שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח חדש

מטבח חדש 09 ינו 2012 09:40 #1

היי עומרי, הייתי כאן כמה פעמים עם לבטים לגבי המטבח החדש שלי. אשלח את השרטוט הראשוני,שבו הבנתי שחסר לי שיש ואוליי התכנית לא הכי פרקטית.
חשבתי על תכנית עחרת לגמריי, שבה אוותר על כל "הגבוהים" והכל יהיה שיש,עם שילוב של דלפק רוחב 90 במקום אי שהיה במקור. יש לי כמה שאלות
1. המקרר. ימוקם ליד החלון מצד שמאל, אין לי מושג מה כדאי לשים שם, האם מקרר קטן בתוספת של מזווה, או מקרר גדול(120)?
2.איזה מרחק כניסה צריך להיות? לפי התכנית 100 אך תמיד אפשר להגדיל ולהקטין את הדלפק.
3.מן הסתם השתלטתי על איזור פינת האוכל ושם הבעיה.
אני יכולה להגדיל את הקיר ולשבור את קיר המחסן למעבר לחדרים בכדיי שתהיה לי פינת אוכל.
אך האם זה נכן לעשות זאת? או שפשוט לוותר על פינת אוכל ולהשאיר את מידות הקיר כמו שהם? נשאר 160, ולא יודעת אם כדאי לשים שם שולחן אפילו קטן, פוחדת שייראה צפוף.
4. הכי חשוב איך התכנית נראית לך? הכל שיש חוץ מהצד הימני של החלון ויהיו 3 קלאפות מעל הכיריים.
תודה.

קבצים מצורפים:
עריכה אחרונה: 09 ינו 2012 18:54 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 09 ינו 2012 19:13 #2

הי מירב,

כבר שאלת פעם משהו בפורום? אני לא זוכר.

אתחיל מהערה כללית על פינת האוכל וגודל המטבח...

כמו שזה נראה לי עכשיו. את מפסידה גם את פינת האוכל וגם את המטבח. שניהם יהיו קטנים מדי וסמוכים מדי. לדעתי, לא רק שפינת האוכל קטנה, צפופה ותהפוך את המעבר לשאר הבית ללא נוח, אלא שהיא גם סמוכה מדי לאי. יהיה לך שם אוסף אדיר של כסאות וכפילות פונקציונלית מיותרת.

אני רואה כאן שתי אפשרויות. הראשונה היא לוותר על פינת האוכל לחלוטין ולהגדיל את המטבח. השנייה היא להעביר את פינת האוכל למיקום של המחסן ולהגדיל את המטבח. ההסתייגות כאן היא לגבי הפרקטיות של פינת האוכל בחלל קטן שהיה המחסן.

כלומר, בגלל שהמחסן נראה כחדרון קטן יחסית יכול להיות שפינת האוכל לא תתאים לכאן. צריך לבחון את העניין הזה יותר לעומק בהסתכלות כוללת על התכנית של כל הדירה. יכול להיות שאפשר למצוא לפינת האוכל פתרון במקום אחר.

מהלך כזה ייתן לך 'אויר לנשימה' אבל יבוא על חשבון המחסן. השאלה היא אם זאת אופציה מבחינתך.

אוקי. בואי עכשיו נענה על השאלות שלך לפי הסדר -

1. הייתי עושה שמיניות באוויר ומנסה להכניס מזווה גבוה במטבח. בשרטוט הנוכחי, מימין לכיור אין מקום גם למזווה וגם למקרר. בדרך כלל משאירים למקרר כ-95-100סמ ומזווה בונים ברוחב של 60סמ'. כלומר ביחד יהיה לך 160סמ' וזה לא נכנס מימין לחלון. לדעתי זה לא נכון לעשות מזווה צר יותר של 40סמ'. אם אין ברירה הייתי נשאר רק אם מקרר בפינה הזו.

