שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר

מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר 27 אוק 2011 14:35 #1

שלחתי לך במייל סקיצה ואודה להעלאתה לאתר.

ישבתי עם מעצבת והעלנו רעיונות. בין השאר שילוב אי ושבירת המ' שנוצר בסקיצות הקודמות.

אשמח לשמוע ממך:
א. מעברים- האם מספיק 1.20 בין האי לקיר ארונות?
ביןמשטח הכיורים לאי- 1.10?

ב. נוצר מראה של קיר ללא ארונות עליונים. האם ללכת על הכיוון או לנסות לשלב נניח כמה קוביות של ארונות עליונים אולי שיתחילוכבר מאמצע השיש?
או לשלב בקיר רהיט מעוצב סטייל עץ שישבור את הפורמייקה המיועדת?

ג. עניין המקרר- לכאורה עומד במקום שלא מפריע למעבר אולם למען הפרקטיות של הכנת קפה לדוג' היה עדיף שיהיה באמצע קיר הארונות. למעלה אם הוא באמצע אז הוא בולט מאוד יחסית ויש לי אפשרות להכניס אותו לנישה של 10 ס"מ רק במיקומו כרגע (שאר הקיר הוא חיצוני ואין באפשרותי לרדת בעוביו).

כמו"כ נשאר מקום בין הבר לעמוד החיצוני מצד ימין שיכול להיות יותר צר אבל ישנו. כך שניתן להופכו לנישה בצד זה או מאחור (לכיוון חדר משפחה). אולי יש לך רעיון אחר?

אני גם תוהה לגבי הבר. בעבר היה לנו בר והילדים הסתדרו אבל מסביבי טוענים שזה טרנד בעייתי. דעתך?

הכיוון הוא פורמייקה בהירה כולשהו ושיש של קיסר בגווני החום-מוקה.
ידיות- היום מאוד הולך אינטגרלי ואני תוהה אם לא קשה יותר לתחזק אותן כי לפחות אני מבשלת במהירות ושולפת דברים כשידיי לא מבריקות. אין יותר בלאי באינטגרלי???

עד כאן.

תודה!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

יש הצעה כללית מהאדריכל של מטבח ח'-מ' 27 אוק 2011 19:43 #2

אני יודעת שאתה לא "חובב" כיריים מתחת לחלון.
בכל מקרה כאן מדובר בחלון עם אדן עמוקה של 20 ס"מ וכן חלק תחתון של החלון מקובע כך שאין מסילות מלוכלוכות+ הפתיחה של החלון היא משני צדדין וזה "דרי-קיפ" .

הפלוס המשמעותי הוא בשולחן עץ מאסיבי שמצית את דמיוני והופך מטבח "משעמם" למשהו מעט יותר חי וגם מאפשר שולחן נמוך.

המינוסים- הליכה ארוכה להכנת קפה..., עיצוב פשוט.

העברתי בזמנו את האפשרות להניח בקיר מתחת החלון גם כיור חלבי וגם כיריים. גם אפשרות אם כי יוצרת אי-סדר בחזית.

בקיצור- כל יום והמצב רוח שלו.
האם ללכת על הקו העכשיו כפי שהצגתי בהודעה למעלה, על המשעמם ומאפשר שיש נוח בעבודה עם כיריים באמצע מתחת לחלון או על כיור-גז-כיור.
יש להתחבר כדי להגיב.

הדמית מטבח 27 אוק 2011 21:34 #3

עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הדמית מטבח 27 אוק 2011 21:34 #4

הי מתחדשת,

אענה על השאלות שלך לפי הסדר-

א. המרחקים בין האי לבין קיר הארונות ובין האי לבין משטח העבודה הם בסדר. העניין היחידי כאן הוא הכיסאות בין האי לבין קיר הארונות. אני מבין שזו פשרה ונראה לי שזו פשרה סבירה.

ב. לדעתי אין צורך בארונות עליונים. להיפך – בגלל שהמטבח לא גדול במיוחד ארונות עליונים יעמיסו עליו יותר מדי. את יכולה לתלות על הקיר החשוף תמונה יפה שתוסיף אווירה למטבח.

ג. לא כדאי להעביר את המקרר למרכז קיר הארונות בדיוק מהסיבה שציינת. הוא יבלוט יותר מדי ויפריע למעבר.

