שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חסרונות של פולימר???

חסרונות של פולימר??? 08 אפר 2016 15:20 #1

עמרי שלום,
אני מעונין בחזיתות עם עיטורים (משמע כפרי לייט). אפוקסי ירד מהפרק כי רמת העמידות שלו הכי נמוכה. האופציה הבאה זה פולימר. הסבירו לי שהעמידות של פולימר פחות טובה מפורמיקה אבל אני מפחד שאחרי 5 שנים המטבח יראה בן 15. השאלה שלי היא מה החסרונות של פולימר? כי אם אין ברירה אז נתפשר על פורמיקה :/
האם יש יותר שריטות? האם נשארים כתמים של שמן או נגיד מיץ שנשפף מהשיש? האם הוא רגיש לחום גבוה באזור התנור כמו שהזהירו אותי ואז מתקלף? אם נפל לי סיר עם רוטגירה התחתונה אני צריך להילחץ?
אשמח אם תפרט לי, כמה שיותר עדיף..
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 08 אפר 2016 15:23 #2

תיקון: ״סיר עם רוטב על המגירה התחתונה אני צריך להילחץ?״
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 08 אפר 2016 15:43 #3

הי אבי,

באמת פורמייקה נחשב לחומר הכי עמיד. מצד שני הוא מחייב קנטים וקשה ליצור איתו חזיתות במראה כפרי.

לגבי חסרונות הפולימר:

1. אין רגישות לכתמים או מדברים שישפכו. מהבחינה הזו החומר אמור להיות די עמיד. פולימר למעשה הוא מעין פלסטיק ולא אמור לספוג כתמים.

2. לגבי רגישות לחום - אם תפעיל עליו באופן ישיר מפזר חום אז הקצוות עשוים להתקלף. המקום הרגיש במטבח במקרה הזה הוא מעל פתח פליטת האוויר החם מהתנור. לדעתי זה לא אמור לקרות, אבל אם אתה רוצה להרגיש בטוח יותר צריף להוסיף פס מתכת קטן בין התנור לבין היחידה שמעליו כדי להרחיק את החזית שמעל.

3. אם משהו בהדבקה של הפולימר השתבש, אז עשוי להיות קילוף של הקצוות (זה לא אמור לקרות).

בכל מקרה שווה לוודא שיש אחריות מיצרן רציני (למשל בלום) למספר שנים.

מצד שני, אני בעד פולימר: חומר זול יחסית, נראה טוב, מעט חסרונות (למרות מה שכתבתי הוא עמיד יותר מצבע) ונותן למטבח מראה נהדר.

אני יכול להרגיע אותך בכך שגם במטבח שלי אני גם הולך לעשות פולימר...

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 08 אפר 2016 23:27 #4

תודה רבה על התשובה המנומקת. שאלת המשך קטנה בנוגע לאחריות. כנראה נסגור עם נגר פרטי. אם הבנתי אותך נכון אז לוודא שהפרזול בלום יהיה עם אחריות יצרן? אבל אין לזה קשר לחזיתות פולימר שנבחר..
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 09 אפר 2016 20:44 #5

ממש התלבטת לגבי הפולימר. המטבח שלי יהיה מודרני, אין לי צורך בחזיתות כפריות ועדיין קשה לי עם הקנטים בפורמייקה. אחרי שעומרי אמר שהמטבח הבא שלו יהיה פולימר, נרגעתי. תודה!
מאוד מוזר שבחברה אחת (ידועה מאוד) הציעו לי צבע בתנור (יש בבעלותם מכונת צביעה) במחיר זהה למטבח פולימר בחברה מוכרת אחרת... מוזר.
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 09 אפר 2016 20:49 #6

ממש התלבטתי לגבי הפולימר. המטבח שלי יהיה מודרני, אין לי צורך בחזיתות כפריות ועדיין קשה לי עם הקנטים בפורמייקה. אחרי שעומרי אמר שהמטבח הבא שלו יהיה פולימר, נרגעתי. תודה!
מאוד מוזר שבחברה אחת (ידועה מאוד) הציעו לי צבע בתנור (יש בבעלותם מכונת צביעה) במחיר זהה למטבח פולימר בחברה מוכרת אחרת... מוזר.
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 09 אפר 2016 20:50 #7

הי אבי,

האמת שלא התכוונתי לבלום אלא לבלורן (שהם היבואנים של בלום, ומכאן הבלבול). יש להם חזיתות פולימר והם כמובן מישהו עם גב שאפשר לסמוך עליו.

לפי האתר שלהם הם נותנים 5 שנות אחריות על חזיתות הפולימר.

הנה כאן...

www.bluran.co.il/%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%9...%D7%9D?parent=101415

יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 11 אפר 2016 09:03 #8

עמרי זה רלוונטי אם אני עושה אצל מטבח אצל נגר פרטי? הרי כל הפואנטה זה שהנגר בונה את החזיתות לא?.. בגלל זה חשבתי שהאחריות שתהיה לי היא מהנגר:
אם הבעיה היא חזיתות הוא בונה חדש/מתקן
אם הבעיה היא פירזול הוא מחליף ואז כבר דואג להתקזז עם האחריות מבלום.

לא ככה?

נ.ב
מה שכן, שהיינו אצל נגרים כולם הראו לנו חוברת של פורמקס (ראה קישור למטה) שזה באמת קצת בלבל אותי.. כאילו הם קונים מהם את החזיתות מוכנות או סתם מראים לי קטלוג שלהם ומעתיקים?

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 11 אפר 2016 09:08 #9

יש להתחבר כדי להגיב.

חסרונות של פולימר??? 17 אפר 2016 21:31 #10

הי אבי,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

הרבה נגרים לא מייצרים את החזיתות בעצמם. זו עבודה מורכבת יחסית שדורשת הרבה זמן. הרבה פעמים יותר משתלם להם להזמין חזיתות ממפעלים שמתמחים בכך. זה יותר מדויק וחוסך להם הרבה עבודה (זה גם קצת יותר יקר עבורם).

כשמדובר בחזיתות פולימר אז על אחת כמה וכמה...

כלומר כל חזיתות הפולימר מוזמנות מיצרנים גדולים יחסית כמו בלורן, פורמקס וכדומה. נגר בנגריה פרטית (גם אם יש לו כמה עובדים) לא מדביק פולימר על חזיתות. הוא מזמין לפי מידות המטבח שלך ממשיהו אחר.

...ועדין האחריות היא עליו כי הוא הספק מבחינתך.

מקווה שזה עושה סדר בבלאגן.

חג שמח :-)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.182 seconds