2. גודל הכניסה למטבח צריך להיות יותר מ-100סמ כדי שיהיה נוח. 120סמ זה כבר הרבה יותר טוב. אם תגדילי את המטבח כמו שהצעתי למעלה אז לא נראה לי שתהיה לך כאן בעיה.

הערה נוספת שאולי גם קשורה לעניין - לכסאות בר מספיק להשאיר 50סמ', ולכן 4 כסאות בר יתפסו אורך של 2מ'. בשרטוט שלך נראה שהם תופסים יותר.

3. עניתי על כך למעלה.

4. גם על זה עניתי למעלה. בגדול המטבח נראה לי צפוף מדי בגלל הסמיכות שלו לפינת האוכל.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 10 ינו 2012 06:48 #3

היי עמרי
ראשית תודה על התגובה ושנית אני ממש מיואשת מהמטבח, לא מצליחה להגיע באמת לדבר הנכון.
לא יודעת אם יצא לך להציץ בתכנית המקורית, היא נחמדה אך יש לי רק 35 ס"מ שיש מהכיור לצד שמאל והאי אמור לחפות על כך,אך גם חוששת שהוא יקטין לי את איזור המטבח.
קשר למחסן, אין לי בעיה להקטין אותו.
אני מנסה מנסה למצוא פתרון, אני כבר מוכנה לוותר על כל ה"חלומות"-אי, בילט אין,הכל,רק כדי שיהיה לי באמת מטבח פרקטי,יפה ויישתלב בנוחות עם הבית.

חשבתי על אפשרות לוותר על פינת אוכל וחשבתי גם על אפשרות לוותר על דלפק אות אי לטובת פינת אוכל.

חשבתי אוליי להאריך מעט את הקיר מצד ימין ושם הכיריים יהיו או ה"גבוהים", אין לי מושג אם זה הדבר הנכון.

אשמח לכל עיצה,הכוונה,מה שלא יהיה
סומכת עליך מאחר ושמתי לב שאתה ראשית שם דגש על הפרקטיות לפניי הכל

תודה
מירב
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 10 ינו 2012 09:34 #4

הי מירב,
צריך לבחון את מבנה המטבח בהתייחס למה שקורה מסביבו - המחסן, פינת האוכל, הסלון והכניסה.
לא רצוי לבודד את המטבח ולעבוד רק עליו, בעיקר כאשר יש לך עוד אופציות.
מלבד הפונקציות, חשוב לבחון מה ואיך רואים מכל זוית ראיה ואיך מתחבר לכלל החלל.
כדי לעשות זאת, כדאי לבצע הדמיה של כל האזור הזה ולבחון את האפשרויות על פי המידות ובאופן מדוייק.
רק כך תוכלי להגיע להחלטה ברורה ורגועה, הנותנת לך את משטחי העבודה והאחסון הרצויים, והאם כדאי להכניס לחלל המטבח את המחסן, כמה לבלוט איתו מעבר למוגדר ועוד.
בנוסף, זה יעזור בבחינת צבעים, חומרים ותאורה, המתחברים יפה עם כל החלל.
על פי בחינת התכנית שצירפת, זה בהחלט אפשרי.
אגב, לא הבנתי מה היקף השיפוץ\בניה, אך גם שינוי מבנה חדר האמבטיה עשוי להועיל - אסלה כדבר ראשון שרואים כשפותחים את הדלת היא פחות מומלצת.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 10 ינו 2012 19:29 #5

הי מירב,

לא ראיתי את התכנית המקורית. את יכולה להעלות אותה לפורום?

אני חושב שאם תוותרי על פינת האוכל ותרחיקי את האי עוד לכיוון פינת האוכל שבוטלה תישארי עם מטבח גדול יחסית ומרווח. אומנם לא יהיה במטבח כזה מקום לארונות עליונים אך על פניו נפח האחסון גם במקרה כזה עשוי להספיק. קשה לומר בוודאות וצריך לעשות תכנון מפורט ובחינה מדוקדקת של נפח האחסון.

