שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון מטבח

עזרה בתכנון מטבח 30 ספט 2015 17:11 #1

שלום, מצרף קובץ שרטוט של מטבח שתוכנן בחברת מטבחים וכן את שרטוט הקבלן ותכנון האדריכל לאזור המטבח והסלון (בפועל עשינו שינוי בתכנון המטבח). אנו ניצבים בפני דילמה האם האי הכרחי או שמא שולחן האוכל מספק, הצורך באי נולד גם כדי ליצור הפרדה בין אזור המטבח לסלון ופינת האוכל שהינם בשטח מאוד קטן. כן אשמח להתייחסות בנוגע למיקום הסלון ביחס למטבח כפי שמופיע בשרטוט הקבלן- האם לא נכון יותר שהסלון יהיה במיקום בו נמצאת כרגע פינת האוכל?

יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 02 אוק 2015 09:03 #2

הי ליאור,

תודה על השאלה.

לדעתי האי כן הכרחי.

גם מהסיבה שכתבת - כלומר יצירת הפרדה והגדרת אזור הסלון ואזור המטבח וגם מסיבות נוספות...

1. הגדלה של משטח העבודה - על פניו, בתכנית של הקבלן לא נראה שיש מספיק משטח עבודה. צריך לזכור שבתכנית משטח העבודה נראה נקי, אך בפועל יש עליו מכשירי חשמל, כלים וכדומה. כך שבפועל משטח העבודה האפקטיבי הפנוי לעבודות המטבח הוא קטן יותר ממה שמופיע בתכניות. לכן אני חושב שכדאי לכם להגדיל את משטח העבודה כמה שניתן.

2. לכאורה הפונקציה של האי כמקום לאכול עליו היא כפילות של שולחן האוכל. אך בפועל הרבה פעמים נעים יותר חברתית לאכול ארוחות קלות או סתם לשתות קפה על האי ולא בפינת האוכל.

לגבי מיקום הסלון ופינת האוכל - התכנית של הקבלן נראית לי בסדר. אני לא רואה סיבה להחליף ביניהם. עם זאת, שים לב שהמעבר שנשאר בין האי לבין הספה הוא לפחות 110-120סמ' (אחרת זה ישאר דחוק מדי ולא נוח).

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 03 אוק 2015 15:38 #3

תודה על ההתייחסות העניינית.
1. בהמשך להתייחסותך - אזור הישיבה באי תוכנן לישיבת של 5 אנשים/ילדים- חשבנו לקצר את אזור הישיבה - מ-1.2 ל-60 ס"מ, להתאים אותו ל-3 (בעקרון לארוחות הקלות של הילדים וגם לנו לקפה לצורך העניין) וכך לפתוח את המעבר ההכרחי עליו כתבת בין הספה לאי. במידה ונדרש לישיבה של כל המשפחה נעבור לשבת בשולחן הגדול יותר. מה דעתך?
2. בנוסף יש אפשרות גם לקצר את הארון מ-80 ל-60 סמ ובכך להרוויח עוד 20 ס"מ של מעבר, אך אני חושש ממהלך זה שכן בניתי על הארון הזה לסירים ומחבתות שדורשים מקום.
בכל מקרה אנו חושבים לשים את הספה עם הפנים לכיוון הקיר ולא כפי שמופיע בשרטוט - מה שיחמיר את הצפיפות והקרבה של האי לספה ולכן קיצור האי הוא מהלך מתבקש.
3. לגבי משטח עבודה - היום אנחנו מסתדרים עם הרבה פחות ואנחנו מפעילים את המטבח ברמה סבירה, כך שענין זה לא מטריד אותי ואין מה לעשות - לא הכל מושלם וצריך להתפשר.
4. אשמח לדעתך האם רצוי ללכת לחברת מטבחים נוספת לקבלת הצעת תכנון אחרת/נוספת או שהתכנון הנוכחי די ממצה את מה שאפשר לעשות בתכנית הדירה הנוכחית. אגב הקווים המנחים הם פרקטיקה, פשטות ואסטטיקה- ברור שאפשר לעשות את המטבח שיהיה יותר מודרני ויפה.
5 קולט אדים - עשיתי משאל די רציני בקרב מכריי ואף אחד לא עושה שימוש בקולט אדים חוץ מהתאורה. בתכנון המטבח הנוכחי הארונות בגובה של 75 ס"מ מהכיריים ואין קולט- לא בשל בעיית תקציב אלא בשל: אובדן שטח אחסון וחוסר השתכנעות שזה הכרחי. אשמח לדעתך
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2015 14:27 #4

הי ליאור,

1. נשמע לי כיוון נכון. היה יכול להיות נחמד אם כולם היו יכולים לשבת ליד האי, אבל זה בא על חשבון רוחב המעבר. הפשרה של הקטנה והתאמה ל-3 יושבים נראית לי נכונה. הרוחב של האי הוא יותר מ-60סמ נכון? כי אם הוא היה 60סמ', אז אורך של 60סמ' עם ישיבה בניצב הייתה משאירה אותו מעט צפוף מדי ליושבים.

2. אתה מתכוון להקטין את עומק הארון מ-80סמ' ל-60סמ' או להקטין את הרוחב שלו באותו הכיוון של הקטנת אזור הישיבה? בכל מקרה, אם חסר לכם נפח אחסון, וללא הקטנת רוחב הארון נשאר לכם מעבר של לפחות 110סמ', אז אני הייתי משאיר את המצב כמו שהוא ולא מקטין את רוחב הארון.

3. מסכים. תמיד יש פשרות וצריך להחליט מה יותר חשוב.

4. האמת שאני חושב שאתם צריכים לתכנן את המטבח לבד ולא לסמוך על חברת המטבחים. יש להם אינטרס למכור מה שנוח להם וזול להם. אם תהיה לכם תכנית משלכם שאתם סגורים עליה, תוכלו לקבל הצעות מחיר מחברות מטבחים שונות ומנגריות ולהשוות תפוחים לתפוחים ולהתמקח על המחיר.

אני לא הייתי ננעל על חברת המטבחים רק בגלל שהיא עשתה לכם את ההדמיה.

5. כאן אני בניגוד לדעתך. אני כן חושב שצריך קולט. לפתוח חלון לא תמיד עוזר. במיוחד ביימות הקיץ החמים או החורף הקרים שכל הבית מתמלא באדים וריחות בישול. לדעתי קולט אדים הוא MUST. אבל אתה כמובן לא חייב להסכים איתי. קולט האדים צריך גם להיות מספיק יעיל כדי לעשות את העבודה. אם מדובר בקולט אדים שרק מסנן את האוויר ומחזיר אותו לתוך הבית אז זה פחות טוב מקולט אדים עם ארובה המפנה את הריחות, האדים והעשן את מחוץ לבית.

מקווה שזה עוזר וחג שמח :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2015 20:51 #5

מעולה. תודה על התמיכה המקצועית ובהצלחה לך. לגבי הקולט - הדבר היחיד שבא בחשבון זה קולט בארון וללא יציאה החוצה.
מהזיכרונות שלי כילד ריחות בישול הם דבר חיובי.
בברכה. חג שמח
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2015 20:54 #6

הרוחב של האי הוא 87 ס"מ. לגבי בארון - הכוונה היתה לצמצם את הרוחב שלו אבל נראה לי שנשאיר אותו כפי שהוא.
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 05 אוק 2015 19:05 #7

בהצלחה!

שלח תמונות כשהמטבח יהיה מוכן.

אתה גם מוזמן להירשם לתחרות המטבחים (הקישור בתפריט הימני באתר).

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.164 seconds