שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: אי או דלפק

אי או דלפק 07 אוק 2015 15:32 #1

תודה עוד לפני ששאלתי(וקבלתי תשובה), כי כמה ימים אני משוטט באתר ולמדתי(ונהנתי) כמה דברים חשובים, אבל אני עדין צריך עצה מקצועית.

רכשתי דירה חדשה בעלת חלל פתוח( המטבח הסלון ופינת האוכל בחלל אחד). אני רוצה לעשות הפרדה פיזית כלשהיא שמצד אחד תשאיר האשליה של חלל פתוח וגדול ומצד שני תעשה הפרדה בן המטבח לסלון.
השאלה שלי האם אי , דלפק , או אולי בכלל מטבח של שני פסים( במקום ר) יתאימו לגודל החלל כך שישאר מספיק מקום למטבח פונקציונלי וסלון מרווח-מי מבין האפשריות הוא הנכון ביותר אם בכלל בהתאם ?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 10 אוק 2015 15:25 #2

הי יניב,

תודה על השאלה.

דבר ראשון, אי או דלפק כדי ליצור חציצה בין המטבח לבין שאר החלל הציבורי זה רעיון מצוין. מצד אחד האי או הדלפק ייצרו את החלוקה הנדרשת, ומצד שני זה עדיין יישאר חלל אחד וגדול.

אז האם אי או דלפק? או אולי חצי אי?...

עקרונית, חצי אי, כזה שייצמד לדופן של צלע המטבח עם הכיור, ייתן לך את התוספת המקסימלית מבחינת נפח אחסון. מצד שני, זה יחסום את הגישה מהמטבח לכיוון המרפסת ולדעתי זה יהיה ממש חבל.

האופציה השניה, אי, תאפשר תאפשר מעבר נוח גם לכיוון המרפסת וגם לכיוון פינת האוכל. מצד שני, לאופציה כזו עשוי להיות מעט יותר נפח אחסון.

על-פניו, מבלי לעשות תכניות מדויקות, נראה לי שלאי יש עדיפות. המעבר למרפסת או חשוב לדעתי ותיהיה כניסה נוספת למטבח, מה שישאיר אותו יותר מרווח.

אבל...

כדי לקבל החלטה מושכלת עד הסוף צריך לעשות תכנית מדויקת של המטבח ולראות איך הדברים מסתדרים.

אם אורך המטבח הוא 360סמ', אז צריך להפחית מכך 110סמ' מעבר ועוד 60סמ' לשיש - מה שישאיר אי באורך 190סמ.

לגבי רוחב האי - 275סמ' רוחב מטבח ומכך צריך להפחית 60סמ' משטח עבודה ועוד 110סמ' מעבר - ישאיר אי ברוחב של 105סמ'.

...בקיצור, המידות המקסימליות של האי יכולות להיות 105X190סמ'. מידות מצוינות!

הן מאפשרות למקם 4-5כסאות בר סביב האי.

אבל שוב, צריך לעשות שרטוט ותכנית מדויקת כדי לראות איך תכנית המטבח משתלבת עם שאר החלל הציבורי.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 13 אוק 2015 20:56 #3

תודה רבה על התשובה היסודית
במידה ואני מחליט ללכת על אי איזה מרחק (מהסלון) עלי להשאיר כדי שיהיה אפשר להתיישב בנוחות וגם שישמש מעבר -והאם זה לא מקטין בצורה משמעותית את הסלון?
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 15 אוק 2015 07:33 #4

היי יניב,
מוסיפה לתשובתו המפורטת של עומרי מבט יותר רחב על הדירה שרכשת.
ראיה כזו אפשרית אם עומד לרשותך תקציב שינויים ועיצוב פנים או סיכום עם הקבלן על שינויים בטרם בניה.
במבט מהיר על כל החלל הציבורי שלכם אני רואה העמדת ריהוט החוסמת מעבר ומבט למרפסת, כניסה לבית היישר לשולחן האוכל הממוקם גם במרחק גדול מהמטבח.
הייתי חושבת על שינוי דרמטי יותר, יצירת חיץ בין המטבח לסלון על ידי דלפק שהוא דו צדדי - התייחסות לסלון (מסך טלויזיה מצד אחד) ולמטבח (אחסון בשילוב דלפק) מצידו השני.
העמדת הספות תהיה שונה ומאווררת יותר.
בנוסף, דבר שיש לבדוק בשרטוטים והדמיות, הזזת השולחן לקירבה נוחה ונאה יותר למטבח, חיבור לחצי האי או הפרדה. כמו תמיד בעיצוב, שינוי אחד כרוך בשינויים נוספים - יש לבדוק הזזת הכניסה למסדרון החדרים למטה ובכך להגדיל את השטח המוגדר לבישול ואכילה.
חוץ מזה, לא יכולה להמנע מבחינת איזור האמבטיה. החדר מאתגר בצורתו ופחות נעים להכנס ולראות אסלה במבט הראשון בכניסה. ניתן להזיז אותה לקיר הימני (יש שם קולטן לכך) ולעשות קבלת פנים יותר נעימה, של מראה וארון כיור באיזור הכניסה, לשדרג מאד את החדר הזה. מהלך כזה יאפשר גם ניצול טוב יותר של איזור המסדרון לצורך אחסון.
או בקיצור, יש מה לעשות לשפר את כל החלל מבחינת תחושת המרחב וגם ניצול פונקציונלי יותר של השטחים הנתונים.
במקביל לכך, לתכנן מטבח בכמה העמדות שהוא נאה יותר (למשל מקרר פחות בולט לעין לשאר החלל) נוח יותר מבחינת זרימת העבודה (כיור קרוב יותר למקרר ועוד).
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.151 seconds