אם את רוצה להעביר את פינת האוכל אל המחסן, הייתי כבר נעזר באופן מסודר במעצבת פנים. כמו שסורנה כתבה לך, צריך לבדוק איך כל החללים בבית מתחברים אחד לשני. וזה כבר יותר מדי בשביל ייעוץ דרך הפורום… נסי לדבר איתה. אולי יהיה לה משהו רלוונטי להציע לך.

מעבר לכך, אפשרות נוספת שאת יכולה לבדוק היא לעשות קיר של ארונות גבוהים איפה שעכשיו נמצאים הכיריים ואת חצי האי להעביר ממול לקיר הארונות הגבוהים. כלומר לאזור בו מסומן עכשיו '1.00'. הכיריים יכולים להיות פחות או יותר באזור של המקרר הנוכחי.

יכול להיות שסידור כזה יאפשר לך גם לשלב פינת אוכל בנינוחות אבל צריך לעשות שרטוט מסודר כדי לראות אם הדברים באמת נכנסים והאופציה הזו מסתדרת.

מה דעתך בעניין?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 11 ינו 2012 07:03 #6

היי עמרי
אשלח לך את תכנית המטבח ש"אמורה" להיות.
אין לי בעיה לוותר על פינת אוכל להמשיך את הגבוהים, אך נשארתי עם אותה בעיה של שיש באיזור הכיור.
הגדלים שיש לי כיום בשיש מצד ימין הם- 40 ס"מ, +כירים+ 70 ס"מ משטח עבודה+ כיור+ 35 ס"מ משטח עבודה.
כאן בעצם הבעיה ב35 ס"מ צמוד לגבוהים. כמובן שלא החשבתי את ה60 של התריס, מאחר ולא משטח עבודה.
האי אמור לכפר על כך. אך האם זה נכון?

בקשר להעברת הגבוהים, אפשרי בהחלט לעשות אותם בצד ימין ואז השיש מצד שמאל, העניין הוא שאצטרך להמשיך את הקיר מימין וזה ישנה כמובן את פני הסלון באופן כללי. וזה החשש שלי, הכניסה למרפסת מן הסתם תהיה באותו צד. אשלח תמונה של כל הבית שתוכל להבין.

בקשר למחסן, מצד ימין יש לי לוח חשמל, מהדלת עד ללוח חשמל 90 ס"מ לא יכולה להשתמש.נשאר לי כ1.70 ועומק עד לפתיחת דלת המחסן כ55 ס"מ.

גודל המחסן 3*2 ובהחלט יכולה להיות אפשרות בשבילי. אך לא בטוחה שזה המקום האידיאל מאחר ויש הגבלת מקום, אך מאחר והמטבח מאוד חשוב לי, גם למראה הכללי בבית וגם לנוחות העבודה, אני מוכנה להכל.

פשוט כשראיתי את התכנית השנייה כשהשיש מצד שמאל לעומת גבוהים זה נראה לי כלכך אוורירי.

בכל מקרה אשלח לך תמונה של הבית ותמונה של מטבח "מקורי". חשוב לציין שהמטבח שאני אמורה לעשות ייעשה לאחר קבלת מפתח, כך שאני פתוחה לכל אופציה ולא אכפת לי להזיז בלטות ולעשות שינוי, העיקר שלבסוף אנשום לרווחה ושהמטבוחה לא תישרף לי.....
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 11 ינו 2012 18:36 #7

הי מירב,

הגדלים ציינת (40מימין - ס"מ, +כירים+ 70 ס"מ משטח עבודה+ כיור+ 35 ס"מ משטח עבודה), הם קצת גבוליים. כמו שכתבת, 35סמ' משמאל לכיור זה באמת מעט ולא תוכלי להוציא כלים חשמליים מהתריס ולעבוד במרווח הזה.

נקודה בעייתית נוספת היא 70סמ' בין הכיריים לבין הכיור. המרחק המינימלי בין הכיריים לכיור המומלץ הוא לפחות 90סמ'. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שיהיה גדול מספיק.

