שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש בדירה חדשה

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 08:24 #11

בוקר טוב עומרי :lol:
תודה על המענה המהיר.
כפי שאתה רואה בתוכנית שהעלתי, המזווה מורכב משני גבוהים של 60 כשהימני הוא יחידת built in שהיתה אמורה להיות משמאל (יש שם נקודות חשמל) אבל כשאתמול העליתי את הסוגיה של פתיחת התנור (תנור פתיחת צד לימין) וחששתי מהתנגשות עם המקרר החליפה המעצבת את מיקום היחידות אבל גם בפתרון הזה קנט השיש עלול לגרום להפרעה בפתיחת התנור ומכאן עולה השאלה האם לוותר על היחידה ולהוריד התנור מתחת לשיש אם כן לאן וכמובן מה במקום? עוד מזווה?.
לחלופין שקלתי לשנות קונספט ולא לנסות להטביע את המקרר בין ארונות אלא לקחת אותו לחזית המטבח מימין לחלון (מה שמתאפשר בעקבות הורדת המחיצה)
ואז ללכת עם מטבח מסורתי יותר של עליונים ותחתונים, המעצבת טוענת שזה יקלקל את המראה המודרני. (זה יוצא גם הרבה יותר זול משום מה ומאפשר לי קנט אלומיניום במקום רגיל ועוד עודף לא קטן).
בהמשך אעלה את התוכנית הזו שעשיתי ואליה יש לי יותר סנטימנט אך המעצבת טוענת שהיא פחות טובה.
נראה לך שיש אופציה לאי במרכז וכך לקבל יותר שיש מסביב וגם לשמור על הגבוהים?
אשמח לשמוע לדעתך.
אני גם מתלבט לגבי הגוון, הריצוף לבן קרמי מעט וגדול 80\80 וראיתי פורמייקה שנקראת koko bolo והיא גוון אגוז בהיר שאינו חלק כמו פסים גליים שמצאה חן בעיני אך איני יודע אם תתאים לעיצוב מודרני ותהיה פרקטית ביום יום.
האלטרנטיבה היא או פורמייקה כהה וונגה עם שיש לבןבן כקונטרסט או פורמייקה שמנת עם שיש בהיר.
מה דעתך?

סליחה על ההפצצה אבל אני כבר מבולבל וצריך להחליט :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:33 #12

שלום אבישי,
פחות התעמקתי במבנה הפרטני של המטבח, אלא בתכנית הכללית. אם יש תכנון להוסיף שטח לחלק המקורי של המטבח, ממליצה על ביצוע הדמיה של כל החלל הציבורי,
הכוללת את האופציות של התוספת - זאת על מנת שתוכל לשפוט אם כדאי להוסיף וגם איזה חלק יתאים, היכן יבנה הקיר החדש ועוד.
האופציות בנושא הן רבות וכאשר מדובר על בניה חדשה או הריסה ובניה כדאי להתרשם לעומק לגבי תרומתן.
ההדמיה גם תאפשר התאמה ומיקומים טובים יותר לפינת האוכל ולסלון, בחינת המטבח ואיך יראה מכל הזויות.
ברגע שהנתונים האלה הם טובים, החלוקה הפנימית הרצויה במטבח הרבה יותר קלה וברורה.
בהתאם, כמובן, יש להתאים את תכנית החשמל והאינסטלציה ובהמשך מתאפשרת גם בחינת השתלבות צבעים
וחומרים במטבח ובכל החלל הציבורי.
בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:37 #13

הי אבישי,

נראה לי שכתבתי את זה קודם אבל כנראה שזה לא היה ברור.

אני חושב שבקיר השמאלי צריך להיות רק המקרר ומזווה הבנוי מיחידה אחת של 60סמ'. זה ישאיר מקום לכיריים על הקיר הזה (ראה את התגובה הראשונה שלי). את התנור תוכל למקם באחת מהיחידות התחתונות מתחת לכיריים או בכל יחידה תחתונה אחרת.

העברת המקרר מימין לכיור אחרי הורדת המחיצה תיצור מעין 'חסם' בין המטבח לבין פינת האוכל. כמו כן, לא תוכל לעשות את חצי האי. שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מתנגד לרעיון הזה לחלוטין. בוא נראה את ההדמיה ואז נחליט.

יכול להיות שבמקום חצי-אי, אי במרכז המטבח יעבוד טוב. שוב צריך לראות את ההדמיה.

כשאתה עושה אותה שמור על מרחק של 110סמ בין משטח העבודה של האי לבין משטחי העבודה הצמודים לקיר וארונות המטבח. כמו כן, אם אתה חושב גם על דלפק לישיבה אז קח בחשבון 50סמ רוחב לכל אדם ועומק של 30-40סמ עבור השיש התלוי (כדי שיהיה נוח להכניס רגליים מתחתיו).

לגבי העיצוב –

מבחינת הפרקטיות, כל האופציות שרשמת הן פרקטיות. הבעיה עם הפרקטיות מתחילה כאשר חושבים על פולימר מבריק כי אז נשארות הרבה תביעות אצבעות.

