שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התיעצות בתכנון מטבח חדש

התיעצות בתכנון מטבח חדש 29 דצמ 2016 17:27 #1

הי ,
קודם כל רציתי לציין שאני לומדת מכם המון האתר מקסים ומועיל מאוד תודה לכם על ההשקעה!!
אנו בשלב תכנון מטבח חדש בבית פרטי שעובר שיפוץ חלקי ואני לא סגורה לגבי התכנון האופטימלי למטבח אשמח לתובנות שלכן:
1. ברור לי שעדיף כיור באמצע בין מקרר לכיריים אך כאן לא מתאפשר בגלל החלון, לכן הכיריים יהיו באמצע. מעדיפה חלון ליד כיריים ולא ליד גז. כמה זה נורא? חוששת מהמרחק כיור-מקרר יוצא כ 2.3 מ'
2. עלה רעיון להזיז את המקרר מימין לכיור במקום נישת המעילים בכניסה זה פחות עדיף כי יקטין לי מאוד את שטח השיש שמימין לכיור וגם אפסיד את הנישה למעילים ואין לי מקום אחר עבורה וגם המקרר מפורד מהמזווה. האם זה עדיף לדעתכם?
3. ואם הנישה למעילים כן תישאר מימין האם ניתן להרחיבה? כרגע היא 60 ס"מ בקו המטבח חשבתי להרחיב ל 80-90 האם זה ממש יסגור את החלל לסלון?
4. כמה זה נורא שיחידת ה BI ממוקמת ממול הסלון שזה בעצם צד לא גבוה אלא יותר משטח נמוך כולו ופתאום BI גבוה שלא נותן אחידות
5. כל החלק העליון טרם תוכנן לעומק, כנראה אוותר על ארונות עליונים, במיוחד באיזור הכיריים מה אפשר לעשות בחלק העליון במטבח בסגנון כפרי לייט? והאם זה ממש יקטין מקומות אחסון?
6. אשמח לדעתכם לגבי גודל המשטחים והחלל כולו ובכלל להאיר את עיניי לבעיות שלא שמתי לב אליהם
7. ושאלה אחרונה לגבי עיצוב האם ניתן להשיג מראה כפרי לייט במטבח שעשוי מפורמייקה שמנת מט או שזו ממש תהיה טעות (משיקולי תקציב ועמידות)
יש להתחבר כדי להגיב.

התיעצות בתכנון מטבח חדש 30 דצמ 2016 11:17 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי אסנת
האם את יכולה להוסיף תכנית עם מדות של הבית במבט על וכן תכנית מידות של המטבח במבט על?
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

התיעצות בתכנון מטבח חדש 30 דצמ 2016 20:23 #3

תודה צירפתי,
עכשיו ראיתי שזה לא כל כך ברור מההדמיה אז מידות המטבח הן: 2.80 * 3.27 .
כאשר 2.8 זה קיר של החלון והכיור (לא כולל אל ארון המעילים שזה עוד 60 ס"מ).

בנוסף עלה רעיון לבטל מזווה להעביר במקומו BI או לחילופין תנור נמוך מתחת לכיריים וכך להרוויח קו נמוך בחזית המטבח
יש להתחבר כדי להגיב.

התיעצות בתכנון מטבח חדש 11 ינו 2017 04:29 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי אסנת
סליחה על העיכוב
אני מוצאת שאני לא יכולה להתעלם מהמבנה הכללי של הבית בהתייחסות למטבח,
ולא מצליחה להבין מה קורה שם מבחינת החדרים וההול המוזר בכניסה אליהם

