שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תוכנית כמעט סופית

תוכנית כמעט סופית 21 אפר 2016 08:12 #1

בוקר טוב, בשעה טובה סגרנו את התוכנית. הודות לשימעת אכן הלכנו לארצארד בנמל ובחרנו בפניקס. מבחינת התוכנית - העלתי משהו דומה בעבר אך ללא מידות. אשמח מאוד לחוות הדעת המקצועית שלכם, זה יעזור לי מאוד (אורך ועומק האי הסופי יקבעו לאחר המדידות בשטח וקניית המקרר. ככל הניראה האורך הסופי יהיה 3.52 וכמובן נקצה זאת לטובת הגדלת משטח העבודה).
1. אני שוקלת אם זה המבנה הנכון לקיר הגבוהים. אולי עדיף, מבחינת הפרופורציות להעביר את המזווה בצמוד למקרר כך שנישת הקפה תהיה בין הבילד אין למזווה
2. האם עגלת הבקבוקים יכולה לכלול סהכ 3 מגירות? המעצב שם מנסה להוריד אותי מזה בטענה שלא יישאר מקום לבקבוקים.
3. ההתלבטות הגדולה היא על הידית. אני מאוד מאוד רוצה במה (נוח ויפה יותר בעיני) אבל נשברתי בסוף ואיני שלמה עם זה. המעצב אומר שהמטבח שלנו לא גדול ושזה יגבה מקום יקר. אני ממש בדילמה. יש לציין שסכמנו שאם אתחרט המחיר לא ישתנה (להם זה לא משנה). האלטרנטיבה היא אלומיניום צבוע ואני חוששת מהצביעה הזו, למרות ההבטחות לגביה, מה גם שסה לא נוח
4. ולבסוף אשמח לחוות דעת על בחירת הצבעים. הסגנון הוא מודרני חם. חשבתי שהנישה תהיה פורניר אלון או איזה משהו בסגנון בטון...עם ספוטים. בגדול אני מעדיפה שקיר הגבוהים יהיה בהיר, לבן או מקסימום אפרפר (מבחינתי זה אקסטרים). גם פורניר בא בחשבון אבל לדעתי זה מעט כבד.

חג שמח והמון המון תודה, הפורום מעולה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 23 אפר 2016 06:21 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי חן
איזה כיף לכם! אם היה לי מטבח פניקס הייתי עומדת ומלטפת אותו כל היום.

1. בגדול המבנה נכון, כי הוא יוצר סימטריה בין המקרר לבין המזווה/בילטאין, למרות שמבחינת רצף עבודה זה כביכול לא המקום הטבעי עבור המזווה, במקרה זה לא הייתי משנה אותו.
יש לשים לב לכמה דברים:
בהנחה שהמזווה נפתח ימינה, מכיוון שהדלת לא תוכל להיפתח יותר מ90 מעלות, יש צורך בהרחקת המסילות מדופן הארון על מנת לאפשר את פתיחת הנשלפים. שזה לא יפתיע אתכם.
דבר נוסף, לטעמי המזווה מבזבז הרבה מאוד נפח אחסון - בגובה זה ניתן לכלול 5/6 נשלפים עד לגובה 140/160 - תלוי בגובה שלכם - (בדרך כלל שניים או שלושה גבוהים ו3 נמוכים), בנוסף על המדף הקבוע. למקם רק 4 נשלפים זה ממש בזבזני.
אחרון חביב - לפי השרטוטים לא מדובר במקרר אינטגרלי, האם הוא שקוע בנישה בקיר או שהארונות מורחקים מהקיר על מנת ליישר איתו קו? בכל מקרה, מקרר חייב לבלוט עם הדלתות מעבר לקו הארונות, אחרת הן לא יכולות להיפתח, כך שהשרטוט לא מייצג נכון את ההעמדה בפועל. קחו בחשבון שאלא אם מדובר במקרר אינטגרלי, הדלתות יבלטו.
2. ממה שאני מבינה בתכנית עגלת הבקבוקים אכן כוללת 3 מגירות - מגירה עליונה, עגלה ונשלף פנימי. זה מה שמקובל. לא הייתי מוסיפה נשלף נוסף רביעי, אם לזאת כוונתך, בדיוק מהסיבה שצוינה על ידי המעצב בחברה.
3. אני לגמרי מבינה אותך, לפרופיל במה יש מראה נקי והוא אכן הרבה יותר נוח מכל ידית אינטגרלית אחרת.
דבר ראשון, אלומיניום צבוע הוא בעייתי ונוטה להתקלף. אם זו האופציה שתבחרו בה בדקי מה האחריות שנותנים לגבי התקלפות הצבע.
אני לא יודעת מאיזה חברה אתם מזמינים ואילו ידיות אינטגרליות הם מציעים, אך אם החזיתות מגיעות מאורצ'רד נסי לבקש את דגם מיתר/סירה H14-H18, שהן נוחות יחסית (בכל מקרה לא טרפז, שהן נוראיות)
יש גם את ידית דגם 0 (H-26) שיש לה מראה שמזכיר פרופיל במה, והיא מותקנת מאחורי הקנט.