אני לא מכיר את הפורמייקה הראשונה שציינת, אך בעיצוב 'מודרני' מקובל להשתמש בפורמייקה חלקה. אתה כמובן לא חייב לעשות עיצוב 'מודרני' לפי הגדרה. אם תוכל להעלות דוגמת פורמייקה כזו לפורום אולי אוכל לתת לך פידבק יותר טוב. כרגע, בגלל שאני לא מכיר את הפורמייקה הזו קצת קשה לי לומר.

לגבי שתי האופציות האחרות...

חלל המטבח שלך הוא לא גדול במיוחד ובחירה בפורמייקה כהה כמו ונגה תקטין עוד יותר את החלל.

לכן אני בעד האופציה של הפורמייקה הבהירה.

אבל,

כדי להוסיף עניין ונופך מודרני לעיצוב, נראה לי שכדאי להגדיל את הקונטרסט על ידי שיש חלק בגוון של אפור כהה. שיש בהיר, ריצוף לבן וארונות שמנת נשמע לי אנמי מדי.

ועוד שלושה דברים אחרונים:

על תשכח שגם לחיפוי הקיר יש נוכחות דומיננטית, לכן כדאי להתייחס אליו כבר בשלב של בחירת שאר הצבעים.

כדי לתת למטבח מראה עוד יותר מודרני, נסה לראות איפה אתה יכול להוסיף ארון קלפה עליון עם זכוכית דקורטיבית. זה ממש יכול לשדרג את המטבח.

למרות שזה לא רלוונטי לעכשיו, תכנון נכון של תאורה למטבח יכול ממש לשדרג את המראה שלו. זה לא חייב להיות יקר ואם תרד בסופו של דבר מהרעיון של קיר ארונות אחיד, אולי יישאר לך מספיק כסף לתאורה טובה.

עמרי

נ.ב. – אני מסכים עם מה שסורנה כתבה. אין תחליף להדמיה הנעשית כמו שצריך והבוחנת את כל האפשרויות.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:42 #14

היי ותודה לכולם על העזרה הברוכה,
זו הדמייה שניסתי להעלות בעבר ומייצגת את החלל לפי העיצוב שהומלץ על ידי חברת המטבחים.
חו"ד?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:52 #15

בקצרה –

-מרחק המינימלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ. כאן זה נראה פחות מכך.

-אין מספיק משטח עבודה.

-תכנון של חצי-אי לא הגיוני כי צריך להיות שיש תלוי באורך של 30-40סמ'.

-אם התנור והמיקרו יהיו משמאל למקרר אז חסר להם משטח הנחה. כלומר משטח קרוב אליהם שיאפשר הוצאה והכנסה קלה של דברים.

היתרון היחידי של התכנון הזה הוא שהמטבח מאוד פתוח ומרווח.

בשורה התחתונה – לא מספיק טוב.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:58 #16

המרחק בין הכיריים לכיור 70 ס"מ
על חצי האי כמובן מונח משטח עבודה שבולט 30 לימין (לישיבה) ושלושים לקצה.
חשבתי להתפשר על מיקום המיקרו\תנור בגלל ההכנות לחשמל שקיימות כבר.
האם זה זהמטבח פתוח ומרווח לא משתלם למרות החסרונות?
ממך למדתי כאן שחייבים להתפשר על משהו השאלה על מה אפשר ומה לא?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:59 #17

נ.ב
ניתן להזיז הכיור ימינה? אולי כבר קרוב מידי לאי?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 10:59 #18

הבעיה עם הדמיה של חברת המטבחים, ש...מוכרת מטבחים - שאי אפשר להתרשם ממנה ממה שקורה מסביב, איך הריבוע הזה מתייחס לשאר החלל. רק כך ניתן לבחון את האופציות בצורה טובה.
אבל, בבחינת רק החלק הזה אז אני חייבת לומר שקיר המקרר מתוכנן מאד גרוע. מיקום הקלפה, הגבהים השונים.
צריך גם לחשוב מה יקרה שם מעל הארונות? לרוב יהיו רק ואזות עם אבק... למה לא לארגן אחסון נוסף שאינו יומיומי או לסגור עם גבס למראה נקי ואחיד?
בנוסף, משטח העבודה צר מאד ביחס לשטח המטבח (זה השטח המצומצם בין הכיריים לכיור).
לא ברור איך תהיה הישיבה ליד חצי האי. לא מצויין שם משטח לדלפק, הכסאות קרובים מאד לדלת מימין ועשויים לחסום.
לא ברורות המידות אבל יש חלל ריק רחב מאד...
צר לי על הישירות, לא מוצלח בעיני להשקיע במטבח על פי תכנון כל כך לא מוקפד.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 11:10 #19

היי סורנה ואין לי בעיה עם הישירות.
נ.ב שלחתי לך מייל.
לגבי ההדמיה - היא שלי חברת המטבחים לא מספקת לי הדמיה בצבע אלא רק את התוכנית שהעליתי ובוודאי כבר ראית. שם מצוין המשטח לדלפק.
נכון הקלפה זזה לי אבל המוטיב שלה במציאות היא גג למקרר ויצירת פנל מזווה מקרר.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש בדירה חדשה 27 אוק 2011 11:12 #20

עוד דבר, כשאת אומרת אחסון נוסף הכוונה לארונות עליונים גבוהים?
נסיוני הלא עשיר מלמד שאת צודקת לגי הוואזות והאבק ובהחלט יש לי כוונה לסגור החלל העליון בגבס או אולי להרים הארונות. מה עדיף?
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.186 seconds