שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התייעצות בנוגע למטבח מקבילים

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 26 נוב 2017 16:42 #1

שלום,
קודם כל - תודה רבה על האתר הנפלא הזה! עכשיו כשזה רלוונטי לי, אני מעביר פה שעות של קריאה וצבירת ידע...

בשעה טובה אנחנו קונים בית מקבלן. כפי שאפשר לראות מהתמונה, המטבח שנקבל יהיה גדול (4.5 מטר אורך) והוא פונה ישירות לסלון, ויש במטבח חלון שפונה למרפסת (עם נוף מהמם...). את שני הקירות שמפרידים בין המטבח לסלון (אחד ארוך ואחד רק מסתיר את המקרר) אנחנו נבטל.

הלכנו לחברת מטבחים כשהיינו בטוחים שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים - מטבח בצורת ח'. אבל אז הציעו לנו לעשות מטבח שני מקבילים, ואמרו שזה יהיה מאוד יוקרתי, מודרני, פרקטי וכו'. על פניו אהבנו את הרעיון.
צירפתי שרטוט ראשוני של ההצעה למטבח, אבל בינתיים יש כבר כמה שינויים:

א. רוחב האי יהיה 1.20 מטר, ויהיו בו מגירות משני הצדדים, כמובן עם מקומות ישיבה ל-6 אנשים.
ב. יהיו שתי קלפות אחת ליד השנייה מעל הכיור, ולא אחת ארוכה כמו בשרטוט.
ג. המרחק בין האי לבין הארונות יהיה 1.30 מטר.
ד. סך הכל יהיה לנו 5.5 מטר שיש (3 מטר על האי, 2.5 על הקיר. כמובן על האי נשלם כפול, כי עומק השיש יהיה מעל 70 ס"מ).

בעקבות התוכנית הזאת, יש לי מספר שאלות:
א. האם באמת לבית כזה מתאים מטבח שני מקבילים? האם אני לא מאבד שטח אחסון ועבודה יקר, כשאני מוותר על שני קירות?
ב. האם שני הקירות שישארו חשופים, כלומר בלי שיש, לא יהיו מכוערים/מוזרים? עדיין לא נתקלתי בקיר מטבח שאין לו ארונות ושיש...
ג. האם אי ברוחב 1.20 ס"מ זה לא גדול מדי? אני מפחד שזה ייראה כמו פיל לבן באמצע הבית.
ד. על נגרות ופרזול של מטבח כזה (סנדוויץ', ציפוי פורמייקה, 19 מגירות, קלפת מיקרו+קלפות+מתקן למיקסר), מחיר של 30,000 ש"ח זה סביר?
ה. בהנחה של משפחה גדולה ודתית (כלומר צריך שני כיורים, מערכות כלים חלביות ובשריות, פסח וכו') - יש כאן מספיק מקום אחסון?
ו. 5.5 מטר שיש זה מספיק למשפחה גדולה?

אשמח לכל הארה/הערה, וכל מה שעולה ברוחכם כשאתם רואים את המטבח הזה...

תודה רבה רבה! :)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 27 נוב 2017 08:27 #2

היי איתן, טוב לשמוע ותודה. כמה הערות:
ראשית בוודאות המטבח שהוצע לך טוב מהצעת הקבלן הגרועה והבלתי ישימה.
אבל:
- עושה רושם שאתה צודק בחשש מגודל האי, צריך לעבוד עם תכנית בקנה מידה כדי להבין במדוייק את הפרופורציות אך נראה שאפשר להסתפק ברוחב 90 ופחות להכביד ולייצר פריט שגדול יותר מהספה.
- בנוסף אני לא חושבת שנחוצים בדלפק 7 מושבים, 13 כסאות בחלל הציבורי באופן קבוע? קצת חנות כסאות, לא חושב? דלפק מתאים לשתיה מהירה, ארוחה קלה ל3,4 מקסימום, אפילו חיתוך והכנה בישיבה אם מתחשק, לא צריך לתכנן הושבת כל המשפחה כך.
- המרווח הנוצר בין המקרר לכסא הבר הוא צר ולא נוח למעבר ולתפקוד המטבח. מישהו פותח מקרר, השני יושב, לא ניתן לעבור. אם אכן 130 זה טוב יותר אך עדיין חסום בישיבה במקביל למקרר.
- מטבח מקבילים הוא פתרון מצויין שמייצר יותר אחסון בלי עיסוק בפתרונות לא יעילים לפינות, כן יש כאן הפסד של משטח עבודה, אבל נראה שיש מספיק.
- מבחינת העיצוב אני פחות אוהבת את הגוש הגבוה הפונה לסלון, אפשר לבדוק תכנון אחר עם ארונות גבוהים על צלע נפרדת, ב90 מעלות לנוכחית, על קיר המקרר בתכנית הקבלן.

ובאופן כללי, כפי שאפשר לראות רק באיזור שצירפת, תכנית הקבלן לא ישימה כאן ומניסיוני גם לא בשאר הדירה, בתכנון מעברים, תכנון חדרי רחצה, מיקסום האחסון הדרוש,
אז ממליצה להעזר במעצבת באיזורכם לתפירה מדוייקת יותר של החלוקה, כולל המטבח,
לניצול פוטנציאל הדירה, התעמקות בצרכים של המשפחה הרבה מעבר למה שניתן לצפות מחברת מטבחים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 27 נוב 2017 08:45 #3

סורנה כפיר wrote:
- בנוסף אני לא חושבת שנחוצים בדלפק 7 מושבים, 13 כסאות בחלל הציבורי באופן קבוע? קצת חנות כסאות, לא חושב? דלפק מתאים לשתיה מהירה, ארוחה קלה ל3,4 מקסימום, אפילו חיתוך והכנה בישיבה אם מתחשק, לא צריך לתכנן הושבת כל המשפחה כך.
.

את מתכוונת לכסאות שיש מסביב לאי?
אם כן, אז כסאות בר אלגנטיים לא 'יפצו' על העומס בכסאות?

אנחנו אוכלים ארוחות ערב משפחתיות כמעט כל יום...

תודה רבה! :)
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 27 נוב 2017 08:50 #4

סורנה כפיר wrote:
.

את מתכוונת לכסאות שיש מסביב לאי?
אם כן, אז כסאות בר אלגנטיים לא 'יפצו' על העומס בכסאות?

אנחנו אוכלים ארוחות ערב משפחתיות כמעט כל יום...

תודה רבה! :)
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 27 נוב 2017 10:25 #5

הרגל נחמד מאד, ואני לא מכירה את המשפחה וסגנון החיים ובהחלט מעצבת המכירה לעומק
את מה שחשוב לכם מאד ומה פחות תוכל לתכנן עבורכם ולהגיע לפשרות המתאימות והמדוייקות לכם. זו הערה של אדם מקצועי מבחוץ, הרבה כסאות לכם, אלגנטיים ויפים יואילו למראה, נוחים לישיבה ממושכת יכבידו, מינימליסטיים או ללא משענת יקלו, בכל מקרה ספרתי 13 בחלל.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 28 נוב 2017 10:06 #6

• 3D
  • 3D's Avatar
באי עדיף כיור.
עדיף שהכיריים יהיו באותו משטח של הכיור.

לא בריא לסמוך על המעצבת שמטעם חברת המטבחים.

הכנתי לכם סקיצה

תכנון מטבחים
יש להתחבר כדי להגיב.

התייעצות בנוגע למטבח מקבילים 28 נוב 2017 11:23 #7

• 3D
  • 3D's Avatar
עוד אופציה לשבע מקומות

תכנון מטבחים
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.155 seconds