שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח פורמייקה לבן

מטבח פורמייקה לבן 08 נוב 2011 12:34 #1

היי עמרי,
אנו בדיוק בסגירות אחרונות למטבח פורמייקה מבריקה בצבע לבן (לא לבן שלג, טיפה שנהב) ואנו מתלבטים לגבי מספר דברים:
1. ידיות - האם לקחת מט או מבריק? הן יהיו דקות וארוכות. האם כדאי ארוכות מאוד? הכל סביב ה 60 או 90 חוץ מארוך פינתי שהוא 30
2. שיש - הריצוף שלנו אפור בהיר מט וחשבנו ללכת על משהו בהיר שיתאים, חשבנו על מספר 1141 או 2141
3. חיפוי - איזה סוג חיפוי מומלץ? איזה צבע?גם כאן חשבנו על משהו בהיר, אנחנו מתלבטים בין זכוכית לקרמיקה ( גדולות).

חשוב לנו שלמטבח יהיה מראה נקי אבל מרשים והאססוריז יתנו צבעוניות.

אשמח לקבל את המלצותיך,
תודה,
מיטל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 08 נוב 2011 14:01 #2

היי מיטל,

ברוכה הבאה לפורום :)

האם הפורמייקה הלבנה היא מבריקה לגמרי? נגיד כמו פולימר?

אם כן אז הייתי הולך על הידיות המבריקות. כדי לשמור על עקביות מסוימת בעיצוב של המטבח.

אם המטבח הוא עם פורמייקה לבנה שאינה מבריקה מאוד, הייתי הולך על ידיות מטבח עם הגימור המט.

לידיות עם גימור מבריק יש חסרון קל לדעתי עם רגישות לכתמים ובעיקר לטביעות אצבעות. הן פשוט יותר בולטות על ידיות מטבח עם גימור מבריק ודורשות קצת יותר ניקיון. זה לא מאוד קריטי אבל חשוב לי שתדעי זאת.

ולגבי אורך הידיות. אני לא כל-כך בעד ידיות מאוד ארוכות. זה לכאורה יותר 'מהודר' אבל בפועל, בגלל שידיות הן כמו תכשיט במטבח, זה יוצר עומס ופוגם באלגנטיות של המטבח. ככל אצבע צריך להיות שהידיות הן עד כשני שלישים מרוחב היחידות.

כמובן שלארון הפינתי עם חזית ברוחב 30סמ' צריך ידית קטנה יותר...

אני לא מכיר את שיש אבן קיסר 2141 ונכנסתי לאתר שלהם כדי לראות מה ההבדל בינו לבין שיש אבן קיסר 1141. והאמת? לא ראיתי שום הבדל. אם תוכלי להסביר מה ההבדל במילים אולי אוכל לעזור לך עם זה.

ולגבי חיפוי הקיר למטבח. אם חיפוי קיר זכוכית הוא בתקציב שלך אז בכלל לא הייתי מתלבט. חיפוי זכוכית הוא מאוד עכשווי והולך מצוין עם מטבח בסגנון מודרני. ולגבי הצבע שלו, לא הייתי הולך על לבן. זה כבר נראה לי יותר מדי. אולי משהו בכיוון של אפור שישבור את הלבן וישתלב טוב עם הריצוף.

לדעתי שווה גם לחשוב על חיפוי קיר שונה מאחורי הכיריים. חיפוי כזה ייצור נקודת עניין ומיוחדות למטבח ובמקביל רוב המטבח יישאר לבן, מודרני וקלאסי!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 12 נוב 2011 10:42 #3

תודה עמרי :cheer:

אני כל כך שמחה שמצאתי את האתר וכיף להתייעץ איתך :lol:

הפרומייקה לבנה מבריקה מסוג פורמקס, דגם 2109 (אם זה עוזר), אני לא כל כך יודעת אם זה פולימר :(

מצורפות שתי תמונות של המטבח שלנו לחוות דעתך(המטבח בצורת ח).

