שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חיפוי במטבח מעל השיש

חיפוי במטבח מעל השיש 30 דצמ 2015 13:32 #1

היי עמרי,
אנחנו בשלבי סיום של המטבח החדש לארח שיפוץ בבית,
ארונות המטבח בצבע לבן שלייף לק 60%, עשינו במטבח אבן קיסר 4130 באורך של כ-5 מטר,הכיור באמצע בערך, מעל השיש אמור להיות חיפוי ומעליו ארון קלפה באורך כ- 3 מטר גובה .45
החיפוי שהזמנו מגיע בגודל של 75/25 בשילוב אבני עיטור בגודל 25/25 (אריח 75/*25 שנחתך ל-3). לא לקחנו בחשבון שגובה החיפוי צריך להיות כ- 60 ס"מ לכן יש לנו "שארית" של חצי אריח, כ- 12.5 ס"מ או 10 ס"מ. אנחנו מתלבטים אם להתחיל את החיפוי עם פס בגובה 10-12.5 ס"מ (עם עיטרו או בלי עיטור) ומעליו 2 אריחים שלמים או להגדיל את גובה החיפוי ל- 75 ס"מ (נראה לנו גבוה מידי), ראה תמונות מצורפות.
אופציה נוספת שחשבנו עליה היא לעשות את כל החיפוי עם האריח המעוטר שמגיע במקור גם בגודל 75/25, על ידי חיתוך לאורך כך שיתקבל פס בגובה 12.5 ומעליו שני אריחים שלמים.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי במטבח מעל השיש 30 דצמ 2015 21:55 #2

אהלן סתיו!

תודה על השאלה :)

75סמ' כחיפוי קיר ומעליו הארונות זה ממש גבוה מדי. זה יהיה גם לא נוח וגם לא יפה לדעתי.

גם חיתוך של פס אחד יחד עם עיטור נראה לי לא מתאים. הגודל השונה של העיטור בפס הזה לא ישתלב כמו שצריך. עדיף לדעתי שתהיה אחידות. אז אם פס חתוך, שיהיה ללא עיטורים. זה גם יראה כמו ניסיון לאילתור לדעתי.

אני בדרך כלל מתכנן את גובה הקלפות 50-60סמ' מעל משטח העבודה.

ולכן...

לדעתי אתם יכולים לעשות משהו אחר במקום לעשות פס אחד חתוך, לעלות עם משטח העבודה משהו כמו 5סמ', ואז להתחיל שני את שני פסי החיפוי עם העיטורים וכך להגיע לגובה של כ-55סמ'.

הפס התחתון של מאותו החומר של משטח העבודה יהיה שונה מספיק מחיפוי הקיר, מה שיגרום לזה להראות מכוון ולא להראות כאילתור.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי במטבח מעל השיש 30 דצמ 2015 22:05 #3

היי עמרי,
תודה על התשובה,
ניסינו כמעט כל פאזל אפשרי של האריחים,
הבאנו אריחים שלמים של האריח המעוטר בגודל המקורי 75/25,
הכיוון הוא כמו בתמונה, פס מהאריח בצבע בז' בגובה 12.5ס"מ כדי שתהיה אחידות-בדיוק חצי מגובה אריח שלם,
ומעליו שני קווים של האריחים המעוטרים השלמים.
ההתלבטות היא איך זה ישתלב עם הסגנון של "שאר" המטבח שיהיה כאמור בצבע לבן שלייף לק לא מבריק (60%),
לכאורה השלייף לק ללא ידיות הוא עיצוב מודרני נקי ואילו האריחים המעוטרים הם קצת בסגנון רטרו-קלאסי.
מה דעתך?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי במטבח מעל השיש 01 ינו 2016 11:17 #4

עמרי?
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי במטבח מעל השיש 02 ינו 2016 13:38 #5

הי סתיו,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

אני לא רואה בעיה עם השילוב הזה של הסגנונות.

דווקא במטבחים בסגנון מודרני (אמיתי), כאשר משלבים אלמנטים לכאורה כפריים, זה נראה בסופו של דבר יותר מודרני, או אפילו פוסט-מורדניסטי...

השילובים האלה בדרך כלל כוללים אלמנטים "נוסטלגיים" או גסים במראה (למשל עץ לא מעובד וכדומה).

במקרה שלך לא מדובר באלמנטים שהם רטרו או גסים במראה, אבל עדיין אני חושב ששילוב של אריחים בסגנון כפרי ישתלבו היטב.

הכיוון ההפוך פחות יעבוד לדעתי. כלומר, אם המטבח היה בסגנון כפרי והיית משלבת אלמנט מודרני זה היה פחות מתאים.

אבל במטבח מודרני אין שום בעיה לשלב אלמנטיים כפריים.

עם זאת...

שני פסים של האריחים המעוטרים נראים לי כמשהו מעט מוגזם מבחינת הכמות. כלומר, זה נראה לי משטח גדול מדי של עיטור.

ההתייחסות לעיטור צריכה להיות לדעתי כמו אל תכשיט. כלומר, תוספת קטנה יכולה לעשות הבדל גדול במראה. אבל אם יהיו יותר מדי תכשיטים (אריחים), זה יראה מוגזם, מצועצע, ולא נעים לעין.

אז אני הייתי מוריד את המינון של האריחים המעוטרים ומשתמש בהם כתכשיט ולא כמשהו לכיסוי של משטח גדול.

אולי פס אחד של אריחים בגובה מלא הוא משהו שכדאי לבדוק. או אפילו חצי אריח מעוטר בחלק התחתון לכל האורך. או אולי משהו אחר...

אני חושב שכדאי לכם לחשוב על זה עוד קצת.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי במטבח מעל השיש 04 ינו 2016 13:28 #6

היי עמרי,
תודה רבה על הרעיונות וההצעות,
החלטנו להיות קצת נועזים וללכת בכל זאת על שני פסים של אריח מעוטר בגודל 75/25,
ומעליהם פס נוסף בצבע בייז' של אריח חתוך לגודל 75/8.3 (זה בדיוק 1/3 גובה אריח).

היום תתחיל העבודה ואשתי תהיה במקום לבדוק איך זה נראה, במקרה ולא יראה טוב נעשה שינוי מיידי במקום.

בכל מקרה תודה רבה לך על התמיכה.

סתיו ואתי
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: עמרי

חיפוי במטבח מעל השיש 08 פבר 2016 15:13 #7

רק רציתי לעדכן איך יצא,
אתן לתמונות לדבר, אנחנו מרוצים מאוד!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.155 seconds