הי שולי
למעשה את מבקשת כאן שלושה דברים שונים,
לגבי חוות דעת על התכניות שצירפת: אפשר להביע דעה כללית על התכניות, אך מבלי לדעת את הצרכים הספציפיים שלכם ומה הביא לכל החלטה בתכנית זו עבודה חלקית בלבד, במסגרת מגבלות הפורום.
לגבי הצעות לתכנון: תכנון מטבח לא עושים על רגל אחת, זה דורש מחקר ובדיקות וזמן, ולא דבר שניתן לעשות במסגרת הפורום.
לגבי תשובות לשאלות:
1. משטחי ההנחה למיקרוגל ולתנור מעט רחוקים.
עבור המקרר זה בסדר, בהנחה ש:
2. המקרר צריך להיפתח שמאלה (כלומר הצירים בצד שמאל) כך שיפנה אל המטבח, ואל משטח ההנחה. צריך עם זאת לשים לב, שאין התנגשות בין דלת המקרר לדלת התנור או לידית של התנור.
לגבי שולחן המטבח, הוא אכן חוסם את המעבר כאשר דלת המקרר פתוחה.
באופן כללי המיקום שלו לא ממש ברור, אין מידות שלו בתכנית אך נראה כי המרחק שלו מארונות המטבח קטן, ולא מאפשר ישיבה באזור זה.
*כמענה לשני הסעיפים הנ"ל ייתכן שהייתי מחליפה בין המקרר לארון הבילטאין, אבל אז באמת יש צורך לתת את הדעת על אורך השולחן
מעבר לזה, במטבח גדול שכזה, התנור, בייחוד אם הוא בשימוש רב, לא בהכרח ממוקם בצורה מיטבית מבחינת אזורי עבודה במטבח.
3. לדעתי, קיר הארונות הגבוהים בדרך כלל צריך להיות נסתר, כדי לא ליצור עומס ולתת תחושה יותר מאווררת. אם אתם בלאגניסטים במיוחד, אולי שווה לשקול את זה,
אבל, החזית של הארונות הגבוהים בתכנית שצירפת לא יפה במיוחד. אין סימטריה, יש יותר מדי קוים וחלוקות לא מיושרים, יש הרבה יותר מדי בלאגן בעיניים.
מעבר לזה, כרגע, משולשי העבודה (מקרר-כיור-כיריים) נכונים בתכנית, ונראה שזו הפריסה הנכונה לחלל.
4. זו כבר שאלה של נוחות וצרכי אחסון. אף פעם לא חובה שום דבר... אם יש לכם מספיק נפח אחסון ללא הארונות העליונים, אז ותרו עליהם.
לדעתי, ממה שאני רואה זהו מטבח כשר אם איני טועה, כך שסביר להניח שתרצו לאחסן את הכלים הבשריים ליד הכיור הבשרי והחלביים ליד החלבי, מה גם שללא ארונות עליונים לא יתאפשר לכם למקם מתקן ייבוש מעל הכיור. בהנחה שיש לכם הרבה כלים (בשר, חלב, פרווה, שבת, פסח...) אתם כנראה צריכים כמה שיותר אחסון.
נסו "לסדר" את כל הכלים שיש לכם היום בתכנית, ממש עברו ארון ארון במטבח הנוכחי ורשמו על גבי התכנית היכן תאחסנו את התכולה במטבח החדש, כך שתדעו אם חסר לכם אחסון או לא.
5. שולחן ל5 (מלבני) צריך להיות לפחות 140X80 וזה בהנחה שיושבים שניים מכל צד ואחד בראש השולחן. אם להתייחס למיקום בתכנית, יש להרחיק את השולחן לפחות 80 ס"מ מארונות המטבח על מנת לאפשר ישיבה בצד זה.
6. במטבח הספציפי לא הייתי ממליצה על פח מחוץ לארון. המקום היחיד שהוא יכול להיות מלבד להסתובב בין הרגליים באמצע המטבח זה בין הארונות לשולחן, וזה גם לא אסתטי במיוחד, לא נעים למי שיושב ליד השולחן, ולא פרקטי במיוחד כי יהיו הרבה מאוד טפטופים על הרצפה בשבילים שבין הכיורים ומשטחי העבודה לפח.
המקום הכי נכון למיקום פח זה איפשהו בין הכיורים, אבל זה דורש שינוי של חלוקת היחידות.
אתם יכולים לעשות יחידה נשלפת עם פח (בדומה לעגלת בקבוקים) או להחליט שאתם משאירים אזור פתוח מתחת לשיש ומכניסים תחתיו את הפח (פחות נעים לעין ופחות פרקטי, כי צריך להוציא את הפח ידנית וסביר שהוא פשוט יישאר באמצע המטבח רב הזמן)