה, כדאי להרחיק לפחות 20, 30 ס"מ.
כל ההצמדות האלה שתיארת בוודאי שאינן נוחות, רק שקשה לעקוב אחרי המלל עם המידות, אולי תצרפי שרטוט במבט על ויהיה ניתן לעזור לך קצת יותר.
בכל מקרה, כנראה שיהיו פשרות, רק צריך לבחור את הפשרות הנוחות יותר עבורך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.132 seconds