1. לגבי הידיות - אם ניקח 50 ס"מ אז בכול המגירות הידיות יהיו באותו גודל (יש לנו מגרות 90 ו 60 ורק בפינה שהיא 30 נצטרך לקחת 20). האם זה לא היה גדול מידיי? .
2. שיש - עוד צבע שחשבנו עליו בסוף 2114 שהוא לא לבן לבן ולא שמנת. הם מאוד דומים על גוון הלבן, נלך לראות שוב כדי להגיד לך בדיוק את ההבדלים כי זה היה מזמן :-)
3. חיפוי -
3.1 מה גובה החיפוי שאתה ממליץ למטבח (למשל עד הקלאפה?מה הגובה המומלץ לקלאפה?)? חשבנו שעל קיר הכיור לעשות זכוכית ועל הקירות הצדדיים להמשיך את השיש שיעלו טיפה על הקיר, האם זה יצא יפה?
3.2 איזה סוג זכוכית אתה ממליץ? אתה מכיר את טווח המחירים?
3.2 איזה חיפוי מומלץ לכיריים ולקולט אדים? האם יתאים קרמיקה עד למעלה?

המון תודה והמשך שבוע מקסים,
מיטל

עריכה אחרונה: 12 נוב 2011 13:28 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 12 נוב 2011 14:02 #4

מיטל,

התמונה השניה שניסית להעלות לא עלתה. שם הקובץ צריך להיות באנגלית. שני את שם הקובץ ונסי להעלות שוב.

אני רוצה לראות איך נראה כל המטבח.

תודה,

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 12 נוב 2011 16:53 #5

היי עומרי,
מצרפת שוב את התמונות.
תודה
מיטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 12 נוב 2011 16:55 #6

היי עמרי,
מצרפת שוב את התמונות.
תודה,

מיטל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 12 נוב 2011 20:29 #7

הי מיטל,

פורמייקה פורמקס זה לא פולימר. עד כמה שזה מפתיע, זה... פורמייקה ;)

הפולימר המצפה ארונות במטבחים הוא סוג של פלסטיק. בדרך כלל מדובר בחומר מבריק המתאים למטבחים מודרניים. המגוון שלו הוא לא גדול במיוחד כמו בפורמייקה ויש הרבה פחות יבואנים וספקים.

אענה על השאלות שלך לפי הסדר...

1. גודל ידיות של 50סמ'. לפי ההדמיות ששלחת, לי זה נראה קצת גדול. המטבח די קטן וידיות כאלה ארוכות מתאימות יותר לדעתי למטבחים גדולים ומרווחים. מי עשה לך את ההדמיה הזו של המטבח? האם יש לך אפשרות להוסיף ידיות להדמיה??

את כמובן לא חייבת להסכים איתי כי בסך הכל עיצוב מטבח הוא מאוד עניין של טעם אישי, אבל לדעתי ידיות בגודל של 20סמ' יותר יתאימו. במגירות הרחבות של ה-90סמ' אפשר לעשות שתי ידיות לכל האורך.

2. את בטוחה ש-2114 הוא מספר הדגם הנכון של שיש אבן קיסר? לא מצאתי דגם כזה בקטלוג שלהם.

3. לגבי החיפוי וגובה הקלפה.... גובה ארונות עליונים הוא בדרך כלל 50-60סמ'. 50סמ' לדעתי זה יותר נוח. קצת יותר נמוך ויותר נגיש. עם אתם עושים חיפוי קיר גבוה אז הוא בהחלט צריך להגיע עד לקלפה. הרעיון שלכם לעשות חיפוי זכוכית רק על הקיר של הכיור ובקירות הצדדים לעלות קצת עם השיש נשמע לי טוב מאוד. המטבח די קטן, ומה שאתם הצעתם יכול ליצור תחושה מאווררת יותר.

מה שכן,

צריך להיות חיפוי קיר גבוה גם מאחוריי הכיריים כדי למנוע השפרצות על הקיר. תוכלו לעשות חיפוי קיר מאותה זכוכית או לעשות משהו מיוחד אחר. חיפוי קיר מעניין מאחורי הכיריים הוא הזדמנות מצוינת ליצור נקודת עניין ופוקוס במטבח. מן אזור כזה שבאמת ייחד את המטבח שלכם...

לגבי סוג הזכוכית. אני רק יודע לומר באופן כללי שהמחיר יקר יותר מחיפוי קיר מאריחי קרמיקה. אני לא יודע מחירים ספציפיים. אשמח אם תעדכני כאן בפורום לגבי מחיר של חיפויי זכוכית שיוצא לך לברר (תודה!).

לגבי חיפוי הכיר מאחוריי הכיריים. כמו שכתבתי למעלה, הוא חייב לעלות לפחות ל-60סמ' מעל השיש.