ממש קשה לי להתייחס לשאלותייך בעניין המטבח, אני אענה על מה שאני יכולה:
1. 2.3 בין כיור למקרר זה בגבול 'המותר', גם אם עדיף שהכיור יהיה בין הכיריים למקרר ולא ההפך. יש גם חסרונות בלמקם כיריים ליד חלון, כך שאם את בוחרת למקם את הכיור ליד החלון ומוכנה לשלם את המחיר של המרחק הגדול יותר בין הכיור למקרר זה יכול להיות בסדר, קשה לי לומר במדויק.
2. לגבי המקרר - במבנה הקיים הנישה היכן שהוא ממוקם כרגע זה מיקום מתבקש. יכול להיות שאפשר להעביר אותו ליד הכיור אבל קשה לי לומר מהנתונים אם זה אכן יהיה טוב יותר, בתחושה שלי לא בהכרח.
מה שכן, משטח העבודה שיש לך בין הכיור לכיריים הוא די גדול, כך שאין בעיה להקטין אותו אם צריך.
בייחוד בשל העובדה שאני לא ממליצה למקם מדיח בפינה אם אפשר להימנע מכך, כיוון שהוא עלול לחסום את פתיחת הארון הניצב אליו.
3. אני לא הייתי מרחיבה את ארון המעילים, זה נכון לעשות אותו כעומק המטבח.
4. ממה שאני מצליחה לראות ארון הבילטאין לא מאוד מפריע לי, אבל אני בטוחה שיש פתרונות נוספים שאפשר לבחון לסידור המטבח. הרעיון של הנמכת התנור מתחת לכיריים הוא דרך מצוינת להגדיל את משטח העבודה, ו"לאוורר" את המטבח. ביטול המזווה אם המידות מתאימות גם אפשרי, המשמעות היא כמובן ביטול המזווה :)
5. לגבי ארונות עליונים - כמובן שאם את מוותרת עלהם זה משפיע באופן מהותי על נפח האחסון במטבח, אבל הכל תלוי בצרכי האחסון שלכם, אולי לא נדרש לכם כ"כ הרבה.
אפשר למקם רק כמה ארונות, או מדפים פתוחים אם אתם בעניין.
6. לגבי מראה כפרי במטבח פורמייקה - לא ניתן לייצר חזיתות מסגרת אם זה מה שאת מחפשת. אפשר לייצר תחושה יותר כפרית בעזרת ידיות בסגנון כפרי, שילוב של מדפים פתוחים, עץ, אביזרים דקורטיביים ומכשירי חשמל בעיצוב כפרי. את יכולה גם לעשות את הארונות התחתונים בפורמייקה ויחידה עליונה בסגנון כפרי בפולימר בצבע תואם. יש חברות בהן מחיר הפולימר והפורמייקה קרובים, כך שהשיקול של התקציב יורד, ומבחינת עמידות הארונות העליונים (כל עוד הם לא מעל הכיריים או התנור) פגיעים פחות.

מקווה שזה עוזר.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

התיעצות בתכנון מטבח חדש 11 ינו 2017 05:26 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי, ראיתי עכשיו את ההדמיה שהעלית בשאלה נוספת

אני לא מצליחה לראות אם בהדמיה השתמשת בחזיתות כפריות פרופר (עם מסגרת) בכל המטבח או רק בארון המעילים,
אבל זה בדיוק מה שהתכוונתי בתשובה לשאלתך הקודמת - אם כל המטבח יהיה בפורמייקה, אבל הידיות, השולחן, ארון המעילים, היחידות העליונות, החיפוי - כל אלה יהיו בסגנון כפרי, זה בהחלט נותן לך את האפקט הרצוי!

ואגב, כשאני רואה את ההדמיה כפי שהיא כעת, ארון הבילטאין לא מפריע לי בכלל. אם האחסון חשוב לך יותר ממשטח העבודה אולי תשאירי את זה כפי שזה עכשיו.

ועוד אגב אחד,
זה מצוין שאת מבטלת את התריס, הוא ממוקם גרוע.
אבל בתכנון נכון והתאמה של שאר הפונקציות, אפשר להצמיד את התריס לצד האחורי של ארון המעילים או לצד ארון הבילט אין, כך שלא תצטרכי לוותר על האחסון.
אבל זה דורש שינוי של התכנית ותכנון מדויק - אל תבצעי את השינויים הללו כלאחר יד.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.136 seconds