שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות

תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות 04 אפר 2016 11:26 #1

תודה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות 04 אפר 2016 13:03 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי שרון
בהמשך לשיחתנו, ההערות כאן הן כלליות בלבד לגבי דברים שבולטים לעין בתכנית המטבח, ואין מתייחסות לצרכים ספציפיים שהוגדרו על ידכם.
חסרות קצת מידות, אענה בהתאם למה שמתאפשר.

1. המקרר
במיקום מקרר יש לקחת בחשבון את עומקו עם וללא דלתות, את המרחק הדרוש מהקיר ואת המפתח של הדלתות.
בשרטוטים המצורפים נראה שהמקרר הוא בעומק הארונות, אך זה לא מתאפשר - אלא אם מדובר במקרר אינטגרלי, יש להשאיר את הדלתות בולטות מעבר לקו הארונות על מנת שיוכלו להיפתח. אחרת, יש להשאיר מרווח גדול מעובי הדלת מכל צד של המקרר.

בנוסף, מפתח דלת מקרר צריך להיות יותר מ90 מעלות על מנת לאפשר גישה להוצאת מגירות ומדפים.
במבנה הספציפי של המטבח לא ניתן להשתמש במקרר sbs (דלת לצד דלת) כיוון שבסידור הנוכחי הדלת השמאלית מוגבלת על ידי הקיר, ובמידה ומחליפים בין המקרר לבילטאין הדלת הימנית חסומה על ידי פינת השיש, ובליטת המקרר תפריע לפתיחת כל מה שנמצא בצלע הניצבת.
הפיתרון הכי טוב במקרים אלו הוא לקצר את הקיר, אך אם אני לא טועה זה מעט מאוחר במקרה שלכם, אם תשתיות החשמל כבר הונחו.

2. מיקום המדיח
בדרך כלל עדיף להימנע ממיקום מדיח בפינה, במקרה שלכם אין ברירה - צריך לשים לב שהמקרר לא מפריע לפתיחת דלת המדיח עד הסוף. כאמור, בפועל המקרר יבלוט מעבר לקו הארונות.
בנוסף, לא ניתן לפתוח תנור ומדיח יחד, ואלו שני מכשירים שלעיתים קרובות נשארים חצי פתוחים (לאוורו, לקירור, לייבוש וכו)

3. קלאפה מעל כיור
לטעמי קו האמצע בין הקלאפות צריך להיות בקו אחד עם הקו שבין ארון הכיור ליחידה מימינו, והקו העליון של הקלאפות צריך להיות בקו אחד עם הקו של הארונות הגבוהים, או לחלופין לעלות עם הארונות הגבוהים עד לתקרה. (אפשר גם גובה 240-250, ולעשות הנמכת גבס כדי לסגור את החלל הנותר).
יש לוודא שהקלאפה העליונה לא מפריעה לפתיחת הקלאפה שמעל התריס.

4. מדוע עומק הקלאפות העליונות, מעל המקרר ומעל התריס הוא רק 30? מדוע לא לנצל את מלוא הנפח?

5. מידות הדלפק לא ברורות, ונראה כי הוא לא מתוכנן טוב.
לא ייתכן שהכסאות יהיו צמודים זה לזה בצורה כזו, כי אז אין מקום לרגליים.
מידות דלפק עבור שני אנשים שיושבים בניצב צריך להיות 65X65 לפחות.
בנוסף בין הכיריים לבין שטח זה צריך כ30-40 ס"מ הפרדה מסיבות פרקטיות ובטיחותיות.

מבחינה אסתטית, הצלע הזו שפולשת לסלון צריכה טיפול מבחינת המראה והמבנה, אולי לשלב עם פיתרון נגרות עבור הטלוויזיה, אולי לבנות תוספת קיר נמוך שיסתיר את יחידת הכיריים, בכל מקרה כמו שזה כרגע זה לא נכון ולא יפה.
אם תרצו אוכל להציע לכם פתרונות במסגרת ייעוץ.

מקווה שזה עוזר!
קבצים מצורפים:
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות 04 אפר 2016 17:29 #3

וואו !
תודה רבה על התגובה המפורטת והמקצועית

1. לגבי המקרר - אכן יהיה בולט מעבר לארונות, הרוחב יתאים למקרר עם רוחב מ'
אבדוק לגבי קיצור הקיר.
2. אכן אילוץ שנצטרך להסתדר איתו
3. הקלפות בחזית אמורות להיות באותו עומק, בעיה בשרטוט עצמו, בקשר לקו הקלפות העליון
אני מסכים לחלוטין שצריך להיות באותו קו עם השכן משמאל
אוודא מרחק הקלאפה מעל התריס לעליונה מעל הכיור, תודה !
4. אבדוק אם ניתן ומה המשמעות, השאלה היא אם יש עומק מסוים שזה כבר הופך להיות מטרד להגיע אליו
5. 65X65 רשמתי - לגבי הכיריים אנחנו חושבים לרכוש כיריים אובליות שיישבו על הפינה. מה דעתך ?

6. את נהדרת :)
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות 04 אפר 2016 17:50 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
לגבי הקלאפות אני רואה את זה בתכנית במבט על ששלחת - יש לוודא את המיקום בהתקנה, תוך שמירה על מרחק מספיק לפתיחת הקלפה השמאלית.

לגבי הקלאפות הגבוהות - אלו ממילא ארונות לאחסון דברים שלא בשימוש יומיומי. הכפלת עומק הארון משמע הכפלת נפח האחסון, בדרך כלל מאחסנים בארונות האלה כל מיני קופסאות של מכשירים או סטים של כלים, ואלו לא תמיד נכנסים בעומק 30.
עדיף עומק 55-60, ומקסימום אחורי הארון ישאר ריק, או יאחסן דברים של פעם בשנה.

ממליצה שגובה הארונות הגבוהים יהיה כאמור 2.4-2.5 עם הנמכת גבס, זה יראה הרבה יותר טוב וימנע ערימות אבק.

לגבי המדיח - המפגש בין התנור למדיח זו פשרה, אבל אם המקרר יפריע לפתיחת המדיח זו בעיה מהותית בתפעול המטבח.
כדאי לשקול את החלפת המדיח עם המגירות מימין לכיור. ממילא נקודת החשמל של המדיח נמצאת תחת הכיור.

לגבי הדלפק - מזה חששתי. אל תרשום 65X65, זה לא נותן מענה מלא לצורך במטבח הספציפי שלכם, זו רק מידת מינימום, ומדובר על השטח נטו לרגליים ולא המשטח ברוטו שחלקו חופף לשיש ויושב מעל עגלת הבקבוקים.

לגבי הכיריים -
לא פיתרון טוב.
1. זה יצמצם את משטח העבודה העיקרי שלכם שנמצא בין הכיור לכיריים וקטן ממילא.
2. יהיה קשה מאוד להגיע אל החלון מעל הפינה לנקות אותו מנתזי הבישול. עדיך למזער את האזור המשותף בין החלון לכיריים.
3. הפינה הזו זה מקום קלאסי למיקום קומקום/טוסטר וכאלה. אם הכיריים יהיו בפינה, גם משטח העבודה מצטמצם וגם ייאלץ למקם מכשירי חשמל על משטח עבודה שמיש, וחבל.

אחרון חביב: די תפסיק, אבל ספר לחבריך ;)
שמחתי לעזור
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנית מטבח - אשמח להערות/הארות 05 אפר 2016 10:31 #5

כמובן, כבר בוצע :)
תודה על העצות הטובות וסביר שניפגש לייעוץ פרונטלי..
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.149 seconds