לגבי פרופיל במה - אכן מבזבז קצת נפח אחסון. במקרה זה מה שהייתי עושה כדי למזער את ה"נזק" זה יוצרת רק הפרדה אחת, בין המגירות העליונות ג15 לבין מגירות גבוהות ג60, עם נשלפים פנימיים ג30. מבחינת החזית זה יראה כמו בארון הכיור/המדיח/עגלת הבקבוקים בכל המטבח, עם פחות חלוקות אופקיות.
יש פה פשרה מסוימת בין פרקטיקה לאסתטיקה - כדי להגיע למה שמאוחסן בנשלפים הפנימיים יש צורך בפעולה כפולה של פתיחת מגירה.

4. לבסוף... קשה מאוד לייעץ בענייני עיצוב, צבעים וחומרי גמר מעל גבי הפורום ואיני נוהגת לעשות זאת. זה יותר מורכב מאשר תשובות לשאלות טכניות, ותלוי בהרבה גורמים ונתונים שחסרים כאן, ואי אפשר בהכרח להבין אותם בפורמט זה.

חג שמח!
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 23 אפר 2016 22:10 #3

המון המון תודה על התשובה המקצועית! את לא מבינה כמה זה עוזר לי...
1. את בטוחה שזה לא בעייתי מבחינת הפרופורציות? אני כבר די הגעתי למסקנה שלא ייתכן שהנישה של התמי 4 לא תהיה בדיוק באמצע (אם מסתכלים משמאל - רוחב הקיר שתוחם את המקרר הוא 10 ס"מ, המקרר מטר, הנישה 1.22, כאשר ה-b.i והמזווה יחד 1.25(כלומר, 1.10 לעומת 1.25). אם זה בסדר בעינייך אז זה עדיף לי מבחינת אחסון. במידה ולא, חשבתי להקטין את המזווה ל-50 לטובת הנישה כדי לסדר את הפרופורציות (או לחלופין, להקטין את המזווה ל-60 ולהצמידו למקרר - כדי שהנישה תהיה בין שתי יחידות של 60, אך איני מתלהבת מכך שהתנור יהיה צמוד לקיר). מה דעתך?
3. עגלת הבקבוקים כוללת 3 מגירות כי התעקשתי על כך עם המעצב. משומה הוא טוען שהוא יעשה לי אבל אח"כ אבקש ממנו להסיר אותה כי זה יהיה לי צפוף... ? מוזר...
4. לגבי הבמה, האם התכוונת שהראשונה תהיה גובה 15 (ללא הפרדה מעליה, כלומר, צמודה לשייש כאשר פותחים אותה מלמטה? יש דבר כזה?). אני שואלת כי הגבהים שציינת לא מסתדרים לי עם הגבהים שמדדתי אצל חברה שיש לה ידית במה ומבנה דומה למה שציינת. אבל אצלה גובה המגירה הראשונה 12.5 ס"מ, והתחתונה 45 ס"מ עם פנימית 13.5. כלומר, משמעותית פחות מהגבהים שציינת (אולי זה בגלל שינויים בגובה הצוקל? או שוב כאמור, הצמדת הראשונה לשייש כאשר פותחים אותה מלמטה).

המון המון המון תודה!

חג-שמח!
חן
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 23 אפר 2016 22:15 #4

ועוד משהו קטן - במידה ואלך על ידית במה המשמעות היא שיתר הארונות הגבוהים יפתחו ע"י המנגון של הלחיצה. הבנתי שהוא די בעייתי... לא כ"כ ממושמע, האם זה אכן כך? זה שיקול נוסף שעשוי להכריע בין ידית זו לאינטגרלית...
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 25 אפר 2016 11:37 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
מבחינת הפרופורציות אז אני חושבת שזה בסדר, את יכולה להוריד 5 ס'מ מהמזווה ולהוסיף לנישה, זה לא קריטי.
את צודקת לגבי תנור ליד הקיר, אני לא בעד, ולא הייתי מעבירה את המזווה לצד השני.
אם זה לא משמעותי עבורכם החלוקה של הנישה לשתי יחידות של מגירות ברוחב 60, אפשר לאחד אותן ליחידה אחת ברוחב עד 120, זה מגדיל את נפח האחסון וחוסך עלות של 3 מגירות.
זה מגביל את רוחב הנישה ל120.
אם הסימטריה יותר חשובה לך מהאחסון, הייתי עושה את המזווה 60, בילטאין 60, נישה 120
ואת הס'מ הנותרים להוסיף לסגירות מימין למזווה ומשמאל למקרר - לעבות אותן כך שתיווצר מסגרת אחידה.
זה לא נורא שהנישה של המקרר היא 100 ולא 120, הנוכחות של המקרר מטשטשת את ההבדל.