לא הבנתי איפה את יכולה לעשות נישה של 10סמ'. אבל אם את יכולה גם במיקום הנוכחי של המקרר אז כדאי.

לגבי הנישה ליד הבר – מהשרטוט לא ברור עד הסוף איך הנישה הזאת נראית. אולי פשוט עדיף להשאיר אותה נקייה כדי שתהיה תחושה יותר מרווחת במטבח?

לגבי בר במטבח וילדים. אף פעם לא שמעתי על בעיות בהקשר הזה. חוצמזה, בר זה לא טרנד. הוא כאן כבר הרבה זמן וכנראה שגם יישאר. הוא יותר מדי פונקציונלי בכדי לוותר עליו.

ולגבי הבחירות האסתטיות. בסך הכל מה שכתבת נשמע לי בהחלט טוב. חשוב רק שתתאימי מראש גם את חיפוי הקיר.

ולגבי הידיות. זה לא עניין של בלאי. הן אולי תתלכלכנה קצת יותר מאשר ידיות אחרות אך לדעתי אם את אוהבת את זה, אין סיבה לא לקחת ידיות אינטר גליות.

ועכשיו לכמה דברים שלא שאלת...

-אלא אם כן אתם לא מתכוונים לבצע עבודות מטבח בין הכיורים מטעמי כשרות, המרחק בין הכיורים קטן מדי. אני הייתי עושה אותו לפחות 90סמ על חשבון משטחי העבודה שבצדדים.

-למרות מה שכתבתי קודם על המקרר. תכנון משולש העבודה כיריים-כיור-מקרר לא טוב מאחר שלא מקובל לחתוך את קווי המשולש על ידי האי. זה יגרום לך אי נוחות רבה להקיף כל פעם את האי. אני לא מציע כאן משהו אחר מכיוון שזה ידרוש רוויזיה שלמה של התכנית.

-ושאלה לגבי המזווה. אם הצלחתי להבין את השרטוט נכון, מדובר במזווה כפול על 90סמ?? אם כן, וזה לא נובע מטעמי כשרות, זה בזבוז של נפח אחסון. הסיבה לכך היא שרוחב המסילות גוזל לא מעט מרוחב המגירות.

יש עוד עניין – מזווה כפול כזה עם הרבה נשלפים יכול להעלות את המחיר באופן ניכר בגלל מחיר הפרזול.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

העלאת שרטוט של אדריכל 27 אוק 2011 22:21 #5

בבקשה...

רק תזכירי לי מה היה העניין עם התכנית הזו.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: העלאת שרטוט של אדריכל 27 אוק 2011 22:23 #6

אם שני כיורים זה מספיק טוב בשבילכם מבחינת כשרות אז זה עדיף. תרוויחי שטח שיש יקר.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר 27 אוק 2011 22:30 #7

הסקיה השניה בצורת מ' היא המקורית וכתבתי עליה למעלה.
מהזאתאומרת אם 2 כיורים זה מספיק טוב? פשוט בסקיצה עם האי הנחתי מדיח בין 2 הכיורים אז צריך 60 בניהם. בתוכנית הזאת אני מתבססת על יבוש כלים בקלפה למעלה.
בסקיצה זו אפשר לראות איך האדריכל עשה את הנישה של 10 ס"מ.

כמו"כ אשמח לפירוט בנוגע למזווה ברוחב 90. מה מיקר? מה האופציות שיכולות להיות?

אני בכיף אשמח לרוויזיות..
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר 28 אוק 2011 08:44 #8

צודקת, התכוונתי לכתוב שני כיורים צמודים.

לגבי המזווה הרחב - התכוונתי לכך שאם המזווה מורכב משתי יחידות של 45סמ אז כמות הפרזול כפולה וגם כמות חומר הגלם. זה מה שמייקר.

לפי דעתי מזווה ברוחב של 60סמ מספיק.

דרך אגב רוחב הנטו שתרוויחי בשתי יחידות של 45 לעומת יחידה אחת של 60 הוא רק 21סמ רוחב!

הנה ההסבר-

עובי דופן ארון - 1.7סמ.
הפחתת רוחב בכלל פרזול מגירות - 6סמ.

