שלום רב,
סגרתי מטבח בחברת מטבחים.
לפני ההורדה לייצור אשמח להתייעץ בקבוצה לגבי טיב התכנון של המטבח. צרפתי לשם כך שרטוטים.
כמה דגשים:
1. יש לי תקציב מוגבל לכן אין הרבה מגירות במטבח. מתכננת להוסיף בעתיד מגירות בארונות כשיהיה לי תקציב לזה.
2. באי יהיה תנור של 60 ס״מ ואני מתכננת לעשות שקעים כך שהאי יוכל לשמש גם כפינת עבודה. המשמעות היא שאצטרך להרים בלטות בשביל זה.
3. יש במטבח חלון שחשוב לי לא לחסום את האור שנכנס לבפנים בשל הגבוהים .
4. באידיאל הייתי רוצה שמעל הכיור יהיה מתקן לייבוש כלים אבל לא משנה באיזו פינה אני שמה את המקרר, הכיור יוצא מתחת לחלון (והאינדוקציה מבחינתי לא אופציה מתחת לחלון).
5. אני גרה לבד אבל אארח הרבה במהלך הסופ״ש
אלו השאלות שלי:
1. החלון שלי הוא 160 ס״מ. מירכזתי מתחתיו כיור של 60 ס״מ ומשני צדדיו יהיו ארונות של 45 ס״מ בשביל הסימטריה. רציתי לדעת האם חובה למרכז כיור מתחת לחלון ? האם ארונות של 45 ס״מ עדיין פרקטיים בגודל כזה? האם כדאי להגדיל אותם על חשבון הסימטריה ?
2. בתכנון של האי שלי כרגע מתוכנן תנור של 60 ס״מ ממורכז ומשני צדדיו ארונות של 70 ס״מ. לאחר שחקרתי קצת ברשת אני שוקלת עכשיו להעביר את התנור לאחד הצדדים של האי ולידו לעשות מגירה של 40 ס״מ לתבניות (עומדות) וארון של מטר. האם זה עדיף יותר מהתכנון המקורי ?
3. בשרטוט יש תכנון למגירות של 120 ס״מ האם רוחב כזה פרקטי ? מגירה אחת לסכומון, מגירה שניה לצלחות וכוסות, מגירה שלישית לסירים.
4. אני מאוד אוהבת את המראה של מטבחים כפריים אבל בגלל שפחות התחברתי לפולימר וצבע בתנור, אף על פי שהוא מהמם בעייני, רגיש מאוד לשריטות החלטתי ללכת על סגנון נורדי , קווים נקיים, חזיתות נאנו אקרילי. אני עדיין מתלבטת לגבי שילוב הצבעים של החזיתות והשיש. שוקלת פס גבוהים דמוי עץ, נמוכים צבע סהרה או לבן עם תת גוון כלשהו. שיש אני מאוד אוהבת מראה נקי בלי עורקים. ממה שיצא לי לחפש ולראות התחברתי מאוד למראה של הקוורץ גוונים לבנים עם טשטוש של גוון נוסף. אשמח לדעת איזה שילובי צבעים מומלץ לעשות למטבח שמצד אחד עם חזיתות מודרניות אך כזה שמשדר נעימות וחום ועדיין שלא יהיה נטרלי מדי. אוסיף שהריצוף שלי גם בגוון חם (חום בהיר).
5. מזווה. בתכנון כרגע מזווה של 60 ס״מ. באופן אישי מעדיפה 80-90 ס״מ אבל הבנתי שמעל 60 זה כבר שני דלתות. כמו כן אם אחליט להגדיל את המזווה זה יגיע על חשבון השיש בפס של הגבוהים שגם ככה יש ממנו רק 35 ס״מ כרגע. השאלה שלי האם עדיף להשאיר שיש של 35 ס״מ צמוד לפינה של הגבוהים או שעדיף כבר להגדיל את המזווה. אני שואלת כי אני תוהה עד כמה נוח זה יהיה להגיע לנישה הפינתית כשאין שיש בפס של הגבוהים.
6. שאלה אחרונה לגבי המיקרוגל. בתכנון הוא יהיה על מדף עליון בתוך המזווה. האם יש מקום אחר שעדיף לשים אותו ?
צרפתי גם תמונות של מטבחים שאהבתי לייחס.
תודה מראש!
הדר