שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 22 אוג 2016 12:16 #1

שלום.

אנחנו כרגע בעיצומו של קבלת החלטה על עיצוב המטבח.
המטבח מגיע מהקבלן בצורת "ר" . כמובן שנשנה אותו כדי לקבל יותר משטחי עבודה ומקומות איחסון.

בשיחתנו הראשונה מול ספק המטבחים של הקבלן הוצע לנו לעשות את המטבח ב"ח" .
מספר שאלות יש לי בנושא:
1. האם נכון לעשות מטבח ב"ח" ולא לעשות 2 קווים מקבילים ככה מרוויחים את הפינות שבעצם די נעלמות גם מבחינת איחסון וגם שטח עבודה .
2. במידה ועדיף להישאר בצורת "ח" מה רצוי להיות מיקום הכיור והגז? כפי שהקבלן נותן או לעשות החלפה בניהם שהגז מתחת לחלון? ואם ממולץ אולי להשים את הגז בפינה ( ראיתי שיש כיריים בצורת "ר" במיוחד לפינות ) וככה לייצר עוד משטח עובד נוח

תודה על העזרה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 22 אוג 2016 22:47 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי אסף
צרף בבקשה תכנית דירה, כיוון שלא ניתן לבחון מבנה נכון למטבח מבלי לראות את החלל מסביבו

עכשיו, ברור לי שלא קיבלתם מספק המטבחים את הסקיצות, אבל נסה להעלות סקיצה כלשהי של מה שהוצע לכם (ממה שאתם זוכרים) כדי שיהיה אפשר להתייחס להשוואה
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 23 אוג 2016 09:39 #3

היי שימעת.

תודה על התגובה. מצטרף תוכנית דירה רחבה יותר כדי להבין את המרחב של הדירה.

לגבי הסקיצה, אין כרגע הצעה ספציפית זה בתכנון מאוד ראשוני. בעיקרון מה שהוצע
הוא אותו הדבר רק שלצורת "ר" כמו שמופיע בתוכנית נוספה צלע נוספת בצד שמאל .

השאלה שלי היא בעיקרון מה עדיף במצב הקיים. אם צורת ח או קווים מקבילים כדי לא לאבד את הפינות.

תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 23 אוג 2016 14:34 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
נתונים יבשים של נפח אחסון - זהה בר' או בח'. אין הבדל.
כמובן שמבחינת משטח עבודה, יש לך 130 ס'מ יותר משטח אפקטיבי בח'.

באופן כללי עלייך לדעת ש130 בין צלעות מטבח זה מעט קטן, אם המדיח מיועד להיות באחת הצלעות המקבילות. עדיף 150.
אפשר להתפשר, ואפשר לפתור את זה על ידי ארונות בעומק 45 בצלע שפונה לסלון.
זוהי הצעה כללית בלבד וללא נתונים על הצרכים הספציפיים שלכם אני לא יכולה לדעת אם זה מתאים לכם או לא.

הסידור הבסיסי של הקבלן לא טוב. המרחק בין המקרר לכיור גדול מדי,
ועדיף שהכיור יהיה בין המקרר לכיריים ולא ההפך.
אין סיבה לעשות כיריים פינתים, זה מאוד יקר ואין הצדקה - יש לכם משטח עבודה מכובד מאוד, בעיקר אם תבחרו בח'.
כיריים ליד חלון זה לא מומלץ, מסיבות בטיחותיות ופרקטיות - רוח יכולה לכבות את הגז, היא דוחפת את הריחות פנימה במקום לאוורר החוצה, והרבה יותר קשה לנקות חלון מנתזי שמן ורוטב מאשר חיפוי קיר.

ולסיכום, קשה להמליץ על מבנה של מטבח מבלי להבין את התכנית שמשתמעת ממנו לעומק. קח את הדברים פה בעירבון מוגבל, בתכנון מטבח יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 23 אוג 2016 14:46 #5

תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
כל מה שאמרת נלקח בחשבון בגלל זה הייתי שמח להתייחסות למטבח 2 קווים מקבילים.
ככה בעצם בצלע הימנית הארוכה יותר יהיה מקרר - כיור - כיריים עם הפרשים של 90 סמ בין אחד לשני ( פחות או יותר)

בצלע השמאלית הקצרה יותר יהיה ליד החלון הארון עם התנור ומיקרו תיהיה אפשרות אולי לעוד מזווה סביב ה40-50 ס"מ . והשאר יהיה משטח עבודה סביבות 90 ס"מ.

כל התיאור הזה הוא תכנון ראשוני בראש לפני שהלכתי לסקיצות אצל הספקים השונים.

הייתי שמח לדעת אם הרעיון בכלל נכון וכדי ללכת על תוכנית כזאת או להישאר בהצעה המקורית של צורת "ח"

תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח בצורת "ח" או שתי קווים מקבילים 23 אוג 2016 18:30 #6

• שימעת
  • שימעת's Avatar
כמו שאמרתי,
בתכנון מטבח יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון.
קשה להתייחס לטיב של תכנית בלי לדעת מה נדרש לכם.

קח בחשבון שלא תהיה לך אפשרות למקם את הפונקציות מקרר-כיור-כיריים במרחק 90 זה מזה, כי אין פה התייחסות לחלוקת הארונות.
האם יש מדיח? מה הגודל שלו?
מה גודל הכיור והכיריים?
מה גודל המקרר?
כמה אחסון נדרש לכם?

לגבי הבילטאין, אני לא יודעת כמה טוב יראה המטבח עם ארונות גבוהים בצד אחד ומקרר בצד שני, ומשטח עבודה מחולק.
בכל מקרה, לא כדאי למקם את התנור ליד החלון, גם כי האדים מתעבים על החלון, וגם כי לא מומלץ למקם תנור ליד קיר, הגישה לא מאוד נוחה. אם תחליטו ללכת על הסידור הזה, עדיף שהמזווה יהיה קרוב יותר לחלון.

הייתי בודקת אפשרות של מיקום כל הגבוהים בצלע הקצרה,
וניצול כל הצלע הארוכה למשטחי עבודה טובים וחלוקה יעילה יותר של אחסון.

אני חייבת לומר, שבהתחשב במבנה הדירה, לא הייתי פוסלת ככ מהר את הר'. אבל בלי לשבת ולשחק עם האפשרויות, אין לי תשובה אחת לתת לך.

צריך לבחון את כל האפשרויות - בקש מחברת המטבחים הצעה כזו והצעה כזו, שיראו לך הדמיות.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.170 seconds