לכן, ביחידה אחת של 60סמ ישארו לך רק כ-50סמ רוחב נטו.

ובשתי יחידות של 45סמ ישאר לך רוחב נטו של 71סמ לאחסון.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר 28 אוק 2011 11:07 #9

אז...
יש 2 סקיצות למעלה:
בשתיהן כרגע יש קיר ארונות עםארון מזווה 90 ואתה טוען שמספיק 60. ואז מה עושים עם ה 30 ס"מ שנותרו?
איך היית מחלק קיר ארונות בהנחה שבעלי יסכים שיהיו 2 תנורים?

א. הסקיצה עם האי- המינוס הוא במעבר בין קיר הארונות לאי וכן בפתיחת המקרר שהוא גם באזור האי.
כמו"כ כנראה בפחות אזורי אכסון כי לא מדובר בארונות עליונים.
הצעת שיהיה משטח עבודה בין הכיורים יותר מ 60 של המדיח ואני צריכה לחשוב על זה שהמדיח נניח יהיה קרוב יותר לבשרי (אני שמאלית אבל מתפקדת היטב גם בימין...).

הפלוס- מראה מודרני, משטחי עבודה בהחלט נחמדים, אוירה משפחתית לדעתי סביב האי (אני מדמיינת הכנת עוגיות עם הבנות).

ב. הסקימה של המ'- הפלוס- הרבה איכסון, מאפשר את שולחן העץ שאולי יותר נח לישיבה וגם או הוא נייד יש בזה פלוס.
ובסה"כ מטבח כמו של פעם.

המינוס- הגז - מבחינתי זה בסדר שהוא עובר על כללי "לא מתחת לחלון וללא קולט" בגלל אופי החלונות. משולש העבודה הרבה יותר גדול שזה פחות יעיל . משטח ליד הכיורים ממש לא גדול והכיורים צמודים זה לזה.
אפילו מקום נורמלי לקומקום בקושי יש כי אני רואה את הצד הבשרי כקרוב לכיריים וכדאי שתהיה נגישות לכפיות הקפה...
וגם המסורתיות שבעיצוב והחלל שנוצר לא מדהים.

אז מה הלאה? אני אחזור למחשבה של כיור גז כיור?
בצלע מתחת לחלון כיור חלבי וכמעט בפינה כיריים ואז בצלע האנכית מתחת לקלפות כיור שני????

מה הכיוון שלך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח בצורת ח' - שינוי גישה לשילוב בר 29 אוק 2011 19:22 #10

הי מתחדשת,

אני לא טוען ש-60סמ' למזווה זה מספיק לכם. זה מספיק לרוב האנשים ואני אף פעם לא ראיתי שעושים מזווה גדול מזה. רק אתם יכולים לקבוע אם לכם זה מספיק.

ולגבי מה לעשות עם ה-30סמ' הנוספים. אפשר לחשוב על כיוון של ארון למטאטא, יאה וחומרי ניקוי מסוימים. יש כאלה שמאוד חשוב להם שיהיה מטאטא זמין במטבח. אני יודע שזה קצת דחוק לצורך הזה אבל נראה לי שזה אפשרי.

אם זה לא הכיוון שלכם אז אולי עדיף להישאר רק עם מזווה. ואז אתם צריכים להחליט עם לעשות מזווה כפול (45סמ כל אחד) או מזווה אחד ברוחב 90סמ'.

אפשרות נוספת היא לעשות שני תנורים אחד מעל השני (להבדיל מאחד ליד השני) ואז יש הרבה יותר דרגות חופש שאפשר לשחק איתן ואולי אפילו להוסיף ארון למיקרו בגובה אידאלי. צריך לעשות הדמיה ולראות איך זה מסתדר.

ולגבי הכיוון הכללי...

לדעתי התכנית הכללית של האדריכל יותר טובה מהתכנית של חברת המטבחים. השולחן באמצע ממש חוסם את המטבח. הוא מפריע למעבר בין הכיור למקרר, במיוחד אם מישהו יישב שם. נסי לדמיין איך זה יהיה.

בתכנית של האדריכל, למה את לא יכולה להחליף את מיקום הכיורים והכיריים? כך תוכלו להשתמש בקולט אדים וגם המרחק בין הכיור לכיריים יתקצר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.187 seconds