שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: חייבת להחליט כבר!!

חייבת להחליט כבר!! 09 ינו 2012 23:48 #1

הי, מבקשת עזרה...
סוף סוף רכשנו דירה ועכשיו הגיע הרגע להתמודד עם מטבח...
יש לי קיר אחד של 2.80 מטר עם חלון שמתחתיו רצינו לשים כיור.
הקיר הנוסף הוא 3.20 מטר ושם יש לנו מקרר ויחידת בילד אין.
מעבר לכך אנו חושבים על אי של 1.50 (80 ס"מ רוחב) שיהווה מקום אחסון נוסף ומקום לשבת לאכול..
אין לי מקום לכיריים ולכן חשבנו לשים אותם על האי.
צירפתי אפשרויות אבל קצת לא מדויקות...אפשרות אחרת היא לשים את הכיריים בפינה אבל זה גוזל המון מקום.
מה דעתך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 10 ינו 2012 19:43 #2

הי מתלבטת,

אשמח לעזור לך אך זה קצת קשה לעשות זאת ללא שרטוט. האם את יכולה להעלות שרטוט של המטבח לפורום. אם יש לך שרטוט גם של החללים הקרובים (סלון) זה יכול להיות עוד יותר טוב.

זה לא חייב להיות שרטוט ממוחשב, זה יכול להיות סתם סקציה על נייר אם כי רצוי שתהיה בקנה מידה.

בכל זאת אנסה לעזור לך עם מה שיש...

אם את רוצה ארונות מטבח עם עומק 'סטנדרטי' של 60סמ' מתחת לאי, האי עצמו צריך להיות ברוחב של 90-100סמ'. 60סמ' לארונות מטבח ועוד 30-40סמ' של שיש תלוי כך שיהיה לרגליים ולכסאות מקום להיכנס מתחת לשיש. 80סמ זה קצת מעט מדי.

בנוסף, חשוב לוודא שבין משטח העבודה של האי למשטח העבודה מעל הארונות הצמודים לקירות יהיה מרחק של 110-120סמ'. פחות מכך המטבח יהיה צפוף ולא נוח, ויותר מכך תצטרכו לצעוד יותר מדי בזמן העבודה במטבח.

בהחלט אפשר לשים כיריים על האי, אבל אז אי בעומק של 80סמ' לא מספיק. זה לא יהיה בטיחותי, אלא אם כן את מתכוונת שלא יישבו ליד הכיריים בזמן שהם עובדים. אני לא הייתי מתחייב על זה…

לגבי הכיריים, חשוב גם שהם לא יהיו צמודים לצד של האי אלא שיישארו כ-30-40סמ מהצד של האי כדי שיהיה לכיריים משטח הנחה. אם מדובר על אי ברוחב של 150סמ וכיריים ברוחב של 60סמ זה אומר שמהצד השני של הכיריים יישארו כ-50סמ'. כלומר הכיריים יהיו ממוקמים פחות או יותר במרכז האי.

מה עוד? אה כן... כיריים בפינה. לדעתי (ואת לא חייבת להסכים איתי), זה לא יפה, מבחינה עיצובית זה כבר עבר מהעולם וגם זה גוזל נפח אחסון מאחר שצריך פינה קטומה.

מה את חושבת?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 10 ינו 2012 21:12 #3

ראיתי כמה מטבחים שהכיריים בפינה דווקא יצאו יפה אבל חושבת שאתה צודק לגבי מקום. צירפתי את השרטוט של המטבח ואת איך אמור להיראות בערך...
לא לשים לב לצבעים כי זו כבר סוגיה בפני עצמה (-:
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 10 ינו 2012 21:20 #4

מנסה שוב..
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 11 ינו 2012 18:52 #5

הי מתלבטת,

טוב שכתבת לי להתעלם מהצבעים. כך עשיתי ושקטה נפשי ;)...

אחרי שראיתי את ההדמיה, לדעתי זה מחזק מה שכתבתי קודם - אין מספיק מקום לכיריים על האי. הוא קטן מדי לצורך העניין, הכיריים נמצאים בפינה ובנוסף אינם מאפשרים ישיבה נוחה לאכילה על האי.

אם אתם מחליטים להוציא את הכיריים מהאי אז שימו לב שנשארים לכם 90סמ' בין הכיריים לבין הכיור. החלק הזה במטבח הוא משטח העבודה המרכזי וחשוב שיהיה מרווח דיו.

מעבר לכך. שמתי לב שאתם מנסים ליישר קו של המקרר עם הארונות הגבוהים. בגדול זו גישה נכונה הבעיה היא שזה יוצר לכם נישה לא נוחה של שיש מימין ליחידה הגבוהה של תנור האפיה והמיקרו.

במקרה זה יצא שכרכם בהפסדכם. לדעתי, אם כבר אז עדיף שהמקרר יבלוט טיפה. זה לא כל כך נורא אם הוא בצד של המטבח.

חוצמזה, אחת מהאפשרויות לצמצום בליטתו של המקרר היא חציבה נישה של כ-10סמ' בקיר שמאחורי המקרר כדי שאפשר יהיה להכניס את המקרר קצת יותר עמוק.

אני חושב גם ששווה לכם לבדוק אופציה של להוריד את תנור האפייה מתחת לשיש, ואת המיקרו לתלות (בתוך ארון) מעל משטח העבודה, כך תרוויחו עוד שטח שיש (משטח עבודה).