עמרי

נ.ב. היית שוקל להקטין את הנמכת הגבס. היא מאוד מאסיבית ומקטינה עוד יותר את המטבח. עדיף משהו הרבה יותר רדוד/שטוח (נגיד 10סמ'). רק כדי שיהיה מקום לתאורת ספוטים במטבח מעל משטח העבודה.

נ.ב.נ (נזכרתי בדבר נוסף...) אתם ימניים או שמאליים. אני שואל כי מיקום מדיח כלים לימניים עדיף שיהיה בצד שמאל.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 01 מרס 2014 12:50 #8

עמרי שלום,

נתקלתי במקרה באתר הנהדר הזה, בזמן חיפוש אחר רעיונות לחיפוי קיר מטבח.
הייתי רוצה להתיעץ בנושא החיפוי.
רכשתי מטבח שהוא בעיצוב אחד לאחד כמו המטבח שבדיון כאן. הצבע של המטבח שלי הוא שמנת מבריק. שיש בגוון אפור כהה עם נצנוצים, עולה מאט על הקיר.
אני מאוד מתלבטת לגבי החיפוי.
חיפוי מזכוכית לא בא בחשבון - יקר מאוד, יצא בסביבות 5600!!
אני חושבת על חיפוי לבן או בז' עם ריקמה או משהו קצת מבריק עם אריחים גדולים שקל לנקות, בגלל שצורת המטבח הינה המשכית לקיר של הכיריים אני חוששת לבחור משהו לא מתאים שישבור את הזרימה. כמו כן מתלבטת לגבי צבע החיפוי מאחורי הכיריים, הייתי רוצה להבליט יותר. אשמח אם תעזור לי בבחירת הצבעים
מה דעתך?
תודה,

פולינה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פורמייקה לבן 03 מרס 2014 19:20 #9

הי פולינה,

תודה :)

זה די קשה לעזור עם שאלה כזו כי מדובר כבר בדברים שממש צריך לראות בעיניים כדי להחליט. אך בכל זאת אנסה...

אני בגדול בעד חיפוי קיר נמוך יחסית בכל המטבח מלבד מאחורי הכיריים. שם באמת צריך חיפוי גבוה ומיוחד יותר.

אצלך כבר יש קונטרסט ונוכחות מאוד משמעותית לארונות המטבח (בגלל שהם מבריקים) ולקונטרסט שלהם עם השיש האפור עם הנצנצים.

...ולכן לדעתי לא כדאי להכביד עם חיפוי קיר בעל נוכחות גבוהה. ומכאן אני מציע לעשות בעצם חיפוי קיר נמוך (10-15סמ') ברוב המטבח מלבד מאחורי הכיריים. זה גם זול יותר.

ואם את בכל זאת רוצה חיפוי קיר גבוה, אז לדעתי כדאי ללכת על גימור מט (או בעל רמת ברק נמוכה) בעל נוכחות נמוכה יחסית. בלי יותר מדי טקטורה ועניינים.

אם הכל יהיה נוצץ, מבריק ומושך תשומת לב, בעצם שום דבר לא יהיה בפוקוס והתחושה במטבח תהיה "לא רגועה".

אריחים גדולים זה רעיון מצוין כי יהיו פחות חיבורים בינהם וזה יהיה פחות בולט.

לגבי הצבע מאחורי הכיריים: את יכולה ללכת כאן לשני כיוונים.

כיוון אחד הוא כיוון של המשכיות הגוונים של המטבח. כלומר לבחור חיפוי קיר עם גוון או גוונים דומים למה שכבר יש לך במטבח או בחלל הסמוך (הסלון).

אפשרות נוספת היא ללכת על משהו אחר לגמרי. נניח גוון של אדום (סתם דוגמא).

לדעתי, בגלל הקונטרסט הגובה בין השיש לארונות המטבח כדי ללכת על משהו מינורי יותר ולא מאוד יוצא דופן מאותן הסיבות שכתבתי למעלה.

זהו. אני מקווה שזה עוזר ושלא בלבלתי אותך.

תזכרי שאין תחליף למראה עיניים. נסי לקחת דוגמאות של החומרים והגוונים שמעניינים אותך ולשים אותם אחד ליד השני. גם אם זה עולה קצת כסף לדעתי זה שווה כי זה יהיה הכי קרוב שאפשר לדבר האמתי שתקבלי בסופו של דבר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.175 seconds