האי מפצה על כך רק במעט. הוא בכל זאת 'מנותק' ממשטח העבודה המרכזי. אם תעבירי את הכיריים לאי (צריך לבדוק אם זה בכלל אפשרי) זה יכול לפתור את הבעיה אבל על פניו האי בשרטוט ששלחת נראה לי קצת קטן לעניין הזה.

לגבי הגבוהים, התכוונתי להעבירם לקיר השמאלי ולא הימני (בדומה להדמיה התלת ממדית שהעלית). זה באמת לא הגיוני להאריך את הקיר הימני בשביל הארונות הגבוהים. זה יצר את הגישה לכיוון הסלון.

לדעתי כדאי לבחון אופציה של אי מקביל לארונות המטבח הגבוהים לפי ההדמיה (ולא אי בניצב אליהם). אני לא בטוח שאופציה זאת ישימה. צריך לשרטט עם מידות מדויקות כדי לראות מהם המרווחים והמרחקים הנשארים בפועל.

אלה האפשרויות שאני רואה כרגע. אני מקווה שלא בלבתי אותך.

בכל זאת חשוב לי לומר לך שלדעתי האופציה הטובה ביותר היא הסקיצה שהעלית בה האי נמצא מול החלון אבל עם וויתור על פינת האוכל לטובת הגדלת המטבח. (משום מה אני לא רואה את השרטוט הזה עכשיו. תוכלי להעלות אותו שוב?)

עמרי

עריכה אחרונה: 11 ינו 2012 18:37 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 11 ינו 2012 19:22 #8

היי שוב

אני מבינה שיש 3 אופציות
1. כיריים באי, צריך לבדוק יותר לעומק
2. אי באורך הגבוהים,נראה לי אחלה, גודל המטבח הוא
323*282, במצב של אי בצורה הזו יהיה לי כ 70 ס"מ מעבר מהסלון למטבח מצד ימין ומאיזור הגבוהים בין 100 ל110 . כמובן שאפשר להגדילו לארכו אם מוותרים על פינת אוכל ומגדילים את איזור הגבוהים.
נישארתי רק עם בעיית השיש, האם באמת אוכל לתפקד כשהאי מחסה על בעיה זו
3. התכנית השנייה. האמת מאז שהיא צצה, היא נראית לי אוורירית,אחרת,מזמינה, אך כאן אני בבעיית הגבוהים. אני מוותרת על בילט אין,על מזווה, ונשאר רק המקרר שימוקם מן הסתם מימין לחלון.

וכאן שוב הדילמה של דלפק במקום פינת אוכל.
אשלח שוב את התכנית החלופית ואנסה לבחון את 3 האפשרויות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 11 ינו 2012 19:41 #9

מירב,

לגבי האופציה השנייה - התכוונתי שהחלק של האי יתחיל בעצם בארונות מטבח רגילים הצמודים לקיר ואז ימשיכו בעצם לחצי אי מול הארונות הגבוהים.

אז איפה התכוונת שיישארו 70סמ'??

עכשיו אני לא רואה את התמונות של ההדמיה התלת ממדית. הבנתי מה הבעיה... מעלה תמונות ללא שם קובץ (או שכולו בעברית). שם התמונה צריך להיות באנגלית אחרת זה עושה בעיות.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח חדש 11 ינו 2012 20:02 #10

אוקיי אני מנסה להבין לגביי האופציה השנייה
שהאי יהיה צמוד בעצם לקיר הימני?

התכוונתי שהוא יהיה לארכם של הגבוהים משמאל ולמקם אותו כמה שיותר במרכז החלל כדי שתהיה כניסה למטבח משני הכיוונים ולא כמו במצב הנוכחי שיש כניסה מכוון אחד ואז זה לא ממש אי אלא מן דלפק.
התכונתי למרווח 70 בערך של הכניסה למטבח מצד הקיר הימני, מקווה שהבנתי אותך ושהבנת אותי...

אנסה שוב לשלוח לך,אך זו תכנית על ובעצם בחלק השמאלי ימוקמו הכיריים ומעל 3 קלאפות לאורך כל השיש.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.180 seconds