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 11 ינו 2012 20:14 #6

תודה רבה על התגובה המהירה!!
צירפתי 2 אפשרויות שיש לי לגבי הכיריים+קצת מידות..
למקרר נתנו מטר רוחב וליחידה בערך 70 ס"מ רוחב.
לגבי קלפה מעל מקרר ויחידת בילד אין יש אפשרות של קלאפה אחת או ארון מעל יחידת בילד אין וקלאפה אחת מעל המקרר. יש עוד 2 קלפות ליד יחידת בילד אין מימין. אחת אטומה ואחת מזכוכית מעוטרת או לא.
אם יש רעיון אחר לגבי הכיריים או בכלל לגבי המטבח אשמח לשמוע כי הראש חושב כל הזמן ואנו חייבים כבר תשובות לקבלן לגבי נקודות חשמל, גז ואינסטלציה... האאאא....
בנוסף, חייבת לציין שהאתר סופר עוזר. קראתי את כל הכתבות... כמעט...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 11 ינו 2012 20:23 #7

דרך אגב, ההדמיה היא סקצ'אפ שעשיתי והיא די חובבנית ומדמה בערך.המקרר לא יהיה באותו קו של הארונות אלא באמת יבלוט קצת.
כל כך הרבה אפשרויות. המטבח הוא מה שרואים איך שנכנסים בדלת יחד עם הסלון וחשוב לי שהוא ייראה טוב אבל גם שימושי..
הכיריים אהבתי על השיש כי זה מול הטלוויזיה וגם תוך כדי בישול אפשר להיות עם הפנים למשפחה..
יש לי מרפסת וחלון קרובים אז לא נראה לי שאני אצטרך קולט. מחכה לשמוע דעתך על המטבח בכלל ועל הכיריים בפרט.. איזה כיף שיש אתר כזה..
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 11 ינו 2012 20:28 #8

ועוד הדמיה די חובבנית של הסלון והמטבח.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 12 ינו 2012 16:05 #9

הי מתלבטת..
בחנתי את שלל ההתלבטויות. הדמיה מקצועית של כל החלל תאפשר לך לבחון את האפשרויות ולהגיע להחלטה טובה ומטבח שימושי יותר, הכולל פחות פשרות. יש מגוון גדול בהרבה של אופציות הכוללות גם מיקום שונה של המקרר כך שלא יהיה כל כך מרכזי בזוית הראיה מהסלון וגם מיקום כיריים שיאפשר לך להיות חלק מהמתרחש בסלון וגם לצפות בטלויזיה תוך כדי העיסוק במטבח:
אי או חצי אי רחב יותר, במיקום ומבנה שונה, בדיקה של גודל הקיר המפריד בין המטבח לכניסה.
מה שבטוח, מסכימה עם כל מה שעמרי ציין, בפרט העניין עם העמדת הכיריים בפינה אלכסונית - מבנה מיושן שלא יחמיא למטבח ולשאר החלל.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חייבת להחליט כבר!! 12 ינו 2012 17:09 #10

הי מתלבטת,

אני מבין את ההתלבטויות שלך. באמת מדובר בהחלטות חשובות היכולות להרים או להוריד את האופן בו המטבח מתפקד.

אני לא זוכר אם כבר כתבתי לך את זה, אבל המרחק המינימלי המומלץ בין הכיריים לכיור הוא 90סמ'. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שיהיה גדול מספיק. בסקיצה ששלחת כאשר הכיריים והכיור נמצאים פחות או יותר מתחת לחלון המרחק ביניהם הוא 50סמ' וזה ממש מעט. לא הייתי הולך על אופציה כזו בכל מקרה.

אני גם חושב שקולט אדים הוא עניין מאוד חשוב. מעבר לאסתטיקה (שלדעתי) קולט אדים מוסיף למטבח החשיבות הפונקציונלית שלו היא גבוהה.

חלון לא מהווה תחליף מספיק טוב ובכלל מומלץ לא לשים כיריים מתחת לחלון שנפתח. זה נכון שאדי בישול ושמן יכולים להישאב החוצה, אבל באותה מידה משב רוח יכול לדחוף את כל ריחות ואדי הבישול אל תוך הבית.

אם מדובר בכיריים גז אז הרוח יכולה להחליש את האש (ולפעמים גם לכבותה) ואז הבישול פשוט לוקח יותר זמן.

קולט אדים חוסך גם במזגן בימות הקיץ ובחימום בחורפים קרים.

אז אחרי כל מה שכתבתי למעלה, מה דעתך על הרעיון הבא...

- את הכיור למקם מתחת לחלון.

- את ארון הבילט אין לפצל: מיקרו מעל השיש (בתוך ארון) ותנור בילט אין מתחת למשטח העבודה. כך תרוויחי גם משטח הנחה למקרר.

- את הכיריים (עם קולט אדים) לעשות על הקיר השמאלי, מימין לארון הבילט אין המפוצל. (על-פניו המרחק בין הכיריים לכיור יהיה לפחות 90סמ'). החיסרון הוא שכך הם לא ממוקמים מול הטלוויזיה. מצד שני גם לכיריים וגם לכיור יהיו משטחי הנחה כמו שצריך.

- את האי להשאיר כמשטח עבודה פנוי ודלפק עם כסאות בר לישיבה ואכילה.

-דרך אגב, במיקום הנוכחי שאל המקרר את צריכה לוודא שיש לו צירים בצד שמאל (כלומר הדלת נפתחת שמאלה) או שמדובר במקרר שתי דלתות (ואז חובה שיהיה אי כמשטח הנחה).

מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.200 seconds