לגבי מנגנון הלחיצה - תוך כמה ימים אתם תתרגלו ללחוץ בדיוק בנקודה הנכונה כך שיפתח כל פעם...
אפשר לעשות מגרעת גם בדופן הארון בסגנון פרופיל במה כדי לפתוח את הדלת, הכל תלוי בחברת המטבחים ובפתרונות שהם מציעים.

מגירה עליונה בהחלט צמודה לשיש ונפתחת 'מלמטה' - גם כשעושים ידית אינטגרלית רגילה זה אמור להיות כך.
לגבי הגבהים של המגירות - החלוקה שכתבתי היא עקרונית לא מידות מדויקות.
המידות תלויות במידת פרופיל הבמה.
הנשלף הפנימי ימוקם במחצית הגובה של החזית התחתונה, וחשוב שיהיה עם דפנות הגבהה בדיוק כמו מגירה רגילה, כדי שתוכלו לאחסן שם כל מה שהייתם מאחסנים במגירה רגילה.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 25 אפר 2016 11:45 #6

• שימעת
  • שימעת's Avatar
אגב לגבי מגירת הבקבוקים -
החלוקה הפנימית היא לא סימטרית - את הנשלף הפנימי שהוא נשלף נמוך (10-15) ממקמים כך שיהיה מקום לתבלינים/צנצנות/בקבוקים קטנים וכו', כלומר 15-20 ס'מ מלמעלה.
ועגלת הבקבוקים - אני לא מכירה הרבה בקבוקים/קופסאות קורנפלקס שצריכים יותר מ35 ס'מ בגובה.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 25 אפר 2016 15:54 #7

ממה עשויות הסגירות שציינת? למרות שאני מניחה שלא נלך על זה - כפי שציינת המשמעות היא לוותר על אחסון (כ-7 ס"מ)
מבחינת הפתרונות היצירתיים (כפי שציינת, במקום לחיצה, למשל מגרעת בדופן הארון), מדובר בנגר והצעתו, למשל לקלפת המיקרו הנמצא מעל לתנור היא פס אלומיניום. ממש לא ברור... אגב, אני מתחברת למה שאמרת - שזה סתם מיותר לשים קלפה למיקרו. האם אני יכולה לעשות שם פשוט נישה פתוחה (מחומר המטבח). האם זה ייראה בסדר?
אשמח אם תוכלי לחזור על החלוקה המומלצת בעגלת התבלינים (לא כ"כ הבנתי).

אני מודה לך מאוד על העזרה והסבלנות
חג-שמח!
יש להתחבר כדי להגיב.

תוכנית כמעט סופית 26 אפר 2016 18:16 #8

• שימעת
  • שימעת's Avatar
יש לנגר מעצב? או שהוא בעצמו מתכנון את המטבח?
יש לך הרבה מאוד שאלות "קטנות", וכ"כ הרבה דברים שלא פתורים בתמונה שיש לך בראש שיש לי הרגשה שמי שאמור לתת לך מענה לכל השאלות לא עושה את עבודתו.
את אמורה לדעת בדיוק ממה עשוי המטבח, איך הוא יראה, מה נמצא בכל מקום ומאיזה חומר עשוי.
חברה/נגר טובים ידאגו שלא יהיו לך הפתעות בכלל עם קבלת המטבח,
וזה כולל חלוקה, חומרים, הדמיות והסברים.
את צריכה לקבל תמונה שלמה וברורה של כל רכיבי התכנון והעיצוב של המטבח, וכל המידע החלקי שאנחנו יכולים לתת לך במסגרת הפורום לא יעזור באמת.

מציעה לך לפנות לנגר ולבקש ממנו הבהרות לכל מה שלא ברור, ואם את לא סומכת על יכולת העיצוב או לא שלמה עם מה שהוא מציעה לך אשמח לתת לך פרטים לגבי ייעוץ מסודר וליווי בתהליך מול הנגר.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds